Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 7803 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 09:27:50 πμ »
Αρχίζω να καταλαβαίνω τι παίζει και με αποτρέπει από παραγγελία εκτός ΕΕ, όχι τόσο λόγω εξτρά κόστους, όσο λόγω διαδικασία.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος silver81

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 17:10:03 μμ »
Ισως με τον καιρό καταλάβουν τις όποιες αδικίες στην νέα πολιτική δασμών-φόρων και αλλάξουν προς το δικαιότερο τον τρόπο πληρωμής στις εισαγωγές απο τρίτες χώρες. Είναι υπερβολικά άδικο να αγοράζει καποιος ένα αντικείμενο αξίας 30 ευρώ και να του κοπανάς 23ευρώ χαράτσι (7,5φπα+15 δασμος). Στην ουσία του διπλοχρεώνεις την αγορά επειδή έτσι γουστάρεις εσύ. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ατόμων που αγόρασαν απο τρίτες χώρες αντικειμενο πραγματικης αξίας 17-20 ευρώ θεωρώντας οτι δεν υπερβαίνουν το όριο των 21 ευρώ για δασμούς, και οι τελωνειακοι τους τα χρέωσαν με το έτσι θέλω 25 και 30 ευρώ και τους φόρτωσαν επιπλέον και φπα και δασμούς 15 ευρώ επι του ποσού. Τρελλό μπάχαλο και πραγματική αδικία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 20:17:37 μμ »
Δεν είναι μόνο Ελληνικό το φαινόμενο. Αγγλία, αγορά τόνου από Ιαπωνία

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 20:26:38 μμ »
κατα την πρόσφατη παραμονή μου στην Γερμανία όσες φορές - και ήταν ουκ ολίγες - έκανα παραγγελίες απο ΗΠΑ και τρίτες χώρες ΠΑΝΤΟΤΕ σταματούσαν Γερμανικό Τελωνείο, εκει δέχονταν όμως τα όποια παραστατικά (Paypal πχ αποδείξεις κλπ) πλήρωνα τον ΦΠΑ που έχει οριστεί χωρίς να μου βάζουν αυθαίρετες χρεώσεις και τέλος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 21:40:46 μμ »
κατα την πρόσφατη παραμονή μου στην Γερμανία όσες φορές - και ήταν ουκ ολίγες - έκανα παραγγελίες απο ΗΠΑ και τρίτες χώρες ΠΑΝΤΟΤΕ σταματούσαν Γερμανικό Τελωνείο, εκει δέχονταν όμως τα όποια παραστατικά (Paypal πχ αποδείξεις κλπ) πλήρωνα τον ΦΠΑ που έχει οριστεί χωρίς να μου βάζουν αυθαίρετες χρεώσεις και τέλος.

Νομίζω Πάνο σιγά σιγά όλοι θα αρχίσουν να κάνουν τα ίδια, όπως εδώ όπως και στην Αγγλία. Εκτός αν συνδεθούν online με Paypal ή τράπεζες που εκδίδουν τις πιστωτικές και τσεκάρουν αυτόματα τις χρεώσεις από τα transaction ID.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 14, 2017, 23:14:29 μμ »
Δεν είναι μόνο Ελληνικό το φαινόμενο. Αγγλία, αγορά τόνου από Ιαπωνία

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δε κατάλαβα τι σημαίνει αυτό !  ???

Εχει έναν VAT ( Value Added Tax ), μια και είναι εισαγωγή από άλλη χώρα, πιθανόν ( ...για Αγγλία μιλάμε ) , με διακρατικές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, οπότε του προσθέτει ΜΟΝΟΝ τον φόρο προστιθέμενης αξίας ( ΦΠΑ στα Ελληνικά-Αλλη μεγάλη ατάκα -προστιθέμενης ),  βάσει κάποιας κλίμακας / δασμολογικής κλάσης. Που προφανώς έχει τιμολόγιο, προτιμολόγια, κλπ, μια και είναι εμπορική συναλλαγή διακρατική μέσω τραπέζης. Δεν νομίζω να του "έχωσαν" αυθαίρετα κάποια αξία, "κατά την κρίσην των "  :'( :'( :'(

Και ψάρι τοπικό να ήταν, ΠΑΛΙ VAT θα το πλήρωνε.

Και εμείς εδώ, ΦΠΑ πληρώνουμε, και στα τοπικώς παραγόμενα / καταναλισκόμενα, και μάλιστα του ύψους των 24 %.

Αναφέρω την εστίαση, πχ, άλλα βασικά είδη όπως το αλάτι, τοματάκια κονσέρβα, τοματοπολτό, αφρόλουτρα - σαπούνια, φιαλίδιο υγραερίου, παξιμάδια, φρυγανιές, και χιλιάδες άλλα είδη.

Δεν είναι εισαγωγής που τα χρεώνει αποτρεπτικά. Ελληνικά είναι όσα ανέφερα.

\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.