Αποστολέας Θέμα: Πότε κάνουμε service στα ρολόγια μας;  (Αναγνώστηκε 22854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

leon

• Επισκέπτης
Απ: Πότε κάνουμε service στα ρολόγια μας;
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 13:31:30 μμ »
Κάθε μηχανικός μηχανισμός (αυτόματα-κουρδιστά) χρειάζεται συντήρηση.
Όπου "συντήρηση" = διατήρηση πράγματος σε καλή κατάσταση και λειτουργία και οι σχετικές ενέργειες.

Οι σχετικές ενέργειες περιλαμβάνουν την σωστή και προσεχτική χρήση αλλά και την επίσκεψη σε τεχνίτη.
Τώρα η σωστή και προσεχτική χρήση εξαρτάται από τον κάτοχο.
Η επίσκεψη σε τεχνίτη όμως έχει πολλές παραμέτρους, όπως οι γνώσεις , το κόστος αλλά και ο χρόνος που πρέπει να παρέλθει για να γίνει επίσκεψη .

Από τις παραπάνω παραμέτρους θεωρώ ότι η βασικότερη είναι οι γνώσεις του τεχνίτη.
Όσο αφορά τώρα το κόστος εξαρτάται κυρίως από την οικονομική δυνατότητα του καθενός.
Τα χρονικά διαστήματα που πρέπει να περάσουν για να γίνει επίσκεψη εξαρτώνται άμεσα και από την χρήση του ρολογιού.
Σε κανονικές συνθήκες πιστεύω ότι κάτω από 10 με 12 χρόνια, και λίγα βάζω, και εφόσον δεν παρουσιάσουν πρόβλημα , αποτελεί ρίσκο μια επίσκεψη σε ειδικό.
Προσωπικά δεν έχω  επίσκευτεί ειδικό αν και σε κάποια κομμάτια που είναι πάνω από 45 χρονών , εφόσον θελήσω να λειτουργήσουν, επιβάλλεται να τα ελένξει κάποιος γνώστης.Εάν όμως παραμένουν στην θέση τους χωρίς να υπάρχει πρόθεση να φορεθούν, το βλέπω άσκοπο να γίνει επίσκεψη.
Από κει και πέρα, όσα ρολόγια φορώ εκ περιτροπής, σίγουρα μέσα στον μήνα τα λειτουργώ 2 με τρεις φορές για 2 μέρες την φορά.Έτσι πιστεύω ότι γίνεται σωστή συντήρηση σ' αυτά.
Έτσι η τοποθέτηση των σε λειτουργία ρολογιών ανάσκελα - μπρούμητα - πλάγια , από την στιγμή που σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται οι παραπάνω ενέργειες, θεωρώ ότι δεν έχει σημασία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 20:29:20 μμ »
Πιστεύετε ότι αν δουλεύουνε σωστά δεν τα πειράζουμε και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα σημάδια βλάβης για να κάνουμε σέρβις ή πρέπει στην 7ετία να γίνεται;
Μιλάω κυρίως για λάδωμα (ξεραίνονται τα λάδια αν δεν κινείται το ρολόι;) αλλά και τσιμούχες (ξεραίνονται με την πάροδο του χρόνου;).

Ένα καινούργιο ρολόι πχ. 7ετίας, που δεν έχει δουλέψει ποτέ ήταν στο συρτάρι, να κάνει σέρβις ή όχι;

Τις απόψεις/ πληροφορίες σας παρακαλώ κύριοι.  :)

Ωραία τοποθετημένα τα ερωτήματα, Βαγγέλη.  ;)

Τα ίδια απασχολούν συχνά-πυκνά και εμένα, αλλά μην έχοντας γνώσεις δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις.

Μεταφέρω όμως κάποιες σχετικές αναφορές που έχω διαβάσει στο ρώσικο φόρουμ.
Εκεί λοιπόν δίνεται γενικά αυστηρή σύσταση για πιστή τήρηση του προγράμματος συντηρήσεων.
Δεν ξέρω κατά πόσο ακολουθείται, αλλά πάντως το πνεύμα είναι "ούτε μία μέρα καθυστέρησης" στο σέρβις.
Κάποιοι φθάνουν στα άκρα (και νομίζω ένας το σημειώνει και στην υπογραφή του) και υποστηρίζουν ότι ρολόγια που παραμένουν πάνω από 2 χρόνια σε βιτρίνα δεν πρέπει καν να αγοράζονται, ακριβώς επειδή τα λάδια έχουν υποβαθμισθεί.

Δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο είναι σωστό και μου φαίνεται υπερβολή.

Από την άλλη, αν σκεφτούμε ότι εκεί το -15 είναι τόσο συχνό όσο στην Ελλάδα οι 30 βαθμοί Κελσίου, ίσως και να υπάρχει λογική στο να μη διακινδυνεύει κανείς ασερβίριστο και αλάδωτο μηχανικό ρολόι στους -25 και -30, όταν αυτές επίσης είναι αρκετά συχνές καταστάσεις...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:03:38 μμ »
Να ξαναπούμε τα ίδια ?

Ολοι οι μηχανισμοί ΑΠΑΙΤΟΥΝ συντήρηση, δηλαδή έλεγχο φθορών, καθαρισμό, λίπανση, ρύθμιση.

Το ρολόι με δυό-τρία χρόνια στην βιτρίνα, με τον ήλιο ή τους προβολείς, ( έχετε νοιώσει ποτέ τις θερμοκρασίες των προβολέων-σπότ ), έχει ΞΕΡΑΘΕΙ εντελώς. Πριν το δουλέψουμε, θέλει άνοιγμα, καθάρισμα και λίπανση.

Στην χρήση, ανάλογα με τις συνθήκες, ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, που ΠΑΝΤΑ είναι προς το πιο συντηρητικό. 5 χρόνια λέει ? Πάμε και στα 7, αν δεν το βουτάμε, δεν το βλέπει ο ήλιος, δεν πάει στα χιόνια, δεν ...., δεν...., δεν......

Αλλά και το ρολόι, θα "φωνάξει" αν το ξεχάσουμε. Θα επιβραδύνει, θα σταματήσει. Και τότε, το πάμε.

Φυσικά, αν δουλεύει συνέχεια, το αγνοούμε, και όταν το ανοίγουμε, βλέπουμε μια γκριζόμαυρη πάστα, που είναι λίγο τέως λάδι, λίγη βρώμα ( αν δεν είναι αδιάβροχο ), λίγο ρίνισμα από τα γρανάζια, κλπ

Και αυτό που λέει ο Στέφανος για -15 ή -αρκετά, το ρολόι είναι κάτω από το μανίκι, και αυτά τα ρολόγια έχουν μεγαλύτερες ανοχές, ( backlash & limits & fits ), πιο βασικές κατασκευές, δεν έχουν την λεπτομέρεια και φινιρίσματα κάποιων ακριβών, που αν τα βγάλεις εκέι μπορεί και να κολλήσουν.

Φυσικά έχουμε παραδείγματα ασυντήρητων ρολογιών που ακόμα δουλεύουν, αλλά σε ρολόγια κάποιας αξίας, εγώ δεν θα το επικροτούσα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:16:16 μμ »
(ποιός είναι ο Στέφανος; )

Μιλάμε για ρολόγια όπως αυτά που φοράει όλος ο κόσμος....

Χθεσινές, στην τύχη:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:20:22 μμ »
Φυσικά έχουμε παραδείγματα ασυντήρητων ρολογιών που ακόμα δουλεύουν, αλλά σε ρολόγια κάποιας αξίας, εγώ δεν θα το επικροτούσα.
Επειδή έχω σούρει πολλά στα Ρόλεξ ,να πω -για να είμαι και δίκαιος- τα εξής.

Οι κολλητοί μου έχουν και οι τέσσερις έχουν από ένα ρόλεξ .2 sub 1 Sd  κι 1 gmt,όλα πενταψήφια.
Mέσος όρος κατοχής 10-15 χρόνια ο καθένας.Όλα είναι χωρίς σέρβις,και κανένα δεν έχει παρουσιάσει κανένα
ιδιαίτερο πρόβλημα ακόμη απ όσο ξέρω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:25:59 μμ »
Πιστεύετε ότι αν δουλεύουνε σωστά δεν τα πειράζουμε και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα σημάδια βλάβης για να κάνουμε σέρβις ή πρέπει στην 7ετία να γίνεται;
Μιλάω κυρίως για λάδωμα (ξεραίνονται τα λάδια αν δεν κινείται το ρολόι;) αλλά και τσιμούχες (ξεραίνονται με την πάροδο του χρόνου;).

Ένα καινούργιο ρολόι πχ. 7ετίας, που δεν έχει δουλέψει ποτέ ήταν στο συρτάρι, να κάνει σέρβις ή όχι;

Τις απόψεις/ πληροφορίες σας παρακαλώ κύριοι.  :)

Ωραία τοποθετημένα τα ερωτήματα, Βαγγέλη.  ;)

Τα ίδια απασχολούν συχνά-πυκνά και εμένα, αλλά μην έχοντας γνώσεις δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις.

Μεταφέρω όμως κάποιες σχετικές αναφορές που έχω διαβάσει στο ρώσικο φόρουμ.
Εκεί λοιπόν δίνεται γενικά αυστηρή σύσταση για πιστή τήρηση του προγράμματος συντηρήσεων.
Δεν ξέρω κατά πόσο ακολουθείται, αλλά πάντως το πνεύμα είναι "ούτε μία μέρα καθυστέρησης" στο σέρβις.
Κάποιοι φθάνουν στα άκρα (και νομίζω ένας το σημειώνει και στην υπογραφή του) και υποστηρίζουν ότι ρολόγια που παραμένουν πάνω από 2 χρόνια σε βιτρίνα δεν πρέπει καν να αγοράζονται, ακριβώς επειδή τα λάδια έχουν υποβαθμισθεί.

Δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο είναι σωστό και μου φαίνεται υπερβολή.

Από την άλλη, αν σκεφτούμε ότι εκεί το -15 είναι τόσο συχνό όσο στην Ελλάδα οι 30 βαθμοί Κελσίου, ίσως και να υπάρχει λογική στο να μη διακινδυνεύει κανείς ασερβίριστο και αλάδωτο μηχανικό ρολόι στους -25 και -30, όταν αυτές επίσης είναι αρκετά συχνές καταστάσεις...
Ευχαριστώ, Σπύρο.  :)
Εκτός από το κόστος του σέρβις, που το παραβλέπω, είναι και το θέμα της αξιοπιστίας του τεχνίτη.
Οκ το άνοιξε το ρολόι, το έκλεισε σωστά; Ή από τη στιγμή που πειράχτηκε θα πρέπει να αγχώνομαι μήπως δεν έχει βάλει σωστά την τσιμούχα και μου γίνει ενυδρείο, ή μήπως θα μου "χάνει" ή θα κερδίζει πολύ;

Νομίζω ότι καταλήγω στο "αν δεν έχει πρόβλημα το αφήνεις στην ησυχία του".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:32:42 μμ »
Νομίζω ότι καταλήγω στο "αν δεν έχει πρόβλημα το αφήνεις στην ησυχία του".
Κι εγώ,μετά από τόσα χρόνια, εκεί έχω καταλήξει Βαγγέλη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 19, 2016, 23:52:36 μμ »
Επειδή έχω σούρει πολλά στα Ρόλεξ ,να πω -για να είμαι και δίκαιος- τα εξής.

Οι κολλητοί μου έχουν και οι τέσσερις έχουν από ένα ρόλεξ .2 sub 1 Sd  κι 1 gmt,όλα πενταψήφια.
Mέσος όρος κατοχής 10-15 χρόνια ο καθένας.Όλα είναι χωρίς σέρβις,και κανένα δεν έχει παρουσιάσει κανένα
ιδιαίτερο πρόβλημα ακόμη απ όσο ξέρω...

Ναι, δεν αντιλέγω, αλλά όταν κολλήσουν, μπορέι να ανακαλύψουν μία ροζ πούδρα εκεί που ήταν τα ρουμπίνια, και κανα-δύο γρανάζια που θα θέλουν άλλαγμα.

Και το ρολόι του φίλου του Χάρη, πήγε για μπρασελέ, και βρήκαν ότι το έιχε κάνει σέρβις ο ίδιος τεχνίτης, πριν 20 χρόνια. Δεν ξέρω αν είχε κάποιο άλλο ενδιάμεσα, αλλά αν είχε, θα του είχαν επισημάνει τον κίνδυνο θραύσης.

Και το βούταγε στην θάλασσα, και προφανώς είχε και κάποια χρονομετρία. Και όλα καλά. Ποιότης ROLEX  ;) 

Αλλά αυτή ΔΕΝ είναι η σωστή πρακτική, ειδικά για ακριβά ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 00:14:39 πμ »
Ναι βρε Γιωργο, να του κανουμε service, δεν αντιλεγω, ειναι απαραιτητο στο ρολοι, αλλα ολοι κολλανε στον τεχνιτη, και στο εξοδο αυτο.
Ρωτησα ενα συγγενη μου, που ειναι κατοικος Ελβετιας.  Αστο οπως ειναι λεει, γιατι θα σου παρουν το κεφαλι οι Ελβετοι.
Ολοι ψαχνουν καλο τεχνιτη, με μηδαμινο κοστος. Και οι αντιπροσωπειες εδω, δεν εχουν και το καλο ονομα. (εκτος της rolex) :D :D
Καταληγωντας, παρατας το καλο ρολοι στο συρταρι, η θυριδα, και με τα λεφτα του service, περνεις ενα υποκαταστατο.
Δηλαδη, μεχρι 100 ευρω, να τα δωσω για ενα καλο αυτοματο. Παραπανω οχι, περνω ενα απλο 5αρακι, η ενα eko drive, και καθαρισα.
Εχει χαθει η εμπιστοσυνη στο service, και ο αλλος δεν το κανει..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 00:47:29 πμ »
Ναι βρε Γιωργο, να του κανουμε service, δεν αντιλεγω, ειναι απαραιτητο στο ρολοι, αλλα ολοι κολλανε στον τεχνιτη, και στο εξοδο αυτο.
Ρωτησα ενα συγγενη μου, που ειναι κατοικος Ελβετιας.  Αστο οπως ειναι λεει, γιατι θα σου παρουν το κεφαλι οι Ελβετοι.
Ολοι ψαχνουν καλο τεχνιτη, με μηδαμινο κοστος. Και οι αντιπροσωπειες εδω, δεν εχουν και το καλο ονομα. (εκτος της rolex) :D :D
Καταληγωντας, παρατας το καλο ρολοι στο συρταρι, η θυριδα, και με τα λεφτα του service, περνεις ενα υποκαταστατο.
Δηλαδη, μεχρι 100 ευρω, να τα δωσω για ενα καλο αυτοματο. Παραπανω οχι, περνω ενα απλο 5αρακι, η ενα eko drive, και καθαρισα.
Εχει χαθει η εμπιστοσυνη στο service, και ο αλλος δεν το κανει..

Εχεις δίκιο.

Σωστή προσέγγιση.

Επειδή για κάποια χρόνια, χρησιμοποίησα ακριβά ρολόγια, και έχοντας τεχνίτη με άριστες υπηρεσίες και τιμές, τα φρόντιζα, επειδή τα ταλαιπωρούσα.

Κατέληξα ότι δεν είμαι για Vacheron, πολλά στην αγορά, πολλά στο σέρβις, και δεν κάνανε για καθημερινά.
Καλά τα Ω, αλλά από σέρβις,............... :'(
Καλά τα Rolex, αναντικατάστατα πλέον, και 4-ψήφιο και 5-ψήφιο, οπότε .......θυρίδα.
Καλο το CITIZEN, πάει ακόμα, 12 χρόνια, αμα μείνει, τι ?
Οπότε, πλαστικούρα, και άμα τελειώσει,..................βλέπουμε.
Και τόσα άλλα για rotation, ( ένα μέρος εδώ ), αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ, δεν θέλουν σέρβις, μόνο λίγο προσοχή.

.....και συνεχίζουμε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 00:51:20 πμ »
(ποιός είναι ο Στέφανος; )

Μιλάμε για ρολόγια όπως αυτά που φοράει όλος ο κόσμος....

Χθεσινές, στην τύχη:

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Λάθος δικό μου στο όνομα.

Χθεσινή σε χιόνια ? ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 00:56:42 πμ »
...του 1978. Να μην το φροντίσω λίγο ?

Εχει στην πλάτη του καταδύσεις, αλεξίπτωτα, ορειβασίες, χιονοδρομίες, κοπανήματα, χώματα, αεροπλάνα, κλπ.

Αριστη ποιότητα μεν, αλλά και λίγη φροντίδα δεν βλάπτει   ;)

ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ  :-*  :-*

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2016, 01:02:01 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 08:25:44 πμ »
...του 1978. Να μην το φροντίσω λίγο ?

Εχει στην πλάτη του καταδύσεις, αλεξίπτωτα, ορειβασίες, χιονοδρομίες, κοπανήματα, χώματα, αεροπλάνα, κλπ.

Αριστη ποιότητα μεν, αλλά και λίγη φροντίδα δεν βλάπτει   ;)

ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ  :-*  :-*

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ειναι πολυ ωραιο κομματι, το seiko αυτο. Καπως βλεπω τον μπρασελε του ομως, πολυ "μποσικο".....
Μια και μιλαμε για service στα ρολογια μας, θυμηθηκα ενα παλιο μου περιστατικο.
Εχω δωσει το omega, στον ιδιο τεχνιτη, που πεταξε χυμμα τους δεικτες, στο seiko 5.  :D
Να αφαιρεσει κομματι απο τον μπρασελε. Καποιο βραδυ, διαπιστωσα, το ρολοι να λειπει απο το χερι μου. :'(
Δεν το ειχα καταλαβει, το πως μου επεσε. Τρελλαθηκα φυσικα, και το εψαχνα με αγωνια παντου..
Το βρηκα τελικα, στο πατωμα του αυτοκινητου μου. Τυχη βουνο δηλαδη.
Μαζεψα τα κομματια, τις μπαρετες, και τα αφαλισα εγω πλεον, στον παγκο του συνεργειου μου.
Πως να εμπιστευτεις αυτον τον ανθρωπο, για μια σοβαρη εργασια, οπως το service?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 11:16:48 πμ »

Εχεις δίκιο.

Σωστή προσέγγιση.

Επειδή για κάποια χρόνια, χρησιμοποίησα ακριβά ρολόγια, και έχοντας τεχνίτη με άριστες υπηρεσίες και τιμές, τα φρόντιζα, επειδή τα ταλαιπωρούσα.

Κατέληξα ότι δεν είμαι για Vacheron, πολλά στην αγορά, πολλά στο σέρβις, και δεν κάνανε για καθημερινά.

Δεν κανουν τα Vacheron για καθημερινα????
 ??? ??? ??? ???
 :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 20, 2016, 12:45:38 μμ »

Ειναι πολυ ωραιο κομματι, το seiko αυτο. Καπως βλεπω τον μπρασελε του ομως, πολυ "μποσικο".....
Μια και μιλαμε για service στα ρολογια μας, θυμηθηκα ενα παλιο μου περιστατικο.
Εχω δωσει το omega, στον ιδιο τεχνιτη, που πεταξε χυμμα τους δεικτες, στο seiko 5.  :D
Να αφαιρεσει κομματι απο τον μπρασελε. Καποιο βραδυ, διαπιστωσα, το ρολοι να λειπει απο το χερι μου. :'(
Δεν το ειχα καταλαβει, το πως μου επεσε. Τρελλαθηκα φυσικα, και το εψαχνα με αγωνια παντου..
Το βρηκα τελικα, στο πατωμα του αυτοκινητου μου. Τυχη βουνο δηλαδη.
Μαζεψα τα κομματια, τις μπαρετες, και τα αφαλισα εγω πλεον, στον παγκο του συνεργειου μου.
Πως να εμπιστευτεις αυτον τον ανθρωπο, για μια σοβαρη εργασια, οπως το service?

Εχω ακόμη το συναίσθημα που ένοιωσα όταν το πρωτοείδα. Το αγαπάω, μου "μιλάει", με έναν δικό του τρόπο.

Το έκανα σέρβις, τσιμούχες και καθαρισμό, μπαταρία, μερικές φορές. Και στην ώρα ? Στο δευτερόλεπτο !

Το μπασελέ, έχει "τσακίσει" από τα σπασιματα του καρπού, σε βίαιες κινήσεις, αλλά είναι πολύ γερός ακόμη.

Νεαρός (  :D :D :D :D ), τα φόραγα ΗΛΙΘΙΩΣ σφικτά, και κάθε κίνηση του καρπού τότε, αφενός μου πλήγωνε το χέρι από την κορώνα, αφ'ετέρου, τσάκιζε τα end links. Δες και τα Rolex Oyster, στην φωτό, που τότε ήτανε "τσιγκάκια", και παθαίνανε το ίδιο.  Οπότε ανεκάλυψα τα Solid end links, από το Sea Dweller, και έβαζα σε ΟΛΑ τα Rolex που αγόραζα αυτό το μπασελέ. Και το GMT που έχω, αγορά του 1993, μπρασελέ από Sea Dweller έχει, με solid end links, και εννοείται και την διπλή ασφάλεια και την επέκταση για την στολή καταδύσεων. ( ...που ΔΕΝ έχω πια. Ελιωσε και πήρα και 30 κιλά  :( ).

Μετά έμαθα να το φοράω ΛΙΓΟ πιο χαλαρό, κανονικά πρέπει να περνάει ένα δάκτυλο μεταξυ μπρασελέ και καρπού.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.