Το ρολοι αυτο αγοραστηκε απο αμερικη (αμαζον) ως δωρακι, οπως ισως θυμαστε απ το νημα που ανοιξα το δεκεμβρη οταν εψαχνα για εναλλακτικες.
Ο λογος απλος, αφου η φιλη μου για την οποια προοριζοταν σχεδον το "φωτογραφισε" ( με μπρασελε, χρονογραφο, οχι μικρο/ γυναικειο μεγεθος, ανοιχτοχρωμο dial) που σε συνδυασμο με τα χρηματα που μπορουσα να διαθεσω ηταν σχεδον μονοδρομος.
Αφου λοιπον εκεινες τις μερες ειχα μια φιλη αμερικη, μου το αγορασε και γλιτωσαμε μεταφορικα και λοιπα ενδεχομενα εξοδα.
Επειδη ως δωρο ειχε ηδη καθυστερησει να δοθει, και καθοτι προκειται για ενα ρολοι που εξυπηρετει κυριως αισθητικες και λιγοτερο ωρολογιακες ανυσηχιες, η παρουσιαση αυτη θα ναι συντομη, πιο πολυ ως "οδηγος" για οποιονδηποτε σκεφτεται το εν λογω μοντελο - η ισως κατι παρομοιο αυτης της εταιρειας.
Ξεκιναμε με τη συσκευασια, που ειναι λιγο καλυτερη απ του timex αλλα σιγουρα χειροτερη απ τις υπολοιπες ελβετικες ( εστω και low range) που χω αγορασει εως τωρα. Λογικο αν αναλογιστει κανεις τη διαφορα τιμης. Γενικα ειναι ενα συμπαθητικο κουτι, ακρως νεανικο, που " δειχνει" τον -οχι και τοσο διακριτικο- δρομο που ακολουθει συνηθως η invicta στα δικα της σχεδια (αν κι αυτο το ρολοι δεν ειναι τετοιο). Κιτρινο φλουο λοιπον, με rubber αισθηση!

image sharing sitesΜε το ανοιγμα βλεπουμε ενα συμπαθεστατο ρολοι, homage του rolex daytona, αλλα στο 1/200 της τιμης, με τις αντιστοιχες, χαωδεις ποιοτικες διαφορες.
Το μεγεθος του ειναι 40μμ (βγαινει και με αλλο κωδικο λιγο μεγαλυτερο, 43 νομιζω, αλλα επειδη προοριζοταν για κοπελα, δεν υπηρχε τετοι διλημμα). Λογω του εξωτερικου, μεταλλικου μπεζελ, το ρολοι δειχνει πιο μικρο και φοριεται ανετα απο μικροτερους καρπους. Ενδεικτικα, στο 17αρι καρπο μου :

Στο πλαι, με το logo της invicta στην κασα....

Και μια στο χερι της φιλης μου (υπολογιζω 16 μαξ καρπο) :

Προκειται για ενα quartz ρολοι, αφου σε τετοια τιμη δεν περιμενεις μηχανικο χρονογραφο ουτε κατα διανοια. Επισης, να σημειωθει οτι το ρολοι δεν ειναι "πραγματικος" χρονογραφος, αφου ο μεγαλος δεικτης ειναι για τα δευτερολεπτα και τη χρονομετρηση κανει το sub dial στο "6", καθιστωντας αντιστοιχα και το ταχυμετρο στο μπεζελ απλα διακοσμητικο. καπου διαβασα οτι αυτο ισχυει στα νεοτερα μοντελα, κι οτι παλιοτερα ηταν κανονικοι χορνογραφοι. Αδιαφορο για τη φιλη μου, που την ενδιεφερε το look κυριως. Απο κει κι επειτα, να σημειωθει οτι τα κουμπια του χρονογραφου ειναι βιδωτα, οπως και η κορωνα. Αυτο δεινει μια εξαιρετικη υδατοστεγανοτητα των 200μ, αλλα κανει αρκετα χρονοβορα τη διαδικασια χρησης του χρονογραφου. Επισης, κατα τη ρυθμιση της ωρας, η αισθηση δεν ηταν και η καλυτερη.
Το μπρασελε δε συναγωνιζεται για το καλυτερο του 2017, αλλα για τα χρηματα του ειναι σχετικα ικανοποιητικο, δε θα τρεξει να το αλλαξει οποιος το παρει.
gif image hostingΤελος, το lume του φανηκε πολυ καλο. Επειδη η παραδοση εγινε σε καφετερια, δεν μπορεσα να το εξετασω σε σκοταδι, ουτε για πολλη ωρα, αλλα με φορτιση λιγων δευτερολεπτων με το φως του κινητου και μες το μεσημερι, ηταν ευδιακριτο, κατι που λογικα σημαινει οτι στο σκοταδι θα ειναι αρκετα δυνατο.

Συνοψιζοντας λοιπον, προκειται για ενα ρολοι που δε θα εντυπωσιασει, ομως για καποιο που θελει το σχεδιο του daytona σε τιμη <100 ευρω και χωρις να παει σε ρεπλικες, ειναι μια συμπαθητικη προταση. Να σημειωθει οτι κυκλοφορει και με μαυρο καντραν, καθως και σε two-tone εκδοση, με "χρυσες" λεπτομερειες