Αποστολέας Θέμα: Καλό ποιοτικό ρολόι και prestige! Είναι συνώνυμο της τιμής ή της μάρκας;  (Αναγνώστηκε 9206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Με αφορμή το θέμα του συναδέλφου μας του Χάρη παρατήρησα πως κάποιοι συνάδελφοι -όπως κι εγώ παλιότερα- έχουν συνδέσει το διαθέσιμο ποσό με συγκεκριμένες επιλογές εταιρειών. Για παράδειγμα διάβασα τουλάχιστον δυο φορές πως η ζώνη των 700€ είναι πολλά για ένα Citizen.

Εγώ από την άλλη βλέπω πως εταιρείες σαν την Citizen ή ακόμη καλύτερα σαν τη Seiko έχουν να σου προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα σε χαμηλές τιμές αλλά έχουν να σου προσφέρουν και μοντέλα υψηλής ποιότητας και τιμής.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Όσο ο πήχης του διαθέσιμου ποσού ανεβαίνει τόσο οι Ιαπωνικές εταιρείες "βγαίνουν" από το κάδρο των επιλογών; Για παράδειγμα θα δίνατε ποιο εύκολα 700€ για ένα Hamilton από ότι για ένα Citizen; Θα δίνατε ποιο εύκολα 3.000€ για ένα Omega από ότι για ένα Seiko; Με άλλα λόγια όσο ανεβαίνει το budget οι επιλογές σας αλλάζουν;

ή

Αν σας αρέσει κάτι και είναι ποιοτικό ο συσχετισμός μάρκας και prestige δεν έχει σημασία για εσάς;

Για να δούμε τι λέει η κοινότητα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Όσο ο πήχης του διαθέσιμου ποσού ανεβαίνει τόσο οι Ιαπωνικές εταιρείες "βγαίνουν" από το κάδρο των επιλογών; Για παράδειγμα θα δίνατε ποιο εύκολα 700€ για ένα Hamilton από ότι για ένα Citizen; Θα δίνατε ποιο εύκολα 3.000€ για ένα Omega από ότι για ένα Seiko; Με άλλα λόγια όσο ανεβαίνει το budget οι επιλογές σας αλλάζουν;

Πολύ απλα ναι. Χωρίς να σημαίνει ότι παίρνεις κάτι καλύτερο ποιοτικά. Σαν μια αντιστοιχία, θα δινατε το ίδιο εύκολα 30.000 για Μercedes σε σχέση με ένα Skoda? Όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι αγοράζουμε μάρκα. Λίγοι και μπράβο τους καταφέρνουν να παραμένουν αδιάφοροι με την μάρκα και να επιλεγουν βάση εμφάνισης και ποιότητας μονο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
[ Λίγοι και μπράβο τους καταφέρνουν να παραμένουν αδιάφοροι με την μάρκα και να επιλεγουν βάση εμφάνισης και ποιότητας μονο.
δεν ειναι ασχετα αυτα μεταξυ τους
μαλλον αλληλενδετα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Ισχύει, συνήθως η ομορφιά είναι αποτέλεσμα ποιοτικής κατασκευής ή και της έμφασης που δίνεται στο φινίρισμα. Υπάρχουν όμως πολλά παραδείγματα όπου η τιμή καθορίζει την ομορφιά και τη ποιότητα ενώ η μάρκα την "επιβάλλει" στον υποψήφιο αγοραστή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
θα μιλήσω από προσωπικη εμπειρία.

Οπως πιθανον παρατηρήσατε προσφατα ζητησα τη γνωμη του φορουμ για την επιλογή μεταξύ Hamilton Khaki Field και Seiko Alpinist.
Δυο ρολογια σην ιδια περιπου ζωνη τιμων με μια διαφορετικη ιστορία το καθενα να διηγηθει.

Πήγα λοιπόν να αποκτήσω προσωπικη άποψη για το Hami, καθώς το Αlpinist δεν μπορεσα να το δω άμεσα.

H εικονα  λοιπόν από το διαδίκτυο μέχρι το χέρι, είναι εντελώς διαφορετική.

Καταλήγω:
Θα έδινα οποιασδήποτε τάξης ποσο που εννοείται διέθετα για ρολόι(!) για οποιαδήποτε μάρκα η οποία θα συνόψιζε τα χαρακτηριστικά που θέλω:
ιστορία, λειτουργικότητα, αξιοπιστία, στυλ που αναζητώ.

Ναι, θα έδινα 3,000 ευρώ για ένα GRAND SEIKO ας πουμε πολύ πιο εύκολα από ένα Ω.

Ο λόγος?

Θεωρώ το Ω πολύ πιο "μαζικής παραγωγής" ρολόι σε αυτη την τιμή από το GRAND SEIKO σε αυτή την τιμή πάλι.

Στα 700? Θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να δω στο χέρι μου ένα URUSHI από ένα Hamilton.
Σε CITIZEN, θεωρώ ότι αν διαθέτει κανείς 700 για ρολόι συλλογής και όχι για μοναδικό, τοτε το Grand Turing έχει πιο πολλά να μου "διηγηθεί" από οποιοδήποτε Hamilton σε αυτή την τιμή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης

Οπως πιθανον παρατηρήσατε προσφατα ζητησα τη γνωμη του φορουμ για την επιλογή μεταξύ Hamilton Khaki Field και Seiko Alpinist.
Δυο ρολογια σην ιδια περιπου ζωνη τιμων με μια διαφορετικη ιστορία το καθενα να διηγηθει.

Πήγα λοιπόν να αποκτήσω προσωπικη άποψη για το Hami, καθώς το Αlpinist δεν μπορεσα να το δω άμεσα.

Καταλήγω:
Θα έδινα οποιασδήποτε τάξης ποσο που εννοείται διέθετα για ρολόι(!) για οποιαδήποτε μάρκα η οποία θα συνόψιζε τα χαρακτηριστικά που θέλω:

Ναι, θα έδινα 3,000 ευρώ για ένα GRAND SEIKO ας πουμε πολύ πιο εύκολα από ένα Ω.

Ο λόγος?

Θεωρώ το Ω πολύ πιο "μαζικής παραγωγής" ρολόι σε αυτη την τιμή από το GRAND SEIKO σε αυτή την τιμή πάλι.

Στα 700? Θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να δω στο χέρι μου ένα URUSHI από ένα Hamilton.
Σε CITIZEN, θεωρώ ότι αν διαθέτει κανείς 700 για ρολόι συλλογής και όχι για μοναδικό, τοτε το Grand Turing έχει πιο πολλά να μου "διηγηθεί" από οποιοδήποτε Hamilton σε αυτή την τιμή.
Ωραίο ποστ - ωραία διατυπωμένη άποψη.

Ωστόσο, το αφήγημα της Η κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης

Καταλήγω:

Ο λόγος?

Ωραίο ποστ - ωραία διατυπωμένη άποψη.

Ωστόσο, το αφήγημα της Η κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι!

Ευχαριστώ.
Δεν είπα ποτε ότι η ιστορία της H (ή πολύ περισσότερο της Ω) είναι αδιάφορη.
Έκανα όμως σύγκριση στην ίδια τιμή τι παρέχει-κατά τη δική μου άποψή - το κάθε κομμάτι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης

Ευχαριστώ.
Δεν είπα ποτε ότι η ιστορία της H (ή πολύ περισσότερο της Ω) είναι αδιάφορη.
Έκανα όμως σύγκριση στην ίδια τιμή τι παρέχει-κατά τη δική μου άποψή - το κάθε κομμάτι.
Δεν είπε ότι το΄πες !  :)  Από σπόντα  ;D

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEurohoopsGR%2Fvideos%2Fvb.260805200665800%2F1132567006822944%2F%3Ftype%3D3&show_text=0&width=400" width="400" height="400" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
... απο προσωπική εμπειρία .... σε γενικές γραμμές στα ρολόγια ισχύει το ''ότι πληρώνεις παίρνεις ...'''

βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις ... όπως υπάρχουν και ορισμένα παράδοξα ....!!!!!!!

... Η αξία μεταπώλησης είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα η τι μηχανή φοράει ένα ρολόι ... !!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Πολυ καλο το θεμα και..επικαιρο!!!!!!!!!!!!  ;D
Το συγκεκριμενο σιτιζεν πρεπει να το χα δει εντελως τυχαια πριν κανα  χρονο εδω μεσα και απλα επαθα πλακα!! Δεν πιστεψα οτι ειναι σιτιζεν και το φανταστηκα αρχικα σε ακριβοτερα επιπεδα κρινοντας το ΜΟΝΟ εμφανισιακα..Ειδα οτι δεν υπαρχει σε σιγκαπουριανα κλπ καταστηματα ενω το εβρισκα σε τιμες των 800-900€...Ομως σε αυτες τις τιμες πως το λες οτι εχεις σιτιζεν.. ;; Απλα τονιζεις οτι ειναι η καλυτερη σειρα τους;;
Μεχρι πριν το σχετικο συγκριτικο πραγματικα δεν μου καιγοταν καρφι αλλα μετα απ´αυτα εκατσα και
σκεφτηκα πως με λιγα ακομα επιλεγω Ελβετια ή με αλλα τοσα χτυπαω και tag heuer...Και να το παω παραπερα, αναλογιστηκα και το γεγονος πως εαν αγοραζα το citizen μηπως το μετανιωνα για κατι ακομα ακριβοτερο, οπως εγινε δηλαδη και με αυτα που πουλησα..
Κακα τα ψεμματα στα 700-1000€ δεν παιζεις με premium μοντελα και ολοι το ξερουμε...Εδω κονταροχτυπιουνται τα χαμηλα στρωμματα της swatch group και τα seiko-citizen...Εμενα προσωπικα μ´ενδιαφερει το brand της εταιρειας και αμα συνδυασθει με ενα ωραιο περιτυλιγμα δεν βλεπω γιατι να μην το προτιμησω απο ενα εξισου ή και καλυτερο ιαπωνικο ρολοι..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

leon

• Επισκέπτης
Συμβαίνει ορισμένες φορές , οι ανώτερες τιμές μιας μάρκας να αποτελούν το σημείο εκκίνησης τιμών για μια άλλη μάρκα.
Το σημείο που διασταυρώνονται οι τιμές είναι το ζητούμενο.
Από την πλευρά που η τιμή τείνει σε υψηλά για την μάρκα επίπεδα, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστούμε θετικά για την απόκτησή της.
Από την άλλη που η τιμή αποτελεί την αφετηρία κόστους για τα ρολόγια της , υπάρχει η περίπτωση να επηρεαστούμε αρνητικά , σκεφτόμενοι ότι ίσως τα ρολόγια της συγκεκριμένης μάρκας και επιπέδου τιμής , ίσως αποτελούν το "δόλωμα" και έτσι μπορεί και να μην ανταποκρίμονται 100% στα στάνταρ της μάρκας.

Εάν στο δίλλημα λάβουμε υπ' όψιν και άλλους παράγοντες όπως συλλεκτικότητα, μάρκετινγκ και τα σχετικά, η απάντηση φαντάζει αρκετά δύσκολη.

Προσωπικά, θα προτιμούσα την αγορά ενός citizen ή ενός seiko.
To ίδιο θα έκανα όταν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο εταιρείες όπου στην μία η τιμή να θεωρείται υψηλή και στην άλλη αφετηρία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Συμβαίνει ορισμένες φορές , οι ανώτερες τιμές μιας μάρκας να αποτελούν το σημείο εκκίνησης τιμών για μια άλλη μάρκα.
Το σημείο που διασταυρώνονται οι τιμές είναι το ζητούμενο.
Από την πλευρά που η τιμή τείνει σε υψηλά για την μάρκα επίπεδα, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστούμε θετικά για την απόκτησή της.
Από την άλλη που η τιμή αποτελεί την αφετηρία κόστους για τα ρολόγια της , υπάρχει η περίπτωση να επηρεαστούμε αρνητικά , σκεφτόμενοι ότι ίσως τα ρολόγια της συγκεκριμένης μάρκας και επιπέδου τιμής , ίσως αποτελούν το "δόλωμα" και έτσι μπορεί και να μην ανταποκρίμονται 100% στα στάνταρ της μάρκας.

Εάν στο δίλλημα λάβουμε υπ' όψιν και άλλους παράγοντες όπως συλλεκτικότητα, μάρκετινγκ και τα σχετικά, η απάντηση φαντάζει αρκετά δύσκολη.
........

Συμφωνω απολυτα, πολυ σωστα τα ειπες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος jkarakasinio

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
λοιπον εγω καθαρα προσωπικη μου αποψη πριν πεσετε να με φατε θα λεγα το εξης!!!η πιο πιο ακριβη εκδοση ενος toyota πολλες φορες ειναι η τιμη εκκινησης του πιο φτωχου audi η bmw!!!εγω λοιπον για τους δικους μου λοηους θα παιρνα το bmw κ πχι το πιο γεματο full εκδοση τογιοτα η skoda η peugeot κτλ..ετσι θα δινα εννοω πιο ευκολα 4000 5000 χιλοαδες για ενα ωμεγα η ενα ρολεξ η ταγκ παρα για τον πιο απιστευτο μηχανισμο μεσα σε να seikoμε τα ιδια λεφτα!!!
το ξανατονιζω ειναι δικη μου αποψη και γνωμη δεν την αλλαζω με κανενα επιχειρημα κ δεν υποτιμω κανενα toyota η seiko...αυτα απο μενα..

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
λοιπον εγω καθαρα προσωπικη μου αποψη πριν πεσετε να με φατε θα λεγα το εξης!!!η πιο πιο ακριβη εκδοση ενος toyota πολλες φορες ειναι η τιμη εκκινησης του πιο φτωχου audi η bmw!!!εγω λοιπον για τους δικους μου λοηους θα παιρνα το bmw κ πχι το πιο γεματο full εκδοση τογιοτα η skoda η peugeot κτλ..ετσι θα δινα εννοω πιο ευκολα 4000 5000 χιλοαδες για ενα ωμεγα η ενα ρολεξ η ταγκ παρα για τον πιο απιστευτο μηχανισμο μεσα σε να seikoμε τα ιδια λεφτα!!!
το ξανατονιζω ειναι δικη μου αποψη και γνωμη δεν την αλλαζω με κανενα επιχειρημα κ δεν υποτιμω κανενα toyota η seiko...αυτα απο μενα..

δεν τρωμε ανθρωπους,ειμαστε vegan!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jkarakasinio

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ

δεν τρωμε ανθρωπους,ειμαστε vegan!
οντως στο συγκεκριμενο φορουμ ο καθενας δεχεται την αποψη του αλλου σε καποια αλλα φορουμ ειτε για σκουτερ ειτε για βεσπες ειτε για ρολογια ακομη με το που η πλειοψηφια δεν συμφωνει πανε να σε φανε;!!ιδιαιτερα αν καποιος ειναι παλιο μελοα κ πιο γνωστο απο σενα;;;;ολοι οι υπολοιποι παλιοι πανε να σε κατασπαραξουν για αυτο κ παντα προσεχω γιατι δεν εχω ορεξη για διαδικτιακες συμφωνιες κ φορτωνω κ ευκολα οποτε προτιμω ησυχια!!!
στο θεμα μας τωρα...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions