Αποστολέας Θέμα: Αγορα ψηφιακης  (Αναγνώστηκε 85176 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ψηφιακης
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 15:04:18 μμ »
Το θέμα είναι να ξέρεις να χρησιμοποιείς όλες αυτές τις λειτουργίες που σου δίνουν!
Να παίζεις με το διάφραγμα, με τις διάφορες ταχύτητες κλείστρου, με την έκθεση και
όλα αυτές τις ρυθμίσεις τις οποίες προσωπικά δεν κατέχω.

Ένας συνοπτικός οδηγός με συμβουλές θα ήταν πολύ χρήσιμος!
Για να τα μάθεις αυτα πρέπει να αγοράσεις μία αναλογική μηχανή και να καθήσεις να ασχοληθείς
Στίς ψηφιακές αυτα τεσπα
Εγώ έχω μείνει στο σύστημα Canon με τις φημισμένες
Canon F1 old
Canon AE1
με πλήρη εξοπλισμό
Τίς ψηφιακές τίς έχω μόνο και μόνο για να ανεβάζω φωτο στα Forum  :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 16:40:29 μμ »
Έλεος με την Rolex......  ;D Ακόμα και εδώ;  :o

Κάθε εργαλείο έχει την χρήση του. Καλές και οι κόμπακτ αλλά αν κάποιος έχει φιλοδοξίες για την φωτογραφία Dslr είναι μονόδρομος.

Η Olympus έχει ένα καταπληκτικό φακό και οθόνη, όταν συγκρίνουμε με Pana Lx5 και Canon S100, οι διαφορές είναι ανύπαρκτες και μόνο από την χρήση που θα κάνεις μπορείς να πεις ότι η μία έιναι καλύτερη απο την άλλη. Κάποιος παράδειγμα που χρησιμοποιεί πολύ manual ρυθμίσεις δυσκολεύται με την ανυπαρξία κουμπίων για το ISO και το AFL/AEL στην Olympus.

Κατά τα άλλα και οι 3 είναι μηχανάρες, αλλά μπροστά με μία DSLR έχουν συγκεκριμένα χρηστικά μειονεκτηματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 17:09:29 μμ »
Μπορεις να θεσεις το ΙΣΟ στην Ροδελα γυρω απο τον φακο στην Ολυ.
Για διαβασε τα προβληματα που εχει η Λουμιξ με τα πρασινα στις φωτογραφιες.......

Και οι τρεις ειναι εξαιρετικες ομως λογω φακου θεωρω πως η Ολυ ειναι αυτη την στιγμη η καλυτερη Κομπακτ. Και οταν μιλαμε για χρωματα Ολυμπους εκει τελειωνον ολα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 19:12:54 μμ »
Ερωτήσεις από έναν αδαή που ψάχνεται:
1) Τι είναι οι high end compact ? Οι compact που προαναφερθηκαν ειναι high end?
2) Μια Olympus pen δεν ειναι καλυτερη επιλογη απο τις παραπανω compact?
3) Ποια Nikon ειναι το αντιστοιχο μοντελο της canon eos 550d? Ποια ειναι καλυτερη και γιατι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 19:19:00 μμ »
1) Οι παραπανω ειναι high end. Συνηθως ειναι αυτες που εχουν καλυτερα οπτικα και περισσοτερο manual ελεγχο
2) Η πεν ειναι καλυτερη επιλογη απο τις κομπακτ λογω μεγαλυτερου αισθητηρα. Ομως εκει μπαινεις στο τριπακι με τους φακους αρα θα πρεπει να τα σκας.
3) Το αντιστοιχο μοντελο της 550 ειναι η Νικον 5100 η και η D90. Δεν μπορει να δωθει απαντηση σε αυτο που ρωτας. Ειναι καθαρα τι γουσταρει ο καθενας. Η καθεμμια με τα + και τα -. Εχουν γραφθει εκατομμυρια κειμενα για το ποιος ειναι καλυτερος η Κανον η Νικον.
Εγω παντως ειμαι Νικονακιας 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 23:30:22 μμ »
Στις DSLR δεν υπάρχει καλύτερη-χειρότερη μεταξύ Nikon / Canon. Οι διαφορές είναι πλεόν ανύπαρκτες, ότι και να πάρεις αγοράζεις τους 2 καλύτερους. Και η Sony είναι εξαιρετική και ίσως καλύτερο value στο μεσαίο κομμάτι. Απλά με τους 2 μεγάλους μπαίνεις σε ένα σύστημα που δεν υπάρχει οροφή μπορείς να εξελιχθείς από εξοπλισμό όσο αντέχει η τσέπη σου.

Η Pen έχει ανταλλακτικούς φακούς, στην περίπτωσή σου πρέπει να ξεκινήσεις με DSLR.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 23:51:44 μμ »
Το ξερω οτι η pen εχει την δυνατοτητα αλλαγης φακων.
Που υστερει εναντι σε μια dslr δεν γνωριζω και θα ηθελα να μαθω.
Προς canon 550 με βλεπω αλλα φοβαμαι λιγο μην με κουρασει ο ογκος της
και την παρατησω σε κανα συρταρι.
Γι' αυτο και συζηταω για την pen.
Θελω ενα διαχρονικο κομματι παντως και δεν ξερω αν μια pen μπορει να
χαρακτηριστει ως τετοιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:01:24 πμ »
Διαχρονικό κομμάτι στο digital δεν υπάρχει. Σε 18 μήνες θα κάνει μισά λεφτά. Σε 3 χρόνια δεν θα το ακουμπά κανένας.

Σου δίνω μερικές κατευθύνσεις με βάση την χρήση που θα κάνεις για να αποφασίσεις.

-DSLR μόνο αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά. Δηλ. φωτογραφίες με σκοπό να πειραματιστείς και να μάθεις. Δηλ. κάνεις μερικά μαθήματα, βγάζεις φώτο κάθε βδομάδα. Συμμετέχεις σε κανένα φωτογραφικό εργαστήρι ή διαγωνισμό. Παίρνεις την μηχανή σου και λες σήμερα πάω στο Χ μέρος και βγάζω φώτο.

Αλλιώς compact
-Δηλ. την έχω μαζί μου όταν κάνω τουρισμό.
-Την έχω σε κανένα πάρτυ ή έξοδο.
-Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα για φωτογραφήσεις άλλα την βγάζω όταν έχω κάποια εκδήλωση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η κομπακτ υπερέχει γιατί θα βγάλεις τις φωτογραφίες λόγω ευκολίας κουβαλήματος. Η Dslr μένει σπίτι και οι φωτο απλά δεν βγαίνουν. Βαλιτσάκι με την DSLR θα κουβαλάς για 2-3 μήνες μετά κινητό και πάλι. Ενώ αλλιώς θα έχεις και μια καλή κομπακτ με καλό βίντεο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:05:13 πμ »
Από τις ερωτήσεις που κάνω συμπεραίνω ότι πρέπει να αποφύγεις DSLR και compact με φακούς.

Οι 3 κομπακτ είναι πανάκριβες και θα τις εκμεταλευτείς μόνο αν έχει και κάποιες φωτογραφικές γνώσεις. Και οι υπόλοιπες kompact της Canon στα 300 ευρώ είναι εξαιρετικές και θα σε καλύψουν.

Πες μας αν θες τί χρήση θα κάνεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:11:45 πμ »
Διαχρονικό κομμάτι στο digital δεν υπάρχει. Σε 18 μήνες θα κάνει μισά λεφτά. Σε 3 χρόνια δεν θα το ακουμπά κανένας.

Σου δίνω μερικές κατευθύνσεις με βάση την χρήση που θα κάνεις για να αποφασίσεις.

-DSLR μόνο αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά. Δηλ. φωτογραφίες με σκοπό να πειραματιστείς και να μάθεις. Δηλ. κάνεις μερικά μαθήματα, βγάζεις φώτο κάθε βδομάδα. Συμμετέχεις σε κανένα φωτογραφικό εργαστήρι ή διαγωνισμό. Παίρνεις την μηχανή σου και λες σήμερα πάω στο Χ μέρος και βγάζω φώτο.

Αλλιώς compact
-Δηλ. την έχω μαζί μου όταν κάνω τουρισμό.
-Την έχω σε κανένα πάρτυ ή έξοδο.
-Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα για φωτογραφήσεις άλλα την βγάζω όταν έχω κάποια εκδήλωση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η κομπακτ υπερέχει γιατί θα βγάλεις τις φωτογραφίες λόγω ευκολίας κουβαλήματος. Η Dslr μένει σπίτι και οι φωτο απλά δεν βγαίνουν. Βαλιτσάκι με την DSLR θα κουβαλάς για 2-3 μήνες μετά κινητό και πάλι. Ενώ αλλιώς θα έχεις και μια καλή κομπακτ με καλό βίντεο.

Με compact βολευομαι εδω και χρονια.
Κατανοω την πρακτικοτητα τους και πιθανολογω οτι
μια high end θα εχει πολυ καλες επιδοσεις,
αλλα θα ηθελα να τις αποφυγω μπας και ξεστραβωθω και
μαθω τιποτα περι φωτογραφιας.
Μπας και η pen τελικα ειναι η χρυση τομη?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:15:41 πμ »
Η πεν υστερει στο γεγονος πως δεν καδραρεις με το σκοπευτρο αρα δεν βλεπεις αυτο που βλεπει ο φακος. Για να παρεις σκοπευτρο οπτικο θες 100+ ευρω για ηλεκτρονικο 200+. Στα ψηλα ΙΣΟ λογω αισθητηρα αρχιζει και τα φτυνει.  Εχει ομως εκπληκτικη αναλυση και χρωματα σαν Ολυμπους.

Η μεγαλη αληθεια ειναι αυτη που ειπε ο Θησεας πως απο την στιγμη που ειναι ψηφιακο δεν υπαρχει διαχρονικο κομματι. Αναφερεσαι ποια σε consumer electronics. Εχουν κανει τις φωτογραφικες σαν τα κινητα. καθε 6 μηνες παρουσιαζουν και μια. Ξεφτιλες.

Εγω προσωπικα το εψαξα πολυ με τα φηφιακα και κατεληξα στο να εχω μια καλη κομπακτ και αν θελω απιστευτη φωτο θα χτυπησω αν μου το επιτρεψει ο ΓΑΠ μια F3HP με εναν 50αρη F1,2 η μια ΟΜ2 με Ζουικο. Αναφερομαι σε φιλματες...... και σταθερους φακους!

Η φωτογραφια ειναι τεχνη. Δεν ειναι ενα χομπυ που απλα διαβαζεις σπεκς και παιρνεις ενα ρολοι επειδη σου αρεσει. Πρεπει να διαβασεις, να παρεις φωτο να μελετησεις. Να δεις τι σου αρεσει, τι σου παει. Σου αρεσει η οξυτητα, τα χρωματα?
Τι ειδος φωτογραφιας? Μακρο, γενικη, τοπια, Νυχτερινη, δρομου, αστροφωτογραφια? Το καθενα εχει τις απαιτησεις του τοσο σε τεχνικη και τοσο σε εξοπλισμο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:17:10 πμ »
Μην πάρεις Pen. Δεν κερδίζεις σχεδόν τπτ σε σχέση με κομπακτ, εφόσον την χρησιμοποιείς στο αυτόματο. Αν ειδικά έχεις ήδη κομπακτ πήγαινε κατευθείαν σε DSLR. Τί έχεις τώρα;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:18:10 πμ »
Πες μας αν θες τί χρήση θα κάνεις.

γενικη χρηση με ορεξη για εκμαθηση.
οχι τιποτα υπερβολες, μαθηματα-εργαστηρια-διαγωνισμους κλπ
να με καλυπτει αξιοπρεπως σε ολα και να μην νοιωθω οτι υστερω
οπως π.χ. με αυτη την pentax που χρησιμοποιω αυτον τον καιρο
και θεωρω απαραδεκτη.
συγχωρηστε με για την αγνοια μου αλλα αυτο που γουσταρω
σε μια dslr ειναι η δυνατοτητα να βγαζεις ταχυτατα πολλες απανωτες φωτος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:19:46 πμ »
Το να παρεις DSLR και να την εχεις στο αυτοματο ειναι για εμενα η απολυτη Ξεφτιλα. Σορρυ αν γινομαι εριστικος αλλα ετσι ειναι. Πηρες κατι που εχει πιο μανουαλ ελεγχο με την προοπτικη να ασχοληθεις και εσυ την βαζεις στο Αυτοματο?

Τραγικο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 00:22:02 πμ »
Burst σε αυτο αναφερεσαι. Και οι κομπακτ το κανουν αυτο οχι τοσο καλα οσο οι DSLR. Φυσικα μετα απο λιγο καιρο θα δεις οτι αυτο ειναι κατι που δεν χρειαζεσαι τοσο πολυ. Ουτε βεβαια τα 345 focus points. Οι επαγγελματιες βαζουν 1 και παιζουν εκει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions