Αυτα τα μηχανακια ποτε δεν μου αρεσαν, ψηλα, εκτεθειμενα στο αερα, ψηλο κεντρο βαρους..Ειναι off-road κατασκευες, να ανεβαινεις κρασπεδα και νησιδες στο κεντρο της πολης καθως και να ελισσεσαι στα στενα οταν σε κυνηγανε

Περα απ την πλακα εχει εναν αξιοπιστο κινητηρα που σηκωνει αναβαθμιση, αλλα ΚΤΜ δεν ειναι..
Πλεον τον κοσμο τον γυρνας ακομα και με kymco, αν δεν χρειασθει να μπεις μεσα απο φαραγγια και ερημους!!
Το tracer 900 παντως ειναι ταμαμ..

Τώρα με όλα αυτά που γράφεις βάζεις φωτιές για αντιπαραθέσεις!

Καβαλάω μηχανές από το 1988, έχω πάει Ισπανία με KLE500 το 1993, οι ποιο street μηχανές που είχα ήταν τα TDM850 και TDM900, το Tenere είναι η 20η μηχανή μου, πίστεψε με τον κόσμο των On-Off τον ξέρω πολύ καλά! Δεν αρέσει σε όλους αυτός ο κόσμος, αποδεκτόν!
Όμως οι KTM είναι μηχανές για ειδικό κοινό, ειδικό σκοπό, απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση, είναι υπέροχες -ίσως ότι καλύτερο έχω καβαλήσει είναι το ADV950- αλλά λίγοι από όσους τις έχουν... γνωρίζουν τι αγόρασαν! Επίσης αν δεν κατέχεις ο ίδιος γνώσεις συντήρησης... στην Ελλάδα σπάνια θα συντηρηθεί σωστά από τους τοπικούς επαγγελματίες... έως πολύ σπάνια! Την εκτιμώ πολύ όμως ως εταιρεία και ως μηχανές!
To Tenere χωρίς να αγγίξεις ΚΑΘΟΛΟΥ τον κινητήρα του, αλλάζοντας όμως τις αναρτήσεις του είναι η αποθέωση του 50/50. Για αυτό το έχω χαρεί. Ότι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά είναι On/Off από 90/10 έως 30/70, κανένα δεν πλησιάζει όσο το μονοκύλινδρο Tenere τον ορισμό του 50/50.
Με κάποιους συμβιβασμούς θα σε πάει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με περισσότερη κούραση από ένα Tracer, με λιγότερη από ένα KTM690. Θα πατήσεις τη μίζα και ξέρεις από την αρχή του ταξιδιού ότι θα φτάσεις στο προορισμό σου χωρίς πολλές-πολλές απαιτήσεις συντήρησης! Και όταν ακόμη χρειαστείς κάτι... θα πας σε όποιο περίπτερο βρεις στο Μαρόκο και θα ζητήσεις το ανταλλακτικό σου και θα το επισκευάσεις μόνος σου (μάλλον). Με το 23 λίτρων ντεπόζιτο του και 5,5 λίτρα κατανάλωσης του, θα χαιρετίσεις πολλές φορές όσους σε προσπέρασαν και τώρα είναι σταματημένοι για ανεφοδιασμό!
Το KTM690 για να μη με αφήσει θα πρέπει κάθε 1000 χλμ ταξιδιού να του αλλάζω λάδια (οκ, υπερβάλλω λίγο), το Tracer ΑΝ χαλάσει πρέπει να είμαι ο μηχανικός του Rossi για να το φτιάξω... άστα! Μια χαρά είμαι με το ταπεινό Teneke μου!!!
Με μέση ωριαία τα 120-130 Km/h καθόλου δε σε ενδιαφέρει αν είσαι εκτεθειμένος στον αέρα.
Με άλλα λόγια και για να μη το κάνω σεντόνι, το Tenere σίγουρα ΔΕΝ είναι η τέλεια μηχανή! Είναι όμως η τέλεια μηχανή για μένα, για τις σημερινές συνθήκες τις ζωής μου, για τα οικονομικά μου, για τη χρήση που κάνω εγώ!