1979: Εγκρίνεται από τη Βουλή η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Υπέρ ψηφίζουν 193 βουλευτές (175 της Νέας Δημοκρατίας, 4 του ΚΟΔΗΣΟ, 4 της Εθνικής Παράταξης, 2 της ΕΔΗΚ, 1 του ΚΚΕ Εσωτερικού, 1 της ΕΔΑ και 6 ανεξάρτητοι), κατά 104 (ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ), ενώ τρεις βουλευτές (Ιωάννης Ζίγδης, Νικήτας Βενιζέλος και Κώστας Μπαντουβάς) δηλώνουν «παρών».
Παρά το γεγονός ότι, αποφεύγω ( .....κατα το δυνατόν

) τις "πολιτικές" συζητήσεις και σχόλια,

, εδώ, θα κάνω μια εξαίρεση.

Παράταξη, οδεύουσα ολοταχώς για να κυβερνήσει, και με συνθήματα τύπου, "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο", καταψηφίζει στην Βουλή, την Συνθήκη Προσχώρησης. Και οι χοροί στα "Συντάγματα", καλά κρατούσαν !
Την εποχή εκείνη, εργαζόμουνα σε Αμερικανική Στρατιωτική Βάση, και η ανησυχία για το τι θα γίνει με όοοοοοοοοολους αυτούς και τις εγκαταστάσεις, ( .....και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν

, ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη

). Γιατί ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν η επόμενη λαοφιλής και ισχυρότατη κυβέρνηση.
Οπως και έγινε.

Φυσικά, το "Εξω οι βάσεις του θανάτου", και κάτι άλλα, πήγαν στο στρογγυλό αρχείο

( .....κάλαθος αχρήστων

).
Και οι "βάσεις", αντικαταστάθηκαν από διευκολύνσεις,

και πολλά άλλα. Αλλά, είναι άλλο θέμα αυτό.

Και σαν κυβέρνηση, εξάντλησαν κάθε παροχή και κάθε χρηματοδότηση από την "μισητή" ΕΟΚ.
Για να θυμούνται οι πλατιές λαϊκές μάζες, τα "παραμύθια" που ταϊζουν οι ηγέτες το πόπολο.
Και ο Αντρέας, ήταν ηγέτης. Και από τους λίγους.
Και αυτομπανάρομαι, για τιμωρία,

μέχρι το βράδυ, και πάω να ......μπανιάρομαι, μέχρι τότε

Τα ανωτέρω, δεν είναι πολιτική δήλωση. Μετά από 42 χρόνια εργασίας σε πολυεθνικές και σε συνθήκες βαρέων και ανθυγιεινών, δεν έχω κανέναν ανάγκη, δεν με βοήθησε κανένας, δεν χρωστάω σε κανέναν, παρα μόνον στην οικονένειά μου.
Ελληνας είμαι, από προσφυγικές οικογένειες, και προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου, σε ένα καλύτερο αύριο. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να διακρίνω και τα ...........παραμύθια.