Αποστολέας Θέμα: Είχα κάποτε και vintage!  (Αναγνώστηκε 19491 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Είχα κάποτε και vintage!
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:00:41 μμ »
Κάποτε φτιαχνόντουσαν πιο όμορφα ρολόγια απ ότι σήμερα.
Στη θέση σου θα είχα κρατησει μονο αυ΄τα και θα μουν κομπλε.

Σίγουρα φτιαχνόντουσαν όμορφα ρολόγια, όπως φτιαχνόντουσαν και πολύ άσχημα ρολόγια!
Ο σχεδιασμός των ρολογιών ήταν στο ζενίθ και κυκλοφορούσαν πολλά "πειράματα". Αυτό που πολλές φορές μας μπερδεύει σήμερα, είναι η ενδεχόμενη σπανιότητα, η φήμη και ο vintage χαρακτήρας που αποκτούν κάποια ρολόγια στο πέρασμα του χρόνου κι ενώ μπορεί αντικειμενικά να είναι άσχημα, μας γοητεύουν.

Ναι αλλα και καποια σχεδια δεν αποδειχθηκαν διαχρονικα?
Οι περισσότεροι από εμάς (!!!!) δεν ειχαμε γεννηθει ή δεν ειχαμε ασχοληθεί καν με τα ρολογια όταν βγήκε πχ η πρώτη χελώνα.
Δεν μας αρέσει όμως η επανέκδοση?

Και μη μου πεις οτι υπαρχει η μαμα σεικο πισω. Με καποια σχεδια της μας εχουν βγει τα ματια...

Δεν λέω αυτό. Λέω πως αν έλεγες το 1980 πως ένα Casio θα γίνει vintage ρολόι μετά από 30 χρόνια θα γελούσαν και οι πέτρες.
Ομοίως και σημερινά μοντέλα θα είναι vintage σε 20 χρόνια που δεν θα υπάρχουν ρολόγια αλλά αισθητήρες κολλημένοι στο δέρμα μας και θα μας δίνουν στοιχεία για τη κατάσταση του οργανισμού μας (και με την ευκαιρία θα μας λένε και την ώρα).
Σχετικά με τη χελώνα, θεωρώ πως η σημερινή είναι πολύ πιο όμορφη -χωρίς να είναι το καλύτερο σχέδιο ρολογιού- και ανατομικά πιο σωστή. Στα μάτια μου η παλιά ήταν σαν να έχεις κολλήσει ρολόι πάνω σε αναποδογυρισμένο πιατάκι. Όχι ότι δεν θα ήθελα μία (για άλλους λόγους), αλλά σχεδιαστικά δε μπορώ να πω ότι είναι διαχρονικό σχέδιο.

θετεις πολλα θεματα:
1. Ελάχιστοι νομιζω μπορουν να ξεχωρίσουν ενα τρεχον σχεδιο ως διαχρονικο και να τρεξουν να το καβατζώσουν. Η διαχρονικοτητα αποδεικνύεται στην πραξη και αν θες στην αγορα.
2. Δεν πιστεύω πως η εξελιξη της τεχνολογιας θα εξαφανισει το ρολοι όπως το ξερουμε σημερα και μαλιστα το μηχανικο. θα το εξελίξει ναι δηλαδη νεα υλικα, μηχανισμοι κλπ αλλα το ρολοι θα υπαρχει παντα όπως και τοσα αλλα πραγματα που η τεχνολογια τα βελτιωσε, παρεθεσε παραλληλες λυσεις αλλα δεν τα εξαφανισε. Πχ το σινεμά σε σχεση με το DVD, το κατεβασμα ταινιων κλπ
3. Η αισθητική στο χώρο του ρολογιου ειναι περιεργο θεμα και (ευτυχώς!) δε διεπεται από κανονες. Γιατί ειναι ομορφο ρολοι το monster? Γκουμουτσα ειναι. Είναι ωραιο το frogman? θεός φυλαξοι! Κι όμως, στο χωρο των ωρολογοφιλων για λογους που παραμενουν μυστηριοι ειναι απολυτως αποδεκτα και με το παραπάνω...
συγκεκριμένα για τη χελώνα, βγαζει μια βινταζια που σε λιγα σχεδια βρισκεις

1. Άρα δεν είναι απίθανο και κάποια σημερινά μοντέλα να γίνουν vintage.
2. Το ίδιο σου έγραψα, πχ Garmin Fenix 3, έχει ΚΑΙ ρολόι αλλά πολλοί λένε πως δεν είναι ρολόι (για μένα είναι). Το να εξαφανίσεις το DVD και να κατεβάζεις ταινίες δεν είναι εξέλιξη αλλά αντικατάσταση της τεχνολογίας. Το DVD είναι εξέλιξη της βιντεοκασέτας, είχες υλικό στα χέρια σου. Το κατέβασμα είναι κάτι άυλο. Με αυτή τη λογική και το τσιπάκι που θα σου φυτεύουν θα σου λέει την ώρα, άρα εξέλιξη του ρολογιού.
3. Ερώτηση καθώς ειλικρινά δε ξέρω την απάντηση, Vintage σημαίνει και διαχρονικό σχέδιο; (γιατί εγώ έχω άλλη άποψη).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:02:08 μμ »

Ολα θα γινουν,απλα τα πιο πολλα απο αυτα θα περασουν στην αφανεια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:03:38 μμ »

Ολα θα γινουν,απλα τα πιο πολλα απο αυτα θα περασουν στην αφανεια

Αυτό νομίζω πως και πάλι δεν μπορεί να προβλεφθεί, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μπορεί και όχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:04:31 μμ »
Κάποτε φτιαχνόντουσαν πιο όμορφα ρολόγια απ ότι σήμερα.
Στη θέση σου θα είχα κρατησει μονο αυ΄τα και θα μουν κομπλε.

Σίγουρα φτιαχνόντουσαν όμορφα ρολόγια, όπως φτιαχνόντουσαν και πολύ άσχημα ρολόγια!
Ο σχεδιασμός των ρολογιών ήταν στο ζενίθ και κυκλοφορούσαν πολλά "πειράματα". Αυτό που πολλές φορές μας μπερδεύει σήμερα, είναι η ενδεχόμενη σπανιότητα, η φήμη και ο vintage χαρακτήρας που αποκτούν κάποια ρολόγια στο πέρασμα του χρόνου κι ενώ μπορεί αντικειμενικά να είναι άσχημα, μας γοητεύουν.

Ναι αλλα και καποια σχεδια δεν αποδειχθηκαν διαχρονικα?
Οι περισσότεροι από εμάς (!!!!) δεν ειχαμε γεννηθει ή δεν ειχαμε ασχοληθεί καν με τα ρολογια όταν βγήκε πχ η πρώτη χελώνα.
Δεν μας αρέσει όμως η επανέκδοση?

Και μη μου πεις οτι υπαρχει η μαμα σεικο πισω. Με καποια σχεδια της μας εχουν βγει τα ματια...

Δεν λέω αυτό. Λέω πως αν έλεγες το 1980 πως ένα Casio θα γίνει vintage ρολόι μετά από 30 χρόνια θα γελούσαν και οι πέτρες.
Ομοίως και σημερινά μοντέλα θα είναι vintage σε 20 χρόνια που δεν θα υπάρχουν ρολόγια αλλά αισθητήρες κολλημένοι στο δέρμα μας και θα μας δίνουν στοιχεία για τη κατάσταση του οργανισμού μας (και με την ευκαιρία θα μας λένε και την ώρα).
Σχετικά με τη χελώνα, θεωρώ πως η σημερινή είναι πολύ πιο όμορφη -χωρίς να είναι το καλύτερο σχέδιο ρολογιού- και ανατομικά πιο σωστή. Στα μάτια μου η παλιά ήταν σαν να έχεις κολλήσει ρολόι πάνω σε αναποδογυρισμένο πιατάκι. Όχι ότι δεν θα ήθελα μία (για άλλους λόγους), αλλά σχεδιαστικά δε μπορώ να πω ότι είναι διαχρονικό σχέδιο.

θετεις πολλα θεματα:
1. Ελάχιστοι νομιζω μπορουν να ξεχωρίσουν ενα τρεχον σχεδιο ως διαχρονικο και να τρεξουν να το καβατζώσουν. Η διαχρονικοτητα αποδεικνύεται στην πραξη και αν θες στην αγορα.
2. Δεν πιστεύω πως η εξελιξη της τεχνολογιας θα εξαφανισει το ρολοι όπως το ξερουμε σημερα και μαλιστα το μηχανικο. θα το εξελίξει ναι δηλαδη νεα υλικα, μηχανισμοι κλπ αλλα το ρολοι θα υπαρχει παντα όπως και τοσα αλλα πραγματα που η τεχνολογια τα βελτιωσε, παρεθεσε παραλληλες λυσεις αλλα δεν τα εξαφανισε. Πχ το σινεμά σε σχεση με το DVD, το κατεβασμα ταινιων κλπ
3. Η αισθητική στο χώρο του ρολογιου ειναι περιεργο θεμα και (ευτυχώς!) δε διεπεται από κανονες. Γιατί ειναι ομορφο ρολοι το monster? Γκουμουτσα ειναι. Είναι ωραιο το frogman? θεός φυλαξοι! Κι όμως, στο χωρο των ωρολογοφιλων για λογους που παραμενουν μυστηριοι ειναι απολυτως αποδεκτα και με το παραπάνω...
συγκεκριμένα για τη χελώνα, βγαζει μια βινταζια που σε λιγα σχεδια βρισκεις

2. Το ίδιο σου έγραψα, πχ Garmin Fenix 3, έχει ΚΑΙ ρολόι αλλά πολλοί λένε πως δεν είναι ρολόι (για μένα είναι). Το να εξαφανίσεις το DVD και να κατεβάζεις ταινίες δεν είναι εξέλιξη αλλά αντικατάσταση της τεχνολογίας. Το DVD είναι εξέλιξη της βιντεοκασέτας, είχες υλικό στα χέρια σου. Το κατέβασμα είναι κάτι άυλο. Με αυτή τη λογική και το τσιπάκι που θα σου φυτεύουν θα σου λέει την ώρα, άρα εξέλιξη του ρολογιού.
3. Ερώτηση καθώς ειλικρινά δε ξέρω την απάντηση, Vintage σημαίνει και διαχρονικό σχέδιο; (γιατί εγώ έχω άλλη άποψη).

1. Σιγουρα!
2. κατα τη γνωμη μου οχι. Το ρολοι παιζει πολυ περισσότερους ρολους απο να αναγγελλει απλως την ωρα. Είναι ΚΑΙ κοσμημα, είναι ΚΑΙ στοιχειο status ειναι ΚΑΙ συναισθηματικο συμβολο και πολλά άλλα μαζι.
3. Οχι μονο. Το σχεδιο (η ικανοποιηση της οπτικης) σιγουρα ειναι το πρωτο αλλά ακολουθούν κι άλλα. Τι μηχανη εχει, ποιος το φορεσε, σε ποιες συνθηκες, τι επιτευχθηκε μ αυτο κλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:09:55 μμ »
Δεν είναι τυχαίο που όλοι σήμερα το χουν ρίξει στις επανεκδόσεις παλαιών σχεδίων.
Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
άλλο να το παρεις καινουριο του κουτιου
και αλλο να παρεις ρολοι 40 χρονων που εχουν προηγηθει 5 ιδιοκτητες
(ας μη γινω πιο γλαφυρος)

Ρολοι ενος ιδιοκτητη δηλαδη θα αγοραζες ως vintage?
ούτε

ΟΚ. Καποιος να διαγραψει το νημα των αγγελιών εδω περα...
 :D :D :D :D :D :D
ενα ρολοι βινταζ που το εχει κρατησει ενας ιδιοκτητης.μαλλον θα ειναι γλεντημενο
πχ Giorgos_I

δε λεω οχι στα μεταχειρισμενα γενικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:10:40 μμ »
Μετα απο καποια χρονια,ολα τα ρολογια θεωρουνται vintage
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:10:59 μμ »
Δεν είναι τυχαίο που όλοι σήμερα το χουν ρίξει στις επανεκδόσεις παλαιών σχεδίων.
Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
άλλο να το παρεις καινουριο του κουτιου
και αλλο να παρεις ρολοι 40 χρονων που εχουν προηγηθει 5 ιδιοκτητες
(ας μη γινω πιο γλαφυρος)

Ρολοι ενος ιδιοκτητη δηλαδη θα αγοραζες ως vintage?
ούτε

ΟΚ. Καποιος να διαγραψει το νημα των αγγελιών εδω περα...
 :D :D :D :D :D :D
ενα ρολοι βινταζ που το εχει κρατησει ενας ιδιοκτητης.μαλλον θα ειναι γλεντημενο
πχ Giorgos_I

δε λεω οχι στα μεταχειρισμενα γενικα

pre-loved λεγεται σημερα...
 :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:14:43 μμ »
1. Σιγουρα!
2. κατα τη γνωμη μου οχι. Το ρολοι παιζει πολυ περισσότερους ρολους απο να αναγγελλει απλως την ωρα. Είναι ΚΑΙ κοσμημα, είναι ΚΑΙ στοιχειο status ειναι ΚΑΙ συναισθηματικο συμβολο και πολλά άλλα μαζι.
3. Οχι μονο. Το σχεδιο (η ικανοποιηση της οπτικης) σιγουρα ειναι το πρωτο αλλά ακολουθούν κι άλλα. Τι μηχανη εχει, ποιος το φορεσε, σε ποιες συνθηκες, τι επιτευχθηκε μ αυτο κλπ

Πάντως κατά τη γνώμη μου η οπτική είναι και λίγο "εκπαιδεύσιμη". Άρα και το τι είναι κόσμημα. Ήδη υπάρχουν luxury εταιρείες κινητών τηλεφώνων που πωλούν κινητά ως αξεσουάρ επίδειξης, status κτλ.(δεν μιλάω για iPhone, αλλά για VX Royal παραδείγματος χάριν). Και η Rolex αν αποφασίσει να φτιάξει ρολόγια σαν το Fenix θα τα πλασάρει ως κοσμήματα εποχής και σύμβολο δύναμης, αν όχι απλά θα σβήσει όπως συνέβη με την Kodak και την Agfa. Σήμερα μπορεί να φαντάζει κάπως απίθανο αλλά εκεί θα πάει το πράγμα. Νομίζω πως οι Ιάπωνες το έχουν καταλάβει αυτό, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους. Είμαστε ήδη σε μεταβατικό στάδιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:16:50 μμ »
1. Σιγουρα!

Πάντως κατά τη γνώμη μου η οπτική είναι και λίγο "εκπαιδεύσιμη". Άρα και το τι είναι κόσμημα. Ήδη υπάρχουν luxury εταιρείες κινητών τηλεφώνων που πωλούν κινητά ως αξεσουάρ επίδειξης, status κτλ. Και η Rolex αν αποφασίσει να φτιάξει ρολόγια σαν το Fenix θα τα πλασάρει ως κοσμήματα εποχής και σύμβολο δύναμης, αν όχι απλά θα σβήσει όπως συνέβη με την Kodak και την Agfa. Σήμερα μπορεί να φαντάζει κάπως απίθανο αλλά εκεί θα πάει το πράγμα. Νομίζω πως οι Ιάπωνες το έχουν καταλάβει αυτό, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους. Είμαστε ήδη σε μεταβατικό στάδιο.

Σ αυτο συμφωνώ απόλυτα.
Άλλο στατικος και ακαμπτος κι αλλο διαχρονικος...

Ναι απολυτως κατ' εμε: οι Ιαπωνες αυτο το εχουν πιασει φουλ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:18:55 μμ »
τι εχουν πιασει οι ιαπωνες?

η σονυ πχ απο Νο1 κινδυνευει να κλεισει απο τους κορεατες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:21:17 μμ »

ασε,ουτε τηλεορασεις πια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:23:23 μμ »

Πιστευω οτι η Ιαπωνικη ωρολογοποιια εχει καταφερει να συνδυασει τη διαχρονικοτητα, την τεχνολογικη πρωτοπορια και το μοντερνο σχεδιο οπου χρειαζεται.

Η Ελβετικη εχει μεινει σε φορμες στατικες, πετυχημενες μεν αλλα ακαμπτες, χωρις κατι καινουριο. Φοβαται να κανει αλματα μπροστα και ισως η κριση του quartz εχει μεινει ως απωθημενο.

Μην συγκρινεις αλλες αγορες οπως τα ηλεκτρονικα, εκει παιζουν αλλοι κανονες νομιζω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:23:55 μμ »

Μιλούσα για Seiko και Citizen, εκτός αν έχεις δει κανένα Rolex με bluetooth, radiowave ή gps. Aν το θέτεις γενικά όμως μιλάμε για Ασιάτες.

Πιστευω οτι η Ιαπωνικη ωρολογοποιια εχει καταφερει να συνδυασει τη διαχρονικοτητα, την τεχνολογικη πρωτοπορια και το μοντερνο σχεδιο οπου χρειαζεται.

Η Ελβετικη εχει μεινει σε φορμες στατικες, πετυχημενες μεν αλλα ακαμπτες, χωρις κατι καινουριο. Φοβαται να κανει αλματα μπροστα και ισως η κριση του quartz εχει μεινει ως απωθημενο.

Μην συγκρινεις αλλες αγορες οπως τα ηλεκτρονικα, εκει παιζουν αλλοι κανονες νομιζω.

edit: με πρόλαβες Αντώνη, αυτό εννοούσα κι εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 17:30:13 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 10, 2017, 18:39:39 μμ »
Προσωπικά έχω αγοράσει αρκετά παλιά ρολόγια.

Το αν είναι vintage ή όχι δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.Το αν είναι 2ο ή όχι χέρι επίσης.Το σίγουρο είναι ότι τα παλιά ρολόγια (πάνω από 15 με 20 χρονών) αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους.Και πάντα όταν κοιτάζω ρολόγια και παρουσιάζονται ταυτόχρονα παλιά και καινούρια , το ενδιαφέρον μου το κεντρίζουν τα παλιά.Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

Αισθάνεσαι διαφορετικά όταν έχεις ένα ρολόι στην κατοχή σου που είναι αυτής της ηλικίας και δουλεύει και τελείως διαφορετικά όταν έχεις ένα καινούργιο.
Αισθάνεσαι διαφορετικά όταν γνωρίζεις ότι έχεις ένα ρολόι που έχει σταματήσει η παραγωγή του αρκετά χρόνια πριν.
Αισθάνεσαι διαφορετικά όταν γνωρίζεις ότι ίσως να είναι δυσεύρετο.
Αισθάνεσαι διαφορετικά τέλος, όταν παρ' όλη την ηλικία του είναι σε καλή κατάσταση.Έστω και με τις γρατζουνιές του και γενικά τις όποιες φθορές του.Κάτι που σε ένα ρολόι ηλικίας 10 χρονών και κάτω σε απογοητεύει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions