Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Ref. 5513, gilt dial, Meter First, Bj. 1966  (Αναγνώστηκε 37086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Ref. 5513, gilt dial, Meter First, Bj. 1966
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 23:48:23 μμ »
ωραια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 23:52:45 μμ »
Μιας και έγινε κουβέντα πιο νωρίς.

Με δεδομένο το ότι η κάσα είναι πολύ καλής ποιότητας ακόμα και αν είναι ρεπλίκα, μπορεί να αναγνωρίσει κάνεις χωρίς να κοιτάξει σειριακούς στην Rolex ότι το συγκεκριμένο ΔΕΝ είναι γνήσιο???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 00:00:36 πμ »

Με δεδομένο το ότι η κάσα είναι πολύ καλής ποιότητας ακόμα και αν είναι ρεπλίκα, μπορεί να αναγνωρίσει κάνεις χωρίς να κοιτάξει σειριακούς στην Rolex ότι το συγκεκριμένο ΔΕΝ είναι γνήσιο???

Αν ξέρει, ναι.

Να διορθώσω. Αν ξέρει ΚΑΛΑ !

Μην ξεχνάς, ότι στο συγκεκριμένο, κατά δήλωση, κορώνα, στεφάνη, μηχανή, κρύσταλλο, είναι γνήσια.

Οπότε, αν δεν ξέρεις ΚΑΛΑ, αν κάποιος θελήσει να στο "πασάρει", την πάτησες.  :(

Και για έλεγχο να πάς, με την γνήσια μηχανή, και με τα υπόλοιπα, πάλι κινδυνεύεις.

Πρέπει ο ελεγκτής να είναι γατόνι  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 25, 2017, 00:05:39 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 00:01:44 πμ »

Στην Ελλάδα δεν το φαντάζομαι, όχι… Υπάρχουν όμως εκτιμητές που δουλεύουν σε μεγάλα ενεχυροδανειστήρια του εξωτερικού που έχουν ειδικευτεί στο θέμα Vintage, αυτοί ναι αμεσος!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 00:08:05 πμ »

Στην Ελλάδα δεν το φαντάζομαι, όχι…
....
Έτσι, μπράβο.
Όλα τα άλλα, όταν μιλάμε για Ελλάδα, είναι αρλούμπες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 25, 2017, 00:10:14 πμ από Svl »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 02:50:13 πμ »
Μ'εχεις κάνει και χαζεύω τα βινταζ ρολεξ εδώ κι εκεί. Όταν τελειώνεις το ρολόι και το φοράς φαντάζομαι δε χορταίνεις να το κοιτάς.

είδα εβαυ μια μηχανή με το καντραν και δείκτες.... δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι για επόμενο project.

κάπου στα 2χιλ.

Έχω απορία για το πώς θα αποφάσιζες αν θα ρισκάρεις να την πάρεις, πώς θα το ελέγξεις κλπ... Αν είναι aftersale πχ το καντράν, οι δείκτες... πώς το καταλαβαίνεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 13:44:45 μμ »
Μ'εχεις κάνει και χαζεύω τα βινταζ ρολεξ εδώ κι εκεί. Όταν τελειώνεις το ρολόι και το φοράς φαντάζομαι δε χορταίνεις να το κοιτάς.

είδα εβαυ μια μηχανή με το καντραν και δείκτες.... δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι για επόμενο project.

κάπου στα 2χιλ.

Έχω απορία για το πώς θα αποφάσιζες αν θα ρισκάρεις να την πάρεις, πώς θα το ελέγξεις κλπ... Αν είναι aftersale πχ το καντράν, οι δείκτες... πώς το καταλαβαίνεις.

Καλημέρα, πραγματικά έτσι είναι! Δεν χορταίνω να το κοιτάω… Σε τέτοιο βαθμό ώστε να θυμώνει η γυναίκα μου  :D

Φαντάζομαι εννοείς μια Cal.3135 με Submariner 16613 Dial (Πολύ φρέσκο μοντέλο για τα γούστα μου).

Ας πάρουμε όμως για παράδειγμα το συγκεκριμένο (μια και το ρωτάς): http://www.ebay.com/itm/Rare-Rolex-Submariner-16613-Dial-Hands-And-Movement-Cal-3135-Complete-and-Works-/172474552759

ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ!!!

Και δεν ρισκάρεις μόνο ως προς τη γνησιότητα, άλλα πολλά περισσότερα!

α) Θα φτάσει η μηχανή στα χέρια μου? η θα χαθεί κάπου στον δρόμο?
β) Αν είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης (η συγκεκριμένη δεν είναι), θα περάσει το τελωνείο χωρίς δασμούς? Η θα πληρώσω και κάνα 500 έξτρα?
γ) Όταν επιτέλους φτάσει σε έμενα, θα δουλεύει? Αν δεν δουλεύει επισκευάζεται?  Αν επισκευάζεται, θα βρω τα ανταλλακτικά, αν ναι, πόσο θα κοστίσουν?

Και πάμε στη γνησιότητα. Το συγκεκριμένο Καντράν στα ματιά μου, φαίνεται για γνήσιο. Σίγουρα όμως θα ζητούσα μια φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση, καθώς και μια φωτογραφία της πίσω πλευράς.

Και εξηγώ.

Πρώτον η ποιότητα της γραμματοσειράς μπροστά, αλλα και το πίσω μέρος του καντράν (έκτος από το λογότυπο του κατασκευαστή: Singer, Beyeler), θα μας δείξει πολλά για την γνησιότητα του.

Οι διαφορές πιστεύω είναι κατανοητές.

άλλα και πάλι δεν είμαστε σίγουροι! Όταν πλέον το καντράν έρθει στα χέρια μας, μπορούμε εύκολα με ένα μετρητή ραδιενέργειας (μετρητές Geiger κοστίζουν κάνα 300άρι) να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για πραγματικό Tritium, η άπλα για βερνίκι.

Όσον άφορα τους λεπτοδείκτες, στο συγκεκριμένο είναι 100% Μούφα. Κατά πρώτον είναι Luminova (το αναφέρει στη περιγραφεί). Θα μπορούσαν φυσικά να είναι γνήσιοι Service, άλλα αν συγκρίνω το μήκος του δείκτη δευτερολέπτων- είναι κοντός για να είναι γνήσιος.

Αυτά είναι τα κριτήρια που λαμβάνω εγώ υπόψιν, για να κάνω μια τέτοια αγορά. Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι και ειδικός. Έχω πλήρωση αρκετές φορές (κατά το παρελθόν τουλάχιστον), φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εδώ ισχύει το ρητό "αν δεν την πατήσεις δεν μαθαίνεις"!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 13:57:08 μμ »

ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ!!!

Χαρά στο κουράγιο και στην υπομονή σου!

Μετά και από αυτά, το ερώτημα που τέθηκε προηγουμένως αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

...
Προσωπικα δεν μπορω να διαγνωσω τον προορισμο αυτων των δημιουργηματων...Το να δινει καποιος τοσα λεφτα (3-4k€) και να φτιαχνει αναμφισβητητα ενα τοσο ωραιο ρολοι αλλα ομως εκ των πραγματων να μην μπορει να εκφυγει των οριων της κοπιας/ρεπλικας/οπως-θελετε-πειτε-το, μονο σε προσωπικη ευχαριστηση μπορω να το αποδωσω.. ;)
Αλήθεια, γιατί το κάνεις;
Με τόσο κόπο (και χρήματα), θα μπορούσες να αποκτάς αρκετά αξιόλογα γνήσια ρολόγια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 14:18:27 μμ »

ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ!!!

Μετά και από αυτά, το ερώτημα που τέθηκε προηγουμένως αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

...
Προσωπικα δεν μπορω να διαγνωσω τον προορισμο αυτων των δημιουργηματων...Το να δινει καποιος τοσα λεφτα (3-4k€) και να φτιαχνει αναμφισβητητα ενα τοσο ωραιο ρολοι αλλα ομως εκ των πραγματων να μην μπορει να εκφυγει των οριων της κοπιας/ρεπλικας/οπως-θελετε-πειτε-το, μονο σε προσωπικη ευχαριστηση μπορω να το αποδωσω.. ;)
Με τόσο κόπο (και χρήματα), θα μπορούσες να αποκτάς αρκετά αξιόλογα γνήσια ρολόγια.

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Εγώ θα απαντήσω για μένα.

α) Μου αρέσουν ιδιαίτερα κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ρολογιών, που άπλα δεν μπορώ να αποκτήσω! Ο καθένας μας έχει τα γούστα του!
β) Ο καθένας μας με λίγο οικονομία θα μπορούσε να αποκτήσει ένα επώνυμο ρολόι, έμενα δεν μου φτάνει! Μου αρέσουν τα δύσκολα! κακό είναι?
γ) Αυτοϊκανοποίηση, πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα κάθε φόρα που τελειώνω ένα τέτοιο project! Την βρίσκω! Μου αρέσει!! Τρελαίνομε!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 14:25:30 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι η χαρά της δημιουργίας δεν συγκρίνεται με το να αγοράζεις απλά ένα ρολόι και να το φοράς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 14:29:24 μμ »

Αυτά είναι τα κριτήρια που λαμβάνω εγώ υπόψιν, για να κάνω μια τέτοια αγορά. Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι και ειδικός. Έχω πλήρωση αρκετές φορές (κατά το παρελθόν τουλάχιστον), φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εδώ ισχύει το ρητό "αν δεν την πατήσεις δεν μαθαίνεις"!

Εδώ λοιπόν είναι το ρεζουμέ. Ευχαριστούμε για τις εμπειρίες σου που μας κάνουν κατιτίς σοφότερους.

υγ Αυτό είναι που λες. Το έβλεπα χθες και έλεγα "γιατί να μην υπάρχει σάλιο..." :Ρ

Όπως είχα πει σε ένα παλιότερο θέμα

... Απλά σαν χομπίστας έχει άλλη αξία να βλέπεις κάτι που έφτιαξες με δικό σου ιδρώτα.

Όσοι ασχολούνται με οποιουδήποτε είδους κατασκευές καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι απλά κοιτάνε σαν εξωγήινοι! ,-)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 14:51:32 μμ »

ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ!!!

...

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Εγώ θα απαντήσω για μένα.

α) Μου αρέσουν ιδιαίτερα κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ρολογιών, που άπλα δεν μπορώ να αποκτήσω! Ο καθένας μας έχει τα γούστα του!
β) Ο καθένας μας με λίγο οικονομία θα μπορούσε να αποκτήσει ένα επώνυμο ρολόι, έμενα δεν μου φτάνει! Μου αρέσουν τα δύσκολα! κακό είναι?
γ) Αυτοϊκανοποίηση, πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα κάθε φόρα που τελειώνω ένα τέτοιο project! Την βρίσκω! Μου αρέσει!! Τρελαίνομε!!!

Σε καταλαβαινω απολυτα. Και εμενα με επιανε η τρελλα, αλλα με τα αυτοκινητα.
Εχω φτιαξει 4 διαφορετικα αυτοκινητα, δικα μου. Ολικη ανακατασκευη, απο κουφαρι.
Η χαρα της πρωτης μιζιας, αλλα και της επερχομενης βολτας, ολα τα λεφτα. Το κοστος ομως, στο Θεο. :D
Συνεχισε οσο μπορεις, θελεις, και αντεχεις οικονομικα.
Απο εμενα, πολλα μπραβο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 14:52:16 μμ »
....
... Οι υπόλοιποι απλά κοιτάνε σαν εξωγήινοι! ,-)
Έτσι ακριβώς.
Σαν εξωγήινος βλέπω την ανάλωση τεράστιων χρηματικών ποσών, χρόνου, ίσως και ταλέντου, για κατασκευή απλώς ρολογιού-ρεπλίκας.

Βάλτο όμως ολόκληρο:

Restoration με τα δικά του ανταλλακτικά δεν είναι αντίγραφο, ούτε απομίμηση, μαϊμού, ούτε φτηνιάρικο. Είναι ρίσκο να πάρεις μια κάσα ελπίζοντας να μαζέψεις τα ανταλλακτικά, και κυρίως το κόστος θα φτάσει λίγο κάτω από μεταχειρισμένο. Απλά σαν χομπίστας έχει άλλη αξία να βλέπεις κάτι που έφτιαξες με δικό σου ιδρώτα.

Όσοι ασχολούνται με οποιουδήποτε είδους κατασκευές καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι απλά κοιτάνε σαν εξωγήινοι! ,-)

Στην απορία το πώς το πουλάς ένα τέτοιο ρολόι... Ετικέτα: "Restoration", "refurbished"
Όσο για την τιμή. Ελεύθερη αγορά είναι, ό,τι θέλει ζητάει ο καθένας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 15:01:21 μμ »
....
... Οι υπόλοιποι απλά κοιτάνε σαν εξωγήινοι! ,-)
Έτσι ακριβώς.
Σαν εξωγήινος βλέπω την ανάλωση τεράστιων χρηματικών ποσών, χρόνου, ίσως και ταλέντου, για κατασκευή απλώς ρολογιού-ρεπλίκας.

Βάλτο όμως ολόκληρο:

Restoration με τα δικά του ανταλλακτικά δεν είναι αντίγραφο, ούτε απομίμηση, μαϊμού, ούτε φτηνιάρικο. Είναι ρίσκο να πάρεις μια κάσα ελπίζοντας να μαζέψεις τα ανταλλακτικά, και κυρίως το κόστος θα φτάσει λίγο κάτω από μεταχειρισμένο. Απλά σαν χομπίστας έχει άλλη αξία να βλέπεις κάτι που έφτιαξες με δικό σου ιδρώτα.

Στην απορία το πώς το πουλάς ένα τέτοιο ρολόι... Ετικέτα: "Restoration", "refurbished"

Στην απορία , πως το πουλάς θα απαντούσα άμεσα, αλλά πρέπει να πάω για δουλειά. Βλέπεις δεν κάναμε το ταλέντο μας επάγγελμα για να τα κονομάνε, και έτσι συνεχίζουμε και εργαζόμαστε!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 15:16:49 μμ »
Βάλτο όμως ολόκληρο:

Η παράθεσή μου αφορούσε μόνο το σχόλιο σου περί "γιατί το κάνεις αυτό". Θα μπορούσα απλά να τα πω χωρίς να κάνω την παράθεση, αλλά την έβαλα απλά να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα. ;)

Οι χομπίστες που ασχολούνται με ανακατασκευές γνωρίζουν ότι κάποια εξαρτήματα-υλικά δεν θα μπορούν να τα βρουν (ή θα είναι εξαιρετικά ακριβά), το αποδέχονται και πράττουν κατά βούληση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions