Αποστολέας Θέμα: Αγορά μεταχειρισμένου Rolex  (Αναγνώστηκε 11528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Αγορά μεταχειρισμένου Rolex
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 31, 2016, 03:52:15 πμ »
Αν εισαι καινούριος στο εβαυ χωρίς feedback δύσκολο να πουλήσεις.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 31, 2016, 09:19:11 πμ »
Τόσο ακριβή πώληση στο ebay?;Πες ότι είσαι τυχερός κ φευγει γρήγορα κ ο αγοραστής δεν στο επιστρέψει.Πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες (αρκετές) για να πάρεις τα λεφτά σου και υπολόγισε τις προμήθειες για Pp & ebay.Μετά είναι και το κόστος αποστολής για ένα τόσο ακριβό αντικείμενο.Τέλος θα είναι ανταγωνιστικη η τιμή για να <<φύγει>> σχετικά γρήγορα και αν ναι τι θα έχει μείνει καθαρό?

σωστό

Αν εισαι καινούριος στο εβαυ χωρίς feedback δύσκολο να πουλήσεις.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σωστό κι αυτό

να προσθέσω ότι μπορεί να το πουλήσεις στο ebay ο αγοραστής να το κρατήσει πέντε και κάτι μήνες και μετά να σου κάνει ένα dispute (έχει περιθώριο μέχρι έξι μήνες). άντε βρες χρήματα να τα επιστρέψεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:11:43 μμ »
Και εγώ έψαχνα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα.... μα πως δεν το κατάλαβα... αφού είναι προφανές!

Όλοι βουρ στους τοκογλύφους!!!

Μετά από την ρολογότσαρκα θα υπάρχει και η τοκογλυφότσαρκα.

Δεν βλέπω κάποιο νόημα στην ύπαρξη ενός τέτοιου νήματος, εκτός αν το forum επιθυμεί να διαφημίσει, τοκογλύφους και ενεχυροδανειστήρια!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:14:30 μμ »
 Η ανάγκη σε οδηγεί εκεί , όχι τα φορά που έχουν ένα τέτοιο θέμα, άσε που όσοι πάνε δεν διαβάζουν καν τα φορά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:20:52 μμ »
Η ανάγκη σε οδηγεί εκεί , όχι τα φορά που έχουν ένα τέτοιο θέμα, άσε που όσοι πάνε δεν διαβάζουν καν τα φορά

Θα αναλύσουμε ένα κοινωνικό φαινόμενο! Οκ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:23:28 μμ »
Κάποιος άνοιξε το θέμα, δεν έχει προσβολές και δε βλέπω διαφήμιση  για τα καταστήματα  αυτα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:28:48 μμ »
Κάποιος άνοιξε το θέμα, δεν έχει προσβολές και δε βλέπω διαφήμιση  για τα καταστήματα  αυτα

Φουκαράς με ρόλεξ, θα πάει στο ? οκ

Υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία... αυτό είναι διαφήμιση αγαπητέ Γιώργο... αυτά.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 31, 2016, 14:31:04 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 31, 2016, 14:30:43 μμ »
Αυτό το δέχομαι και θα το αφαιρέσω από τα ποστ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SHMAIOFOROS

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 31, 2016, 15:01:09 μμ »
Ο καθένας έχει τις απόψεις του για το θέμα...

Προσωπικά, "κλαμένο" ρολόι...ΔΕ θα φορέσω ΠΟΤΕ...όπως και κλεμμένο...
Το θεωρώ, εκτός από ντροπή...και γρουσουζιά...!!!

Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος πουλάει με την καρδιά του...και άλλο να το κλαίει...!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 31, 2016, 15:03:16 μμ από SHMAIOFOROS »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουν: ο χρόνος, ο άνεμος, η τύχη και η γυναίκα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 31, 2016, 15:18:05 μμ »
Ο καθένας έχει τις απόψεις του για το θέμα...

Προσωπικά, "κλαμένο" ρολόι...ΔΕ θα φορέσω ΠΟΤΕ...όπως και κλεμμένο...
Το θεωρώ, εκτός από ντροπή...και γρουσουζιά...!!!

Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος πουλάει με την καρδιά του...και άλλο να το κλαίει...!!!
σωστος,αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις , παντα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 31, 2016, 17:15:49 μμ »

Εγώ το σκέφτομαι διαφορετικά :
"Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος το εμπορεύεται και άλλο να το σκοτώνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 31, 2016, 17:54:02 μμ »

"Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος το εμπορεύεται και άλλο να το σκοτώνει.

Να πω κάτι που μπορεί να φανεί άκομψο αλλά σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση...

Λατρεύω ένα συγκεκριμένο Panerai και μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε Rolex. Επίσης μου αρέσουν κάποια μοντέλα της Omega. Η φθηνότερη επιλογή μου ξεκινάει περίπου από τα 3200 ευρώ. Ας μην αναφέρω καν κάποιες πραγματικά "εξωτικές" εταιρείες, ας μείνω στο επίπεδο των Rolex ή Panerai ή Omega.
Το να πουλάει κάποιος άνθρωπος ένα τέτοιο ρολόι γιατί βρέθηκε σε ανάγκη το καταλαβαίνω... Το να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο ρολόι μεταχειρισμένο ΔΕΝ το καταλαβαίνω.

Δεν τα ξέρω όλα, δεν έχω το αλάνθαστο αλλά κατά τη πολύ ταπεινή μου γνώμη αν υπάρχει ΕΝΑ αντικείμενο για τον άντρα που είναι σύμβολο επίδειξης, prestige, δύναμης, φιγούρας, κομψότητας (μπορώ ακόμη να βάλω στην εξίσωση και την αγνή αγάπη για τα ρολόγια) κ.τ.λ.... ε, αυτό το αντικείμενο για τον άντρα πρωτίστως είναι το ρολόι, ακόμη και ένα ακριβό αυτοκίνητο έπεται αυτού....

Ε, αυτό το ρολόι (δηλ. το Panerai) αν εγώ ήθελα να το απολαύσω 100% ΠΟΤΕ δε θα το αγόραζα μεταχειρισμένο! Προτιμώ να μη το αγοράσω ποτέ -που μάλλον αυτό θα συμβεί- παρά να το αγοράσω μεταχειρισμένο, Μου θυμίζει τους ιδιοκτήτες των Porsche με τις κόκκινες πινακίδες, ή τους διοκτήτες με τα Range Rover Sport που τους έχουν κάνει μετατροπή ώστε να καίνε γκάζι...

Μπορεί η ματιά μου να θεωρηθεί επιπόλαιη, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν απλά διατυπώνω ελεύθερα τη γνώμη μου, αυτό που σκέφτομαι χωρίς να έχω ο ίδιος μια τέτοια εμπειρία καθώς όποια υπέρβαση έχω κάνει στη ζωή μου είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτό που μπορώ, ποτέ δέκα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 31, 2016, 18:16:19 μμ »

Να πω κάτι που μπορεί να φανεί άκομψο αλλά σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση...

Λατρεύω ένα συγκεκριμένο Panerai και μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε Rolex. Επίσης μου αρέσουν κάποια μοντέλα της Omega. Η φθηνότερη επιλογή μου ξεκινάει περίπου από τα 3200 ευρώ. Ας μην αναφέρω καν κάποιες πραγματικά "εξωτικές" εταιρείες, ας μείνω στο επίπεδο των Rolex ή Panerai ή Omega.
Το να πουλάει κάποιος άνθρωπος ένα τέτοιο ρολόι γιατί βρέθηκε σε ανάγκη το καταλαβαίνω... Το να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο ρολόι μεταχειρισμένο ΔΕΝ το καταλαβαίνω.

Δεν τα ξέρω όλα, δεν έχω το αλάνθαστο αλλά κατά τη πολύ ταπεινή μου γνώμη αν υπάρχει ΕΝΑ αντικείμενο για τον άντρα που είναι σύμβολο επίδειξης, prestige, δύναμης, φιγούρας, κομψότητας (μπορώ ακόμη να βάλω στην εξίσωση και την αγνή αγάπη για τα ρολόγια) κ.τ.λ.... ε, αυτό το αντικείμενο για τον άντρα πρωτίστως είναι το ρολόι, ακόμη και ένα ακριβό αυτοκίνητο έπεται αυτού....

Ε, αυτό το ρολόι (δηλ. το Panerai) αν εγώ ήθελα να το απολαύσω 100% ΠΟΤΕ δε θα το αγόραζα μεταχειρισμένο! Προτιμώ να μη το αγοράσω ποτέ -που μάλλον αυτό θα συμβεί- παρά να το αγοράσω μεταχειρισμένο, Μου θυμίζει τους ιδιοκτήτες των Porsche με τις κόκκινες πινακίδες, ή τους διοκτήτες με τα Range Rover Sport που τους έχουν κάνει μετατροπή ώστε να καίνε γκάζι...

Μπορεί η ματιά μου να θεωρηθεί επιπόλαιη, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν απλά διατυπώνω ελεύθερα τη γνώμη μου, αυτό που σκέφτομαι χωρίς να έχω ο ίδιος μια τέτοια εμπειρία καθώς όποια υπέρβαση έχω κάνει στη ζωή μου είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτό που μπορώ, ποτέ δέκα.

Μεταχειρισμένα πλέον πουλιούνται οτιδήποτε κατασκευάζεται από τον άνθρωπο, από ρούχα, δίσκους πικαπ, γραμματόσημμα, σπίτια,τα πάντα...Ακόμα και μεταχειρισμένες γυναίκες... :).
Ξέρεις πόσες επιχ/σεις ζουν με την πώληση αποκλειστικά μεταχειρισμένων;

Και εγώ στην αρχή, στην 1η μου αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού σκεφτόμουν πολλά:ποιός το φόραγε, αν είχε κάποια αρρώστια , αν ζει καν, κ.α.Με την πάροδο όμως του χρόνου, αυτό το απόκτημα συνδέεται άμεσα με σένα και στο τέλος το θεωρείς αποκλειστικά δικό σου .
Στην αγορά βέβαια ενός ρολογιού μεγάλης αξίας (χρηματικής) με βρίσκεις σύμφωνο κατά 80 έως 90%.
Η διάθεση μεγάλου ποσού χρημάτων για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ρολογιού, κατά την άποψή μου, αγγίζει τα όρια της αυτοπροβολής .Σημαίνει ότι ναι μεν θες να κάνεις την "μόστρα" σου αλλά να μην διαθέσεις και το πραγματικό αντίτιμο.
Άλλο βέβαια να γίνει η αγορά αποβλέπωντας σε άλλους σκοπούς όπως χρηματική επένδυση ή συλλεκτική συλλογή.

Το να αγοράσεις ένα ρολόι όμως σε τιμή που είναι δυνατή να καλύψεις χωρίς να αναγκαστείς να περιορίσεις ή να μειώσεις πρωτεύοντες βασικές ανάγκες δεν το θεωρώ παράλογο.Και δεν θα το αγοράσεις για να το προβάλλεις αλλά γιατί σου αρέσει και χαίρεσαι να το έχεις.

Δεν θέλω και εγώ με την σειρά μου να θίξω κανέναν, άλλωστε η αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού ανεξαρτήτου χρηματικής αξίας είναι προσωπικό ζήτημα.
Όπως βέβαια και η αγοραστική ικανότητα του καθενός.Ότι για μένα μπορεί να φαντάζει ακριβό, έστω και μεταχειρισμένο, για άλλον θεωρείται τιμή ευκαιρίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 31, 2016, 18:51:07 μμ »

Στην αγορά βέβαια ενός ρολογιού μεγάλης αξίας (χρηματικής) με βρίσκεις σύμφωνο κατά 80 έως 90%.
Η διάθεση μεγάλου ποσού χρημάτων για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ρολογιού, κατά την άποψή μου, αγγίζει τα όρια της αυτοπροβολής .Σημαίνει ότι ναι μεν θες να κάνεις την "μόστρα" σου αλλά να μην διαθέσεις και το πραγματικό αντίτιμο.
Άλλο βέβαια να γίνει η αγορά αποβλέπωντας σε άλλους σκοπούς όπως χρηματική επένδυση ή συλλεκτική συλλογή.

Το να αγοράσεις ένα ρολόι όμως σε τιμή που είναι δυνατή να καλύψεις χωρίς να αναγκαστείς να περιορίσεις ή να μειώσεις πρωτεύοντες βασικές ανάγκες δεν το θεωρώ παράλογο.Και δεν θα το αγοράσεις για να το προβάλλεις αλλά γιατί σου αρέσει και χαίρεσαι να το έχεις.

Δεν θέλω και εγώ με την σειρά μου να θίξω κανέναν, άλλωστε η αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού ανεξαρτήτου χρηματικής αξίας είναι προσωπικό ζήτημα.
Όπως βέβαια και η αγοραστική ικανότητα του καθενός.Ότι για μένα μπορεί να φαντάζει ακριβό, έστω και μεταχειρισμένο, για άλλον θεωρείται τιμή ευκαιρίας.

Λίγο πολύ γύρω  από αυτά περιστρέφεται το σκεπτικό μου. Το θέμα της αγοράς είναι ένα τμήμα και ένα κομμάτι του τιμήματος. Ας πούμε πως αγοράζω ένα Rolex ευκαιρία στη τιμή των 2000€ και κάθε σέρβις του βρίσκεται στη ζώνη των 600€. Το αντέχω; Ή μήπως σαν το φτωχό συγγενή θα ψάχνω πως θα το κάνω και αυτό φθηνότερα; Γιαυτό ανέφερα και το 100% της απόλαυσης της κτήσης και της χρήσης ενός ρολογιού.

Τα ρολόγια από τη φύση τους είναι αντικείμενα επίδειξης, ακόμη και τα φθηνότερα, γιαυτό υπάρχει συζήτηση για αυτά στο Internet, γιαυτό υπάρχουν θέματα γύρω από αυτά, γύρω από το σχέδιο τους, τους μηχανισμούς τους κ.τ.λ.

Τέλος πάντων μάλλον είναι προς μεγάλη συζήτηση όλα αυτά και ίσως και επικίνδυνο άθελα μας να θίξουμε επιλογές και σκεπτικό συναδέλφων μας και δεν το θέλω καθόλου αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikolai

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 01, 2016, 04:37:02 πμ »
Εγώ προσωπικά το ρολόι το θέλω για εμένα, επειδή μου αρέσει εμένα και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι σκέφτονται οι άλλοι για το τι έχω εγώ στον καρπό μου οπότε εάν βρω κάποιο ρολόι που θέλω σε καλύτερη τιμή θα το αγοράσω. Αν δεν το πάρω μεταχειρισμένο θα είναι μόνο και μόνο αν δεν είναι σίγουρος για άλλα θέματα αλλά όχι για την τιμή , για την αυθεντικότητα του για παράδειγμα....
Γενικά πιστεύω για να πάρω κάτι, οτιδήποτε  μεταχειρισμένο πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 2/3 και κάτω της αρχικής τιμής αλλιώς πιστεύω δεν αξίζει εκτός αν είναι από 10000% εγγυημένο άτομο ή είναι σφραγισμένο, σε κατάσταση καινούργιου.
Επίσης εσείς που λέτε ότι δεν θα αγοράζατε κλαμενο ρολόι δηλαδή αν κάποιος σας έλεγε ότι έχει ανάγκη τα λεφτά και δίνει ένα ρολόι των 10 χιλιάδων για π.χ. 2 χιλιάδες και είστε σίγουροι για την γνησιότητα και κατάσταση του δεν θα το περνάτε ;;;; Ή μήπως θα του δίνατε τα λεφτά που όντος αξίζει ;;;;
Δεν λέω μακάρι να το κάνατε και μακάρι να κάνανε όλοι έτσι και να μην υπήρχε εκμετάλλευση της αδυναμίας τον άλλον αλλά εγώ το βλέπω δύσκολο να γίνει .........
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions