Μιας και δεν τοποθετήθηκα, ήρθε η ώρα....
Γιατί δε μου αρέσει (προσοχή! δεν είπα δε σέβομαι κτλ.) το συγκεκριμένο brand:
1) Αν δεις στο περιβάλλον σου έναν άνθρωπο να φοράει Rolex πόσες πιθανότητες έχει να ξέρει/ ασχολείται με ρολόγια; Απάνταω 20% max, προσωπικά δεν ξαναπιάνω κουβέντα για ρολόγια με άνθρωπο που φοράει Rolex...Kατά 80% το πήρε για να πουλήσει μούρη (βλ.Άδωνις πχ...). Και φσυικά έχει sub που είναι το πιο αναγνωρίσιμο!
Αν δεις πχ. explorer 1 έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι σχετικός (δεν έχει κύκλωπα να....φωνάζει Rolex).
2) Aν δω έναν άνθρωπο της δικής μου οικονομικής τάξης, άντε και λίγο παραπάνω να φοράει sub πόσες οι πιθανότητες να
μην είναι μαϊμού;
Απαντάω 5-10%. Γιατί; Όχι γιατί δεν μπορεί να το αγοράσει, αλλά γιατί δεν του "ταιριάζει".
Φαντάσου δηλαδή έναν τύπο με ένα scooterάκι ψιλοχρέπι των 1000€ να φοράει Rolex.
Τί πιθανότητες να είναι αληθινό; Ακόμα κι αν είναι αληθινό εγώ προσωπικά θα το αμφισβητήσω...
Έτσι κι εγώ αν πάρω Rolex όλοι θα νομίζουν ότι είναι μαϊμού ή έστω θα νιώθω ότι όλοι αυτό νομίζουν...
3) Προσωπικά δεν έχω "νιώσει" την παραπάνω ποιότητα του sub από το speedmaster πχ. ή το ΡΟ...
Και για να σας προλάβω, ο tetos που είχε και τα 2 θεωρεί κλάσεις ανώτερο ποιοτικά το ΡΟ...
Άρα ίσως είναι και λίγο παραμύθι το "τρομερή ποιότητα κτλ" τα ακούω λίγο βερεσέ...
Πάνω από 4 χιλιάρικα ποιο
δεν είναι ποιοτικό;
4) Θα συμφωνήσω με τον Ίσταρ. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους.
Το πρώτο (και τελευταίο οι άσχετοι) Rolex που αγοράζουν οι περισσότεροι είναι το sub...
Σχεδιαστικά δεν έχει προσφέρει και πολλά τα τελευταία χρόνια (το yachtmaster είναι έκτρωμα imo)...
Κι έχoυν και απαράδεκτο caseback.
5) Έχουμε τρεις ανθρώπους.
Ο ένας φοράει Rolex. Ο δεύτερος IWC. Ο τρίτος JLC.
Ποιος είναι άσχετος από ρολόγια;

Σέβομαι το brand, έχει ποιότητα, έχει μεταπωλητική αξία αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τη θέση που κατέχει στην πίτα των πωλήσεων.
Ή μάλλον την αξίζει αλλά όχι λόγω των ρολογιών, λόγω του marketing...
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές σκέψεις.
Δεν έχω κανένα σκοπό να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση ούτε να προσβάλλω κανέναν...
Aύριο μπορεί να σκέφτομαι διαφορετικά, ακόμα ψάχνομαι (και θα ψάχνομαι για πολύ καιρό...

).
edit: Στέλιο φέρε κοκ πορν