Αποστολέας Θέμα: Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές  (Αναγνώστηκε 2631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές
« στις: Αύγουστος 03, 2017, 10:06:52 πμ »
Γειά παιδιά είμαι καινούριος στο site και σαν πρώτο Post θα ήθελα να ζητήσω την γνωμη σας για το ρολόι του τίτλου. Με περίπου 2000 ευρώ μπορώ να πάρω το Mido του τίτλου και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό σαν ρολόι(εταιρία, μηχανισμός , επιμετάλωση κλπ) και τι εναλλακτικές μου προτείνεται μέχρι 3500-4000 ευρώ. Οi λόγοι που μου αρέσει είναι οτι έχει αρκετά αλλά κομψά τοποθετημένους complications(δεν μπορώ να το μεταφράσω σωστά) και ιδιαίτερα τις φάσεις της σελήνης που λατρεύω στα ρολόγια. Επίσης η πρώτη μου επιλογή θα ήταν κατι σε χρυσό(κίτρινο ή κόκκινο) με λευκό καντράν και λουράκι αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες χρωματικές επιλογές. Το ρολόι έχει βρεθεί στο or@#&i.gr οπότε μια κριτική του καταστήματος αναφορικά με την αξιοπιστία του θα ηταν χρήσιμη.

http://www.midowatches.com/ch-en/watches/m86073m142

Επίσης για να μην ανοίγω και άλλο θέμα με ενδιαφέρει για καθημερινό ρολόι το Citizen AS4020-44b. Μια σύντομη γνώμη και για αυτό ή προσωπική εμπειρία από κάποιον που το έχει θα βοηθούσε πολύ.Ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sneakysneaky

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 03, 2017, 10:41:05 πμ »
Όμορφο ρολόι,  όσον αφορά στο site αξιόπιστο είναι,  αλλά μπορείς να πετύχεις λογικά καλύτερη έκπτωση μετρητοίς αν πας σε κάποιο φυσικό κατάστημα στην Αθήνα.  Τώρα με το μπατζετ που διαθέτεις οι περισσότεροι θα σου προτείνουν αρκετά πιο safe επιλογές όπως Ω ή Tudor ( o _ θα πει σίγουρα για την νέα inhouse μηχανή  :D ).   Το πρόβλημα με τις εναλλακτικές αυτές είναι ότι πρόκειται για ρολόγια χωρίς ιδιαίτερες πολυπλοκότητες,  που απ'ό,τι φαίνεται σου αρέσουν.  Δες και σε Louis Erard (έχω δει παρόμοιο στο χέρι συναδέλφου μου και είναι όμορφο) ή Longines.

Το citizen μια χαρά φαίνεται.  Σου αρέσουν τα φορτωμένα καντράν παρατηρώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 03, 2017, 11:17:49 πμ »
Τα Tudor μου αρέσουν πολύ και το fastrider είναι, παρότι σε τελείως διαφορετικό στυλ, πολύ έντονα στις επιλογές μου. Δεν έχω θέμα να είναι απλό το ρολόι απλα το συγκεκριμένο θεωρώ μπορώ να το βάλω και με κοστούμι και με λίγο πιο casual(ποτό, δουλειά κλπ) ένδυση, παρότι κλασσικό έχει πολύ μοντερνο αέρα νομίζω, κατι που δεν μπορώ να βρώ ακόμα και αν ανεβάσω αρκετα την τιμή. Επίσης άνετα θα έπαιρνα bauhaus λογικής ρολόι αλλά μάλλον όχι σε αυτά τα χρήματα. Ένα Tissot Everytime παίζει αυτή την περίοδο στο μυαλό μου μαζί με το Citizen. Στο Citizen τέλος με κέρδισε η ηλιακή λειτουργία και τα πολλά features σε συνδυασμό όμως με το πολύ ιδαίτερο χρώμα. Τέλος στο μυαλό μου έχω μια μικρή συλλογή ρολογιών ένα από τα οποία πιλοτικό με busy dial και ένα με πολλές πολυπλοκότητες μεταξύ άλλων οπότε εδω συζητάω τα δυο "βαριά" καντράν.:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2017, 11:18:44 πμ »
Δεδομενου οτι σ αυτα τα χρηματα  (2-3χ) παιζουν καποια πολυ δυνατα ρολογια, να ξερεις θα στα προτεινουν ολοι και το 80% αυτα θα επαιρνε : omega moonwatch, tudor black bay/omega seamaster, ακομη κι ο πιλοτος της iwc η ενα entry-level panerai. Δε μοιαζουν καθολου με αυτο που χεις ποσταρει οτι σου γυαλισε ομως.

Οποτε, σε παραπλησιο σχεδιασμο, θα λεγα δες τη σειρα master collection της longines, η ,με λιγο ψαξιμο/υπομονη μπορεις να βρεις κοντα στα 1.5χ καποιο απ τα frederique constant moonphase . (απο εξωτερικο ομως, με το αντιστοιχο αγχος/κινδυνους)
Aν θες κατι πιο "επισημο" για γραφειο κτλ δες και τα Nomos
Απλα θα απεφευγα τα επιχρυσωμενα, και γιατι ειναι λιγο φωνακλαδικα και για να μη γινει καμια γρατσουνια και τρεχουμε....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2017, 16:12:26 μμ »
Το ρολόι έχει μια πολύ αξιόπιστη μηχανή την 7751 και φαίνεται καλή πρόταση στα χρήματα του αν θες moonphase.
Τα αρνητικά είναι ότι όπως κάθε moonphase αν το αφήνεις να σταματήσει θα σε κουράσει να το ρυθμίζεις, το σέρβις της μηχανής θα είναι τσιμπημενο και η επιχρυσωση όπως είπε ο Γιάννης δεν διορθώνεται μετά.  Οπότε αν το φοράς συχνά σύντομα θα αρχίσει να έχει σημάδια. Επίσης αν θελήσεις να το πουλήσεις, ακόμα και του κουτιού να είναι, θα χάσεις αρκετά. Πιο ασφαλής επιλογή το ατσάλι με τον μπρασελέ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 03, 2017, 16:39:47 μμ »
Σε περίπτωση που φθαρεί δεν μπορεί να επιχρυσωθεί; Από οτι ήξερα ειναι δυνατό απλά είναι συνήθως αρκετα τσιμπημενη η τιμή της επιμετάλωσης. Η κοπέλα στο μαγαζί αναπαράγωντας προφανώς τα όσα της εχουν πει μου ειπε πως ναι μεν είναι επιχρυσωμενο το ρολόι αλλα η επιμετάλωση εχει αρκετό βαθος που και να χτυπηθεί δεν θα φανεί ασημί από κάτω πράγμα που με ψιλοκαθησυχασε ως προς την φθορα(οτι θα αργήσει να φανεί εννοώ οχι πως δεν θα γίνει ποτέ). Το ίδιο ακριβώς θέμα έχει και το fastrider που μου αρέσει με την χρήση το μαύρο σιγά σιγά αποκτά ουλές....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 03, 2017, 17:14:38 μμ »
Σε περίπτωση που φθαρεί δεν μπορεί να επιχρυσωθεί; Από οτι ήξερα ειναι δυνατό απλά είναι συνήθως αρκετα τσιμπημενη η τιμή της επιμετάλωσης.

Δεν το ξέρω σε λεπτομέρεια το θέμα, έχω μείνει στο "δεν αξίζει να ασχοληθείς αν δεν ειναι Rolex", αν κάποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 08, 2017, 16:08:20 μμ »
Κάποιος για τον αν γινεται και αν αξιζει η επιμετάλλωση σε τέτοιο ρολόι; Πόσο καιρό συνήθως κρατάει με φυσιολογική καθημερινή χρήση χωρίς ιδαίτερη ταλαιπωρία;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 08, 2017, 19:29:00 μμ »
Κάποιος για τον αν γινεται και αν αξιζει η επιμετάλλωση σε τέτοιο ρολόι; Πόσο καιρό συνήθως κρατάει με φυσιολογική καθημερινή χρήση χωρίς ιδαίτερη ταλαιπωρία;

Οι επιμεταλλώσεις, είναι συνήθως 10-20 μικρά, και κρατάνε χρόνια. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Δεν ξέρω την μάρκα, αλλά γιατί να είναι διαφορετικά ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 09, 2017, 10:17:15 πμ »
Πολλά παιδιά την ανέφεραν πάνω και με έβαλαν σε σκέψεις αν αξιζει και τι διάρκεια έχει. Επίσης είπαν οτι δεν επιχρυσώνεται εκ νέου πράγμα που σημαίνει οτι θα έχω ένα δίχρωμο ρολόι σε μερικά χρόνια.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 09, 2017, 10:49:05 πμ »
Πολλά παιδιά την ανέφεραν πάνω και με έβαλαν σε σκέψεις αν αξιζει και τι διάρκεια έχει. Επίσης είπαν οτι δεν επιχρυσώνεται εκ νέου πράγμα που σημαίνει οτι θα έχω ένα δίχρωμο ρολόι σε μερικά χρόνια.....

....για να γίνει επιμετάλλωση, πρέπει να γίνει κατ' αρχήν προεργασία του κομματιού, με ειδικά απολιπαντικά, χημικά καθαρισμού και προεργασίας της επιφάνειας, και μετά μπάνιο σε ειδικά δοχεία, με ηλεκτρόδια, υψηλές εντάσεις ρεύματος, καθόδους χρυσού, κλπ.

Θεωρείς ότι αυτό είναι εύκολο σε μια τέτοια περίπτωση ?

Συνήθως, αυτά τα μπάνια είναι "βιομηχανικά", με ειδικό εξοπλισμό και μηχανήματα ελέγχου.

Δεν έχω δεί πολλά να "φθείρονται", έστω και σε έντονη χρήση, χιλιάδες οι εφαρμογές της καθημερινής ζωής, από μαχαιροπήρουνα μέχρι πόμολα και κατσαρόλες πχ. που είναι αντικείμενα με καθημερινή "ταλαιπωρία".

Δεν αναφέρομαι σε εφαρμογές, μικρότερης καταπόνησης, μπιμπελό, διακοσμητικά μοτίβα, πολυέλαιους, κλπ.

Αλλά η απόφαση, ..........δική σου  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.