Η πεν υστερει στο γεγονος πως δεν καδραρεις με το σκοπευτρο αρα δεν βλεπεις αυτο που βλεπει ο φακος. Για να παρεις σκοπευτρο οπτικο θες 100+ ευρω για ηλεκτρονικο 200+. Στα ψηλα ΙΣΟ λογω αισθητηρα αρχιζει και τα φτυνει. Εχει ομως εκπληκτικη αναλυση και χρωματα σαν Ολυμπους.
Η μεγαλη αληθεια ειναι αυτη που ειπε ο Θησεας πως απο την στιγμη που ειναι ψηφιακο δεν υπαρχει διαχρονικο κομματι. Αναφερεσαι ποια σε consumer electronics. Εχουν κανει τις φωτογραφικες σαν τα κινητα. καθε 6 μηνες παρουσιαζουν και μια. Ξεφτιλες.
Εγω προσωπικα το εψαξα πολυ με τα φηφιακα και κατεληξα στο να εχω μια καλη κομπακτ και αν θελω απιστευτη φωτο θα χτυπησω αν μου το επιτρεψει ο ΓΑΠ μια F3HP με εναν 50αρη F1,2 η μια ΟΜ2 με Ζουικο. Αναφερομαι σε φιλματες...... και σταθερους φακους!
Η φωτογραφια ειναι τεχνη. Δεν ειναι ενα χομπυ που απλα διαβαζεις σπεκς και παιρνεις ενα ρολοι επειδη σου αρεσει. Πρεπει να διαβασεις, να παρεις φωτο να μελετησεις. Να δεις τι σου αρεσει, τι σου παει. Σου αρεσει η οξυτητα, τα χρωματα?
Τι ειδος φωτογραφιας? Μακρο, γενικη, τοπια, Νυχτερινη, δρομου, αστροφωτογραφια? Το καθενα εχει τις απαιτησεις του τοσο σε τεχνικη και τοσο σε εξοπλισμο.