Αποστολέας Θέμα: Γνώμες για επιλογή μεταξύ: Seiko Automatic, Seiko Quarz ή Citizen Eco-Drive  (Αναγνώστηκε 10777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Γεια σας φίλοι,

όπως έγραψα και σε άλλο θέμα είμαι νέος στο χώρο και με ενθουσιασμό διαβάζω από τις αρχές του χρόνου τις πληροφορίες που απλόχερα μοιράζεστε στο παρόν forum.

Σχετικά πρόσφατα είχα ένα τροχαίο με τη μηχανή μου και εκτός από κόκκαλα έσπασα και ένα χρονογράφο Jascues Lemans 1-1456F που είχα για καθημερινή χρήση. Τώρα θέλω να πάρω κάποιο καινούριο -για καθημερινή χρήση πάλι- σε ζώνη τιμής από 150,00-180,00€.

Αυτά που μου αρέσαν σχεδιαστικά ήταν ένα Seiko Superio Automatik, ένα Seiko 5 Sports, ένα Seiko Chornograph Quarz κι ένα Citizen Eco-Drive. Όλα τα Seiko βρίσκονται σε τιμές από 158,00-182,00€ ενώ το Citizen ξεφεύγει στα 236,00€ (πράγμα που το κάνει λίγο αποτρεπτικό αλλά θα μπορούσα να περιμένω και αν καταλήξω σε αυτό να το αγοράσω τον άλλο μήνα).

Όλα μου αρέσουν εξίσου και αυτό είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά, δεδομένου πως δε ξέρω αν θα καταφέρω να αγοράσω και άλλο εντός του έτους και προκειμένου να σας βάλω κι εσάς να με βοηθήσετε μέσω της υποκειμενικής οδού του "τι σας αρέσει" αντίστοιχα προτίμησα να έχω τη γνώμη σας ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές.

Σε αυτό το εύρος τιμής λοιπόν πιο μηχανισμό να προτιμήσω;

Σημείωση: Οι μηχανισμοί είναι αντίστοιχα οι 4R37 & 4R36, 7T62 και ο γνωστός Eco-Drive για το Citizen.

*ακόμη δεν έχω καταλάβει τη διαφορά στους μηχανισμούς των Seiko Automatik και Kinetic.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Billaras

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Γνώμες για επιλογή μεταξύ: Seiko Automatic, Seiko Quarz ή Citizen Eco-Drive
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:26:31 μμ »
Νομιζω οτι τα αυτόματα συσσωρεύουν την ενέργεια απο τη κινηση σε ενα σύρμα που τυλίγεται και έχουν αυτονομία 2 μέρες (στα ακριβότερα μοντέλα αυξάνεται βέβαια) . τα κινετικ απο την αλλη συσσωρεύουν την ενέργεια σε πυκνωτές και έχουν αυτονομία για μηνες,σαν τα eco drive. Το μονο κοινο των δυο μηχανισμών είναι οτι και τα δυο έχουν πηγή ενέργειας την κινηση του χεριού.

Στάλθηκε από το GT-I8190 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:55:51 μμ »
Νομιζω οτι τα αυτόματα συσσωρεύουν την ενέργεια απο τη κινηση σε ενα σύρμα που τυλίγεται και έχουν αυτονομία 2 μέρες (στα ακριβότερα μοντέλα αυξάνεται βέβαια) . τα κινετικ απο την αλλη συσσωρεύουν την ενέργεια σε πυκνωτές και έχουν αυτονομία για μηνες,σαν τα eco drive. Το μονο κοινο των δυο μηχανισμών είναι οτι και τα δυο έχουν πηγή ενέργειας την κινηση του χεριού.

Στάλθηκε από το GT-I8190 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Billaras
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:16:39 μμ »
Κοίτα γενικά οι διαφορές σε κάθε κατηγορία που γράφεις είναι πολλές!
Το φόρουμ έχει πολύ υλικό για διάβασμα, όρεξη νά χεις!
Ενδεικτικά:

http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=4506.0
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:41:19 μμ »
Κοίτα γενικά οι διαφορές σε κάθε κατηγορία που γράφεις είναι πολλές!
Το φόρουμ έχει πολύ υλικό για διάβασμα, όρεξη νά χεις!
Ενδεικτικά:

http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=4506.0

Σε ευχαριστώ, αρκετά ενδιαφέρον και θα διαβάσω και άλλα στη βιβλιοθήκη, επίσης τα βίντεο καλά και εύκολα στη παρακολούθηση (το βλέπω και ακούω ακόμη αυτή τη στιγμή)!

Βασικά αυτό που ζητώ ως βοήθεια είναι σε αυτή τη κατηγορία χαμηλής τιμής ποια επιλογή θεωρείται ποιοτικότερη ως μηχανισμός και λίγο πιο... πως να το πω... ίσως περισσότερο ρολόι! Ας πούμε ένα Automatic σε σχέση με ένα Quarz δεν είναι περισσότερο vfm;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2015, 22:42:56 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:56:11 μμ »
Γενικά κάποιοι θεωρούν τα μηχανικά ρολόγια πιο αξιόλογα.

Mετά την κρίση του quartz τo 1970-80  πολλές εταιρίες αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή στο νέο τεχνολογικό επίτευγμα ή να κλείσουν.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz_crisis

Θα παρατηρήσεις, με λίγη ενασχόληση, ότι τα ακριβά ελβετικά ρολόγια (5000€+) χρησιμοποιούν μόνο αυτόματους και κουρδιστούς μηχανισμούς.
Στο ποσό που αναφέρεις ό,τι και να πάρεις (μηχανικό ή quartz)είναι πάνω κάτω το ίδιο από άποψη ποιότητας.

Προσωπικά προτιμώ τα μηχανικά γιατί μου αρέσει η συνεχόμενη κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη (sweep) και μου αρέσει το γεγονός ότι παίρνει κίνηση από εμένα και όχι από μπαταρία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 23:43:30 μμ »

Mετά την κρίση του quartz τo 1970-80  πολλές εταιρίες αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή στο νέο τεχνολογικό επίτευγμα ή να κλείσουν.

Θα παρατηρήσεις, με λίγη ενασχόληση, ότι τα ακριβά ελβετικά ρολόγια (5000€+) χρησιμοποιούν μόνο αυτόματους και κουρδιστούς μηχανισμούς.
Στο ποσό που αναφέρεις ό,τι και να πάρεις (μηχανικό ή quartz)είναι πάνω κάτω το ίδιο από άποψη ποιότητας.

Προσωπικά προτιμώ τα μηχανικά γιατί μου αρέσει η συνεχόμενη κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη (sweep) και μου αρέσει το γεγονός ότι παίρνει κίνηση από εμένα και όχι από μπαταρία.

Σε ευχαριστώ, τέτοιες γνώμες ήθελα να εκφραστούν. Είναι τρομερό το πως οι εταιρείες καταφέρνουν να με μπερδεύουν!
Κι εγώ μηχανικά προτιμώ, έλα μου όμως που ο χρονογράφος μου αρέσει κατά ένα απειροελάχιστο "κλικ" περισσότερο... αν ήταν μηχανικό θα είχε ήδη χρεωθεί η κάρτα μου!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2015, 23:45:09 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 23:47:15 μμ »

Σε ευχαριστώ, τέτοιες γνώμες ήθελα να εκφραστούν. Είναι τρομερό το πως οι εταιρείες καταφέρνουν να με μπερδεύουν!
Κι εγώ μηχανικά προτιμώ έλα που ο χρονογράφος μου αρέσει ένα απειροελάχιστο κλικ περισσότερο... αν ήταν μηχανικό θα είχε ήδη χρεωθεί η κάρτα μου!

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Αν μιλάς για Seiko χρονογράφο κι εγώ στη θέση σου αυτό θα έπαιρνα, έστω και quartz.
Και δεν ξέρω τί έχεις βάλει στο μάτι αλλά προτείνω με 111€ αυτό:
http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-chronograph-khaki-nylon-strap-snda57p1-snda57p-5832.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 23:49:28 μμ »
Συμφωνώ με το Βαγγέλη!!! Εξαιρετικό για τα λεφτά του!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 23:51:55 μμ »
Συμφωνώ με το Βαγγέλη!!! Εξαιρετικό για τα λεφτά του!!!
Από τότε που το πήρες δεν μπορω να σκεφτώ καλύτερο χρονογράφο για να προτείνω.
(αφού δεν μπορώ να βρω και  το άλλο )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 23:59:29 μμ »
Είναι πολύ ωραίο, λόγω του ότι το Seiko που ήδη έχω είναι με μαύρο dial έψαχνα κάτι σε λευκό dial για να μπορώ να παίξω ευκολότερα με λουριά σε διάφορα χρώματα.

Αυτό που με έχει ξετρελάνει είναι αυτό: http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-neo-sport-chronograph-100m-snaf51p1-snaf51p-snaf51-mens-watch-5406.html

Ξέρω πως δεν έχει έντονο φώσφορο ούτε στους δείκτες ούτε στο dial (μόνο σε 4 σημεία) αλλά μου κάνει πολύ κλασάτο και ταυτοχρόνως sport ρολόι, μου αρέσει πολύ η κάσα του, οι δείκτες του και το συγκεκριμένο "κλειστό" καπάκι!

Οι άλλες μου επιλογές ήταν:

http://www.mywatcheshub.com/seiko-superior/seiko-mens-japan-mwh-ssa055j1-p-177517/

http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-5-sports-automatic-srp537j1-srp537j-mens-watch-5589.html

και τέλος αυτό

http://www.creationwatches.com/products/citizen-eco-drive-53/citizen-eco-drive-promaster-chronograph-world-time-jr4046-03e-jr4046-mens-watch-2346.html
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2015, 00:03:41 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:44:30 πμ »
Να προτείνω τότε σε χρονογράφο:

http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-chronograph-snn207p1-snn207p-snn207-4337.html

Ωραία κάσα και αυτή! Αν αφαιρεθεί ο μπρασελές ίσως... ευτυχώς έχω χρόνο μέχρι να αποφασίσω!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 02:02:47 πμ »
Να προτείνω τότε σε χρονογράφο:

http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-chronograph-snn207p1-snn207p-snn207-4337.html

Ωραία κάσα και αυτή! Αν αφαιρεθεί ο μπρασελές ίσως... ευτυχώς έχω χρόνο μέχρι να αποφασίσω!
Συμφωνώ και στα δύο!
Η κάσα είναι φοβερή!
Πετάς το μπρασελέ (δεν περιμένεις και κάτι πολύ ποιοτικό...) και με έναν ΝΑΤΟ ιμάντα θα είναι καταπληκτικό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 02:06:55 πμ »
αλήθεια τί ισχύει για τα λευκά ρολόγια;
σηκώνουν βρωμιά όπως τα λευκά αυτοκίνητα, ή λερώνονται εύκολα όπως τα λευκά ρούχα;;
 :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions