Η χελώνα είναι ένα ρολόι με έντονη vintage αισθητική, φωνάζει 70's...
Οπότε η συντηρητική μου πλευρά λέει πως τίποτα δεν της πάει καλύτερα από το κλασσικό flat vent rubber λουράκι της Seiko.
Λουράκι με το οποίο κυκλοφόρησε άλλωστε η πρώτη χελώνα το '76.
Αν θες λοιπόν κάτι αυθεντικό, ιστορικά σωστό και... Seiko, δες τον κωδικό
DAL1BP. Έρχεται μαζί με τις μπαρέτες (#C220FS).
Οι Seikoφιλοι στο διαδίκτυο πίνουν νερό στ' όνομά του, όμως δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου για να εκφέρω γνώμη.
Από aftermarket υπάρχει το κλασσικό
BC 284, που βγαίνει σε πολλά χρώματα (βλ. παρακάτω) και μυρίζει... πολύ ωραία!
Το έχω 5 χρόνια και είναι αστέρι. Οι μπαρέτες μπαίνουν πολύ σφιχτά, εγώ τις άφησα μόνιμα φορεμένες. Όλος ο κατάλογος της BC
ΕΔΩ.Ίδιο είναι και το
flat vent του Μπαρμπα-Seiko, με το πλεονέκτημα ότι βγαίνει σε 2 μεγέθη. Σε παρόμοιο βινταζιάρικο look, είναι και
η βάφλα του.
Από την άλλη, ο διαβολάκος μέσα μου λέει: Ωραία όλ' αυτά, αλλά ισχύουν για την κλασσική μαύρη χελώνα.
Το PADI είναι κάτι διαφορετικό. Έχει χρώμα, είναι πιο ζωντανό, πιο παιχνιδιάρικο. Σε παίρνει να κάνεις και κάποια παρασπονδία.
Ειδικά ενόψει καλοκαιριού. Βάλτου ένα κόκκινο BC 284, βγες στην παραλία και τερμάτισέ το...! -Θ.
ΥΓ. Το μαμά rubber (R02F011J0) είναι πολύ ποιοτικό και μαλακό. Μαγνητίζει κάθε είδους σκόνη, κλασσικό πρόβλημα των λουριών από σιλικόνη.
Όταν το φόρεσα στο χέρι, μου φάνηκε πως τα "κυματα" φούσκωναν πολύ στον καρπό μου, και μάλλον (προσωπικά) δε μου άρεσε πολύ.
Γιάννη, ό,τι και να σου πούμε εμείς, εσύ θα το φοράς. Βάλε ό,τι σου κάθεται πιο καλά στο δικό σου μάτι και γούστο.