Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 41293 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:26:59 μμ »
Νομίζω πως κουβαλάτε την εμμονή της αντιγραφής και αυτό δε σας αφήνει να δείτε τίποτα άλλο.

Εκει παταει ο Γερμανος,για να πουλησει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:32:42 μμ »
Νομίζω πως κουβαλάτε την εμμονή της αντιγραφής και αυτό δε σας αφήνει να δείτε τίποτα άλλο.

Εκει παταει ο Γερμανος,για να πουλησει

Δεν πουλάει μόνο Ocean 1 φίλε. Εμείς έχουμε το κόλλημα. Και οι πιλότοι του κάνουν θραύση και τα marine! Μόνο που σε αυτά οι αντιγραφές έχουν γίνει σχεδόν από όλες τις εταιρείες γιαυτό δεν ενοχλεί, αλλά όποιος αντιγράψει τη Rolex... είναι απομίμηση, όλα τα υπόλοιπα είναι "σχολές". Για να αυτοδουλευόμαστε βασικά.

Εμάς μας αρέσει να τραβάμε μια γραμμή διαγραφής από τη μια άκρη μέχρι όπου φθάσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2017, 19:34:36 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:38:57 μμ »
Γιατι εχει επιτυχια ο Γερμανος?Ενα πολυ καλο πακετο,τιμη+ποιοτητα+μηχανη και φυσικα swiss made
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:45:20 μμ »
Για ποιο λογο να παρεις μονο steinhart?Να πεις ρολογια απο διαφορες μαρκες να το καταλαβω.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:49:40 μμ »
Για ποιο λογο να παρεις μονο steinhart?Να πεις ρολογια απο διαφορες μαρκες να το καταλαβω.

+++
Που και πάλι, όπως είπε ο Νικόλας, θα έχεις το κασέρι έτοιμο για Rolex και θα πας να πάρεις άλλα; Δύσκολο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 08, 2017, 19:51:27 μμ »
Ε πες οτι θελει καποιος να εχει ποικιλια.Με 6000€ παιρνεις της παναγιας τα ματια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 08, 2017, 20:03:52 μμ »

Ναι Στέφανε, εύλογο το ερώτημα. Ένα πείραμα έκανα και ως εταιρείες έβαλα δυο ακραίες επιλογές. Η Steinhart επιλέχθηκε ακριβώς γιατί κανείς δε παραδέχεται πως το πρόβλημα του είναι η ταμπέλα του "αντίγραφου", Στη πραγματικότητα έχει πλούσια γκάμα από ρολόγια.
Το θέμα είναι πως ήθελα να δω αν η αγάπη για τα ρολόγια (που συνήθως σημαίνει μια ποικιλία) μπορεί να ξεπεράσει το brabd name Rolex ή τη ρετσινιά Steinhart.
Ίσως κι εσύ να μην έθετες το ερώτημα αν απέναντι στη Rolex ήταν 14 Seiko....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 08, 2017, 20:08:10 μμ »
Οχι παλι το ιδιο θα ελεγα.Ειναι υπερυπερβολη να παρες 14 απο την ιδια μαρκα.Ειχα 2 Steinhart και ηταν πολυ καλα και ποιοτικα.Και εγω ειδικα εχω περασει απο την φαση homage και custom.14 ρολογια απο διαφορετικες μαρκες ειναι πολυ λογικο να το κανει κανεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 08, 2017, 20:09:20 μμ »

+++
Που και πάλι, όπως είπε ο Νικόλας, θα έχεις το κασέρι έτοιμο για Rolex και θα πας να πάρεις άλλα; Δύσκολο...

Αυτό που λες το αποδεικνύει και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Κανένας (εκτός από εμένα) δε θα έφτιαχνε με αυτά τα χρήματα τη συλλογή Steinhart. Όλοι θα αγοράζαν το Rolex Submarine Date. OK είμαι περίεργος τύπος. Και να σκεφτείς πως τα μόνα Steinhart που δεν θα επέλεγα να μπουν στη συλλογή μου θα ήταν αυτά που μοιάζουν με τα ROLEX  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 08, 2017, 20:11:16 μμ »
Οχι παλι το ιδιο θα ελεγα.Ειναι υπερυπερβολη να παρες 14 απο την ιδια μαρκα.Ειχα 2 Steinhart και ηταν πολυ καλα και ποιοτικα.Και εγω ειδικα εχω περασει απο την φαση homage και custom.14 ρολογια απο διαφορετικες μαρκες ειναι πολυ λογικο να το κανει κανεις.

Σε πιστεύω και σου βγάζω και το καπέλο. Έχω την αίσθηση πως δεν ισχύει για όλους ο τρόπος σκέψης σου, ιδιαίτερα μιλώντας για τη Steinhart.
Στα πλαίσια βέβαια μιας συλλογής έχει θέση το σκεπτικό όλα τα ρολόγια από μια εταιρεία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 08, 2017, 21:01:18 μμ »
Ο ΝικολαςG αγγιξε την "ουσία" του διλήμματος. Και τεινω να συμφωνησω μαζί του.

Το καιριο ερώτημα που πρέπει να απαντησει κανεις δεν ειναι το ποσό (~7000€), και το τι αγοράζεις με αυτό, αλλά ο χρόνος που εχεις.
Αν εχεις άμεσα με τη μια, ολόκληρο το ποσό των 7000, και εχεις να διαλέξεις ειτε sub, ειτε 14 steinhart, νομιζω ότι ειναι απολύτως λογικό να διαλεξεις το Rolex. Aν όμως τα 7000 δεν τα εχεις όλα μαζί αλλά πρέπει να κανεις υπομονή και να τα μαζεψεις σε 7 ή ακόμα και σε 14 χρόνια, δηλαδή 2 ή 1 Steinhart το χρόνο αντίστοιχα, τότε το πράγμα αλλάζει δραματικά. Και αυτό γιατί αν εχεις 7000 αυριο, αγοράζεις το Rolex (που δεν θα το επαιρνες αλλιως) και εχεις μια δεκαετία ολόκληρη και βάλε να φτιάξεις όποια συλλογή θελεις για να μη βαριέσαι με το ενα Rolex, από 14 Steinhart, 24 seiko, ή 34 invicta  :D :D (οι μαρκες τυχαίες και καθόλου συγκρίσιμες).

Εν κατακλείδι, και το λεω εγώ που ειχα, εχω και θα εχω 3-4 διαφορετικού τυπου και στυλ Steinhart γιατί μ'αρέσουν και τα εκτιμώ πολύ, ο λόγος που δεν παιρνουμε Rolex, JLC, Panerai, AP ή VC (πάλι διαφορετικού τυπου και στυλ ρολογια αντίστοιχα, αλλά όλα ακριβά εως πολύ ακριβά) ειναι οικονομικός, απλά δεν μπορούμε να πάρουμε ή δεν εχουμε την υπομονη να μαζεψουμε τα χρήματα για να πάρουμε.

Συνεπώς πιστευω πως αν σε κάποιον από εμας του εδιναν 7000 ΜΑΖΕΜΕΝΑ και του ελεγαν διαλεξε 1 Ρολεξ ή 14 άλλα ρολογια, οι περισσότεροι στο Rolex θα πήγαιναν, ή σε άλλο αντιστοιχης τιμής, π.χ. Panerai.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 08, 2017, 21:12:41 μμ »
Μην τους πιστεύεις Στεφανε, δύο Ω+4seiko =3/4Rolex. Οπότε ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 08, 2017, 21:38:39 μμ »
Μερικα σημεια που παρατηρω και που ειναι καιρια για τη φυση του διλημματος :

Πρωτον, Προφανως και (σχεδον) ολοι προτιμαν το ενα και καλο. Διοτι steinhart  παιρνεις και μετα το ρολεξ, και με λιγο καιρο οικονομια, ενω για τους πιο πολλους ειναι δυσκολο να μαζευτει αυτο το μπατζετ.

Επισης συγκρινουμε το πλεον εικονικο ρολοι, με τα σταινχαρτ, που οσο βφμ και να ναι, δεν παυει να ναι μια μαρκα κυριως ομαζ. Και ναι, βγαζει και αλλα (αλλα επισης ψιλο-generic) σχεδια, αλλα αν θες 14(!) ρολογια, σιγουρα θα χεις 1-2 ομαζ σαμπ, daytona, gmt κτλ. Κοινως, ΠΟΛΥ ομαζ απο ΤΗΝ ΙΔΙΑ μαρκα, που ναι κουραστικο για μενα.

Ακομη, νομιζω οτι κανεις δεν εχει αντιρρηση οτι η steinhart εχει πολυ αξιολογες προτασεις οσον αφορα τα σπεκς, την ποιοτητα κτλ. Ομως η αξια του ρολογιου περιλαμβανει κι αλλα, αυλα στοιχεια οπως ιστορια, αναγνωρισιμοτητα, συλλεκτικοτητα και φυσικα σχεδιασμο. Πολλες φορες θα πεις για καποια ρολογια "πολλα τα 3χιλ για ΕΤΑ" .Οχι γιατι ειναι κακη η ΕΤΑ, αλλα γιατι το να παρεις μια ετοιμη μηχανη σημαινει οτι η εταιρεια αυτη δεν δαπανησε λεφτα για ερευνα-αναπτυξη μηχανης κτλ κι αρα περιμενεις να αντικατοπτριζεται και στην τιμη. Ετσι και μια εταιρεια που δεν κανει τη δαπανη για να αναπτυξει δικα της σχεδια κι εχει στην πλειοψηφια της ομαζ και διαφορους πιλοτους, μαριν κτλ υπολειπεται σε χαρακτηρα, αναγνωρισιμοτητα, πρεστιζ. Αν αυριο η καθολα αξιοσεβαστη τογιοτα βγαλει ενα πχ κορολλα σε καλουπι audi a3, θα χασει καθε σεβασμο.

Ασε που το σχεδον οποιοδηποτε steinhart θα το παρεις γιατι εχει πολυ καλη σχεση ποιοτητας-τιμης, αλλα σπανια θα το "λιγουρευτεις"  :D Ενω ενα αντιστοιχης αξιας πχ seiko alpinist, citizen grand touring η δεν ξερω γω τι θα το δεις και θα σου ξυπνησει ενστικτα (καλα η κακα), τα σχεδια της σταινχαρτ τα χεις δει ειτε στην ανωτερη τους εκδοση (ρολεξ) η απο πολλες αλλες μαρκες.

Τελος, ισως σε μια μαρκα που τα 14 ρολογια να σου επετρεπαν να παιξεις σε πολλα ειδη και price range οπως η σεικο (που με 7χ κανεις μια συλλογη με πολυ ενδιαφεροντα ρολογια) να την προτιμουσαν μερικοι παραπανω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 08, 2017, 22:33:06 μμ »
Εγώ πάντως Rolex με κυκλωπα δεν παίρνω.
Εδώ που τα λέμε και ρολεξ γενικά,  δύσκολα παίρνω (εκτός του Explorer ή του milgauss).

Αν είχα τα χρήματα στο χέρι θα έπαιρνα το ρολεξ όμως.
Νομίζω ότι η πλειοψηφία όσων έχουν ωριμάσει ορολογιακα και δεν είναι συλλέκτες, παίζουν με έναν αριθμό πολύ κάτω από 10 στην κατοχη τους.

Για την ιστορία εγώ είμαι ακόμη "ανώριμος"  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 09, 2017, 00:17:22 πμ »
Steinhart...έτσι,για την αλητεία. 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions