Αποστολέας Θέμα: Αγορα ψηφιακης  (Αναγνώστηκε 84961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

grecellin

• Επισκέπτης
Απ: Αγορα ψηφιακης
« Απάντηση #105 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:06:04 πμ »
Υπάρχει η τέχνη  υπάρχει και η τεχνική.
Την τέχνη δε ξέρω πως μπορεί να τη μάθει κάποιος. Για την τεχνική, όμως, πιστεύω πως χρειάζεσαι πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις. Και εδώ οι πιο φθηνές υλοποιήσεις συνήθως υστερούν. Όλα είναι αυτόματα.  Παλιά με μια φθηνή zenith μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι η ταχύτητα, το διάφραγμα, το βάθος του πεδίου. Τώρα απλά πατάμε το κουμπί και μετά photoshop αγάπη μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:09:24 πμ »
To photoshop έχει πεπερασμένες δυνατότητες.
Αν μια φωτογραφία είναι κουνημένη τόσο που να σε πιάνει ναυτία, γιατί ο χρήστης μια νύχτα με φεγγάρι τράβηξε με ταχύτητα 1/15, χαιρετίσματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:09:57 πμ »
Διαφωνώ με την νεοελληνικής νοοτροπία να παίρνω το καλύτερο. Παίρνεις πάντα αυτο που χρειάζεσαι και κάνει την Δουλεια που θές. Όταν προχωρας και βλέπεις πως μαθαίνεις τότε βλέπεις και τα limitations. Εκει πας σε κάτι καλύτερο.
Το να παίρνεις ντουκατι έχοντας μάθει σε παπακι. Το να παίρνεις ιμπρεζα τουρμπατο επειδή μπορείς και το προηγούμενο σου αυτοκίνητο ήταν χιουνται ατος φανερώνει πολλα.
Έτσι όταν ακούω κάποιον που δεν ξέρει τα βασικά της φωτογραφίας και το χειρότερο ούτε έχει την διάθεση να τα μάθει και παίρνει leica πραγματικά τον λυπάμαι.και συνήθως αυτοί κομπαζουν και λένε πολλα στην πράξη όμως κάνουν λίγα.
Δεν σε κάνει το μηχάνημα ΕΣΥ το κανείς.
Και μπορει ΕΣΥ να πάρει ντουκατι και να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Όταν όμως εγω ξέρω με ένα cbr600 θα σου πετάξω γύρο για πλάκα.
Είναι θέμα νοοτροπίας φίλε μου. Ποτε δεν είχαμε σε αυτη την χώρα και ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε.
Φιλικά
Ηλιας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #108 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:13:07 πμ »
Ηλία η λάικα και ντουκάτι είναι ακραία παραδείγματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:18:33 πμ »
Χάρη, προσωπικά έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατότητες της μηχανής μου και σε ότι αφορά το off-camera flash έχω ελάχιστη εμπειρία με εξοπλισμό φίλου! Δε θεωρώ ότι ξέρω τα πάντα για τη μηχανή μου άλλα αρκετά.

ΩΣΤΟΣΟ αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ήθελα να προχωρήσω σε επόμενο σκαλί εφόσον το θέλω ( για να μάθω) και το μπορώ!

Για να σού δώσω το αντίστοιχο παράδειγμα από το δικό μου γνωστικό-επαγγελματικό αντικείμενο θα σου έθετα αντίστοιχα την εξής ερώτηση:

Χάρη θεωρείς ότι δε σε καλύπτει ο προσωπικός σου υπολογιστής και θέλεις να πάρεις κάποιον καλύτερο? Έχεις δοκιμάσει να αυξήσεις το internal fragmentation ώστε το buffering να γίνει αισθητά λιγότερο κατά τη λειτουργία του Photoshop? Τι γνώμη έχεις για το Pipelining σε υπολογιστές με παράλληλη επεξεργασία και message passing σε σχέση με την κοινόχρηστη μνήμη? Το έχεις δοκιμάσει ώστε το overclocking να επιφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον αλγόριθμο Round Robin της διαχείρισης των διεργασιών?

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:20:58 πμ »
Κώστα δεν τα έθεσα εγω. Τουλάχιστον το δεύτερο.
Όταν κάποιος άδαης  παίρνει ψαγμενο πράγμα τα αποτελέσματα είναι τραγικά!
Θα πάρει κάποιος 5d. Ξέρεις τι φακο πρέπει να βάλεις μπροστα για να δεις αποτέλεσμα; Άστο καλύτερα.
Αν δεν ξέρεις θα πάρεις νομίζεις καλη φωτο; Με καμμια Παναγία!
Πας απο πάπια σε χαγιαμπουσα βλαμμενε Νεο έλληνα; Πρώτο αυτοκίνητο EVO X?
Ο θάνατος είναι κοντα! Και καλα ΕΣΥ; Μην πάρεις και κάποιον αθώο μαζι σου!

Νοοτροπία 0 Κώστα! Τα ξέρουμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #111 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:21:53 πμ »
δε σε καλύπτει ο προσωπικός σου υπολογιστής και θέλεις να πάρεις κάποιον καλύτερο? Έχεις δοκιμάσει να αυξήσεις το internal fragmentation ώστε το buffering να γίνει αισθητά λιγότερο κατά τη λειτουργία του Photoshop? Τι γνώμη έχεις για το Pipelining σε υπολογιστές με παράλληλη επεξεργασία και message passing σε σχέση με την κοινόχρηστη μνήμη? Το έχεις δοκιμάσει ώστε το overclocking να επιφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον αλγόριθμο Round Robin της διαχείρισης των διεργασιών?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:30:56 πμ »
Αγαπητέ Ηλία,

δεν κάνει το εργαλείο τον μάστορα ΑΛΛΑ ο μάστορας το εργαλείο! Αυτό είναι σίγουρο! Εγώ απλά είπα ότι αν δυο μάστορες έχουν τις ίδιες δυνατότητες κερδίζει αυτός με το καλύτερο εργαλείο! Τόσο ΑΠΛΑ!
Σε ότι με αφορά θέλω πάντα το καλύτερο και το παίρνω εφόσον μπορώ! Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν πάω σταδιακά! Βήμα - βήμα!
Με αυτή τη νοοτροπία προχωρώ στη ζωή μου!
Συμπερασματικά συμφωνούμε ότι πρέπει κάποιος να προχωρά σταδιακά και μαθαίνοντας και διαφωνούμε στο θέμα εξάντλησης! Δεν πειράζει φαντάζομαι να διαφωνούμε, τι λες?

Φιλικά
Νίκος

ΥΓ
Τη Ducati μου την πήρα συνειδητά και σταδιακά ως τρίτη μηχανή μου (δε μετρώ τα παπάκια) οπότε και σ'αυτό με βρίσκεις σύμφωνο! Πρώτα μαθαίνει κανείς να περπατά και μετά τρέχει, άσε που στην ηλικία μου μοιάζω περισσότερο με τον "παππού" στις γνωστές ιστορίες των μηχανόβιων των κόμιξ!
Αααα και κάτι ακόμη ... με τη Ducati έμαθα να στρίβω πραγματικά αν και πέρασαν από τα χέρια μου κι άλλα ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:34:48 πμ »
Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να βλέπουμε τι μας χρειάζεται. Ξανατονιζω όταν και μόνο όταν αρχίζουμε να βλέπουμε τι παίζει τότε πρέπει και μόνο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αντικατάσταση.
Ο έλληναρας όμως λέει ΘΈΛΩ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ! Όχι για αυτόν και για τις οποίες δυνατότητες που έχει. Θέλει το καλύτερο για να ανεβεί κοινωνικά να το παίξει σεννα, Βαλεντίνο ροσσι, και μπρεσσον.
Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι! Τα βλέπουμε όλοι καθημερινά.

Έλλειψη παιδείας, έλλειψη κατανόησης, καμμια προσπάθεια μάθησης. Νομίζουμε ότι παίρνοντας κάτι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌ με την πρώτη θα γίνουμε και εμείς το ίδιο. Όχι φίλοι μου.

Πως θα καρτερας να πάρεις leica πως θα μάθεις να φωτογραφιζεις όταν η πρώτη σου μηχανη είναι leica.
Πως ανεβαινεις πάνω στο 911 ξεροντας πως δεν μπορείς να το ελεγξεις ούτε στο παραμικρό;

Είναι σωστο να ανεβαινουμε βήμα βήμα. Μαθαίνουμε έτσι. Αυτο όμως απαιτεί υπομονή καρτερικοτητα και διάθεση να γίνουμε καλύτεροι. Ο Νεο έλληνας όμως δεν τα έχει αυτα!

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά φίλοι μου, παρατηρήσεις και διαπιστώσεις κάνω.
Φιλικα
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:39:56 πμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:37:03 πμ »
Χάρη, προσωπικά έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατότητες της μηχανής μου και σε ότι αφορά το off-camera flash έχω ελάχιστη εμπειρία με εξοπλισμό φίλου! Δε θεωρώ ότι ξέρω τα πάντα για τη μηχανή μου άλλα αρκετά.

Τα πάντα μπορεί και να μην τα ξέρουν ούτε αυτοί που την κατασκεύασαν.
Επίσης άλλο "έχω δοκιμάσει", άλλο "έχω εξαντλήσει" τις δυνατότητες της μηχανής. Έχει διαφορά.

Για να σού δώσω το αντίστοιχο παράδειγμα από το δικό μου γνωστικό-επαγγελματικό αντικείμενο θα σου έθετα αντίστοιχα την εξής ερώτηση:

Χάρη θεωρείς ότι δε σε καλύπτει ο προσωπικός σου υπολογιστής και θέλεις να πάρεις κάποιον καλύτερο? Έχεις δοκιμάσει να αυξήσεις το internal fragmentation ώστε το buffering να γίνει αισθητά λιγότερο κατά τη λειτουργία του Photoshop? Τι γνώμη έχεις για το Pipelining σε υπολογιστές με παράλληλη επεξεργασία και message passing σε σχέση με την κοινόχρηστη μνήμη? Το έχεις δοκιμάσει ώστε το overclocking να επιφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον αλγόριθμο Round Robin της διαχείρισης των διεργασιών?

Γιατί θα μου έθετες αυτή την ερώτηση; Είπα κάπου ότι θέλω να αναβαθμίσω επειδή δεν με καλύπτει πλέον; Άλλωστε ότι Compiler optimization χρειάζεται να κάνει, τα καταφέρνει μια χαρά, κάτι φορές υπάρχει μια δυσχέρεια στο Loop unrolling, αλλά μικρό το κακό.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:39:29 πμ από ennea »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:38:01 πμ »
Το thrend αυτό έγινε τής φωτογραφίας
Και μου αρέσει αυτό
Παρεπιπτώντως είμαι και εγώ ένας πληροφορικάριος που ασχολείται με το άθλημα από πρήν το 1980
Οχι όμως με PC τα οποία χρησιμοποιώ μονάχα σάν τερματικά
Θα ήθελα να πώ ότι συμφωνώ με το προηγούμενο post το οπόιο έγραφε ότι με την παληά zenit μαθαίνεις φωτογραφία
Το να αγοράσει κάποιος μια φωτογραφική με ΧMpixel η και παραπάνω όταν δεν έχει ιδέα από το αντικείμενο σίγουρα είναι πεταμένα λευτά
Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορείς και να τόν εμποδίσεις
Υπάρχουν πολλοί για τους οποίους η φωτογραφική μηχανή είναι status symbol και τίποτα άλλο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:39:37 πμ »
Παραθέτω αυτούσια την υπογραφή του Jocke στο TRF:

Buy a professional camera and you´re a professional
photographer, buy a flute and you own a flute.

Νομίζω τα είπε όλα !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:49:40 πμ »
Η αναζήτηση του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ είναι η εξέλιξη! Η έλλειψη παιδείας είναι σίγουρα ένα μεγάλο ζήτημα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και μαστίζει ιδιαίτερα τους "επιτυχημένους" επαγγελματίες όλων των χώρων γιατί αδυνατούν να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της εξέλιξης και μένουν στην αντιγραφή των περπατημένων οδών με "σίγουρα" αποτελέσματα"!
Βέβαια το σύνδρομο του "ακόλουθου", του "σίγουρου", με μια κουβέντα του ΔΥ ευθυνεται εν πολλοίς για τη σημερινή αποκρουστική ελληνική πραγματικότητα!
Ελπίζω και εύχομαι αυτό να αλλάξει ώστε τα παιδιά μας να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους μιας και το παρόν τους είναι ... δύσκολο!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:51:57 πμ »
Η αναζήτηση του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ είναι η εξέλιξη! Η έλλειψη παιδείας είναι σίγουρα ένα μεγάλο ζήτημα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και μαστίζει ιδιαίτερα τους "επιτυχημένους" επαγγελματίες όλων των χώρων γιατί αδυνατούν να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της εξέλιξης και μένουν στην αντιγραφή των περπατημένων οδών με "σίγουρα" αποτελέσματα"!
Βέβαια το σύνδρομο του "ακόλουθου", του "σίγουρου", με μια κουβέντα του ΔΥ ευθυνεται εν πολλοίς για τη σημερινή αποκρουστική ελληνική πραγματικότητα!
Ελπίζω και εύχομαι αυτό να αλλάξει ώστε τα παιδιά μας να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους μιας και το παρόν τους είναι ... δύσκολο!
Φιλικά
Νίκος

+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 01:56:05 πμ »

Γιατί θα μου έθετες αυτή την ερώτηση; Είπα κάπου ότι θέλω να αναβαθμίσω επειδή δεν με καλύπτει πλέον; Άλλωστε ότι Compiler optimization χρειάζεται να κάνει, τα καταφέρνει μια χαρά, κάτι φορές υπάρχει μια δυσχέρεια στο Loop unrolling, αλλά μικρό το κακό.

μα προηγουμένως δε μου ζήτησες να προσπαθήσω να αποφύγω την υπερχείλιση της στοίβας και να δημιουργήσω ένα red/black tree για να κάνεις cache optimization και η non-deterministic εκτέλεση να οδηγήσει σε σωστότερο trajectory planning για να κερδίσεις 2€?

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions