......
1. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο καλύτερο π.χ απο το άλλο που παρέθεσα η γενικά στην κατηγορία του? Η ποιότητα κατασκευής ή κάτι άλλο? Πέρα απο το προσωπικό γούστο δηλαδή.
......
Δεν είναι καλύτερο. Στην πραγματικότητα, το 2ο ρολόι είναι πολύ καλύτερο σε προδιαγραφές.
Είναι ραδιοελεγχόμενο, έχει κρύσταλλο ζαφείρι (είναι δηλαδή πρακτικά αχάρακτο), έχει P. Calendar κλπ. κλπ.
Απλά το Nighthawk στις διάφορες εκδόσεις του, εδώ και χρόνια είναι ένα best seller για τη Citizen,
σε τέτοιο βαθμό που έχει αποκτήσει πια το χαρακτήρα του κλασσικού (ή cult αν θες) μοντέλου της.
Δεν είναι όμως και τέλειο, ειδικά σε αυτήν που είναι και η πιο "απλή" έκδοση του.
Πχ., αυτή η περίεργη μιση-μισή ένδειξη 24ωρου στο κέντρο του καντράν δεν αρέσει σε όλους,
και όλο αυτό το συνονθύλευμα με τις κλίμακες περιφερειακά είναι ζήτημα αν ποτέ θα σου χρησιμεύσουν σε κάτι...
Το μπρασελέ είναι όντως ένα συν, αλλά ίσως για σένα να μη μετράει και τόσο, καθώς λες ότι δεν είσαι φαν...
Στο 2ο κομμάτι μου αρέσει το πιο ξεκάθαρο καντράν, που μου βγάζει έναν πιο "hi-tech" χαρακτήρα.
Το πρόβλημα είναι ότι η Citizen έχει δεκάδες επιλογές σε αυτό το στυλ και όσο το ψάχνεις, τόσο περισσότερο χάνεσαι...
Από ποιότητα, και τα 2 μοντέλα είναι υπεράνω κριτικής, με βάση βέβαια την κατηγορία τιμής τους.
Στο διά ταύτα:
Το Nighthawk είναι Nighthawk. Είναι η ασφαλής επιλογή. Το 2ο είναι καλύτερο ρολόι.
Προσωπικά, θα έπαιρνα "γεράκι", αλλά σε κάποια από τις καλύτερες (και ακριβότερες βέβαια) εκδόσεις του.
Από τα συγκεκριμένα 2, η επιλογή μου θα ήταν μάλλον το 2ο.
Πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά, και τα 2 είναι καλά ρολόγια. -Θ.