Λοιπόν....εγώ θα τα γράψω για ακόμα μια φορά....γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω την ίδια γνώμη και άποψη....Αυτό το VS στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει...γιατί έχω και τα 2...ΑΛΛΑ..το θέμα δεν είναι εκεί..
Το 007 το προτιμώ αισθητικά...γιατί είναι κλασσικό...γιατί κουβαλάει επάνω του σχεδιαστικές αρχές και είναι βασισμένο στην καταδυτική σχολή τις Seiko. Άνετα το μπερδεύεις με κάποιο vintage και αισθητικά είναι ίδιο..Εχουν γίνει τόσα και τόσα vs με ένα 007 και στο τέλος συνήθως βγαίνει πόρισμα οτι ίσως είναι και το 1 και μοναδικό Seiko diver που θα μπορούσε να έχει κάποιος..και για μένα έτσι είναι...νομίζω τα έχει όλα..και κοντράρει ρολόγια 4 σιας αξίας..οπότε είναι ένα must have και iconic diver's πλεον για μένα...
Απο την άλλη έρχεται η σειρά ΝΥ0040..απο τα πιο κλασσικά καταδυτικά της εταιρίας ..και ίσως το τελευταίο καταδυτικό απο την citizen με πάτημα στα παλιά της μοντέλα τα οποία ήταν μαγικά ρολόγια...
Ο λόγος που δεν μπορώ να επιλέξω είναι ένας...Αισθητικά μου αρέσει το 007..ΑΛΛΑ πρακτικά το citizen...γιατί στις όποιες δραστηριότητες μου με το νερό...στο στοιχείο τους δλδ, το citizen είναι πιο λεπτο...κορώνα αριστερά..οπότε πολύ πιο βολικό...το μπεζελ του εχει αυτα τα δοντάκια που πολλοί δεν γουστάρουν ..αλλα πιάνεις με την μια την στεφάνη και την πας όπου θες..δεν ξέρω εμένα με βολεύει πολύ περισσότερο..και πάντα αυτό παίρνω μαζί μου...
ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 2....!!!!ααα και μηχανικά και τα 2 είναι άριστα...το 007 έχει πιο αποτελεσματικό κούρδισμα...double side rotor με magic leaver...το citizen φορτίζει μόνο με κίνηση του rotor προς την μια μερια..αλλά ποτέ δεν με εχει ενοχλήσει ...όλα μια χαρα....