Αποστολέας Θέμα: Seiko SUN023P1 (prospex kinetic gmt diver)  (Αναγνώστηκε 4676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Seiko SUN023P1 (prospex kinetic gmt diver)
« στις: Νοέμβριος 30, 2016, 04:33:51 πμ »

Φυσικα και πεσατε μεσα, η πρωτη αγορα εξ οσων επονται πραγματοποιηθηκε!

Το ρολοι κατεφτασε και οι πρωτες εντυπωσεις  ακολουθουν...(εκτος απ τη μεγαλυτερη που την κραταω για το τελος... ::) :  )

Προκειται για ενα ρολοι της ανα την υφηλιο φορουμιακης αγαπημενης Σεικο και μαλιστα της "επαγγελματικης" καταδυτικης σειρας της (prospex diver) με 200μ υδατοστεγανοτητα και  με επιπλεον gmt λειτουργια και kinetic μηχανισμο.
Ειναι ενα μεγαλο ρολοι με ξεκαθαρο "tool" χαρακτηρα και look που αν και δανειζεται στοιχεια απ τα ομοσταβλα του, εντουτοις δε θυμιζει κανενα. Οποτε ξεχαστε τα σχεδον-ολα-μια-κοψια dressy diver που φοριουνται με κοστουμι, μιλαμε για ενα μοναδικο στην οψη, ματσο κτηνος!  8)

Η συσκευασια απο πλευρας ασφαλειας ηταν μια χαρα- χαρτονενιο κουτι με σακουλα- μαξιλαρακι αερα εσωτερικα και μεσα το κουτι σεικο. Το οποιο ομως ειναι ενα generic κουτι seiko χωρις εγχειριδιο και σφραγισμενη εγγυηση. Ειναι ομως ξεκαθαρο απ τους ορους αγορας οτι η εγγυηση ειναι 1 χρονος απ το ιδιο το massdrop. Αλλωστε δεδομενης της μαρκας και του kinetic θελω να ελπιζω οτι το σερβις θα το κανουν....τα παιδια μου!

Παμε τωρα στο ρολοι :

Ειναι ενα ρολοι που δεν μπορεις να μην το πεις εντυπωσιακο! Τοσο το μεγεθος του (47.5μμ) οσο και η εμφανιση του (μαυρο ματ πλαισιο αλα tuna, μεταλλικο μπεζελ, πορτοκαλι-γαλαζιες-λευκες ενδειξεις) απαιτουν ολη σου την προσοχη μολις ανοιξεις το κουτακι.

Οταν το παιρνεις στα χερια σου, εχει πολυ στιβαρη κατασκευη! Το βαρος του ειναι αισθητο, αν και λιγοτερο απ οτι θα περιμενες για ρολοι του μεγεθους του. Ομως στο χερι η αισθηση του βαρους χανεται, καθως φοριεται  τρομερα ανετα. Σ' αυτο βοηθαει και το 24αρι καουτσουκενιο λουρακι που μου φαινεται εφαμιλλο -αν οχι ιδιο- με αυτο του turtle. Εν ολιγοις εχει τοσο τελεια υφη και αισθηση, σα να θωπευεις τον πωπο της Μπελουτσι!
Τα 51μμ lug to lug και το μαυρο χρωμα του  το κανουν να φοριεται πιο μικρο απ οτι θα περιμενες -αν και μονο μικρο δεν μπορεις να πεις αυτο το ρολοι. Κι ομως, ειναι οριακα ανεκτο ακομη και στο μικρο μου, 17αρη καρπο :

Το μαυρο πλαισιο εχει το προστατευτικο tuna -like περιβλημα στο πανω αριστερα και το κατω δεξια τεταρτημοριο, αφηνοντας το υπολοιπο ελευθερο ωστε να μπορει κανεις να γυρισει το μπεζελ που ναι 120 κλικ και unidirectional. H αισθηση του μου φανηκε καλη, αλλα μη εχοντας μεγαλη εμπειρια δεν μπορω να δωσω μετρο συγκρισης. Επισης, στο πλαι εχει ανοιγματα με εναλλασσομενες  μεταλλικες και μαυρες επιφανειες και υφες, που δε βαριεσαι με τιποτα να παρατηρεις. Ολο το μαυρο πλαισιο ειναι φοβερα ποιοτικο και δειχνει σα μαυρο βουρτσισμενο μεταλλο κι οχι πλαστικουρα.

Το dial του εχει απιστευτο βαθος, με τις λευκες ενδειξεις των ωρων να ειναι ουσιαστικα...τρισδιαστατες! Το ολο συνολο ειναι εξαιρετικα ευαναγνωστο, αφου περα απ τον τελειως διαφορετικο σχεδιασμο των δεικτων -skeletonized gmt hand, lollipop seconds hand, καθε δεικτης ταιριαζει στο χρωμα με αυτο που αντιστοιχει! Ετσι, εχουμε λευκο για την ωρα, πορτοκαλι για τα λεπτα, μεταλλικο για τα δευτερολεπτα και μπλε για το gmt (που ειναι "true gmt" . Αυτα τα ζωηρα χρωματα πανω στο μαυρο dial κανουν εντυπωσιακη αντιθεση, και εκτος απο το να ειναι  ευαναγνωστο, του  δινουν κι ενα πολυ "sport/fun" χαρακτηρα.
Οι δυο κορωνες στη δεξια μερια ειναι η μεγαλη για τους δεικτες και η επανω-μικρη για να δειχνει το kinetic reserve (6 μηνες με πληρη φορτιση), ειναι και οι δυο βιδωτες και πολυ καλες στην αισθηση. Η ημερομηνια βρισκεται μεταξυ 4 και 5, ειναι μικρη ωστε να μη διαταρασσει το συνολο αλλα ευαναγνωστη και το κυριοτερο ταιριαζει με το dial (μαυρο πλαισιο, λευκοι αριθμοι), κατι που απορω γιατι δε συμβαινει με ολα τα ρολογια -ακομη κι ακριβοτερα!
Η κορωνα δεν εχει καποιο logo η χαραξη, μονο ενα πορτοκαλι "δαχτυλιδι" να το κανει πιο σπορ. Το πισω καπακι εχει το κλασικο τσουναμι λογκο. To τζαμι του ειναι ζαφειρι με ar επιστρωση κι οχι hardlex που συνηθιζει η σεικο.

Το Lume του ειναι το γνωστο εξαιρετικο της σεικο και μαλιστα σε ενα review ενας το χαρακτηρισε το καλυτερο seiko lume που χει δει! Ειναι λιγο πιο ανοιχτο, προς πρασινο-κιτρινο και αν και στις φωτο μου ασπριζει λιγο, οραγματικα κανει μπαμ!

Ο μηχανισμος μπορει να μην εχει την ιδια "αιγλη" στους ωρολογοφιλους οσο ενας μηχανικος, ομως  παντρευει το σκληροτραχηλο κι απροβληματιστο του quartz με την kinetic τεχνολογια, ταιριαζοντας εν γενει με το χαρακτηρα του ρολογιου : σπορ, fun, διαφορετικο.

Eν κατακλειδι, προκειται για ενα ρολοι που με ενθουσιασε με την ποιοτητα και την πρακτικοτητα του, το χαρακτηρα του και την τιμη του. Το μονο σημειο που με προβληματιζει ειναι το fit του στο χερι μου, αφου οπως ειπα με 17αρη καρπο μου πεφτει λιγο μεγαλο.  :'( Σε συνδυασμο με την παραγγελια του seiko turtle με κανει να σκεφτομαι την πωληση του ωστε να χρηματοδοτησω το επομενο κομματι. Ειναι τοσο ωραιο το ατιμο ομως που το κανει δυσκολο! 

P.S. Και για το τελος, η εκπληξη που υποσχεθηκα στην αρχη....Η εταιρεια εφαρμοσε μια ρηξικελευθη και καινοτομο μεθοδο στην αποστολη μου, την οποια περιγραφει η παρακατω φωτογραφια:

image sharing sites

Ναι, καλα καταλαβατε, το κουτι που ανοιξα ειχε μεσα δυο ρολογια! Φαινεται ο Αη Βασιλης ηρθε νωρις φετος !!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Seiko SUN023P1 (prospex kinetic gmt diver)
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 08:34:23 πμ »
Καλορίζικο Γιάννη! Σούπερ αγορά!
Κατά τη γνώμη μου είναι τέτοιο το σχέδιο του ρολογιού που και ο 17άρης καρπός το υποστηρίζει μια χαρά με την έννοια πως είναι εξειδικευμένο ρολόι που τραβάει τόσο έντονα το μάτι όπου η σύμπνοια μεταξύ ρολογιού/χεριού περνάει σε 2η μοίρα.

Απορίες: Είχες θέματα με τελωνείο; Με ποια εταιρεία παρέλαβες; Τα 2 ρολόγια σου τα έστειλαν από λάθος ή ήταν ένα τρυκ ώστε στη περίπτωση που περάσει το δέμα από τελωνείο να εκτελωνιστεί μόνο ένα;

Να το (τα) χαρείς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 08:39:06 πμ »
Kαλοφορετο να ειναι Γιαννη!!.....το ρολοι ειναι πολυ ομορφο!!....το ειχα και εγω,και η ποιοτητα του ειναι πραγματικα εξαιρετικη ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 08:40:29 πμ »
...καλοφόρετο με υγεία .... πολύ ωραία παρουσίαση ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 09:13:08 πμ »
Καλορίζικο Γιάννη! Σούπερ αγορά!
Κατά τη γνώμη μου είναι τέτοιο το σχέδιο του ρολογιού που και ο 17άρης καρπός το υποστηρίζει μια χαρά με την έννοια πως είναι εξειδικευμένο ρολόι που τραβάει τόσο έντονα το μάτι όπου η σύμπνοια μεταξύ ρολογιού/χεριού περνάει σε 2η μοίρα.

Απορίες: Είχες θέματα με τελωνείο; Με ποια εταιρεία παρέλαβες; Τα 2 ρολόγια σου τα έστειλαν από λάθος ή ήταν ένα τρυκ ώστε στη περίπτωση που περάσει το δέμα από τελωνείο να εκτελωνιστεί μόνο ένα;

Να το (τα) χαρείς!
Ναι για πες......!!!!!!
Κσλοφορετο και απο μενα

GK                                          iPhone
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 09:28:01 πμ »
Kαλοριζικο,να το χαρείς με υγεία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 09:56:42 πμ »
Ωραιο ρολοι.
Καλοριζικο, και καλες ωρες μαζι του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 10:02:07 πμ »
Επιλογή σούπερ!
Καλοφόρετο με υγεία!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 14:40:22 μμ »
Ευχαριστω παιδια!
Πρωτη μου παρουσιαση, οποτε σορρυ για τις οποιες παραλειψεις.  ::)
Οσον αφορα την παραγγελια, οχι, δεν περασε τελωνειο, φανταζομαι θα το χα μαθει αν ειναι :) Ισως εχει να κανει οτι το στειλαν με usps....
Οχι, δεν προκειται για τρικ, ενα ειχα παραγγειλει και εσκασε το 2ο δωρακι...χαχα ! Αυτο με το τελωνειο δεν το πιασα, δηλαδη αμα περνουσε τελωνειο κι ειχα παραγγειλει 2, θα πληρωνα μονο για το 1?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 14:43:09 μμ »
Καλοριζικο,το 2ο ρολοι μαλλον εγινε λαθος,αλλα και παλι τυχερος εισαι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 16:04:48 μμ »
Καλοριζικο!! Να το χαιρεσαι!! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 19:35:08 μμ »
Καλορίζικο φίλε! Αυτό και αν είναι αγορά!Με 180 ευρώ περίπου 2 Seiko Kinetic SUN-023!!!! Black Friday my ass! Πάντα ευτυχισμένες ώρες και στις 2 time zones.(GMT γαρ....). :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 30, 2016, 19:46:11 μμ »
Μεγεια & με υγεια να το φορας ... κοιτα μην σε χρεωσουν διπλα ... μου θυμιζει μερικα σιτιζεν promaster
Και εγω απο kinetic / echo drive / αυτοματα θα περιμενα να κανουν service τα παιδια μου
Φαινεται γερο ρολοι και νομιζω στα divers η seiko εχει καλες κατασκευες (αν και δεν ειχα καλη εμπειρια απο ενα απλο 5αρι τους) θα επερνα ομως τα καταδυτικα τους και δειχνει οτι θα κρατησει δεκαετιες, απλα καλο ειναι να μην αδειαζει τελειως η μπαταρια, κουνα το που και που  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 01, 2016, 00:08:00 πμ »
Ευχαριστω παιδια!
Πρωτη μου παρουσιαση, οποτε σορρυ για τις οποιες παραλειψεις.  ::)
Οσον αφορα την παραγγελια, οχι, δεν περασε τελωνειο, φανταζομαι θα το χα μαθει αν ειναι :) Ισως εχει να κανει οτι το στειλαν με usps....
Οχι, δεν προκειται για τρικ, ενα ειχα παραγγειλει και εσκασε το 2ο δωρακι...χαχα ! Αυτο με το τελωνειο δεν το πιασα, δηλαδη αμα περνουσε τελωνειο κι ειχα παραγγειλει 2, θα πληρωνα μονο για το 1?

Αν δεν άνοιγαν το πακέτο πιθανά να περνούσε το ένα, εξαρτάται και από το χαρτι που συνοδεύει εξωτερικά το πακέτο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 01, 2016, 00:12:05 πμ »
Εντάξει το βραβείο κωλοφαρδιας φαίνεται που πήγε φέτος. Ελπίζω να μην είσαι και στην κλήρωση.

Έχω την εντύπωση ότι τα απλά πακέτα airmail (όχι EMS ή express) δεν περνάνε τελωνείο ότι και να γράφουν απέξω για τιμή...την είχα γλυτώσει τον 15αυγουστο αλλά το απέδωσα στην αργία τότε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions