Αποστολέας Θέμα: Σαν σήμερα  (Αναγνώστηκε 120724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #270 στις: Ιούλιος 24, 2019, 18:11:55 μμ »

Όσο για την τεχνική ανάλυση των τότε εικόνων,θα μπορούσα να την κάνω αλλά θέλω χρόνο
τον οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω με την καμία...ίσως μετά το πέρας των διακοπών να κάνω κάποιο ειδικό θέμα,μόνο έτσι θα άξιζε.

Εγώ, θα ενδιαφερόμουν.  :)

Πιστεύω ότι πήγαν, είδαν, έμαθαν, και μετά προχώρησαν παρακάτω. Δεν ξαναπάς εκεί που ξέρεις, όταν εξερευνάς. Ειδικά, όταν το κόστος, χρηματικό και ανθρώπινο, είναι τεράστιο.

Το όλον έργο, δικαιολογείτο τότε στην έρευνα, ( προστασία της ηπείρου σου απο τον εχθρό ), όχι στις "βόλτες".

Ελλειψε και το αντίπαλο δέος, στον διαγωνισμό κατάκτησης του διαστήματος, δηλ. της στρατιωτικής υπεροχής στον αέρα με διηπειρωτικούς πυραύλους, 

Και μεγάλο αντίκτυπο, ( αρνητικό ), είχε ο θάνατος της Sharon Christa Corrigan, δασκάλας , στην καταστροφή του Challenger το 1986 στα 37 της.

( .............the accident had such a significant effect on the nation. Many schoolchildren were viewing the launch live, and media coverage of the accident was extensive.)

Μετά με τον Κριμιτζή, πήγαν ακόμα πιο έξω.

Αυτά πιστεύω εγώ, θα περιμένω να ακούσω και την άλλη άποψη.  :)

Σημ. Στα τέλη των '70's, το Αγγλικό TV eye, είχε στοιχεία της συνεργασίας Αμερικανών και Ρώσων, σε διάφορα projects στο διάστημα. Και ένα από αυτά ήταν προσεληνώσεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #271 στις: Ιούλιος 24, 2019, 18:37:25 μμ »
Πιστεύω ότι πήγαν, είδαν, έμαθαν, και μετά προχώρησαν παρακάτω. Δεν ξαναπάς εκεί που ξέρεις, όταν εξερευνάς. Ειδικά, όταν το κόστος, χρηματικό και ανθρώπινο, είναι τεράστιο.
Γιώργο μην το πάρεις προσωπικά,μια και το ίδιο ισχυρίζεται και η nasa περίπου,
αλλά θεωρώ πως κάθε σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως το
επιχείρημα αυτό,είναι εξαιρετικά αδύναμο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Ιούλιος 29, 2019, 20:07:27 μμ »

@κύριε Γιώργο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Ιούλιος 29, 2019, 22:02:13 μμ »
...ειναι ένα θέμα, που θα περιμένουμε την "αντιπολίτευση" να εκφράσει τα επιχειρήματά της.

Και οι διαστημικοί σταθμοί είναι fake ? Και η υπόλοιπη εξερεύνηση  ?  ::)

Η όλη εξέλιξη από τότε, ΙΜΟ, αποδεικνύει ότι τα πρώτα βήματα έγιναν πράγματι τότε, με πρωτεργάτες μεν τους Σοβιετικούς, αλλά στην κούρσα του διαστήματος, οι ιδεοληψίες και ο τρόπος επικοινωνίας / εργασίας / λειτουργίας της κοινωνίας της ΕΣΣΣΔ και της επιστημονικής τους κοινότητας, απέτρεψε στην πράξη την κυριαρχία τους. Και μην ξεχνάμε, ότι οι πρώτοι στην τεχνολογία αυτή, ήταν οι Γερμανοί, τους οποίους χρησιμοποίησαν οι νικητές, για δικό τους όφελος.

Ειναι κλασικό το ανέκδοτο ;)
-Μα αυτοί πήγαν πρώτοι στο διάστημα, τι φταίει με εμάς ?
-Τίποτα απολύτως, απλώς οι Γερμανοί τους , είναι καλύτεροι από τους Γερμανούς μας.  ???

funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Ιούλιος 29, 2019, 22:10:42 μμ »
Και ξαναλέω, πρόκειται για επικών διαστάσεων επίτευγμα. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν έγινε χθες ή προχθές αλλά 50 έτη πριν.
Πολλοί από τους συνανθρώπους μας είτε δεν το γνωρίζουν, είτε δεν έχουν δώσει την ανάλογη βάση.
Επρόκειτο για ασύλληπτη ιδέα, αν κάτσει κάποιος και προσπαθήσει να το αναλογιστεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Ιούλιος 29, 2019, 23:07:09 μμ »
Και ξαναλέω, πρόκειται για επικών διαστάσεων επίτευγμα. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν έγινε χθες ή προχθές αλλά 50 έτη πριν.
Πολλοί από τους συνανθρώπους μας είτε δεν το γνωρίζουν, είτε δεν έχουν δώσει την ανάλογη βάση.
Επρόκειτο για ασύλληπτη ιδέα, αν κάτσει κάποιος και προσπαθήσει να το αναλογιστεί.

Δεν ήταν ασύλληπτη ιδέα. Πάντα απασχολούσε τον άνθρωπο η πτήση και το διάστημα. Βλέπε Ιούλιο Βερν.

Απλώς, η τεχνογνωσία, τα υλικά, η υπολογιστική ισχύς, οι επικοινωνίες, ο από απόσταση έλεγχος, δεν είχαν εξελιχθεί τόσο ώστε να επιτρέπουν την εφαρμογή.

Αλλά, "πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς", οι Γερμανοί, εξέλιξαν τους V 1, που στην ουσία ήταν οι πρώτοι "πύραυλοι".

Μετά, ΙΜΟ, τα υπόλοιπα ήταν απολύτως φυσιολογικά, στην προσπάθεια εξασφάλισης της κυριαρχίας από τις δύο τότε υπερδυνάμεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Αύγουστος 13, 2019, 18:12:37 μμ »
Σαν σήμερα το 1961 ξεκίνησε το χτίσιμο του Τείχους του Βερολίνου . Το πιο γνωστό σύμβολο του Ψυχρού πολέμου, το Τείχος του Βερολίνου, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 13 Αυγούστου 1961.

Μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην παγκόσμια ιστορία. Για ένα έργο που χαρακτηρίστηκε ως «Τείχος της Ντροπής». Κτίστηκε από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας για να αποτρέψει τους πολίτες της να αυτομολούν από την Ανατολή στη Δύση. Και το χαρακτήρισαν «ανάχωμα προστασίας κατά του φασισμού».

Στις 12 Αυγούστου 1961 οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα γύρω από τους δυτικούς τομείς του Βερολίνου με σκοπό να σταματήσουν τη φυγή των κατοίκων που πέρναγαν στη Δύση για καλύτερη ζωή.

Και μία ημέρα μετά, στις 13 Αυγούστου ξεκίνησε η κατασκευή του τείχους στα γερμανικά «Berliner Mauer». Το πρωί της 13ης Αυγούστου τα συρματοπλέγματα ήταν εγκατεστημένα.

Σχόλιο ΟΡ. Σαν δεν ντρέπονταν, που ήθελαν να φύγουν από τον ........παράδεισο. Και υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι, που υποστηρίζουν τέτοια, ή παρόμοια καθεστώτα.  :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Αύγουστος 13, 2019, 18:45:22 μμ »
Καλά όλα αυτά,τουλάχιστον είχαν γούστο στα αμάξια,..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Αύγουστος 13, 2019, 19:51:40 μμ »
Και ρολόγια ...Ruhla! Όπως θέλει το προφέρει κανείς... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #279 στις: Οκτώβριος 31, 2019, 22:59:47 μμ »
''Γεννήθηκα στις εφτα και πέντε το πρωί στις 30 Οκτωβρίου 1960.Ενας γιατρός ανακοίνωσε στη μητέρα μου..''Κυρία, αυτό το μωρό είναι μόνο κώλο και πόδια''.
Εγώ μεγάλωσα στις φαβέλες μεσα στις παράγκες από πέτρες
και φύλλα,μέσα στους δρόμους χωρίς ζέστη και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπήρχε δυνατότητα επιλογής για τα φτωχά παιδιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες,είτε σχολείο είτε εργασία, είτε έγκλημα.
Την πρώτη μπάλα μου την έδωσε ο θείος μου,οταν ήμουν δύο χρονών και την πήγα στο κρεβάτι κρατώντας την αγκαλιά όλη νύχτα. Ως παιδί ήμουν οπαδός της Μπόκα, ονειρευόμουν το Μπομπονέρα.Επαιζα με τις ώρες στους δρόμους του χωριού και όταν κάποιος με ρωτούσε τι σκεφτομαι.Πάντα έλεγα:
" Θέλω να κατακτησω το Μουντιαλ με την Αργεντινή.''
Είχα τρομερες σχέσεις με τον πατέρα μου μέχρι και το θάνατό του αν και ήμουν πιο πολύ δεμένος με τη μαμά.. Της τα ελεγα όλα, ήταν η πρώτη μου θαυμαστρια. Ο μπαμπάς δεν είχε χρόνο να κάνει τον φίλο μου, αν το έκανε δεν θα είχε χρόνο για ύπνο,καθε πρωί σηκωνόταν στις τέσσερις το πρωί για να πάει στο εργοστάσιο και επέστρεφε στις πέντε το απόγευμα.
Το παρατσούκλι Πιμπε ντε Ορο γεννήθηκε στη Νάπολη, πρώτα ήμουν Ελ Πελούζα για τα χοντρά μαλλιά.
Τα ναρκωτικά ήταν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Σε αυτή την ηλικία αν συνεχίζα θα ήμουν νεκρός.Για πρώτη φορά εκανα οταν ήμουν στη Βαρκελώνη. Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Ήμουν έτοιμος να πεθάνω,οι κόρες μου με κρατησαν.
Τι σημαίνει για μένα η Νάπολη..Είναι το σπίτι μου.
Στη Νάπολη γνώρισα τη ζεστασιά.Η πόλη και οι οπαδοί με λατρεψαν από την πρώτη μέρα,όλοι με αγαπούσαν και δεν μπορούσα να απογοητεύσω τη Νάπολη.Ήμουν στη Βαρκελώνη και ηθελα να φύγω,ειχα την επιθυμία να αλλάξω αέρα και δεν ξερω πόσοι Ναπολιτάνοι με σταματούσαν στους δρόμους της Βαρκελώνης ζητώντας μου να βαλω την φανέλα της Νάπολη. Καταπληκτικό. Ήταν αυτές οι χειρονομίες που με έκαναν να καταλάβω πώς θα ήταν σημαντικό για μένα να παω στη Νάπολη,στην ομαδα με τα χρώματα της χώρας μου.
Μεγάλη ικανοποίηση, κερδίσαμε όλοι μαζί. Κέρδισε η πόλη της Νάπολη.
Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω και να γυρίσω για να παίξω ποδόσφαιρο, αν ο Θεός μου έδινε αυτή την ευκαιρία θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά ο χρόνος περνάει και τωρα παίζω με τον γιο μου, τον ανιψιό μου,τον εγγονό μου και τους φίλους μου ".

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: Οκτώβριος 31, 2019, 23:35:13 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Νοέμβριος 01, 2019, 09:51:19 πμ »
Από μικρός, Ολυμπιακός. Με την αφίσα του Μουράτη και του Μπέμπη στο δωμάτιό του μεγάλωσε.  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Νοέμβριος 01, 2019, 10:28:53 πμ »
Η μεγαλυτερη παιχτουρα , στην πιο ατυχης στιγμη του ( φανελα Ολυμπιακου ) :D :D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Sr. Member
  • Ανδρέας
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Νοέμβριος 01, 2019, 16:15:47 μμ »
πόσα να πήρε τότε;
friendly
0
funny
0
like