Ομολογώ πως ως φίλος των ρολογιών για συναισθηματικούς λόγους ήμουν θιασώτης της Omega. Επίσης ονειρευόμουν ένα συγκεκριμένο Πανέρι (000).
Οι δυνατότητες μου όμως περιορίζονται σε ρολόγια των 150-300€, οπότε τα Ασιατικά ρολόγια ήταν μονόδρομος αλλά και ένας τρόπος να ερευνήσω σε βάθος τις λεπτομέρειες των ρολογιών και τον σχεδιασμό τους χωρίς μου απορροφά τις εντυπώσεις το ισχυρό prestige. Και έμαθα αρκετά πράγματα, όπως για παράδειγμα την αξία της σπανιότητας ενός ρολογιού ακόμη και αν αυτό είναι των 200,300 ή 600€. Την ιστορία ρολογιών, την τεχνολογία και την εξέλιξη και άλλα πολλά.
Είμαι σίγουρος πως σήμερα η απόκτηση ενός prεmium ρολογιού θα ήταν ουσιαστικότερη για μένα από ότι στο παρελθόν, και αυτό χάρη στα Seiko και στα Citizen.
Αρχίζεις να ΩΡΙΜΑΖΕΙΣ.

Εγώ ξεκίνησα λόγω συνθηκών και εποχής με ΥΩ, + SEIKO ( 2 τεμάχια, το ένα το έχω ακόμη ), και κατέληξα στην πλαστικούρα.
Ανάμεσα περάσανε κάτι χιλιάδες ευρά, που ΔΕΝ κόλλησαν.
Και αν ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΣ ! Easy come, easy go !Στην τελική, σημασία ΔΕΝ εχει η τιμή ( ....λέμε τώρα

) αλλά η ικανοποίηση απο την χρήση.
Και χρήση είναι η ολική παροχή, αγορά+χρήση+σερβις+ανταλλακτικά+επισκευή+ανακατασκευή+οπτική ικανοποίηση.
Σιγά - σιγά, καταρρίπτονται οι ΜΥΘΟΙ κάποιων prestige, και συγκεντρώνεσαι στην ουσία.
Σε καλό δρόμο είσαι