Ναι, ο Σπύρος ( Svl ) και ο Νικόλας, έχουν δίκιο, σύμφωνα με τα κρατούντα διεθνώς.
Ανεξάρτητα από την ποιότητα της εργασίας, τελειότητα της κατασκευής, και την κατα το δυνατόν πλησιέστερη εμφάνιση πρός το αυθεντικό, δεν μπορεί κάποιος να ονομάζει ένα ρολόι, σαν Rolex Submariner Ref. 5513, gilt dial, Meter First, Bj. 1966, γιατί αυτό αναφέρεται δικαιωματικά, ΜΟΝΟΝ σε κάποιο, που είναι αυθεντικό σε όλα του τα στοιχεία. Αν έλεγε replica με κάποια γνήσια στοιχεία, θα ήταν σωστότερο. Και μην ξεχνάμε, όπως συχνά μου υπενθυμίζει και ο STF ( ...ονόματα δεν λέμε

), μας διαβάζουν πολλοί, και κάποιος τέτοιος τίτλος, πιθανόν να δημιουργούσε σκέψεις, που δεν ταιριάζουν σε αυτό το forum, αν δεν δοθεί από τους αναγνώστες η πρέπουσα σημασία στον τίτλο, Μοντες / Ιδιοκατασκευες.
Ακόμα και τα επισκευασμένα, συντηρημένα, αναπαλαιωμένα, και με γνήσια ανταλλακτικά, και από τους εκάστοτε AD, δεν αναφέρονται έτσι.
Αυτός είναι και ο λόγος, που "απέσυρα" το δικό μου SUB από την καθημερινή χρήση, γιατί ένα ατύχημα, πχ μια εισροή νερού, θα καταστρέψει το καντράν και τους δείκτες κατ' ελάχιστον, χώρια τα υπόλοιπα στοιχεία της μηχανής. Οπότε δεν θα είναι αυθεντικό πλέον, και απλώς θα λέω ότι έχω ένα SUB, και όχι ένα μπλα, μπλά, μπλά, του τότε.
Εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα, που έχει σχολιασθεί ΕΚΤΕΝΩΣ σε ξένα φόρα.
Αναρτάται ένα Χ ρολόι, και πέφτουν οι διάφοροι και υποδεικνύουν τις διαφορές απο το αυθεντικό. Και ο αναρτών, διορθώνει τα "σημεία". Και ο νοών, νοείτο.
Δεν αφήνω αιχμή για τον φίλο ιντρεακτίφ, που από τα πρώτα του posts, δήλωσε και ανήρτησε φωτό των διαφόρων σταδίων, και στην συγκεκριμένη παρουσίαση , δηλώνει τα υλικά, αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι η κάσα είναι με σειριακό αριθμό του 1966.
Αυτό από μόνο του, είναι πλαστότητα. Εγώ που θα δώ τον αριθμό σειράς, και ελέγξω τα αρχεία παραγωγής, πιθανόν να θεωρήσω ότι είναι γνήσιο. Δεν θα έπρεπε η παραγωγός Yukiwatch να κτυπά αριθμούς σειράς της Ρόλεξ, αλλά την φίρμα της και δικό της αριθμό, αν το επιθυμεί.
Αραγε, κτυπά και το μοντέλο 5513 ?
Και για να μην κουράζω.
Τεράστιες συζητήσεις αναπτύσσονται στα διεθνή φόρα σχετικά με αυτο το θέμα.
Εδώ, έχουμε την χαρά, να μας αναρτά ο φίλος ιντερακτίφ, την εργασία του. Εγώ σαν μηχανικός, χαίρομαι παραπάνω από τον μέσο αναγνώστη, γιατί αντιλαμβάνομαι τον ΚΟΠΟ και την προσοχή στην λεπτομέρεια που απαιτείται. Για την αποσυναρμολόγηση - αρμολόγηση, δεν σχολιάζω, είναι από μόνη της ΤΕΧΝΗ, που εγώ θαυμάζω.
Θα ήθελα, περισσότερες φωτό, σε μικρότερο μέγεθος, και περισσότερες αναλύσεις, που φυσικά αντιλαμβάνομαι τον κόπο και χρόνο που απαιτείται από τον ιντερακτίφ ( Σωτήρη ? ), αλλά , από ότι ξέρω, μόνον αυτός και ο tetos ασχολούνται.
Οπότε
ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ