"Mηδένα προ του τέλους μακάριζε"Γνωστός και δηλωμένος ο έρωτάς μου, και με πολύχρονες σχέσεις, με τα ρολόγια που έχουν σαν trademark την κορώνα.
Αυτή ήταν μια «σιγουριά» για την χρονομετρία –πιστοποίηση COSC-, την αντοχή και διάρκεια στον χρόνο, και επιπλέον για την αξιοσημείωτη υδατοστεγανότητα.
screenshot programΜία άλλη προτίμηση ήταν ( και παραμένει, ), στα μαύρα καντράν με λευκούς δείκτες, μια προτίμηση που στηριζόταν στην εργονομία, δηλαδή την εύκολη ανάγνωση ακόμα και από απόσταση ή σε δύσκολες συνθήκες.
…και το τελευταίο, η ύπαρξη ημερομηνίας. Όσο ασήμαντη complication και αν ακούγεται, είναι πραγματικά χρήσιμη, πολλές φορές την ημέρα, όταν είσαι στο γραφείο, στον πελάτη, στην τράπεζα.
Τα ρολόγια αυτά, με συνόδευσαν για πολλά χρόνια , σημάδεψαν σημαντικά γεγονότα της έως σήμερα ζωής μου, και παρά την ύπαρξη και πολλών άλλων ρολογιών, όλων των τύπων, παράλληλα με αυτά, αυτά τα άλλα, ποτέ δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν τα
κορωνάτα από τον καρπό μου.
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»Για την ακρίβεια χρονομετρίας, που τόσο μου αρέσει, από κάποια περίοδο και ύστερα, αφέθηκα στις υπηρεσίες των quartz, που χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές, ήταν πάντα εξαιρετικά ακριβή, παρά την αναλογικά φθηνή τιμή τους.
Μετά, απέκτησα, λόγω μανίας με την ακρίβεια χρονομετρίας , και ένα Eco drive, που ήταν ταυτόχρονα radio controlled, και εξασφάλιζε ακρίβεια δεκάτων του δευτερολέπτου, ιδιότητα στην ουσία άχρηστη στην καθημερινή ζωή, αλλά πολύ σημαντική, στο μυαλό ενός παθιασμένου ρολογόφιλου.
Έως τότε, στο κυνήγι της ακρίβειας, σπαταλήθηκαν σημαντικά ποσά, για την απόκτηση και άλλων επώνυμων κατασκευών, σχετικά υψηλής ωρολογοποιίας, που είχαν βούλες και βουλοκέρια από ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου, και αφού το αποκτούσες, περίμενες να «ρονταριστεί», για να πας να στο ρυθμίσουν, μπας και πλησιάσει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
image ruΚαι επειδή οι αποκλίσεις ήταν μικρές μεν,
αλλά ΥΠΑΡΚΤΕΣ, αντιλαμβανόσουν ότι θα έπρεπε να συμβιβαστείς, ότι τόσα δεύτερα τον μήνα, θα τα έχανες. Αλλά τα δεύτερα, κάποια στιγμή, γίνονταν λεπτά, μια και τα δεύτερα, ήταν παραπάνω από 60, που αντιστοιχούσαν, με 60 δεύτερα στο λεπτό, σε πάνω από ένα λεπτό.
Και τα λεπτά ζευγάρωναν με άλλα λεπτά, και κάνανε παιδάκια. Και έφτανες και τα 3, τα 4, λεπτά τον μήνα, και ας είχες πληρώσει και 4-5-7 μισθούς, για να πάρεις «ακρίβεια» πιστοποιημένη με βούλες και βουλοκέρια.
Και σιγά-σιγά, τα επώνυμα μηχανικά ρολόγια, εκτοπίστηκαν από τα ανώνυμα quartz, που τηρούσαν τις αρχικές προδιαγραφές ακρίβειας, και αν είχαν και υδατοστεγανότητα και εργονομία / ημερομηνία, προσέγγιζαν το «ιδανικό» με ελάχιστη αναλογικά επένδυση χρημάτων. Μέχρι 10 κουπόνια S/M και 14,99 Ε
upload images« Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»Αλλά αυτά που απέφευγα εγώ, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, είχαν ήδη σκευωρήσει εναντίον μου, για να με εκθέσουν, και κάπου, μέσα στο απέραντο σύμπαν, οι ανεξέλεγκτες δυνάμεις, ύφαιναν ήδη τον ιστό που θα με ενέπλεκαν. Χωρίς εγώ να το φαντάζομαι ούτε στα πιο απόκρυφα όνειρα / εφιάλτες μου.
Kαι όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, και τα ακριβά επώνυμα, σιγά σιγά απεσύρθησαν από την καθημερινή χρήση, και κατέληξαν σε μέρη ασφαλή ( ? ), και αντικαταστάθηκαν από τα φθηνά και ανώνυμα quartz, αφού κάνανε την δουλειά σωστά, και ήταν πάντα έτοιμα για χρήση, και στην χάση και την φέξη, απλώς ζήταγαν μια μπαταρία.
Οπότε, επιδόθηκα στο ψάξιμο ενός φθηνού υδατοστεγούς quartz, στρογγυλού, εργονομικού , σπορ για χρήση παντού, για χρήση καλοκαιριού, αλλά και όχι μόνον, και ξεκίνησε μια επικοινωνία με φίλο στο φόρουμ, προκειμένου να αγοραστούν από εκείνον με «ομαδική» τα συγκεκριμένα «καλοκαιρινά». Σεμνά και ταπεινά, που έλεγε και κάποιος.
«λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»Αφού ανακατεύτηκα, τι άλλο περίμενα ? Μάλλον πήγαινα γυρεύοντας. Αμα εμπλακείς, ειδικά με παλιοχαρακτήρες που κυκλοφορούν εδω μέσα, αντε να ξεμπλέξεις.

Αλλο είχα αποφασίσει, και περίμενα ο δύσμοιρος, την ολοκλήρωση της παραγγελίας, να του στείλω το τελικό κόστος, και να αποκτήσω το εμφανίσιμο για την παραλία τεμάχιο, για να μην φορώ το φθηνό και αγορασμένο με κουπόνια πλαστικό.
Αλλά ο φίλος, δεν προσέβλεπε στο αυτό αντικείμενο, αλλά σε άλλο.
Και παρήγγειλε, και με παράσυρε, και παρήγγειλα.

Άλλο στόχευα, με άλλο βρέθηκα,

εντάξει, ένα φθηνό ρολόι σειράς, είναι, και κανένας δεν έπαθε ζημιά, οικονομική ή ψυχολογική, με ένα τέτοιο ρολόι. Και είχα ήδη την μάρκα, σε quartz, και χειρός (1978), και κομοδίνου (1986).
Με ποιότητα που άντεξε στον χρόνο. Και ακρίβεια quartz.
Ας το πάρω σκέφτηκα, μαζί με τα άλλα θα είναι, τι 30 τι 31, τι 32, με ένα ακόμα δεν «καίγομαι», δεν παίζουμε δα και τριανταένα στα χαρτιά να χάσω..

Και ακολούθησα, και το παρέλαβα.
image ru«Ποτέ μην κρίνεις ποτέ ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του»Εντάξει, SEIKO είναι, και μάλιστα αυτόματο. Με ιδιαίτερο σχήμα, δεν κουρδίζει από την κορώνα, θέλει φόρεμα, ή κίνηση με το χέρι, κυκλική, με σπάσιμο καρπού, να νοιώσεις τον ρότορα. Και με προσοχή, μην το παρακάνουμε και ………….μας μείνει.

Άντε να το ψάξω, να κάνω παρουσίαση, και ας το φορέσω λίγο, έτσι, για να δώ, τι χρόνους κρατάει. Αλλά θα έχω και τα άλλα από δίπλα,
μην παρασυρθώ, γιατί τι χρονομετρία μπορεί να έχει ένα ρολόι ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ευτελούς τιμής, και χωρίς καμιά προδιαγραφή ?Ε, και λόγω βίτσιου, το κούρδισα, το ρύθμισα, το φόρεσα , το φωτογράφησα, και το παρακολούθησα, άντε πάμε για 24 ώρες. Δεν θα χάσει και κανένα λεπτό ?
…..και ήταν στο δευτερόλεπτο.

Άντε ρε, έτυχε ! Πάμε άλλες 24.
…ξανά στο δευτερόλεπτο !
Ρε, μπας και δεν το έβαλα σωστά? Αυτό δεν μπορεί να είναι πραγματικότητα.

Πάμε άλλες 24.
Που τέλειωσαν σήμερα.
Και η χρονομετρία ?
Η φωτό τα λέει όλα.
screenshot on pcΚάπου θυμάμαι ένα ποστ του Αντώνη, AntonisCh, που έλεγε σε κάποιον απαρηγόρητο, που δεν πήγαινε καλά το ρολόι του ότι «κάνε υπομονή, θα στρώσει, θα είναι καλύτερο και από COSC.”
Και λέω, τι λέει ο άνθρωπος,

εδώ δίνεις 5-7-10.000, για να πάρεις ένα με πιστοποίηση , με βούλες, με κορώνες, οικόσημα και σταυρούς, για να κρατάει σωστή ώρα, και θα είναι ένα των 100-150-200 ομότιμο ?
…και όμως, ο Αντώνης είχε δίκιο. Ετσι είναι !

…και ελπίζω να διατηρηθεί
…και όποιος αμφιβάλει , να το ελέγξουμε σε τεχνικό της αρεσκείας του, με τον ηλεκτρονικό καταγραφέα,
image hosting adult…και η συμπάθεια μετατρέπεται σιγά-σιγά σε Έρωτα.
"Ήταν μια σπίθα στην αρχή και μιας βροχής ψιχάλα κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα" Ρε μπάς και τζάμπα σπατάλαγα όλα αυτά τα χρήματα τόσα χρόνια στις κορώνες, τις βούλες, τα οικόσημα και τους σταυρούς ?
…να ήταν και στεγανό, έστω και 100 m, θα είχα πιάσει το Joker.

hosting image