τι γινεται ομως αν δεν το φορας συχνα; θα εχει προβλημα ο πυκνωτης;
εχω το SUN017P1 με την ιδια μηχανη και επειδη εχω και αλλα το παραμελω και προβληματιζομαι
Γειά σου φίλε μου, λογικό το ερώτημα σου και δεν το συμπεριέλαβα στο review επειδή εν μέρει το απάντησα στο θέμα για τους χρονογράφους Kinetic. Ας πω όμως και δύο λόγια εδώ.
Αυτό το πρόβλημα έχει αποτρέψει αρκετούς με μεγάλη συλλογή να έχουν κάποια ρολόγια Kinetic καθώς η επαναφορτιζόμενη μπαταρία εφόσον αδειάζει χάνει και μέρος της χωρητικότητας της και μειώνεται η διάρκεια ζωής της.
Η προτεινόμενη λύση από την εταιρεία ήταν ειδικός φορτιστής που δουλεύει εξ επαγωγής, τοποθετείς το ρολόι ανάλογα με τον μηχανισμό στη κατάλληλη θέση, το αφήνεις κάποιες ώρες και αυτό σιγά-σιγά φορτίζει.

Ακριβή λύση και δύσκολο να τους βρείς καθώς είναι εκτός παραγωγής πλέον. Περισσότερο ενδεικνύονται για dealer που έχουν πολλά στη βιτρίνα τους.
Μία λύση βρέθηκε με τη χρήση φορτιστών οδοντόβουρτσας Braun. Αυτοί λειτουργούν εξ επαγωγής και φορτίζουν τη μπαταρία, εφόσον βρεθεί η κατάλληλη θέση ανά μηχανισμό, καθώς πρέπει το μαγνητικό πεδίο να "βλέπει" ένα πηνίο. Για ολα τα SUN και οποιοδήποτε άλλο ρολόι με 5Μ85 η θέση είναι η ακόλουθη:

το ρολόι δηλαδή τοποθετείται στη κάτω πλευρά του φορτιστή. Η φόρτιση είναι αργή υπόθεση, αλλά μέσα σε 2 μέρες πιάνεις το 6μηνο reserve.
Άλλη λύση είναι το ...πικάπ που μπορεί να υπάρχει σε ένα σπίτι, σε μία αποθήκη. Στερεώνεις καλά το ρολόι κάθετα στο πλατώ. Γυρίζεις το πλατώ σε γωνία (το ακουμπάς π.χ 45 μοίρες σε ένα έπιπλο. Πατάς το 45 (ή και το 78 αν υπάρχει) και το αφήνεις να γυρίζει. Η ροπή είναι αρκετή για να φορτίζει η μπαταρία με κλασικό τρόπο. 45 στροφές το λεπτό Χ 60 λεπτά Χ 8 ωρο Χ 2 (μία φορά όταν κατεβαίνει και μία όταν ανεβαίνει το ρολόι) = 43200 κινήσεις φόρτισης / 250 κινήσεις (μία ημέρα power reserve) = 172 μέρες / 30 = 6 μήνες