Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος πουλάει με την καρδιά του...και άλλο να το κλαίει...!!!
Εγώ το σκέφτομαι διαφορετικά :
"Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος το εμπορεύεται και άλλο να το σκοτώνει.
Να πω κάτι που μπορεί να φανεί άκομψο αλλά σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση...
Λατρεύω ένα συγκεκριμένο Panerai και μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε Rolex. Επίσης μου αρέσουν κάποια μοντέλα της Omega. Η φθηνότερη επιλογή μου ξεκινάει περίπου από τα 3200 ευρώ. Ας μην αναφέρω καν κάποιες πραγματικά "εξωτικές" εταιρείες, ας μείνω στο επίπεδο των Rolex ή Panerai ή Omega.
Το να πουλάει κάποιος άνθρωπος ένα τέτοιο ρολόι γιατί βρέθηκε σε ανάγκη το καταλαβαίνω... Το να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο ρολόι μεταχειρισμένο ΔΕΝ το καταλαβαίνω.
Δεν τα ξέρω όλα, δεν έχω το αλάνθαστο αλλά κατά τη πολύ ταπεινή μου γνώμη αν υπάρχει ΕΝΑ αντικείμενο για τον άντρα που είναι σύμβολο επίδειξης, prestige, δύναμης, φιγούρας, κομψότητας (μπορώ ακόμη να βάλω στην εξίσωση και την αγνή αγάπη για τα ρολόγια) κ.τ.λ.... ε, αυτό το αντικείμενο για τον άντρα πρωτίστως είναι το ρολόι, ακόμη και ένα ακριβό αυτοκίνητο έπεται αυτού....
Ε, αυτό το ρολόι (δηλ. το Panerai) αν εγώ ήθελα να το απολαύσω 100% ΠΟΤΕ δε θα το αγόραζα μεταχειρισμένο! Προτιμώ να μη το αγοράσω ποτέ -που μάλλον αυτό θα συμβεί- παρά να το αγοράσω μεταχειρισμένο, Μου θυμίζει τους ιδιοκτήτες των Porsche με τις κόκκινες πινακίδες, ή τους διοκτήτες με τα Range Rover Sport που τους έχουν κάνει μετατροπή ώστε να καίνε γκάζι...
Μπορεί η ματιά μου να θεωρηθεί επιπόλαιη, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν απλά διατυπώνω ελεύθερα τη γνώμη μου, αυτό που σκέφτομαι χωρίς να έχω ο ίδιος μια τέτοια εμπειρία καθώς όποια υπέρβαση έχω κάνει στη ζωή μου είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτό που μπορώ, ποτέ δέκα.
Μεταχειρισμένα πλέον πουλιούνται οτιδήποτε κατασκευάζεται από τον άνθρωπο, από ρούχα, δίσκους πικαπ, γραμματόσημμα, σπίτια,τα πάντα...Ακόμα και μεταχειρισμένες γυναίκες...

.
Ξέρεις πόσες επιχ/σεις ζουν με την πώληση αποκλειστικά μεταχειρισμένων;
Και εγώ στην αρχή, στην 1η μου αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού σκεφτόμουν πολλά:ποιός το φόραγε, αν είχε κάποια αρρώστια , αν ζει καν, κ.α.Με την πάροδο όμως του χρόνου, αυτό το απόκτημα συνδέεται άμεσα με σένα και στο τέλος το θεωρείς αποκλειστικά δικό σου .
Στην αγορά βέβαια ενός ρολογιού μεγάλης αξίας (χρηματικής) με βρίσκεις σύμφωνο κατά 80 έως 90%.
Η διάθεση μεγάλου ποσού χρημάτων για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ρολογιού, κατά την άποψή μου, αγγίζει τα όρια της αυτοπροβολής .Σημαίνει ότι ναι μεν θες να κάνεις την "μόστρα" σου αλλά να μην διαθέσεις και το πραγματικό αντίτιμο.
Άλλο βέβαια να γίνει η αγορά αποβλέπωντας σε άλλους σκοπούς όπως χρηματική επένδυση ή συλλεκτική συλλογή.
Το να αγοράσεις ένα ρολόι όμως σε τιμή που είναι δυνατή να καλύψεις χωρίς να αναγκαστείς να περιορίσεις ή να μειώσεις πρωτεύοντες βασικές ανάγκες δεν το θεωρώ παράλογο.Και δεν θα το αγοράσεις για να το προβάλλεις αλλά γιατί σου αρέσει και χαίρεσαι να το έχεις.
Δεν θέλω και εγώ με την σειρά μου να θίξω κανέναν, άλλωστε η αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού ανεξαρτήτου χρηματικής αξίας είναι προσωπικό ζήτημα.
Όπως βέβαια και η αγοραστική ικανότητα του καθενός.Ότι για μένα μπορεί να φαντάζει ακριβό, έστω και μεταχειρισμένο, για άλλον θεωρείται τιμή ευκαιρίας.