Αποστολέας Θέμα: Davosa ternos gmt diver.  (Αναγνώστηκε 20187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agelossoul

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Davosa ternos gmt diver.
« Απάντηση #45 στις: Μάρτιος 30, 2017, 23:44:07 μμ »
Η πλακα, που καθολου πλακα δεν ειναι, και το παραδοξο της ιστοριας ειναι τα εξης:
Οσοι ειναι κατοχοι ρολεξ, που δεν ειναι και λιγοι, δε θα μπουν ποτε στη διαδικασια να κανουν πικροχολα σχολια για homages ρολογια. Ουτε καν θα ασχοληθουν.
Σου λενε, ας φορεσει ο καθενας αυτο που τον ευχαριστει.

Αντιθετως αυτοι που δεν ειχαν, δεν εχουν και πολυ πιθανον να μην αποκτησουν ποτε ρολεξ, ειναι αυτοι που βγαζουν κυριολεκτικα χολη για οποιον τολμησει να κοιταξει προς αυτη την κατευθυνση.
Γιατι το να πεις "δε μου αρεσει", "δε με εκφραζει", "δε θα το αγοραζα", εχει καλως.
Το να λες ομως "σιγα τη ρεπλικα", "φθηνο αντιγραφο", "παρε ενα parnis καλυτερα", "πως τα ειπαμε; zastava;" και αλλα τετοια χαριτωμενα αστεια, κατι αλλο υποδηλωνει.
Να δεις πως λεγεται αυτο; Πως λεγεται;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολυ σωστα τα λες φιλε μου.Τα ρολεχ ειναι πραγματικα ρολογαρες και τρωνε πολυ χολη απο αυτους που δεν μπορουν.Καλο ειναι ομως στα τοσα λεφτα δλδ 1300 που μπορει καποιος να παρει ονομα καλο στο θεμα ρολοι να μην παει σε μικρο brand.Οris,tag,hamilton κλπ πιστευω ειναι καλυτερες επιλογες ακομα αν κατι μοιαζει και σε σχεδιο ενος ρολεχ..
Και κατι για το τελος.Υπαρχει πολυς κοσμος εκει εξω που φοραει rolex και δεν ξερει να σου πει περα απο 2-3 μαρκες ακομα η ουτε τη μηχανη φοραει το ρολεχ τους, και εμεις εδω μεσα τρελενομαστε για τα homage.Πραγματικα οτι θελει ο καθενας φοραει αρκει να το κοιταει και να καμαρωνει μεσα του χωρις να πρσπαθει να ξεγελασει τον εαυτο του αλλα ουτε και τους αλλους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Μάρτιος 31, 2017, 00:14:10 πμ »
O Wolf, που είπε μερικά από αυτά, έχει rolex...  ::)
Αυτο το ειπες για καλο;

Εσύ έγραψες ότι όσοι έχουν Rolex δε θα κάνουν πικρόχολα σχόλια για τα homage...
Σε αυτό σου απάντησα...  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 31, 2017, 01:35:37 πμ »
Τοσο καιρο ειχα συναγει οτι μια συζητηση σχεδον ΠΑΝΤΑ γυρναει και καταληγει σε:
Α. Seiko και
B. Rolex
Πλεον υπαρχει και η:
C. Battle between hommage fans and purists
 :D :D :D :D

Επειδή η SEIKO και η ROLEX, είναι δύο εμβληματικές μάρκες, δύο βασικοί πυλώνες της ωρολογοποιϊας, με πολλές "πρωτιές" στον τομέα, ή πρώτη με φθηνά, "λαϊκά" ρολόγια, αλλά και πρωτοπόρος σε αρκετούς τομείς, η δεύτερη με ακριβά "εργαλεία", έως πρόσφατα, με εξειδικευμένα κομμάτια για ειδικές χρήσεις, πάνω στα οποία έκτισε ιστορία, και με την μέχρι τα μέσα του '70 "πολύτιμη" διάκριση του "πιστοποιημένου χρονόμετρου", ( που δεν την είχαν πολλοί ), απαραίτητου σε κάποιες εφαρμογές ή / και γκλαμουριά, όταν το καλύτερο επόμενο, έχανε τον μπούσουλα, ειδικά σε οριακές συνθήκες. Μετά, η πρώτη έβγαλε τα quartz σε λαϊκή απογευματινή, και τα "χρονόμετρα" φάγανε ...............τα ρουμπίνια στο κεφάλι.   :D :D :D

( Εκανε και η δεύτερη την είσοδο στα quartz, αλλά είπεν ο πελάτης " Διατί κκ μου πουλάτε τον αυτόν μηχανισμόν μετα των φθηνών Ιαπωνικών, εις τιμην Ελβετικού "χειροποίητου" μηχανικού ? Επειδή είναι στεγανόν στας 10 ατμοσφαίρας ?. Δεν είναι υπεβολικόν ? "

Και ανέκρουσεν πρύμναν η δεύτερη, γιατί σε λέει "Μας πήραν με τις ντομάτες. Εχουμε πλέον συγκρίσεις. Αν όμως είναι μηχανικο, χειροποίητο, και κάνει και 2 χρόνια να το φτιάξουμε, ε, τι θα πούνε ? " . Και το έκοψαν. )

Η πρώτη, κάνει προσπάθειες να ανέβει κατηγορία, για να αποκομίσει από το γνωστό όνομα, αλλά ΧΩΡΙΣ έξυπνη μαρκετίστικη υποστήριξη, η δεύτερη,  διαφημίζοντας "ηρωϊκές και μοναδικές" εφαρμογές.

Η πρώτη, με 100-άδες μοντέλα, σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα, η δεύτερη, με τα ίδια βασικά μοντέλα δεκαετιών, αλλά άμα βλέπεις κίτρινο, είναι χρυσός, δεν είναι επίχρυσο της κακιάς συμφοράς.

Η εικόνα αυτή, εικόνα δεκαετιών, δεν αλλάζει εύκολα, από την μία ημέρα στην άλλη.

Πρέπει να "εκλείψει" η γενεά που θεωρούσε τα πρώτα "φθηνά", και να εκπαιδευτούν οι ερχόμενες στο ότι είναι καλά, γερά, γκλαμουράτα, και αξίζουν τα χιλιάρικα που κοστίζουν. Και μετά από χρόνια, αυτό να αποδειχθεί και από τις πωλήσεις "προϊδιόκτητων" και στα σφυριά των δημοπρασιών.

Οι εικόνα της εκάστοτε εταιρίας, παίρνει χρόνο για να κτιστεί. Ειδικά, όταν τα προϊόντα, διαρκούν χρόνια.

Αλλο μάρκετινγκ για ταχέως κινούμενα και προϊόντα που ζουν μερικούς μήνες ή και ελάχιστα χρόνια, άλλο για αυτά, που ζουν 10-ετίες.

Τυχαίο είναι που κάποιες εταιρίες κρατούν το ΙΔΙΟ βασικό σχέδιο για 10-τίες ? Τους πήρε χρόνια να το χτίσουν. Λες να το αλλάξουν μόλις το έμαθε ο κόσμος ?

Αντιθετα, κάποιες άλλες, αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, μπάς και πετύχουν το καλό.

Μόνο που οι νέες γενεές, ξέφυγαν από τα δεσμά του καρπορόλογου, και εκεί, υπάρχει πρόβλημα. Ειναι πλέον αξεσουάρ εμφάνισης, και όχι απαραίτητο στην καθημερινή πραγματικότητα. Δεν ρυθμίζουν πλέον την ζωή τους από το καρπορόλογο, αλλά από το χειρουπολογιστή, κοινώς, σύγχρονο κινητό.

Και για να πάρουμε και μια δόση "γκλαμουριάς", ας φορέσουμε, μια στις τόσες και ένα Davosa ( εντός θέματος είμαι  ;) ), μια στις τόσες όμως, όχι συνέχεια, στο κάτω-κάτω, δεν δώσαμε και μια περιουσία, άρα πρέπει να το φοράμε συνέχεια, λίγα δώσαμε, αλλά η εικόνα προς τρίτους είναι άλλη .  ;)

Ψυχολογία. Βλέπετε την Davosa, να παράγει "αντίγραφα" της SEIKO ? ή οι άλλες ?

Οχι, αντίγραφα της επιθυμητής, και μη ευκόλως οικονομικώς προσβάσιμης δεύτερης κάνουν. Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Και οικονομικός, "σιγά μην δώσω τόσα για ένα ρολόι, που με δεσμεύει. Εγώ θέλω να αλλάζω " ακόμα και από έχοντες, ή "μου αρέσει ρε μάγκες το σχέδιο, αλλά δεν μπορώ να πάρω το αυθεντικό. Πειράζει να πάρω το αντίγραφο, να ευφραίνω το μάτι μου" ?

Και εκεί η διαφοροποίηση. Κάποιος θα το πάρει, και θα το φοράει για να το χαίρεται, και δεν θα το παρουσιάζει για "άλλο", και κάποιος θα το πάρει, και ίσως και από κατασκευαστή, που αντί για ΧΨΖ, στην θέση της μάρκας, θα γράφει ψεύτικα ROLEX.

Εγώ τιμώ, αυτούς που αγοράζουν αυτό που ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, και δεν το παρουσιάζουν ως "άλλο".
Και ξέρουν γιατί το αγοράζουν, και που θα το χρησιμοποιήσουν.
Και εγώ, με 2 "καλά", φοράω και SEIKO, και CITIZEN, και LeCachot, και πλαστικούρα, και SWATCH.
Και μπορώ να απαντήσω στον κάθε "φλούφλη" και το γιατί.

Ειλικρινώς υμέτερος, :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 31, 2017, 10:42:01 πμ »
Έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο, το Apnea diver. Είναι homage από κάποιο άλλο? ας πληροφορήσει κάποιος έναν αδαή

http://www.davosa.com/en/gents/show-all/gents-watches/354/apnea-diver
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 31, 2017, 10:56:28 πμ »
Eγω ξερω ενα πραγμα...ο καθενας κανει οτι γουσταρει η ψυχη του φτανει να περναει καλα !εχουμε ηδη πολλα προβληματα για να καταπιεζομαστε και στο χομπι μας!ΝΑΙ δεν εχω χρηματα να παρω ρολεχ και ουτε ποτε θα εχω οπως το βλεπω γιαυτο στρεφομαι στα homage ....αλλα οταν με ρωτανε απανταω αμεσα και χωρις κομπλεξ οχι δεν ειναι rolex αλλα davosa or steinhart!και δεν δινω φραγκο τι σκεφτεται ο αλλος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 31, 2017, 12:32:04 μμ »
Eγω ξερω ενα πραγμα...ο καθενας κανει οτι γουσταρει η ψυχη του φτανει να περναει καλα !εχουμε ηδη πολλα προβληματα για να καταπιεζομαστε και στο χομπι μας!ΝΑΙ δεν εχω χρηματα να παρω ρολεχ και ουτε ποτε θα εχω οπως το βλεπω γιαυτο στρεφομαι στα homage ....αλλα οταν με ρωτανε απανταω αμεσα και χωρις κομπλεξ οχι δεν ειναι rolex αλλα davosa or steinhart!και δεν δινω φραγκο τι σκεφτεται ο αλλος!

+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:05:50 μμ »

Απολύτως σεβαστό φίλε μου..!  Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα κρίνω τις επιλογές του κάθε ανθρώπου....  ειδικά σε τόσο μικρής σημασίας θέματα. Από εκεί και πέρα όμως μπορώ να κρίνω συλλογές και ρολόγια ελεύθερα και χωρίς τύψεις μέσα στα πλαίσια του χόμπι και της τρέλας μου...! Hommage/αντιγραφές και ρεπλικες για μένα δεν έχουν χώρο σε καμία σεβαστή συλλογή κανενός γνησιου ωρολογοφιλου. Θα μου πεις τώρα "μα δεν έχω τα λεφτά και γουστάρω R...."   Με αυτή την λογική και εγώ γουστάρω royal oak αλλά δεν διαθέτω τα χρήματα....! Να πάρω αντιγραφή...?!  Και αυτός που έχει patek δεν διαθέτει για Richard mille... και πάει λέγοντας...! Ως εκεί που βασταει η τσέπη του καθενός... ρολόγια υπάρχουν για όλα τα βαλαντια...!  Απομιμήσεις/αντιγραφές και ρεπλικες κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι καμένα λεφτά...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος neuromind

• Full Member
  • **
  • when the light hits your brain
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:15:33 μμ »
μεσα στο μυαλο μου εισαι!!!!! αλλο το homage και αλλο το replica ρολοι!!!!!!!!!και οσοι βαζουν στην ιδια κριτικη τα homage με τις ρεπλικες κατα τη γνωμη μου κανουν λαθος....τι να κανουμε ...καποιοι δεν εχουμε τα λεφτα αλλων!!!!!!!!!!!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:21:33 μμ »
Σε λίγα χρονια πιστεύω θα περάσει αυτή η αντί-homage μανία. Όπως όλοι φοράνε homage Levis τζιν, homage Lacoste polo μπλουζάκια έτσι θα περάσει καιρός και το αντιγραμμένο σχέδιο στα ρολόγια δεν θα ενοχλεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:34:27 μμ »
Απολύτως σεβαστό φίλε μου..!  Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα κρίνω τις επιλογές του κάθε ανθρώπου....  ειδικά σε τόσο μικρής σημασίας θέματα. Από εκεί και πέρα όμως μπορώ να κρίνω συλλογές και ρολόγια ελεύθερα και χωρίς τύψεις μέσα στα πλαίσια του χόμπι και της τρέλας μου...! Hommage/αντιγραφές και ρεπλικες για μένα δεν έχουν χώρο σε καμία σεβαστή συλλογή κανενός γνησιου ωρολογοφιλου. Θα μου πεις τώρα "μα δεν έχω τα λεφτά και γουστάρω R...."   Με αυτή την λογική και εγώ γουστάρω royal oak αλλά δεν διαθέτω τα χρήματα....! Να πάρω αντιγραφή...?!  Και αυτός που έχει patek δεν διαθέτει για Richard mille... και πάει λέγοντας...! Ως εκεί που βασταει η τσέπη του καθενός... ρολόγια υπάρχουν για όλα τα βαλαντια...!  Απομιμήσεις/αντιγραφές και ρεπλικες κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι καμένα λεφτά...!
Αυτη την τοποθετηση δεν μπορω παρα να τη σεβαστω (με μονη ενσταση οτι τσουβαλιαζεις homage και ρεπλικες μαζι).

Θλιβομαι ομως οταν ακουω απο μεγαλους ανθρωπους κουβεντες οπως "τι θα πουν οι γυρω;", "κι αμα σε ρωτησουν αν ειναι ρολεξ;" και αλλα τετοια.
Αυτο δειχνει οτι καπου εχει ξεφυγει το θεμα.
Εχει ξεφυγει απο τα στενα ορια του χομπι και το εχουμε αναγαγει σε κατι που νομιζουμε οτι θα μας δωσει αξια. Νομιζουμε!!! Αλιμονο μας......

Και στην τελικη, για να το κλεισουμε μια και καλη το ζητημα, ποιος χεστηκε για τη γνωμη του αλλου οταν εμεις οι ιδιοι ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτο που φοραμε;;;
Ή για να το θεσω ακομα καλυτερα, ποιος σκοτιστηκε για το τι φοραμε στο χερι μας;
Εκτος αν θεωρουμε εαυτους τοσο εξεχουσες προσωπικοτητες που θα κατσουν οι αλλοι να ασχοληθουν με το αν φοραμε steinhart ή ρολεξ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος neuromind

• Full Member
  • **
  • when the light hits your brain
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:37:15 μμ »
Αυτη την τοποθετηση δεν μπορω παρα να τη σεβαστω (με μονη ενσταση οτι τσουβαλιαζεις homage και ρεπλικες μαζι).

Θλιβομαι ομως οταν ακουω απο μεγαλους ανθρωπους κουβεντες οπως "τι θα πουν οι γυρω;", "κι αμα σε ρωτησουν αν ειναι ρολεξ;" και αλλα τετοια.
Αυτο δειχνει οτι καπου εχει ξεφυγει το θεμα.
Εχει ξεφυγει απο τα στενα ορια του χομπι και το εχουμε αναγαγει σε κατι που νομιζουμε οτι θα μας δωσει αξια. Νομιζουμε!!! Αλιμονο μας......

Και στην τελικη, για να το κλεισουμε μια και καλη το ζητημα, ποιος χεστηκε για τη γνωμη του αλλου οταν εμεις οι ιδιοι ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτο που φοραμε;;;
Ή για να το θεσω ακομα καλυτερα, ποιος σκοτιστηκε για το τι φοραμε στο χερι μας;
Εκτος αν θεωρουμε εαυτους τοσο εξεχουσες προσωπικοτητες που θα κατσουν οι αλλοι να ασχοληθουν με το αν φοραμε steinhart ή ρολεξ.

συμφωνω απολυτα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:42:10 μμ »
H squale,εχει μια ιστορια και θα παρω το homage?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:43:22 μμ »

Ετσι λειτουργει η κοινωνια και σε πολλα αλλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:44:15 μμ »
Πείτε με περίεργο πείτε με ανώριμο πάντως εγώ δεν μπορώ να πω ότι αδιαφορώ  παντελώς για την γνώμη των γύρω μου. Δεν θα πω ότι είναι πρωτεύουσας σημασίας με τίποτα, θα νιώσω όμως άβολα εάν μου πει κάποιος ωραίο Rolex και πρέπει να εξηγήσω όχι είναι Davosa το οποιο στα αυτιά του θα ακουστεί σαν να λέω ότι είναι Huang Κu Chi κινεζιά που πλήρωσα κιόλας κοντα στο μηνιάτικο πολλων. Το να εξηγήσω φυσικά ότι είναι πολύ καλή ποιότητα και Ελβετικό και φοράει μηχανή ΕΤΑ είναι για γέλια φυσικά για όσους δεν ασχολούνται.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μάρτιος 31, 2017, 13:47:25 μμ »
Πείτε με περίεργο πείτε με ανώριμο πάντως εγώ δεν μπορώ να πω ότι αδιαφορώ  παντελώς για την γνώμη των γύρω μου. Δεν θα πω ότι είναι πρωτεύουσας σημασίας με τίποτα, θα νιώσω όμως άβολα εάν μου πει κάποιος ωραίο Rolex και πρέπει να εξηγήσω όχι είναι Davosa το οποιο στα αυτιά του θα ακουστεί σαν να λέω ότι είναι Huang Κu Chi κινεζιά που πλήρωσα κιόλας κοντα στο μηνιάτικο πολλων. Το να εξηγήσω φυσικά ότι είναι πολύ καλή ποιότητα και Ελβετικό και φοράει μηχανή ΕΤΑ είναι για γέλια φυσικά για όσους δεν ασχολούνται.
Στελιο,ετσι ειναι,απλη λογικη!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions