Αποστολέας Θέμα: Το Φαινόμενο Steinhart  (Αναγνώστηκε 42272 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Το Φαινόμενο Steinhart
« Απάντηση #165 στις: Απρίλιος 18, 2023, 12:43:40 μμ »
Έχουμε πει για τα luxury ότι είναι overpriced  αλλά μου φαίνεται ότι υπερβαλλεις...

Τι εννοείς ?

Το 1979, το Sub, ζήτημα είναι αν κόστιζε πάνω από 600-700 Ε.

Τα υλικά του, είναι αθάνατα, όπως και η μηχαμή. Το συγκεκριμένο, επειδή το είχα, πάσχει στο ακρυλικό τζαμάκι, που γδέρνεται εύκολα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Απρίλιος 18, 2023, 12:47:14 μμ »
Έχουμε πει για τα luxury ότι είναι overpriced  αλλά μου φαίνεται ότι υπερβαλλεις...
Στο ότι αυτης της εποχης τα ρόλεξ είναι σα τσίγκινες κουδουνίστρες,δεν είναι υπερβολή.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Απρίλιος 18, 2023, 12:53:29 μμ »
Τι εννοείς ?

Το 1979, το Sub, ζήτημα είναι αν κόστιζε πάνω από 600-700 Ε.

Τα υλικά του, είναι αθάνατα, όπως και η μηχαμή. Το συγκεκριμ΄λενι, επειδή το είχα, πάσχει στο ακρυλικό τζαμάκι, που γδέρνεται εύκολα.

Συγκρίνει ένα ρολόι από το 80 με ένα που φτιάχτηκε χτες με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ναι μπορεί να έχει κεραμική στεφανη,solid end links κ ζαφείρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο...
Μιλάμε για ένα ρολόι που έχει επιβιώσει 40+ χρόνια,πως μπορούμε να το αποκαλέσουμε πανηγυριτζιδικο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Απρίλιος 18, 2023, 12:58:18 μμ »
Στο ότι αυτης της εποχης τα ρόλεξ είναι σα τσίγκινες κουδουνίστρες,δεν είναι υπερβολή.

Αν εννοείς τα μπρασελέ, σωστός. Ηταν τα folded oysters, εχω ένα ακόμα, που μετά από κάποια φθορά κουδουνάγανε.

Μετά έβγαλαν τα solid, και το φαινόμενο έληξε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:00:28 μμ »
Συγκρίνει ένα ρολόι από το 80 με ένα που φτιάχτηκε χτες με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ναι μπορεί να έχει κεραμική στεφανη,solid end links κ ζαφείρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο...
Μιλάμε για ένα ρολόι που έχει επιβιώσει 40+ χρόνια,πως μπορούμε να το αποκαλέσουμε πανηγυριτζιδικο?

Πες τα ! Να είχα Stein στα νιάτα μου, με αυτά που τράβαγαν τα Rolex, ούτε η πόρπη τους δεν θα επιζούσε  :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:02:50 μμ »

Ναι,είχαν stamped clasp,hollow end links κ ούτε καν pins and collars στους συνδέσμους αλλά έτσι ήταν όλα τα μπρασελε της εποχής.
Να μου το πεις για του 90 που άλλες εταιρείες έβγαζαν ανώτερα μπρασελε σε ποιότητα οκ,όχι όμως για ρολόι του 80.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:05:13 μμ »
Πες τα ! Να είχα Stein στα νιάτα μου, με αυτά που τράβαγαν τα Rolex, ούτε η πόρπη τους δεν θα επιζούσε  :D :D :D :D :D

Τότε δεν ειχαν σκεφτεί ακόμα να αντιγράψουν το design των ρολεξ... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:30:13 μμ »
Έχω κι εγώ μερικά ρολόγια 50+ ετών , που έχουν ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο, γιατί δεν ήταν ακριβά και κανείς δεν τα πρόσεχε. Σήμερα τα βάζεις στον παλμογράφο και τα θαυμάζεις.
Βέβαια δεν είναι ρόλεξ, αλλά σέικο. Πειράζει;

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Spyoly,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:42:14 μμ »
Έχω κι εγώ μερικά ρολόγια 50+ ετών , που έχουν ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο, γιατί δεν ήταν ακριβά και κανείς δεν τα πρόσεχε. Σήμερα τα βάζεις στον παλμογράφο και τα θαυμάζεις.

Φυσικά και όχι, εξ άλλου είναι γνωστές οι γεννεές των SEIKO της εποχής.  ;)

Αλλά, προσωπικά, τα τότε Sub, τα έτριβα με άμμο, για να φύγει η γυαλάδα, που έδειχνε έναν περιπετειώδη τύπο,  ;D, έμπαιναν σε λάδια και πετρέλαια, τρώγανε όλους τους κραδασμούς και μαγνητικά πεδία από Η/Ζ, έκαναν βουτιές στα 20-40 μέτρα ( μπουκάλες ), τα δε κτυπήματα, ηλεκτροσυγκολλήσεις κλπ,  ....αμέτρητα.

Αν υπάρχουν SEIKO ( ....που σίγουρα υπάρχουν σε κάποια συρτάρια ) με τα ίδια βασανιστήρια, να τα δούμε.

Και διευκρινίζω ότι δεν τα αναφέρω σαν υπεράσπιση, αλλά σαν γεγονότα.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Απρίλιος 18, 2023, 13:48:38 μμ »

Α γεια σου!Έτσι!!Οπως και πολλά πολλά άλλα!Τα δε ρόλεξ που δε σπάνε,δε χαλάνε παίζει να είναι και τα πιο χρέπια από όλα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Απρίλιος 18, 2023, 14:02:17 μμ »
Α γεια σου!Έτσι!!Οπως και πολλά πολλά άλλα!Τα δε ρόλεξ που δε σπάνε,δε χαλάνε παίζει να είναι και τα πιο χρέπια από όλα.

Μην γίνεσαι κακός !  :D :D :D :D

Οι δημοπρασίες των διαφόρων οίκων, ή οι τιμές της δευτερογενής ( όπως λένε μερικοί   ;) ), είναι τα καντάρια που δείχνουν τις αξίες. Τα άλλα είναι απλά σχόλια.  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Απρίλιος 18, 2023, 14:14:15 μμ »
Μην γίνεσαι κακός !  :D :D :D :D

Οι δημοπρασίες των διαφόρων οίκων, ή οι τιμές της δευτερογενής ( όπως λένε μερικοί   ;) ), είναι τα καντάρια που δείχνουν τις αξίες. Τα άλλα είναι απλά σχόλια.  8)
Έχω τελείως αντίθετη άποψη.Οι τιμές στις δημοπρασίες και της δευτερογενούς αγοράς είναι άσχετες από αυτά που συζητάμε τώρα.Πχ,στα γρήγορα.Το Tiffany op δεν έχει τριπλάσια τιμή από τα άλλα op επειδή είναι πιο ποιοτικό.Το μπλε skydweller το ίδιο,Από vintage τα mil sub επίσης κτλπ κτλπ…Δεν είναι θέμα ποιότητας και <<δε σπάνε δε χαλάνε>> οι τιμές που βλέπουμε…
Όμως,οι τιμές αυτές ειναι που αυθυποβαλουν πολλούς και πιστεύουν πως σαν τα ρόλεξ εκείνης της εποχης δεν υπάρχουν άλλα. Αν ο άλλος αυτό θέλει να πιστέψει,αυτό θα πιστεύει.
Στα Rolex,τα τελαυταια 20+- χρόνια οι τιμές και το όλο hype συμβαδίζει και με την απτή ποιότητα που έχουν. Παλιότερα,όχι.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,harolagoha,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Απρίλιος 18, 2023, 15:19:07 μμ »
Έχω τελείως αντίθετη άποψη.Οι τιμές στις δημοπρασίες και της δευτερογενούς αγοράς είναι άσχετες από αυτά που συζητάμε τώρα.Πχ,στα γρήγορα.Το Tiffany op δεν έχει τριπλάσια τιμή από τα άλλα op επειδή είναι πιο ποιοτικό.Το μπλε skydweller το ίδιο,Από vintage τα mil sub επίσης κτλπ κτλπ…Δεν είναι θέμα ποιότητας και <<δε σπάνε δε χαλάνε>> οι τιμές που βλέπουμε…
Όμως,οι τιμές αυτές ειναι που αυθυποβαλουν πολλούς και πιστεύουν πως σαν τα ρόλεξ εκείνης της εποχης δεν υπάρχουν άλλα. Αν ο άλλος αυτό θέλει να πιστέψει,αυτό θα πιστεύει.
Στα Rolex,τα τελαυταια 20+- χρόνια οι τιμές και το όλο hype συμβαδίζει και με την απτή ποιότητα που έχουν. Παλιότερα,όχι.

Εχεις την άποψή σου, ΟΚ.

Στα Τίφανυ, δεν θα διαφωνήσω, αλλά το ότι τα τα Rolex,τα τελαυταια 20+- χρόνια οι τιμές και το όλο hype συμβαδίζει και με την απτή ποιότητα που έχουν. Παλιότερα,όχι. δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε κάν .......φωνήεν !  ;)

Παλαιότερα, πριν +/- 20 χρόνια, ήταν "take it or leave it". Μετά, μπήκε το marketing και τα έκανε σύμβολα δόξας και επίδειξης, άλλαξε τις φόρμες, κάποια υλικά, και τα έκανε .........καλύτερα. Τόσο καλύτερα, που όοοοοοοολοι τα αγόραζαν, και .....χάθηκαν από την αγορά.  ;D

Εγώ, προσωπικά, δεν βλέπω το αστραφτερό σήμερα. Βλέπω την πορεία και τις πολιτικές παλαιοτέρων ετών, τότε που πάενες στο κατάστημα και διάλεγες, πλέρωνες 1.000- 3.000 Ε και έπαιρνες αυτό που ήθελες / σου γυάλιζε / συμπλήρωνε την συλλογή σου.

Τα σημερινά κόλπα, δεν τα επικροτώ.

Και το συγκεκριμένο νήμα, της κατασκευάστριας Stein, έχει αντίγραφα , ή πολύ όμοια, και έτσι τρώει ψωμί.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Απρίλιος 18, 2023, 15:45:58 μμ »
Εχεις την άποψή σου, ΟΚ.

Στα Τίφανυ, δεν θα διαφωνήσω, αλλά το ότι τα τα Rolex,τα τελαυταια 20+- χρόνια οι τιμές και το όλο hype συμβαδίζει και με την απτή ποιότητα που έχουν. Παλιότερα,όχι. δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε κάν .......φωνήεν !  ;)

Κατ αρχας να συμφωνήσουμε πως το επιχείρημα για τις τιμές στη δευτερογενή αγορά και στις δημοπρασίες είναι άσχετο με αυτά που λέμε;Νομίζω πως ναι.
Τώρα στο άλλο άποψη σας και σεβαστή.Μην υπερθεματίσω στο πόσο αντίθετη άποψη έχω για τη σύγκριση των ρόλεξ εκείνης της εποχής με αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιριών αυτού του επιπέδου.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Χαράλαμπος

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Απρίλιος 18, 2023, 18:58:04 μμ »
Ναι έχει τραβήξει πάρα πολλά το 1680 και πήγε και μία φορά για service γιατί είχε σπάσει μία γέφυρα εκεί μέσα έτσι νομίζω.. όσο για την τιμή ποιος το είπε τώρα 600 700 δεν ισχύει εγώ πλήρωσα μετρητά 1.500 Γερμανικά μάρκα με έκπτωση... Και αυτό το ρολόι δεν πωλείται  έχει μεγάλες αναμνήσεις, ξέρει παραπάνω από ότι ξέρω γω για τον εαυτό μου έτσι νομίζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions