Αποστολέας Θέμα: Καινούργια μοντέλα ή παλιότερα σε κατάσταση κοινούριου;  (Αναγνώστηκε 6084 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

leon

• Επισκέπτης
Επίσης πολλές φορές αγοράζουμε καινούριο ρολόι από κατάστημα ή το διαδίκτυο αλλά ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε το έτος κατασκευής.
Μπορεί να πάρω π.χ. σήμερα ένα 5άρι "καινούριο" αλλά ουσιαστικά να είναι ρολόι που έχει συναρμολογηθεί πριν από 7 χρόνια.Δεν θα θέλω όμως κατά τα άλλα να πάρω NOS γιατί είναι επίφοβο...

Μην μένουμε με την εντύπωση ότι όταν αγοράζουμε καινούριο ρολόι σημαίνει ότι είναι και μοντέλο της χρονιάς που το αγοράσαμε.

Και μιας και αναφέρθηκα στα seiko, παρακάτω ένα χρήσιμο άρθρο που βοηθάει στον να γνωρίζουμε το έτος κατασκευής.
http://quartzimodo.com/how-to-tell-when-your-seiko-watch-was-made-part-1/

:o :oΜήπως όλοι μας έχουμε αγοράσει NOS και δεν το ξέρουμε; ??? ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Οι προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές όταν παίρνεις vintage ρολόγια και να υπάρχει υπομονή και καλή διάθεση. Δεν σημαίνει ότι τελείωσε η ιστορία με την αγορά. Από εκεί και πέρα έχεις ως baseline ότι θα χρειαστεί σέρβις. Για το μόνο που μπορείς να είσαι σίγουρος είναι ότι βλέπεις στη φωτογραφία. Καλύτερα να σε εκπλήξει θετικά παρά αρνητικά. NOS για μένα σημαίνει 95% καινούργιο εξωτερική εμφάνιση, service history unknown.

Δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να κάνω συμβιβασμό στην κατάσταση αναλόγως των χρημάτων που είμαι διατεθειμενος να δώσω για ένα μοντέλο που μου αρέσει. Π.χ για το Χ ρολόι θα έδινα μέχρι τόσα χρήματα. Τι βρίσκω με αυτά;  Έχει συμβεί να πάρω κάτι έτσι και να μου αρέσει τόσο που να το ξαναψάξω σε καλύτερη κατάσταση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Τελικά, δεν πήρα απάντηση στο ερώτημα, τι πραγματικά είναι τα NOS και από που προέρχονται..

Είναι ξεχασμένο στοκ, είναι απούλητο (επί δεκαετίες.. ::)) στοκ, τι ακριβώς είναι;

Ας αναφέρω το παράδειγμα ενός ρολογιού (που έχω ξαναδείξει):

Από μακριά, πολύ όμορφο ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ρολογάκι βιτρίνας.
Από κοντά, χτυπημένο βάρβαρα, χιλιοδοκιμασμένο, με εμφανή σημάδια από την υπερ-οκταετή έκθεσή του σε βιτρίνα με ήλιο.

Αν ο έμπορος, που έχει απηυδήσει επειδή δεν πουλιέται, το στείλει για γυάλισμα και για ένα πρόχειρο "σέρβις" της πλάκας και το βγάλει για πώληση στο ίντερνετ, ως τι θα το παρουσιάσει; ως NOS;

Ποιός αφελής θα το πάρει, πιστεύοντας ότι βρήκε..."ευκαιρία";... ::)

Κοντά στο νου και η γνώση.
Το δίκτυο περιέχει και παγίδες, μία από τις οποίες είναι τα υποτιθέμενα ΝΟS.
Χρειάζεται στοιχειώδης λογική.

Γνώμη μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

leon

• Επισκέπτης
Τελικά, δεν πήρα απάντηση στο ερώτημα, τι πραγματικά είναι τα NOS και από που προέρχονται..

Είναι ξεχασμένο στοκ, είναι απούλητο (επί δεκαετίες.. ::)) στοκ, τι ακριβώς είναι;

Από κοντά, χτυπημένο βάρβαρα, χιλιοδοκιμασμένο, με εμφανή σημάδια από την υπερ-οκταετή έκθεσή του σε βιτρίνα με ήλιο.

Αν ο έμπορος, που έχει απηυδήσει επειδή δεν πουλιέται, το στείλει για γυάλισμα και για ένα πρόχειρο "σέρβις" της πλάκας και το βγάλει για πώληση στο ίντερνετ, ως τι θα το παρουσιάσει; ως NOS;

Γνώμη μου.

Ξεχασμένο στοκ δεν υπάρχει περίπτωση από επαγγελματίες.Αποθηκευμένο από ιδιώτες, ναι.
Απούλητο για αρκετά χρόνια , ναι.Χιλιοδοκιμασμένο για μένα δεν θεωρειται NOS.
Ποιός αγοράζει "πολύ όμορφο ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ρολογάκι βιτρίνας" από μακριά;
Ποιός  θα αγοράσει omega από τον πρώτο τυχόντα;
Και οι επαγγελματίες έμποροι δεν είναι τόσο ηλίθιοι να διατηρούν ένα ρολόι στην βιτρίνα τόσα χρόνια.Ειδικά σε πολυσύχναστα καταστήματα.Όχι βέβαια πως δεν συμβαίνει κι αυτό.
Υπάρχει και η κατηγορία : ρολόγια αχρησιμοποίητα με κάποιο ελαττώμα...
Δεν λαμβάνω υπ' όψιν τον χαρακτηρισμό του ρολογιού από τον εκάστοτε πωλητή όσο το πώς χαρακτηρίζω εγώ το ρολόι..

Επαναλαμβάνω, η αγορά NOS προυποθέτει γνώσεις αλλά και τύχη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ

Κουβεντα να γινεται,κανεις δεν μπορει να δωσει μια ξεκαθαρη απαντηση,αλλα μη μου πεις πως δεν το ξερεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης

Κουβεντα να γινεται,κανεις δεν μπορει να δωσει μια ξεκαθαρη απαντηση,αλλα μη μου πεις πως δεν το ξερεις

Απλά, σημαίνει "αμεταχείριστο".
Ότι και στα αντίστοιχα ελληνικα σημαινει η λεξη, κατα κυριολεξία.
Δεν είναι καινουργές.
Δεν είναι απαραίτητα σε άριστη κατάσταση
Δεν είναι απροβληματιστο.

Σημαίνει-με ό,τι συνέπειες καλές ή κακές - ότι δεν το είχε κάποιος στην κατοχή του.
Αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Νομίζω, ο Αντώνης το τοποθέτησε σωστά.
Από εκεί και πέρα, ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας, κάνει.

Κάποιος που αγοράζει/πουλάει συχνά ρολόγια, μικρό κακό θα πάθει ακόμα και σε πατάτα να πέσει.

Για άλλους που τα 'παντρεύονται', όπως εγώ, το θέμα ΝΟS, είναι τελείως εκτός ενδιαφερόντων...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ

Γνώμη μου.

Ξεχασμένο στοκ δεν υπάρχει περίπτωση από επαγγελματίες.Αποθηκευμένο από ιδιώτες, ναι.
Απούλητο για αρκετά χρόνια , ναι.Χιλιοδοκιμασμένο για μένα δεν θεωρειται NOS.
Ποιός αγοράζει "πολύ όμορφο ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ρολογάκι βιτρίνας" από μακριά;
Ποιός  θα αγοράσει omega από τον πρώτο τυχόντα;
Και οι επαγγελματίες έμποροι δεν είναι τόσο ηλίθιοι να διατηρούν ένα ρολόι στην βιτρίνα τόσα χρόνια.Ειδικά σε πολυσύχναστα καταστήματα.Όχι βέβαια πως δεν συμβαίνει κι αυτό.
Υπάρχει και η κατηγορία : ρολόγια αχρησιμοποίητα με κάποιο ελαττώμα...
Δεν λαμβάνω υπ' όψιν τον χαρακτηρισμό του ρολογιού από τον εκάστοτε πωλητή όσο το πώς χαρακτηρίζω εγώ το ρολόι..

Επαναλαμβάνω, η αγορά NOS προυποθέτει γνώσεις αλλά και τύχη.
Απο Ελλαδα,για εμενα,μονο απο ιδιωτη.Απο καταστημα,ειναι αυτο που λεει ο Σπυρος..."χερι φανταρου στο Ιρακ".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
Αμεταχείριστο =συμφωνώ.
Δεν είναι απαραίτητα σε άριστη κατάσταση = εννοούμε η μηχανή κυρίως
Δεν είναι απροβληματιστο.= συμφωνώ

Δεν είναι καινουργές.=Εξωτερικά τουλάχιστον, κατά την άποψή μου, υπάρχει η πιθανότητα να είναι

Σημαίνει-με ό,τι συνέπειες καλές ή κακές - ότι δεν το είχε κάποιος στην κατοχή του.= Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει καταχωνιασμένο ρολόι στο κουτί του, ειδικά για κάποιον που δεν τον συγκινούν τα ρολόγια.Το ότι έχω στην κατοχή μου κάτι δεν συνεπάγεται ότι το έχω χρησιμοποιήσει κιόλας...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Το αν το φορούσε φαντάρος στο Ιράκ δεν είναι πρόβλημα αν η τιμή αντιστοιχεί στην κατάσταση. Το να περιμένεις ότι θα πάρεις ρολόι ευκαιρία επειδή είσαι πιο έξυπνος είναι αυθεντικά ελληνικό γνώρισμα επειδή είμαστε ως γνωστό ο εξυπνότερος λαός στον κόσμο, σκίζουμε μνημόνια κοκ. Αν μου πουλάνε φύκια για μετάξια φταίω και εγώ που τους πιστεύω.

Θυμήθηκα ένα φιλαράκι που πήρε ένα κρουστικό από...πλανόδιο, και καλά Μακίτα σε κλάσμα της τιμής νομίζοντας ότι ήταν έξυπνος. Πήγε στην αντιπροσωπεία όταν χάλασε και του είπαν, μα δεν είναι κύριε, είναι μαϊμού. Και λέει εντάξει, δεν πειράζει, δουλεύει σαν Μακίτα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
στα πολυ, παλια μοντελα αν ο μηχανισμος ειναι αυτοματος, το λαδι μπορει να εχει στεγνωσει (αρα μπορει να θελει service αν το παρουμε για μακροχρονια χρηση) επισης αν εχει φωσφορο μπορει να εχει χασει δυνανη ο φωτισμος του
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Τι είναι  ΝΟS δεν ξέρω, το είπα από την αρχή.

Εκείνο που έχω δει είναι στα φόρα κάποιους που καμαρώνουν για διάφορα (δήθεν) ΝΟS, τα οποία μάλιστα όταν σύντομα βαριούνται προσπαθούν να τα σπρώξουν σε άλλους, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για "ευκαιρίες".

ΝΟS του 2000 ή του 90 ή και του 80, σου λέει ο άλλος.
Το βρήκε (μόνο αυτός!) ευκαιρία.

Ναι! Αυτόν περίμενε το ρολόι...

Βέβαια, εδώ γίνονται πιστευτά αλλα και άλλα...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Τι είναι  ΝΟS δεν ξέρω, το είπα από την αρχή.

Εκείνο που έχω δει είναι στα φόρα κάποιους που καμαρώνουν για διάφορα (δήθεν) ΝΟS, τα οποία μάλιστα όταν σύντομα βαριούνται προσπαθούν να τα σπρώξουν σε άλλους, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για "ευκαιρίες".

ΝΟS του 2000 ή του 90 ή και του 80, σου λέει ο άλλος.
Το βρήκε (μόνο αυτός!) ευκαιρία.

Ναι! Αυτόν περίμενε το ρολόι...

Βέβαια, εδώ γίνονται πιστευτά αλλα και άλλα...
Αυτο γινεται με πολλα αντικειμενα,αν θες μπορω να σου πω την ιστορια με τα squale 1521 :)

Πριν χρονια,καποιος Ιταλος αγορασε ενα στοκ μαζι με την εταιρια,η 1η σειρα και η 2η ηταν οντως NOS,αν καποιες βιδες ηταν μοδερνες,δεν πιστευω να εχεις θεμα? ;D Λογικες τιμες,μηχανη η 2824,φαντασου να ειχε κανα σαπακι της δεκαετιας του ΄60!Μακρια!!!

Σαν κλασσικος Ιταλος,αρχισε να αυξανει τις τιμες και εκανε εξαγωγη και στην πιο μεγαλη αγορα,την Αμερικη!Μεγαλη επιτυχια,πολλα τα λεφτα και καπου εκει χαθηκε η λογικη.Πιστευω οτι ειναι πλεον πολυ ακριβη και εχει κατσει

Οταν εγραψα πρωτη φορα για το 1521 και σε εμας,καποιοι ετρεξαν να παρουν και δεν ειναι κακο,διαφημισαν εντονα το vintage χαρακτηρα του ρολογιου,σε σημειο που το λες και αυτοικανοποιηση,αλλα κρατησε τοσο λιγο και τα ρολογια μπηκαν αγγελιες τοσο εδω ,οσο και εξωτερικο σε υψηλες τιμες!Για το vintage ρε γαμωτο! :D :D :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 25, 2017, 16:21:56 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Αυτο γινεται με πολλα αντικειμενα,αν θες μπορω να σου πω την ιστορια με τα squale 1521 :)

Πριν χρονια,καποιος Ιταλος αγορασε ενα στοκ μαζι με την εταιρια,η 1η σειρα και η 2η ηταν οντως NOS,αν καποιες βιδες ηταν μοδερνες,δεν πιστευω να εχεις θεμα? ;D Λογικες τιμες,μηχανη η 2824,φαντασου να ειχε κανα σαπακι της δεκαετιας του ΄60!Μακρια!!!

Σαν κλασσικος Ιταλος,αρχισε να αυξανει τις τιμες και εκανε εξαγωγη και στην πιο μεγαλη αγορα,την Αμερικη!Μεγαλη επιτυχια,πολλα τα λεφτα και καπου εκει χαθηκε η λογικη.Πιστευω οτι ειναι πλεον πολυ ακριβη και εχει κατσει

Οταν εγραψα πρωτη φορα για το 1521 και σε εμας,καποιοι ετρεξαν να παρουν και δεν ειναι κακο,διαφημισαν εντονα το vintage χαρακτηρα του ρολογιου,σε σημειο που το λες και αυτοικανοποιηση,αλλα κρατησε τοσο λιγο και τα ρολογια μπηκαν αγγελιες τοσο εδω ,οσο και εξωτερικο σε υψηλες τιμες!Για το vintage ρε γαμωτο! :D :D :D
Αυτό το ποστ καθίσταται συλλεκτικό.
Πιστεύω ότι πολλοί καταλαβαίνουν το γιατί.... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Εχω κανει και μεγαλυτερα ποστ στο παρελθον,απλα η ευκολη ετικετα ειναι πιο ευπεπτη και βολευει
subir foto
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions