Αποστολέας Θέμα: Το αγαπημένο μας δίκυκλο  (Αναγνώστηκε 91633 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Το αγαπημένο μας δίκυκλο
« Απάντηση #105 στις: Απρίλιος 10, 2016, 23:11:07 μμ »

Για ωραία και γρήγορα Track-Day's...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιούλιος 18, 2016, 19:07:03 μμ »
Δε φεύγουμε από εδώ!
Αφού μας κάνει όλα τα χατίρια! Μας ταξιδεύει αλλά μας πάει και στο Super Market και άμα το ζητήσουμε μας πάει και καμιά βόλτα στο χώμα, μπορεί να ζορίζεται λίγο αλλά τελικά όχι δε θα μου πει ποτέ και σε τίποτα!

Τη καμαρώνω οπότε επιτρέψτε μου να σας "βομβαρδίσω" με αρκετές φωτό!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιούλιος 18, 2016, 19:55:05 μμ »
Για μονοκλυλινδρη εντουρο μια χαρα κρατιεται, αν και υπηρχαν περισσοτερες προσδοκιες οταν ειχε ανακοινωθει η αναβιωση του μοντελου.. :) Να την χαιρεσαι καθε στιγμη και παντα ορθιος! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιούλιος 18, 2016, 23:23:49 μμ »
Για μονοκλυλινδρη εντουρο μια χαρα κρατιεται, αν και υπηρχαν περισσοτερες προσδοκιες οταν ειχε ανακοινωθει η αναβιωση του μοντελου.. :) Να την χαιρεσαι καθε στιγμη και παντα ορθιος! :)

Η συγκεκριμένη έχει δεχθεί "ουσιαστικές" βελτιώσεις τέτοιες που πλέον δε σηκώνει διαζύγιο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιούλιος 18, 2016, 23:53:00 μμ »
Καποιες ειναι εμφανεις.. ;D Το συγκεκριμενο το παντρευεσαι γιατι το αγαπας και οχι γιατι ειναι "κοκκαλο", που λενε και για τα ρολογια... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιούλιος 19, 2016, 00:08:38 πμ »
Καποιες ειναι εμφανεις.. ;D Το συγκεκριμενο το παντρευεσαι γιατι το αγαπας και οχι γιατι ειναι "κοκκαλο", που λενε και για τα ρολογια... ;D

Βασικά μαζί πάνε αυτά, αν δε το αγαπούσα δε θα το "χτίζα"!  ;) :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιούλιος 19, 2016, 12:41:25 μμ »
Το μηχανάκι αυτό είναι η ουσία του μοτοσυκλετισμου απλά απλά, αν δεν ήταν άσχημο από μπροστά θα το είχα πάρει, το θεωρώ από τα καλύτερα μηχανάκια Έβερ, πολλοι με αυτό έχουν γυρίσει κυριολεκτικά το  κόσμο ολο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Ιούλιος 19, 2016, 17:30:57 μμ »
Αυτα τα μηχανακια ποτε δεν μου αρεσαν, ψηλα, εκτεθειμενα στο  αερα, ψηλο κεντρο βαρους..Ειναι off-road κατασκευες, να ανεβαινεις κρασπεδα και νησιδες στο κεντρο της πολης καθως και να ελισσεσαι στα στενα οταν σε κυνηγανε   :D :D
Περα απ την πλακα εχει εναν αξιοπιστο κινητηρα που σηκωνει αναβαθμιση, αλλα ΚΤΜ δεν ειναι.. ;D Πλεον τον κοσμο τον γυρνας ακομα και με kymco, αν δεν χρειασθει να μπεις μεσα απο φαραγγια και ερημους!!  ;D Το tracer 900 παντως ειναι ταμαμ.. ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιούλιος 19, 2016, 18:42:55 μμ »
Αυτα τα μηχανακια ποτε δεν μου αρεσαν, ψηλα, εκτεθειμενα στο  αερα, ψηλο κεντρο βαρους..Ειναι off-road κατασκευες, να ανεβαινεις κρασπεδα και νησιδες στο κεντρο της πολης καθως και να ελισσεσαι στα στενα οταν σε κυνηγανε   :D :D
Περα απ την πλακα εχει εναν αξιοπιστο κινητηρα που σηκωνει αναβαθμιση, αλλα ΚΤΜ δεν ειναι.. ;D Πλεον τον κοσμο τον γυρνας ακομα και με kymco, αν δεν χρειασθει να μπεις μεσα απο φαραγγια και ερημους!!  ;D Το tracer 900 παντως ειναι ταμαμ.. ;D ;D

Τώρα με όλα αυτά που γράφεις βάζεις φωτιές για αντιπαραθέσεις!

Καβαλάω μηχανές από το 1988, έχω πάει Ισπανία με KLE500 το 1993, οι ποιο street μηχανές που είχα ήταν τα TDM850 και TDM900, το Tenere είναι η 20η μηχανή μου, πίστεψε με τον κόσμο των On-Off τον ξέρω πολύ καλά! Δεν αρέσει σε όλους αυτός ο κόσμος, αποδεκτόν!

Όμως οι KTM είναι μηχανές για ειδικό κοινό, ειδικό σκοπό, απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση, είναι υπέροχες -ίσως ότι καλύτερο έχω καβαλήσει είναι το ADV950- αλλά λίγοι από όσους τις έχουν... γνωρίζουν τι αγόρασαν! Επίσης αν δεν κατέχεις ο ίδιος γνώσεις συντήρησης... στην Ελλάδα σπάνια θα συντηρηθεί σωστά από τους τοπικούς επαγγελματίες... έως πολύ σπάνια! Την εκτιμώ πολύ όμως ως εταιρεία και ως μηχανές!

To Tenere χωρίς να αγγίξεις ΚΑΘΟΛΟΥ τον κινητήρα του, αλλάζοντας όμως τις αναρτήσεις του είναι η αποθέωση του 50/50. Για αυτό το έχω χαρεί. Ότι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά είναι On/Off από 90/10 έως 30/70, κανένα δεν πλησιάζει όσο το μονοκύλινδρο Tenere τον ορισμό του 50/50.

Με κάποιους συμβιβασμούς θα σε πάει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με περισσότερη κούραση από ένα Tracer, με λιγότερη από ένα KTM690. Θα πατήσεις τη μίζα και ξέρεις από την αρχή του ταξιδιού ότι θα φτάσεις στο προορισμό σου χωρίς πολλές-πολλές απαιτήσεις συντήρησης! Και όταν ακόμη χρειαστείς κάτι... θα πας σε όποιο περίπτερο βρεις στο Μαρόκο και θα ζητήσεις το ανταλλακτικό σου και θα το επισκευάσεις μόνος σου (μάλλον). Με το 23 λίτρων ντεπόζιτο του και 5,5 λίτρα κατανάλωσης του, θα χαιρετίσεις πολλές φορές όσους σε προσπέρασαν και τώρα είναι σταματημένοι για ανεφοδιασμό!
Το KTM690 για να μη με αφήσει θα πρέπει κάθε 1000 χλμ ταξιδιού να του αλλάζω λάδια (οκ, υπερβάλλω λίγο), το Tracer ΑΝ χαλάσει πρέπει να είμαι ο μηχανικός του Rossi για να το φτιάξω... άστα! Μια χαρά είμαι με το ταπεινό Teneke μου!!!

Με μέση ωριαία τα 120-130 Km/h καθόλου δε σε ενδιαφέρει αν είσαι εκτεθειμένος στον αέρα.

Με άλλα λόγια και για να μη το κάνω σεντόνι, το Tenere σίγουρα ΔΕΝ είναι η τέλεια μηχανή! Είναι όμως η τέλεια μηχανή για μένα, για τις σημερινές συνθήκες τις ζωής μου, για τα οικονομικά μου, για τη χρήση που κάνω εγώ!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιούλιος 19, 2016, 20:26:38 μμ »
Ωραια τα λες και χαιρομαι που παραθετεις την αποψη σου με τετοιο τροπο.. Οι μοτοσυκλετες που ειχα ηταν με την σειρα: transalp 650, versys 650 (ενα απ τα πρωτα που ηρθαν στην Ελλαδα Μαιο του 2007) και vstrom 1000..Με την τελευταια εχω οργωσει ολη την Ελλαδα..Δυστυχως ομως επρεπε να βρω χρηματα για τον γαμο μου το 2012 και αναγκαστηκα να την πουλησω με ολα τα εξτρα μπαγκαζια της (το audi a4 tquattro δεν το επαιρνε κανεις!!)..Σε νιωθω οταν μιλας για τη μηχανη σου και την πονας γιατι εχεις επενδυσει σε στιγμες, χρονο και χρημα..Προσωπικα ειμαι και στο moto.gr, vstrom hellas κλπ αλλα τον τελευταιο χρονο το ενδιαφερον μου εχει επικεντρωθει στην οικογενειακη βιοτη και πλεον με ενα αυτοματο honda foresite 250 εχω λυσει το θεμα μετακινησης μου..
Το τενερε δεν το ξερω, δεν το χω καβαλησει οποτε δεν εκφερω αποψη..Ειμαι της κατηγοριας "on" και "street" αν και εχω οδηγησει αρκετα super sport σε ρυθμους βολτας αλλα δεν με συγκινησαν ποτε..Σαν μονοκυλινδρα ειχα για καιρο δανεικο το xt600 κ fmx650..Η αισθηση που αποκομισα ειναι οτι με 40-50hp δεν υποσχονται πολλα, ειναι τιμια, δεν ζητουν πολλα και απλα κανουν την δουλεια τους αξιοπρεπως, μεχρι εκει.. :)
Να το χαιρεσαι με υγεια και να ναι παντα "αειθαλες"!! ;D

Το kle500 με τα 50 αλογατα του τον θεωρω απιστευτα σκυλι, τοτε τρελο vfm (καλυτερη σελα να χε μονο ;D) το χω οδηγησει αρκετα και μπορω να πω πως ηταν ο πιστος εργατης για ΟΛΑ..Φορτωμενο για ταξιδι απο χωματινες διαδρομες χωρις να κανει κιχ.. ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 19, 2016, 20:30:56 μμ από harolagoha »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιούλιος 19, 2016, 22:04:31 μμ »
Ωραια τα λες και χαιρομαι που παραθετεις την αποψη σου με τετοιο τροπο..(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) Οι μοτοσυκλετες που ειχα ηταν με την σειρα: transalp 650, versys 650 (ενα απ τα πρωτα που ηρθαν στην Ελλαδα Μαιο του 2007) και vstrom 1000..Με την τελευταια εχω οργωσει ολη την Ελλαδα..Δυστυχως ομως επρεπε να βρω χρηματα για τον γαμο μου το 2012 και αναγκαστηκα να την πουλησω με ολα τα εξτρα μπαγκαζια της (το audi a4 tquattro δεν το επαιρνε κανεις!!)..Σε νιωθω οταν μιλας για τη μηχανη σου και την πονας γιατι εχεις επενδυσει σε στιγμες, χρονο και χρημα..Προσωπικα ειμαι και στο moto.gr, vstrom hellas κλπ αλλα τον τελευταιο χρονο το ενδιαφερον μου εχει επικεντρωθει στην οικογενειακη βιοτη και πλεον με ενα αυτοματο honda foresite 250 εχω λυσει το θεμα μετακινησης μου..
Το τενερε δεν το ξερω, δεν το χω καβαλησει οποτε δεν εκφερω αποψη..Ειμαι της κατηγοριας "on" και "street" αν και εχω οδηγησει αρκετα super sport σε ρυθμους βολτας αλλα δεν με συγκινησαν ποτε..Σαν μονοκυλινδρα ειχα για καιρο δανεικο το xt600 κ fmx650..Η αισθηση που αποκομισα ειναι οτι με 40-50hp δεν υποσχονται πολλα, ειναι τιμια, δεν ζητουν πολλα και απλα κανουν την δουλεια τους αξιοπρεπως, μεχρι εκει.. :)
Να το χαιρεσαι με υγεια και να ναι παντα "αειθαλες"!! ;D

Το kle500 με τα 50 αλογατα του τον θεωρω απιστευτα σκυλι, τοτε τρελο vfm (καλυτερη σελα να χε μονο ;D) το χω οδηγησει αρκετα και μπορω να πω πως ηταν ο πιστος εργατης για ΟΛΑ..Φορτωμενο για ταξιδι απο χωματινες διαδρομες χωρις να κανει κιχ.. ;D

Εσύ είσαι δικός μου άνθρωπος!!!  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιούλιος 19, 2016, 22:43:59 μμ »
Η φωτο ολα τα λεφτα!! Ή ταξιδευουμε ή κοροιδευουμε!! Σωστοοοος!! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιούλιος 19, 2016, 23:45:20 μμ »

...αυτό τώρα λέγεται φόρτωση για ταξίδι ?
Συντελεστής οπισθέλκουσας 10000000 και όλος ο εξοπλισμός ..............εκκρεμές. :)

Ολοι "δικοί μας" είμαστε.

Η μηχανή, είναι το άλογο του παρελθόντος, του άντρα κυνηγού.

Εκφράζει και πραγματώνει το όνειρο του κυνηγού, και το "καβάλημα"- καθοδήγηση -επιβήτορας.

Ενστικτα από τα βάθη του DNA.  :D :D :D

Θεωρητικά, ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρείς, ΜΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ανδρα, με μηχανή. ΜΗΧΑΝΗ, όχι τα σούργελα της πόλης, αυτά που είναι σαν Ρωμαϊκά ανάκλιντρα.

Εγώ ψηλόφτερος η ψηλοτίμονα, για κάποια χρόνια ( εκ πεποιθήσεως - αλλά δεν λέω όχι και σε όλα τα άλλα  :D ), και μετά τρία περιστατικά που την έβγαλα "καθαρή", και μετά από καβγάδες με το έτερο 99 %, ένα ΝΧ 250, στην αποθήκη πλέον, μην το πάρει ο μεγάλος γυιός.

Οταν αγοράστηκε, οι μηχανές ήταν τεκμήριο, και επειδή είχα 4 αυτοκίνητα, Golf I, 2 CV, VW Vento, NIssan 1400 , δεν με έπαιρνε για 500+.

Είχε βγεί τότε το Yamaha ΧΤ 550 E με μίζα, αλλά................. :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιούλιος 20, 2016, 14:31:33 μμ »

...αυτό τώρα λέγεται φόρτωση για ταξίδι ?
Συντελεστής οπισθέλκουσας 10000000 και όλος ο εξοπλισμός ..............εκκρεμές. :)

Ολοι "δικοί μας" είμαστε.

Η μηχανή, είναι το άλογο του παρελθόντος, του άντρα κυνηγού.

Εκφράζει και πραγματώνει το όνειρο του κυνηγού, και το "καβάλημα"- καθοδήγηση -επιβήτορας.

Ενστικτα από τα βάθη του DNA.  :D :D :D

Θεωρητικά, ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρείς, ΜΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ανδρα, με μηχανή. ΜΗΧΑΝΗ, όχι τα σούργελα της πόλης, αυτά που είναι σαν Ρωμαϊκά ανάκλιντρα.

Εγώ ψηλόφτερος η ψηλοτίμονα, για κάποια χρόνια ( εκ πεποιθήσεως - αλλά δεν λέω όχι και σε όλα τα άλλα  :D ), και μετά τρία περιστατικά που την έβγαλα "καθαρή", και μετά από καβγάδες με το έτερο 99 %, ένα ΝΧ 250, στην αποθήκη πλέον, μην το πάρει ο μεγάλος γυιός.

Οταν αγοράστηκε, οι μηχανές ήταν τεκμήριο, και επειδή είχα 4 αυτοκίνητα, Golf I, 2 CV, VW Vento, NIssan 1400 , δεν με έπαιρνε για 500+.

Είχε βγεί τότε το Yamaha ΧΤ 550 E με μίζα, αλλά................. :'(
Σιγά μην ασχολιόμουν στα 22 μου με τη γεωμετρία της μηχανής! Λεφτά για βενζίνη να είχαμε κσι ας μην είχαμε να φάμε!
Αν ποτέ βρεθούμε σε καμιά συνάντηση θα σας πω ιστορίες από αυτό το ταξίδι που θα κατουρηθούμε στα γέλια!

Στάλθηκε από συσκευή τηλεπικοινωνίας

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions