Εμένα το δερμάτινο λουράκι μου αρέσει πάρα πολύ σαν υλικό. Είμαι οπτικός τύπος και πιστεύω πως κάτι πραγματικά όμορφο πρέπει να είναι και ποιοτικό. Έχω την αίσθηση πως το δερμάτινο λουρί λόγω της διαφορετικότητας του υλικού αλλά και λόγω του χρωματικού κοντράστ με τη μεταλλική κάσα αναδεικνύει τις γραμμές του ρολογιού.
Οπότε λειτουργώ ως εξής: Όταν βλέπω ένα ρολόι που μου αρέσει αυτομάτως προσπαθώ να το φανταστώ με ένα δερμάτινο λουρί της επιλογής μου, άλλες φορές μου βγάνει άλλες όχι. Το γεγονός ότι μου αρέσει το δέρμα δε σημαίνει πως πρέπει υποχρεωτικά να το έχουν τα ρολόγια μου. Μπορεί να πειραματιστώ αλλά αν το αποτέλεσμα είναι άκυρο -για τα γούστα μου- θα αφαιρεθεί.
Πολλά από τα καταδυτικά που είδα εδώ με δερμάτινο λουράκι δεν μου αρέσαν (τα περισσότερα μάλλον). Αλλά υπήρξαν κάποια λίγα που μου αρέσαν πολύ περισσότερε από ότι με τον αυθεντικό μπρασελέ ή το λάστιχο. Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάζω κάτι αντίθετο προς το χαρακτήρα του ρολογιού. Μάλιστα για μένα είναι μια πρόκληση με "εργαλείο" το λουρί, να αναδείξω ένα ρολόι περισσότερο από το ίδιο το εργοστάσιο. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να ισχύσει αντικαθιστώντας ένα δερμάτινο εργοστασιακό λουρί με ένα άλλο δερμάτινο λουρί της επιλογής μου.
Για παράδειγμα αυτό το δερμάτινο NATO σε αυτό το OMEGA μου αρέσει, όπως μου αρέσει και με λαστιχένιο ISOFRANE και στις δυο περιπτώσεις πολύ περισσότερο από τον μπρασελέ.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)