συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι θα πάει πάνω ή κάτω και σε ποια αγορά θα είναι πλέον τα ρολόγια σχετικά φθηνότερα σε σχέση με σήμερα, σωστά?
Αυτό εξαρτάται από την
ανταλλακτική αξία των νομισμάτων, που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά ό ένας πχ είναι οι ισορροπημένες ροές.
πχ δίνουμε λεφτά για ρολόγια στην Ελβετία, αλλά τα φέρνουν πίσω οι Ελβετοί τουρίστες.
Στο +/-, κάπου χάνουμε, κάπου κερδίζουμε. Δίνουμε και καρπούζια, σταφύλια, επιπλέον, αλλά παίρνουμε και φάρμακα.
Οταν ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχεις εισροές, οπότε ? Οταν φορολογείς αλόγιστα και κλείνεις τα πάντα ? Από πού θα έρθουν οι εισροές ?
Αυτό ισχύει σε μικρό κύκλο σε μικρή κοινωνία, πχ σε μία κωμόπολη, αλλά και σε κράτος, και στην ΕΕ.
Οταν τα προϊόντα σου τα παράγεις στην Κίνα πχ VW, αναπτύσσεται η παραγωγός, και όχι η ΤΕΩΣ παραγωγός, που τα έστελνε από το Βολκς-μπουργκ, και δούλευε και η VW, και το τραίνο στο λιμάνι, και το καράβι.
Αρα, θες ΑΛΛΑ προϊόντα, σε αντικατάσταση. Για να κρατήσεις τις εισροές, και την ΙΣΧΥ του νομίσματος. Αν ήταν Γερμανικό Μάρκο, θα έπεφτε. Ειναι Ευρώ, και την ζημιά της, την χρεώνει στους άλλους, πχ συνένωση με Ανατολική.
Και όσο το καλύπτουν, τοσο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ η ζημιά, που ξαφνικά θα κάνει ΜΠΑΜ, και θα την πληρώσουν οι μικροί.
Γιατί η Ιταλία, έχει μόδα και FIAT.
Η Ισπανία έχει ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Εμείς, ...................ανθρωποδιώκτη.
Περιμενε να πάρεις ρολόϊ