Aφού θέλεις ιστορικότητα, και οι κατηγορίες είναι πανω κάτω γνωστές (pilot,diver,dress,chrono,GMT), θα έκανα τα παρακάτω.
Θα πουλούσα τα Tissot PRC200 chrono γιατί δεν είναι σε καμμιά περίπτωση ούτε dress χρονογράφος, ουτε καν αντιπροσωπευτικό μοντέλο της Tissot και θα έπαιρνα είτε ένα dress Tissot, είτε ένα σπορ (χρονογράφο ή όχι) από τις σειρές PR ή PRS που είναι και ιστορικές και αντιπροσωπευτικές της ιστορίας της.
Μετά για πιλότο, θα πήγαινα ντουγρού για Laco ή ακόμα καλύτερα για Glycine Airman. Πιο ιστορικά, πεθαίνεις.... Το citizen nighthawk αν θέλεις το κρατάς εκτός συναγωνισμού.
Για diver, θα κρατούσα το stargate. Μόνο με sumo θα το άλλαζα, μπορεί και όχι.... Ιστορική εταιρεία η Seiko στα καταδυτικά....
Για dress, αν δεν θέλεις Tissot, θα κοίταγα σε Longines Master Collection και θα ξέχναγα τα Conquest/Hydroconquest (πάλι diver?). H κατ'εξοχήν "προσιτή" εταιρεία του γκρουπ με dress προφίλ... Eναλλακτικά, δες και την Frederique Constant.
Για χρονογράφο, για να μην ξεφύγω πολύ σε τιμή, θα πήγαινα σε Hamilton. Eχει πολύ ωραίους χρονογράφους και στη σειρά Khaki (Aviation-Militay) και στη σειρά Jazzmaster για πιο κλασικό στυλ.
Tέλος για GMT/UTC αν δεν θέλεις να πας πάλι σε Glycine (π.χ. Airman Base 22), εγώ θα πήγαινα κατευθείαν στο Hamilton Khaki Navy UTC.
ΥΓ. Να διευκρινήσω ότι το Hydroconquest που εχω δοκιμάσει, μου αρέσει τρελά, αλλά diver έχεις το stargate. Από άλλα εχεις έλλειψη...
Βέβαια παίζει ρόλο η ηλικία και το στυλ σου γενικότερα.