Γειά και χαρά απο μένα παιδιά..είμαι ένας άνθρωπος που θεωρώ οτι ο άνδρας δεν πρεπει να εχει αξεσουάρ αλλα μόνο βέρα και ρολόι που το καθένα (ρολόι) είναι η εικόνα του άνδρα....έτσι κάθε στιγμή της ημέρας χρειάζεται να κοσμεί το χέρι του με κάτι που τον ολοκληρώνει και δείχνει πόλλα για αυτόν (ψυχολογία,ίματζ,πάθος πχ με αέρα-θάλασσα κλπ,κυρίλα,σπορ,κάσουαλ,υπολογισμό μπλα,μπλα,μπλα) θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό αλλά δεν χρειάζεται μιας και καταλαβαινόμαστε όλοι εδώ (ορολογοαρρώστεια..χαχαχα).Κατ'αρχήν είχα την"ατυχία"να το πιάσω και να το δώ και περιεργαστώ.. (Citizen BN7020-09E Promaster Eco Drive Professional Diver 1000m) ειναι απίστευτα όμορφο απο κοντά..ελαφρύ και κινείται σε καλύτερα πλαίσια απο τον προκάτοχο του(NH6931-06E). Μου εκανε εντυπωση στα ''ασχημα''οτι οι δείκτες ειναι με φώσφορο που θα μπορούσε να έχει τρίτιο η κάποια αλλη δύναμη φωτισμού μιάς και ειναι καταδυτικό,η τιμή του που παίζει στα 1900 ευρώ εώς 2150 εδω Ελλάδα!!!!!(αίσχος για εμάς!) Άλλα υπάρχει λύση απο το e-bay που το πηρε ο φιλος μου 1150 ευρώ!! ;)Στα καλά του τώρα...ο όγκος σε σχέση με το βάρος δηλαδή πολύ ελαφρύ..νιώθεις οτι σου αγκαλιάζει τον καρπό χωρίς δυσφορία! Κάποια τεχν,χαρακτηριστηκά : κρύσταλλο ζαφείρι,ώρα-ημερομηνία-ένδειξη ενεργείας,μηχανισμός Eco-Drive J210 ,μηχανισμό twist to lock που ασφαλίζει το περιστρεφόμενο στεφάνι. Σε περίπτωση που ο μηχανισμός αυτός δεν είναι ασφαλισμένος ή η βιδωτή κορώνα βιδωμένη σωστά, μία έντονη οπτική πορτοκαλί ένδειξη μας προειδοποιεί για τη μη ασφαλή χρήση του ρολογιού...μιλάμε για απίστευτες καινοτομίες της citizen...πάμε εχω και άλλα να πώ...Η κάσα είναι από τιτάνιο με επικάλυψη Duratect MRK surface-hardening treatment και DLC. Η επικάλυψη Duratect βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος του τιτανίου, ενώ το DLC-coating (Diamond Like Carbon), του δίνει ένα πιο λαμπερό χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των επεξεργασιών, είναι ένα ρολόι φτιαγμένο από τιτάνιο τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στη φθορά του χρόνου και την καθημερινή ταλαιπωρία..σημειωτέο οτι η dlc έχει τεράστια ανθεκτικότητα σε σχέση με την ceracote και δεν υπάρχει Ελλάδα.. Ένα ρολόι που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία καταδύσεων JAMTEC της Ιαπωνίας!!!Σας κούρασα εεεε;τελειώνω λέγοντας σας οτι μιλάω για την ναυαρχίδα των καταδ. ρολογιών της citizen οπότε έχει γίνει πολλλλλλλλυυυυυυυυύ άριστη δουλειά..ώστε να κοντράρει στα ίσια εταιρίες με καταδυτικά των 3-4χιλ,ευρώ.... και γνώμη μου το πέτυχε!Μαζεύω λεφτά για να το πάρω χεχεχε σας υπόσχομαι οτι θα το βγάλω φωτό μόλις το πάρω,μεχρι τότε τα λέμε..Υ.Γ τελικά τα ρολόγια ειναι κάτι παραπάνω απο εξεσουάρ..