Αποστολέας Θέμα: Citizen signature grand touring sport nb1031-53l  (Αναγνώστηκε 7434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Citizen signature grand touring sport nb1031-53l
« στις: Ιούνιος 07, 2017, 18:32:29 μμ »
Πρεπει να ηταν φθνινοπωρο του 2015 οταν ειδα για πρωτη μου φορα το grand touring signature
με το δερματινο λουρακι (nb0070-57e) και την κασα αλά panerai..

Ειχα αποσβολωθει και δεν το πιστευα οτι στο dial αναγραφοταν το λογκο CITIZEN...Κατα την αναζητηση του reference ξάφνου εμφανιστηκε και το εν θεματι αδερφακι του...

Αυτη η θεσπεσια royal-blue-dialed ομορφια του αμεσως με μαγεψε και σφηνωθηκε στην καρδια μου...Αυτο ηταν...Εκτοτε κυριαρχουσε στο μυαλο μου αλλα οι οικονομικες συγκυριες δεν βοηθουσαν για μια αγορα απ το εξωτερικο και μαλιστα για ενα ρολοι που κανεις δεν ειχε ιδιαν αποψη περα απ´ το αισθητικο κομματι...Με τον καιρο η αναμνηση του εξαλειφθηκε και το wish list μου καλυφθηκε απο πιο προσφορα και γνωριμα στο ρολογοφορουμιστικο κοινο μοντελα..Μεχρι την στιγμη που ο Στεφανος (STEF) εκανε την πρωτη θαρραλεα κινηση τοξευοντας την πρωτοεικονιζομενη παραπανω εκδοση!
Το κειμενο του ηταν απολαυστικο ενω οι φωτογραφιες του ηδονιστικες σε σημειο να θεωρηθουν ακολαστες πραξεις...

Εκτοτε ηξερα οτι πολυ συντομα θα το αποκτουσα, εστω και μετα απο μια -μικρη- καθυστερηση ενος ετους!
Παραγγελθηκε απο καταστημα κοσμηματων της Μ. Βρετανιας, με την επωνυμια CHAPELLE, και απ'ο,τι καταλαβα προκειται περι αλυσιδας κοσηματοπωλειων σε Αγγλια και Αμερικη..Το συγκεκριμενο ρολοι εμφανιζοταν ως out of stock για καιρο και αποφασισα να επικοινωνησω μαζι τους μεσω email να δω το ποτε και αν δυναται να το επαναφερουν..Η επικοινωνια εγινε με τον Connor Rimell, προδηλως τον μανατζερ του καταστηματος στο Νοτινγχαμ που χειριζεται και το online κομματι του chapelle..Παρα τις όποιες επιφυλαξεις μου, ενεκα καποιων αρνητικων κριτικων σε σχετικη αναζητηση, η συνεννοηση με τον προειρημενο ηταν ξεκαθαρη, αμεση και οι απαντησεις του καθησυχαστικες, οταν του εξεφρασα την ανησυχια μου περι της αγορας ενος new with tags και οχι refurbished, second hand ή resold ρολοι..Το ρολοι βρισκοταν σε αλλο καταστημα και οχι στο δικο του και για να με καθησυχασει μου εστειλε φωτο του εν προκειμενου ρολογιου, αφου τις ζητησε πρωτα απ τον υπευθυνο στα κεντρικα...Σε συντομο χρονικο διαστημα ανελαβε τα διαδικαστικα και το απεστειλε εγκαιρως χωρις ομως να με ενημερωσει περι τουτου..Βεβαια και το πακεταρισμα του δεν εδρεπε δαφνες καθως θα το χαρακτηριζα λιαν απογοητευτικοτατο, σε συγκριση παντα με τα δικα μου στανταρ... ;D
Ας μπουμε λιγο στα τεχνικα χαρακτηριστικα του ρολογιου:

Διαμετρος: 44mm (μαζι με το crown guard 52mm)
Αποσταση L2L: 51mm
Πλατος μεταξυ των lugs: 23 mm
Υψος: 13mm
Βαρος: 199 gram
Κρυσταλλο: anti-reflect sapphire crystal
Υδατοστεγανοτητα: 300 m (30atm)
Bezel: 60 κλικς
Μηχανισμος: αυτοματος miyota 9012

Μιλαμε για ενα ρολοι σχεδον 200 γραμμαριων, το οποιο δεν το θεωρω απαγορευτικο για εναν μαθημενο καρπο αλλα ουτε και προτυπο ελαφροτητας...Αναφορικα η χελωνα μου (srp775j) αγγιζει τα 187gr ενω το skx009k2 jubilee τα 140gr..Δεδομενου ομως του χαρακτηρα του κρινεται φυσιολογικο και εντος των αποδεκτων οριων..Ομως σε επιβραβευει με το αναλογο χωροταξικο του εκτοπισμα που μαγνητιζει τα βλεμματα των γυρω και προκαλει αναρθρους λαρυγγισμους..(λεμε τωρα..)  :D :D

Το σιτιζεν καθεται πολυ καλα στο καρπο, δεν εχει την ταση να "παιζει" καθως το φαρδυ μπρασελε μεριμνα για την αψεγαδιαστη εφαρμογη του περιμετρικα του καρπου..Ειναι αισθητα πιο ογκωδες απ την χελωνα χωρις ομως στον δικο μου καρπο (18-18,5εκ) να δειχνει παραταιρο ή "ξενο"..

Επειδη τα παραπανω τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι δανεισμενα απο σχετικο video του youtube (εκτος των μετρησεων βαρους που εγιναν σε δικη μου ζυγαρια ακριβειας) δεν μπορω να πω με σιγουρια αν το φερομενο υψος ειναι οντως 13mm καθως το βλεπω λιγακι αυξημενο..

Παντως ειναι ενα ρολοι που "γραφει" ομορφα σε εναν καρπο και δανειζεται την γκλαμουρια ενος panerai και την καταδυτικη φορεσια ενος omega!

Να πουμε στο σημειο αυτο οτι θεματα ανευθυγραμμιστων τμηματων, ενδειξεων, dial κλπ οπως συμβαινει στα seiko απλα δεν εχουν θεση σ´αυτο ρολοι..

Το μπρασελε του εχει γυαλισμενα και βουρτσισμενα μερη/σημεια, με ελαφρως τραχιες ακμες στα link του ενω το κουμπωμα του ειναι μονης ασφαλειας, γεγονος που ισως καποιους να τους φοβισει χωρις ωστοσο να συντρεχει λογος ανησυχιας καθοτι τυγχανει ποιοτικοτατος και καθολα λειτουργικος..

Ο μηχανισμος του δεν θα μπορουσε να ειναι κατι λιγοτερο απ την κορυφαια σειρα της miyota 901x..Απο αποψη χρονομετριας δεν εχω ακομα στοιχεια αλλα το back case προβαλλει με ομορφο τροπο τα κινουμενα του μερη..

Οσον αφορα το lume του θα ελεγα ψεμματα αν ισχυριζομουν οτι ειναι το δυνατο του σημειο..
Κρινεται απλα αξιοπρεπες και καλυπτει τις δικες μου απαιτησεις...
Παραθετω ενδεικτικη φωτο στην πρωτη σειρα (απο αριστερα προς τα δεξια) με ξεκαθαρο νικητη την χελωνα:
Citizen bj2040, nb1031-53l, srp775j, skx009k2

Σε γενικες γραμμες προκειται για ενα υπεροχο ρολοι που αξιζει καθε ευρω του συνολικου ποσου των 700,60€ που δαπανθηκαν για την αποκτηση του!! ;D ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

capt-dim

• Επισκέπτης
Απ: Citizen signature grand touring sport nb1031-53l
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 07, 2017, 18:53:27 μμ »
Καταπληκτικό ρολόι .... Πολυ λεπτομερής παρουσίαση .... Μπραβο φίλε μου ....!!!!

Ειναι πολυ εντυπωσιακό ρολόι ... Που δεν περνάει απαρατήρητο ....!!!

Σου έκατσε μια χαρά στον καρπό .... Όποτε εύχομαι καλοφορετο και παντα καλες ώρες ....!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 07, 2017, 18:58:36 μμ »
Καλοριζικο,εκανες πολυ καλα που το αγορασες,σου παει παρα πολυ

Να πουμε στο σημειο αυτο οτι θεματα ανευθυγραμμιστων τμηματων, ενδειξεων, dial κλπ οπως συμβαινει στα seiko απλα δεν εχουν θεση σ´αυτο ρολοι..

Δεν ειχαν ποτε τετοια θεματα,ακομα και στα φτηνα μοντελα τους ,τα citizen
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 07, 2017, 19:02:23 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 07, 2017, 19:05:02 μμ »
Καλορίζικο με υγεία,
και συγχαρητήρια για την πολύ καλή παρουσίαση.
Πολύ γρήγορα την έκανες,δεν το περίμενα τόσο... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 07, 2017, 20:11:16 μμ »
Ωραια παρουσιαση Χαρη,παντως εχει εντυπωσιακη παρουσια στον καρπο,οπως ηθελες  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 07, 2017, 21:19:00 μμ »
ΤΟΥΜΠΑΝΟ!!!

Με υγεία ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 07, 2017, 21:30:51 μμ »
Χάρη,
Το ρολόι όπως είπα το έχω δει από κοντά στη μαύρη έκδοση και με λουράκι.

Είναι ένα κομμάτι που η παρουσία του ξεπερνά κατά πολύ σε όλα τα σημεία, κάσα, ζαφείρι, κορώνα case back μηχανη την τιμή του.

Ακόμα δεν ξέρω τι είναι ποιοτικό ρολόι(!) αλλά το συγκεκριμένο citizen είναι ίσως το κομμάτι που συγκεντρώνει τόσα πολλά χαρακτηριστικά που ξεχειλίζουν στον καρπό και το κάνουν υπέροχο!

Τώρα το μπλε είναι έργο τέχνης. Εναλλαγές εκεί που πρέπει παιχνίδι με χρώματα, στιβαρή παρουσία.

Να το χαρείς να το απολαμβάνεις κάθε λεπτό και να σου δείχνει μόνο ευτυχισμένες ώρες!

Σ ευχαριστούμε για την μεστή παρουσίαση και για το παρασκήνιο, καθώς μας έβαλες στο δικό σου χαρούμενο κλίμα!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 07, 2017, 21:34:08 μμ »
Χαρη,εχεις σκεφτει καποιο λουρακι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 07, 2017, 21:37:40 μμ »
Άψογο Χάρη!  Να το χαρείς με υγεία!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xrhstosaa

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 07, 2017, 21:57:09 μμ »
Μπραβο Χαρη! Την εκανες την κινηση ματ! Πολυ ωραιο ρολοι, καθεται και πολυ καλα στον καρπο σου! Πολυ ωραιο ρολοι και πολυ ωραια παρουσιαση!
Καλοριζικο! Να δειχνει μονο καλες ωρες!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 07, 2017, 22:00:50 μμ »
Χάρη, πολύ εντυπωσιακή παρουσία στον καρπό σου!
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.

Και πάλι καλορίζικο, πολύ θα το ήθελα να το δω από κοντά!
Στο χέρι σου φαίνεται πολύ καλό το μέγεθος, πάντως.

Δώσε και μία αντίστοιχη καρπίσια με τη χελώνα, στην πρώτη ευκαιρία, να συγκρίνουμε το μέγεθος....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 07, 2017, 22:27:13 μμ »
Σας υπερευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!!! Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω κι αλλες φωτο σε συγκριση με την χελωνα...Παντως πιστευω πως θα πηγαινει και σε καρπους μεγεθους των 17-17,5 εκ καθως ειδοποιο γνωρισμα των cushion ειναι η "στρογγυλαδα" τους που ξεγελα το ματι για το πραγματικο μηκος της κασας..
Δεν αναπτυχθηκα στα χαρακτηριστικα του μηχανισμου καθως δεν ξερω αν θα προσφερε κατι το ουσιωδες μιας και εχουν ηδη αναφερθει σε παρουσιαση του Στεφανου..Παντως αυτες τις ημερες θα παρακολουθησω και την χρονομετρια του και θα δωσω πιο λεπτομερεις αναφορες..
Παρελειψα να αναφερω την περιστρεφομενη στεφανη, η οποια εχει πολυ καλη αισθηση, εχει την απαιτουμενη ανοχη μεταξυ των δυο κλικς και η ασκηθεισα δυναμη κατα την περιστροφη ειναι οση πρεπει..Θα ελεγα οτι με ικανοποιησε ενα κλικ περισσοτερο απ τον αντιστοιχο της χελωνας καθοτι πιο ευθυγραμμισμενος με καλυτερο ζυγισμα..
Επιπλεον, η κορωνα του ειναι παναλαφρη, περιστρεφεται με την σκεψη και δεν παρατηρησα τον χαρακτηριστικο τζογο (αν το λεω σωστα) αναμεσα στην περιστροφη της κορωνας και της κινησης του λεπτοδεικτη..

AntonisCh: Το εχω δει σε φωτο και το χω ψαξει ΠΑΝΤΟΥ, απλα δεν βρισκεται αυτο το μοντελο, οσοι το πηραν ειναι υπερτυχεροι...!!!

Και παλι σας ευχαριστω και ο,τι θελετε να ρωτησετε, ελευθερα.. ;D ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 07, 2017, 22:30:53 μμ »
Χαρη,εχεις σκεφτει καποιο λουρακι?

Γιωργο πιστευω οτι δεν θα του πηγαινει το δερματινο, δεν το χω φανταστει...Ισως σε κατι καλο μπλε καουτσουκ να του καθοταν καλα...Προς το παρον μενω στον μαμα μπρασελε και βλεπουμε! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 07, 2017, 22:53:46 μμ »
Χαρη ευχαριστούμε για την παρουσίαση!
Πολυ ωραία περιγραφή και πληροφορίες!

Το ρολοι δείχνει εντυπωσιακό στον καρπο σου, πραγματικά κάθεται τέλεια!

Καλοριζικο και πάλι, να γράψει πολλες ωρες στον καρπό σου!

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions