Αποστολέας Θέμα: Μπαταρια για adidas  (Αναγνώστηκε 2961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
Μπαταρια για adidas
« στις: Αύγουστος 20, 2016, 14:40:46 μμ »
Γειας σας, καινουριος, και καλως σας βρηκα, φανταζομαι εδω ειναι το καλυτερο μερος για τις αποριες μου, και επλιζω να ειμαι στο σωστο section το ερωτημα
2 ερωτησεις

1)
Εχω ενα απλο adidas ADP 1686, (1685 το μαυρο, 1886 το μπλε, 1687 το ασπρο) χωρις ημερομηνια και μερα. Απλα το πηρα γιατι τοτε πριν την οικονομικη κριση μου αρεσε τοσο το σχεδιο του και το δυνατο και ομορφο λουρι του (κατα την γνωμη μου)
Το ξεθαψα μετα απο καιρο (χρονια) αλλα δυστυχως δεν παιζει πλεον λογο μπαταριας (το μονο απο τα 4 που εχω που πηρα με μπαταρια και μαλλον την πατησα αν ειναι ακριβα για αλλαγη, μεχρι τωρα ειχα solar & αυτοματο)

Επειδη δεν ασχοληθει καθολου με τα αναλογικα quarz (οποτε δεν εχω ιδεα απο τετοιου ειδους μαπταριες και τιμες) ... η ερωτηση μου ειναι, μηπως ξερει καποιος τι μπαταρια παιρνει αυτο?? ... η εξαρταται το καθε μοντελο και ρωταω ασκοπα?
Ο λογος ειναι γιατι σκεφτομαι να το ανοιξω μονος μου, η τιμη που το πηρα (50 ευρω τοτε σε προσφορα αλλα καινουριο) ισως να μην αξιζει τα οποια παραπανω ασκοπα χρηματα, ειδικα αν θελει μπαταρια καθε χρονο
Τωρα θα μου πειτε ανοιξε το και κοιτα, αλλα ο αλλος λογος ειναι οτι ισως να χασει την στεγανοτητα του αν του κανω εγω κατι ... Αν η μπαταρια παει 3 χρονια, ισως το παρω στο ωρολογοποιο και ειναι φτηνα ... με αλλα λογια αξιζει να προσπαθησω εγω?

adidas
ADP 1686
1020710
water resistant 50 atm
http://i1167.photobucket.com/albums/q631/babis3g/adidas1686_zpskeswi3cs.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q631/babis3g/adidas%20back%201686_zpsanousj9s.jpg

2)
υπαρχει καποιος εδω Ελλαδα που μπορω να βρω μερικα κατσαβιδια πολυ μικρα (για σφιξιμο βιδων σε αυτοματα) και εργαλειο που ανοιγει το πισω καπακι απο βιδωτα ρολογια?εχω δει στα ebay με καμια 15αρια ευρω το σετακι, αλλα δεν εχω καρτα πλεον να κανω αγορες απο εξωτερικο
Εχω ενα citizen 18 χρονων WR100 αυτοματο και τελευταια φορα το ανοιξα/εκλεισα με πιρουνι (διαμoρφωμενο)  ::) για να του κανω ενα regulation που πηγαινε μπροστα κατα 1+ λεπτο την ημερα μετα απο τοσα χρονια και δεν το παιρνω πλεον στη θαλασσα (σε ντους δεν μπαζει νερα αφοτου το ξανα εκλεισα)

ευχαριστω πολυ
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 20, 2016, 14:46:38 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Μπαταρια για adidas
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 21, 2016, 00:32:27 πμ »
Γειας σας, καινουριος, και καλως σας βρηκα, φανταζομαι εδω ειναι το καλυτερο μερος για τις αποριες μου, και επλιζω να ειμαι στο σωστο section το ερωτημα
2 ερωτησεις

1)
Εχω ενα απλο adidas ADP 1686, (1685 το μαυρο, 1886 το μπλε, 1687 το ασπρο) χωρις ημερομηνια και μερα. Απλα το πηρα γιατι τοτε πριν την οικονομικη κριση μου αρεσε τοσο το σχεδιο του και το δυνατο και ομορφο λουρι του (κατα την γνωμη μου)
Το ξεθαψα μετα απο καιρο (χρονια) αλλα δυστυχως δεν παιζει πλεον λογο μπαταριας (το μονο απο τα 4 που εχω που πηρα με μπαταρια και μαλλον την πατησα αν ειναι ακριβα για αλλαγη, μεχρι τωρα ειχα solar & αυτοματο)

Επειδη δεν ασχοληθει καθολου με τα αναλογικα quarz (οποτε δεν εχω ιδεα απο τετοιου ειδους μαπταριες και τιμες) ... η ερωτηση μου ειναι, μηπως ξερει καποιος τι μπαταρια παιρνει αυτο?? ... η εξαρταται το καθε μοντελο και ρωταω ασκοπα?
Ο λογος ειναι γιατι σκεφτομαι να το ανοιξω μονος μου, η τιμη που το πηρα (50 ευρω τοτε σε προσφορα αλλα καινουριο) ισως να μην αξιζει τα οποια παραπανω ασκοπα χρηματα, ειδικα αν θελει μπαταρια καθε χρονο
Τωρα θα μου πειτε ανοιξε το και κοιτα, αλλα ο αλλος λογος ειναι οτι ισως να χασει την στεγανοτητα του αν του κανω εγω κατι ... Αν η μπαταρια παει 3 χρονια, ισως το παρω στο ωρολογοποιο και ειναι φτηνα ... με αλλα λογια αξιζει να προσπαθησω εγω?

adidas
ADP 1686
1020710
water resistant 50 atm
http://i1167.photobucket.com/albums/q631/babis3g/adidas1686_zpskeswi3cs.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q631/babis3g/adidas%20back%201686_zpsanousj9s.jpg

2)
υπαρχει καποιος εδω Ελλαδα που μπορω να βρω μερικα κατσαβιδια πολυ μικρα (για σφιξιμο βιδων σε αυτοματα) και εργαλειο που ανοιγει το πισω καπακι απο βιδωτα ρολογια?εχω δει στα ebay με καμια 15αρια ευρω το σετακι, αλλα δεν εχω καρτα πλεον να κανω αγορες απο εξωτερικο
Εχω ενα citizen 18 χρονων WR100 αυτοματο και τελευταια φορα το ανοιξα/εκλεισα με πιρουνι (διαμoρφωμενο)  ::) για να του κανω ενα regulation που πηγαινε μπροστα κατα 1+ λεπτο την ημερα μετα απο τοσα χρονια και δεν το παιρνω πλεον στη θαλασσα (σε ντους δεν μπαζει νερα αφοτου το ξανα εκλεισα)

ευχαριστω πολυ

1. Το ρολογάκι είναι "μουράτο" και δείχνει και σε καλή κατάσταση. Μια μπαταρία, κάνει γύρω στα 3 Ε. Πας το ανοίγουν, τοποθέτηση, και δρόμο.

Αν πάς σε καλό, θα ελέγξεις και την στεγανότητα. Μια φορτισμένη μπαταρία, και ανάλογα με τον τύπο, μια και δεν έχεις χρονόμετρα και φωτάκια, μπορεί να κρατήσει και 2 και 3 χρόνια.

2. Εχουν σε κάποια μαγαζιά κάτω από το σύνταγμα. Αν το ρολόϊ είναι σε καλή κατάσταση, γιατί δεν το συντηρείς σωστά ?

Βάλε και φωτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
Απ: Μπαταρια για adidas
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 21, 2016, 03:11:15 πμ »
ευχαριστω για την απαντηση, ναι και εγω μουρατο  :-\ το ειδα και με πολυ δυνατο bracelet και ειπα να το παρω (πριν χρονια και αυτο, απο την adidas store στην Αγγλια) μιας και τα ρολογια στα χερια μου τραβανε ζορια (το citizen πιο κατω λεω οτι εφυγε το spring που κραταει το bracelet) σκεψου χτυπησιες που τρωνε ... παντως αυτο φαινεται αφηνει σημαδια πολυ ευκολα και δεν το εχω χρησιμοποιησει σχεδον καθολου (οτι πληρωνουμε παιρνουμε)

Το adidas  :D λοιπον δειχνει οτι θα θα ξαναχρησιμοποιθει (μιας και μου ελειψε τοσα χρονια στην ακρη) οταν το ανοιξει ο ρολογας θα παρω τον τυπο μπαταριας αν βρω ιδιες να τις αλλαζω μονος μου στο μελλον αν δεν πανε τουλαχιστον 3 χρονια

3 ευρω δεν ειναι πολυ, αξιζει λοιπον ο κοπος να παει στον ρολογα, αν ειναι για ακομα μια τριετια ... σε νησι ειμαι, δεν εχει φορεθει πολυ γιατι εμεινα στα solar και αυτοματα και εχω ξενιασει για κατι χρονια ... το γυαλι (οτι υλικο ειναι-δεν ξερω) δεν εχει scratch ακομα

Τι φωτο να ανεβασω? ετσι να φαινεται στη συλλογη του forum ...

αν εννοεις για το citizen ειναι απο το 1998 (οπως μουν ειπε η citizen UK κατοπιν ερωτησεως προς τιμη τους απαντησαν μεσω email) αγορασμενο απο το argos UK στα 60 ευρω και αυτο (τοτε), eagle 7, 21 jewels, wr 100 (δεν ειναι πλεον τοσο γιατι το ανοιξα πριν μια εβδομαδα για regulation) με το γνωστο caliber 8200 το οποιο στη φωτο το εχω φερει στο 0, +1 δευτερολεπτο στις 20 ωρες που το μετρησα με  χρονομετρο (φωτο πιο κατω που δεινχει 20 ωρες και 0 προς 1 δευτερο διαφορα - μου εφαγε πολλες προσπαθειες να το πετυχω)  και ακομα ετσι παει στο +/- 4 δευτερα την μερα (μια εβδομαδα τωρα)
Εχει πολλα "τρακαρισματα" και μαλιστα αγρια (κατα λαθος βεβαια) σε τοιχους κλπ, εχει πεσει 3 φορες στη  γη, απο το υψος χεριου  (η μια οταν εσπασε απο καποιο χτυπημα ενα απο τα 2 spring που κρατανε to bracelet) και το γυαλι εχει πολλα scratches ... αλλα οκ 18 χρονων ρολοι εχει τραβηξει πολλα και σε μια δοση το ειχα μια 5ετια συνεχομενα μερα/νυχτα
Μετα απο 18 χρονια ο φωτισμος του σε σκοταδι παιζει ακομα, ομως πλεον για να παει 3-4 ωρες (παλια πηγαινε πιο πολυ) θελει καλο φωτισμο πριν κλεισω τελειως τα φωτα
Παρα πολυ ευχαρτιστημενος με το συγκεκριμενο, δεν περιμενα το caliber 8200 να βγει και shock proof  ;)

Εδω σε φωτο με ενα casio g-shock solar 12 χρονω παλιο και αυτο παιζει 12 χρονια απροβληματιστο και του εχω χρησιμοποιησει τα ξυπνητηρια (5) σαν ειδοποιηση/reminder για διαφορα θεματα (που να ξυπνησω με αυτο) και το χρονομετρο επαιξε με τις ωρες ... αδειαζε η μπαταρια καποτε (εχει ενδειξη), αλλα λιγες ωρες στο ηλιο γεμιζε παντα χωρις προβλημα

και παλι ευχαριστω για την απαντηση, πηρα ελπιδα, επειδη ειμαι σε χωριο τωρα και θα αργησω να κατεβω εις τας πολις, οταν ερθει η ωρα θα ανανεωσω

PS

τωρα προσεξα μια τριχα στις φωτο , φασαρια να τις κατεβασω και να ανεβασω καινουριες ... πω πω δεν τα προσεχω αυτα, δεν κανω εγω για πανακριβα ρολογια

ΕΠΙΣΗΣ ... τι εννοεις να το συντηρησω σωστα? το πρεπει να κανω? απλα εγω τα βαζω στο χερι και that's it
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 21, 2016, 03:39:05 πμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
adidas adp1686
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 06, 2016, 16:00:16 μμ »
Γεια σας ξανα με νεωτερα

>>πρωτα απο ολα αν γινεται παρακαλω το θεμα να μεταφερθει στο Ευρωπαικες Εταιριες section, μιας και φανταζομαι τα adidas ειναι Γερμανικα (Γενικα η φιρμα ασχετα αν ειναι ρολοι, τσαντα, ρουχα κλπ)
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?board=26.0
η στο Υπολοιπο Κοσμος...
γιατι τελικα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο για service και στο τελος καταληξα με πληροφοριες και φωτο

Λοιπον εγινε επισκευη απο μαστορα (παλιος στο επαγγελμα, θυμαμαι το μαγαζι απο μικρος) ... και να μου επιτρεψετε να πω οτι ειναι ο Μαρολλας στην Κερκυρα απενταντι απο τα Public μεσα στη πολη, αν καποιος ψαχνει καλο μαστορα εδω στο νησι

Για αλλαγη 2 πιρακια στο αυτοματο citizen (οπως θα δειτε ηταν ετοιμα να πεσουν γιατι ειχαν λυγισει με τα χρονια) εκανε καποιου ειδους στεγανοποιησης στο citizen, επειδη το ειχα ανοιξει εγω για regulation και μια μπαταρια ... πηρε μολις 8 ευρω (για ολα που νομιζω ουτε ο κοπος του να ασχοληθει)
Η μπαταρια μου ειπε ηταν 3-4 ευρω μονη της, γιατι ειχε καποια Ελβετικη που την θεωρουσε καλυτερη, τελος παντως σαν Ελβετικη φανταζομαι και λιγο πιο ακριβη

Η μπαταρια τελικα που φοραγε ειναι η SR626SW και ειχε απο την εταιρια μια maxell ... τωρα πηγε καποια Ελβετικη renata

Βαζω και 2 ακομα φωτος με τα πιρακια (δεν ειναι σκουριασμενα απλα λερωμενα με τα χρονια) που εχοουν γυρισει και η maxell original μπαταρια (μια μικροσκοπικη) πως γινεται να κινησει αυτη ολοκληρο μηχανισμο και να περιμενω να διαρκεσει καιρο ... τελος παντων (ποτε ξανα με μπαταριες - πλην των ηλιακων)

και μια φωτο με το φωτισμο του ρολογιου (μετριο αλλα αν φωρτιστει καλα σε τελειως σκοταδι φαινεται και μετα απο αρκετες ωρες)
ευχαριστω (το μοντελο ειναι το adp1686 (μπλε) παλιο και δεν κυκλοφορει πλεον ... η μπαταρια δεν εχασε υγρα περιπου 10 χρονια που πηρα το ρολοι, χωρις να αλλαχτει απο τοτε)

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 06, 2016, 16:11:32 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions