Αποστολέας Θέμα: Είχα κάποτε και vintage!  (Αναγνώστηκε 19398 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Είχα κάποτε και vintage!
« Απάντηση #75 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 23:18:53 μμ »
Εγώ συμφωνώ σε όλα όσα είπες.
Δεν ειναι τυχαίο ότι οι πιο ψαγμένοι συλλέκτες στον κόσμο ασχολούνται μόνο με vintage,κι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία χτυπάει αστρονομικά νούμερα στις δημοπρασίες.
Πέτρο, το τι σημαίνει "ψαγμένος συλλέκτης" στα ρολόγια, σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #76 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 23:22:12 μμ »
Δεν ειναι τυχαίο ότι οι πιο ψαγμένοι συλλέκτες στον κόσμο ασχολούνται μόνο με vintage,κι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία χτυπάει αστρονομικά νούμερα στις δημοπρασίες.
Πέτρο, το τι σημαίνει "ψαγμένος συλλέκτης" στα ρολόγια, σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Σωστό ειναι αυτό που λες,όντως σηκώνει...
Απλά δεν έχω δει ακόμα άνθρωπο που να συλλέγει vintage,και να μην κατέχει καλά το θέμα ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ar.parask

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 23:25:26 μμ »
Απο οικονομική άποψη το vintage ειναι πιο προσοδοφόρο γτ υπάρχει τεράστια ζήτηση πλέον κ ποκυ μικρή προσφορά. Επίσης υπάρχει η σπανιότητα. Συγκεκριμένα υπάρχοντα κομμάτια τα οποία δε θα ξαναβγουν κ τα οποία θα μειώνονται στο μέλλον αφού υπάρχει η πιθανότητα μερικά απο αυτά να καταστραφούν απο ατυχήματα κτλ. Δεν μπορείς να πεις ότι θα πας αυριο στην αντιπροσωπεία να πάρεις!
Κάτι σαν αυτο που κάνει η Ρόλεξ με το καινούργιο Daytona. Θα μπορούσε να ρίξει στην αγορά χιλιάδες αλλα δεν το κάνει κ έτσι ακόμα κ σήμερα ένα νέο μοντέλο Daytona απο κάποιον ιδιώτη μπορεί να πιάσει κ δυο φορές την τιμή που πλήρωσε ο αρχικός ιδιοκτήτης στην αντιπροσωπεία!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 00:28:10 πμ »
Εγώ πιστεύω ότι τα vintage ρολόγια είναι μέχρι να τα αποκτήσεις.
Το κυνήγι και η έρευνα είναι όλα τα λεφτά...
Μετά επειδή δεν τα πολυφοράς, γιατί φοβάσαι μην τα χτυπήσεις, υδατοστεγανότητες κτλ., τα βαριέσαι λίγο... ::)

+10000000000000x1000000000000=10000000000000000000000000000 ;D

+10.000.000.000.000x1.000.000.000.000=10.000.000.000.000.000.000.000.000

και ΟΧΙ 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000  :D :D :D :D :D :D
Έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, έτσι;  :D

Μηχανικός είμαι, με ευθύνες διοίκησης. Λες να μην ελεγχω τα νούμερα ?  ;)

Χώρια που έχω "τραυματα" από τον ΕΝΦΙΑ  :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 00:50:25 πμ »
Πέρα από την ηλικία, ο αριθμός κομματιών που έχουν παραχθεί , προσωπικά πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο να θεωρηθεί ένα ρολόι αντίκα.

Στην περίπτωση που ο αριθμός κομματιών που έχουν παραχθεί για ένα μοντέλο  είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των υπολοίπων ίδιας ηλικίας ρολογιών , θεωρώ ότι ταυτόχρονα μετατοπίζει τον χαρακτηρισμό ως αντίκα, κάποια χρόνια αργότερα.
Εδώ δε θα συμφωνήσω. Το brand name κ η ιστορία της εταιρείας παίζουν τρομερό ρόλο.
Μπορώ να σου βρω πολλά ρολογια που έχουν παραχθεί σε πολυ μικρότερα νούμερα απο τα submariner και τα GMT της δεκαετίας του 60. Αλλα τα ρόλεξ κάνουν 10 χιλιάρικα κ τα αλλα 1000 κ άμα...

Μετράει η αντοχή στον χρονο. Αν δεν δουλεύει, δεν έχει αξία. Και τα Ρόλεξ αντέχουν.

Βλέπω στην περιοχή μου, 4 VW Bettle, που πάνε και έρχονται. Από 1965 έως και 1971. Που είναι τα αντιστοιχα Fiat, Taunus, Cortina, Triumph, Austin, Morris, Opel, Lancia, Alfa Romeo ? Στα scrap !. Σκουριάζανε, χαλάγανε, το Morris Marina, είχε και τετράγωνο τιμόνι !

Τα VW, έχουν τιμή, γιατί έχουν λειτουργική αξία. Ετσι και τα ρόλεξ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #80 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 01:36:05 πμ »

Giorgos_ δε νομιζω να περιμενες να μετρησω τα μηδενικα του γινομενου, με το ματι μονο τα "εκοψα"  :D
κι εγώ τα μέτρησα
δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοια λάθη  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 01:43:53 πμ »
Μετά επειδή δεν τα πολυφοράς, γιατί φοβάσαι μην τα χτυπήσεις, υδατοστεγανότητες κτλ., τα βαριέσαι λίγο... ::)

Γενικά , με την απόκτηση αρχίζει και η απομυθοποίηση!
Πόσο μάλλον αν δεν αντλείς και ευχαρίστηση από τη χρήση ώστε να σου συνδέει στιγμές με το ρολόι ή να σε τροφοδοτεί με συναισθήματα
αλλα είναι safe queen σε ένα συρτάρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #82 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 08:47:55 πμ »
Πέρα από την ηλικία, ο αριθμός κομματιών που έχουν παραχθεί , προσωπικά πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο να θεωρηθεί ένα ρολόι αντίκα.

Στην περίπτωση που ο αριθμός κομματιών που έχουν παραχθεί για ένα μοντέλο  είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των υπολοίπων ίδιας ηλικίας ρολογιών , θεωρώ ότι ταυτόχρονα μετατοπίζει τον χαρακτηρισμό ως αντίκα, κάποια χρόνια αργότερα.
Εδώ δε θα συμφωνήσω. Το brand name κ η ιστορία της εταιρείας παίζουν τρομερό ρόλο.
Μπορώ να σου βρω πολλά ρολογια που έχουν παραχθεί σε πολυ μικρότερα νούμερα απο τα submariner και τα GMT της δεκαετίας του 60. Αλλα τα ρόλεξ κάνουν 10 χιλιάρικα κ τα αλλα 1000 κ άμα...

Εξακολουθούν όμως και θεωρούνται vintage.Πρέπει να λάβεις υπ΄όψιν και την τιμή που αυτά είχαν την εποχή που είχαν διατεθεί στην αγορά.
Κάποια μπορεί να έχουν μια σημερινή τιμή που είναι αυξημένη μπορεί και 100% αλλά να μπορείς να τα αποχτήσεις με 200 π.χ. ευρώ.

Και δεν θεωρώ ότι η σημερινή τιμή αγοράς (μικρή ή μεγάλη συγκριτικά με την αρχική τιμή διάθεσης)ενός ρολογιού αντίκα από μόνη της τα χαρακτηρίζει ως vintage.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 08:59:52 πμ »
Αυτό εννοούσα παραπάνω, λέγοντας ότι έχει κάθε λόγο κανείς να αισθάνεται "χάλια".

Επιπλέον, ως απλός χρήστης τι να κάνω ένα vintage που έχει επάνω του την ιστορία ενός..άλλου;

Μπορώ να βρίσκω τα ρολόγια που μου αρέσουν, αν είναι δυνατόν χωρίς να τα έχει αγγίξει άνθρωπος από τη στιγμή που βγήκαν από το εργοστάσιο;
Αυτά είναι για μένα πολύτιμα, ανεξαρτήτως τιμής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 09:01:02 πμ »
Είναι περίπου όπως τα λέτε, περισσότερο συνδέεσαι με τις αναμνήσεις εαν το βρείς και με τη διαδικασία του να το εντοπίσεις εαν το ψάχνεις.
Εγω εχω 2 seiko απο τον πατέρα μου, ενα bellmatic (το φοράω αυτή την περίοδο) και ενα sea Lion.
Σχετικά με το service έδωσα 80€ στην seiko για το bellmatic και περίμενα και δυο μήνες βέβαια ήρθε άψογο και το ξυπνητήρι χτυπάει μια χαρά  :). Μετά ακολούθησε και στεγανοποίηση γιατί αυτά δεν είναι για καθόλου νερό. Δείχνουν πάντως πολύ όμορφα.
Εχω σκεφτεί να τα δώσω αλλά τις περισσότερες φορές κάνω πίσω σκεπτόμενος, τι να πάρω και τα γνωστα. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 09:22:35 πμ »

...Επιπλέον, ως απλός χρήστης τι να κάνω ένα vintage που έχει επάνω του την ιστορία ενός..άλλου;

Μπορώ να βρίσκω τα ρολόγια που μου αρέσουν, αν είναι δυνατόν χωρίς να τα έχει αγγίξει άνθρωπος από τη στιγμή που βγήκαν από το εργοστάσιο;
Αυτά είναι για μένα πολύτιμα, ανεξαρτήτως τιμής.

Όταν γίνεσαι κάτοχος ενός vintage ταυτόχρονα αποτελείς μέρος της όποιας ιστορίας αυτού το συνοδεύει.
Δεν είναι όλα τα λεφτά η διαδικασία, το ταξίδι για να αποχτήσεις ένα τέτοιο ρολόι.
Μεγάλη αξία έχει όταν το χαζεύεις , το παρατηρείς και το κρατάς στα χέρια σου, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο που παρ'όλη την ηλικία του "ζει" ακόμα και το έχεις .Διατηρείς , καρπώνεσαι την ιστορία του.

Με παρόμοιο σκεπτικό, άσχετα από την χρηματική αξία, δεν θα υπήρχαν δημοπρασίες με χαρτονομίσματα παλιά, δίσκους, αυτοκίνητα, γραμματόσημα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 11:33:05 πμ »
Απέχω καποιες χιλιαδες ετη φωτος από το να πω οτι ξερω τι μου γινεται με τα vintage.

Ωστόσο, πρόσφατα ασχολήθηκα με την ανεύρεση ρολογιών παραγωγής του ετους που γεννήθηκα.
Γιατί;
Γιατί μ αρεσε η ιδέα να εχω ενα ρολοι που να μπορώ να φορώ και να λειτουργεί και να εχουμε την ίδια ηλικία.

Η διαδικασία ανεύρεσης ήταν μαγική. Περίεργα σχέδια, πρωτόγονες για σημερα αλλά πρωτοποριακές για την εποχή τους μηχανές, από μια εποχή που τιποτα δεν ήταν αυτονόητο όπως η ευκολη αλλαγή της ημέρας στο ρολόι ή το hacking κλπ.

Τελικά βρήκα δυο.
Μικρής αξίας το ένα κοστισε 60 ευρώ και το άλλο 70.

Κι όμως, φορώντας ή κοιτάζοντας ή χαζεύοντας αυτά τα ρολογάκια περνάς σε μια άλλη εποχή, περίπου σαν να διαβάζεις ενα βιβλίο.
Δεν σε πειράζει που το διάβασε κι άλλος πιο πριν, απλά εσύ το ξαναδιαβάζεις, απολαμβάνεις την ιστορία του και το καλύτερο είναι οτι συνεχίζει να γράφει την ιστορία του μαζί σου.

Για μένα λοιπόν, που δε σκοπεύω ουτε να κερδίσω από μια συλλογή ούτε να κάνω επικερδείς συναλλαγές ουτε να βαλω σε θυρίδα το σπανιο seiko των 1500 ευρώ, αυτή ειναι η απόλαυση!

Κι αυτό είναι το vintage κατ' εμέ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #87 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 11:37:49 πμ »
Απέχω καποιες χιλιαδες ετη φωτος από το να πω οτι ξερω τι μου γινεται με τα vintage.

Ωστόσο, πρόσφατα ασχολήθηκα με την ανεύρεση ρολογιών παραγωγής του ετους που γεννήθηκα.
Γιατί;
Γιατί μ αρεσε η ιδέα να εχω ενα ρολοι που να μπορώ να φορώ και να λειτουργεί και να εχουμε την ίδια ηλικία.

Η διαδικασία ανεύρεσης ήταν μαγική. Περίεργα σχέδια, πρωτόγονες για σημερα αλλά πρωτοποριακές για την εποχή τους μηχανές, από μια εποχή που τιποτα δεν ήταν αυτονόητο όπως η ευκολη αλλαγή της ημέρας στο ρολόι ή το hacking κλπ.

Τελικά βρήκα δυο.
Μικρής αξίας το ένα κοστισε 60 ευρώ και το άλλο 70.

Κι όμως, φορώντας ή κοιτάζοντας ή χαζεύοντας αυτά τα ρολογάκια περνάς σε μια άλλη εποχή, περίπου σαν να διαβάζεις ενα βιβλίο.
Δεν σε πειράζει που το διάβασε κι άλλος πιο πριν, απλά εσύ το ξαναδιαβάζεις, απολαμβάνεις την ιστορία του και το καλύτερο είναι οτι συνεχίζει να γράφει την ιστορία του μαζί σου.

Για μένα λοιπόν, που δε σκοπεύω ουτε να κερδίσω από μια συλλογή ούτε να κάνω επικερδείς συναλλαγές ουτε να βαλω σε θυρίδα το σπανιο seiko των 1500 ευρώ, αυτή ειναι η απόλαυση!

Κι αυτό είναι το vintage κατ' εμέ.
Ωραίο ποστ Αντώνη...

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε..."δεν θέλω να έχει περάσει από άλλους ιδιοκτήτες πριν"
Δεν βρίσκω κανένα νόημα σ όλο αυτό.
Είναι σα να λες ότι για να παντρευτείς,πρέπει να βρεις παρθένα .... (εδώ γελάμε)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 11:39:15 πμ »

...και εγώ ! Και βρήκα αυτό !   :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Ιανουάριος 11, 2017, 11:41:28 πμ »

...και εγώ ! Και βρήκα αυτό !   :D :D :D :D

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

οχι Γιώργο.
Εσύ εχεις το αντιστοιχο σε πλαστικουρα...
upload a picture

:D :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions