Κύριοι,
Γενικά δεν ενθουσιάζομαι απο homages αλλα τελευταία είχα αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να αγορασω ένα Ω 300 watchco (για όσους δεν ξέρουν: τα WatchCo ειναι συναρμολόγηση ΝΟS αυθεντικών ανταλλακτικών Ω με τελικό αποτέλεσμα τη σύνθεση ενός ολοκληρωμένου ρολογιού ακριβως όπως κατασκευαζόταν απο την Ω στα 60s μοναδική διαφορά ειναι πως τα νέα καντράν κ δείκτες έχουν επίστρωση luminova αντί για tritium). Οι τιμές ομως αυτών ειναι κοντά στα 3000 κ αναλογιζόμενος το γεγονός πως μαρεσουν κυρίως οι χρονογράφοι δεν ήμουν διατεθειμένος να διαθέσω ένα τέτοιο ποσο για κάτι που ισως να μη μου αρεσει. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο borealis estoril (το οποίο εχει εξαντληθεί απο την εταιρεία) για να δω πως θα μου φαίνονταν το Ω στο χέρι.
Οι πρώτες εντυπώσεις μου ειναι πραγματικά εξαιρετικές. Το ρολοι ειναι πραγματικά πολυ προσεγμένο κ όμορφο. Φαινεται τρομερα ποιοτικό ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανεις την αξία του. Το bezel ειναι καλυμμένο με ζαφυρι και ειναι τρομερά ακριβές όταν χρησιμοποιείται. Το φθορίζον υλικό απλά εντυπωσιακό στο σκοτάδι.
Η τελική μου άποψη ειναι πως ευτυχώς που αποφάσισα να δοκιμάσω το borealis γιατί παρα τα παραπάνω συνεχίζουν να με μαγεύουν οι χρονογράφοι κ άμα αγόραζα το Ω θα το φορούσα σπάνια κ πάντα θα πρόσεχα πολυ μην το χαλάσω/χτυπήσω.
Με την επιλογή του BOREALIS μπορώ μα εχω το 95% της αίσθησης του Ω στο 1/10 της τιμής κα χωρίς φόβο πως θα το χραντζουνισω, χτυπήσω κτλ.
Διάλεξα το μπλε χρωμα γτ θεώρησα πως θα φαινεται υπέροχο μια ηλιόλουστη μέρα κ δεν απογοητευτικα.
Πραγματικά εξαιρετική ποιότητα σε τρομερά χαμηλή τιμή.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό ειναι το γεγονός πως ο Bill Yao, ιδιοκτήτης της ΜΚΙΙ, γνωστής εταιρίας που παράγει εντυπωσιακά όμορφα ρολογια εμπνευσμένα απο το παρελθόν μεγάλων εταιριών αυτή τη στιγμή ετοιμάζει το project 300 με σχεδόν τετραπλάσια τιμή απο αυτή που ηταν διαθέσιμο το Borealis απο την εταιρία.. δεν θεωρώ πως ειναι εύκολο να ξεπεράσει το standard που έθεσε η borealis με το estoril.
Οσαν αφορά το κόστος στο οποίο κάποια αναφέρθηκαν παραπάνω δε μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το ίδιο ρολοι με 150 ευρώ...
Αλλα επειδή 1 εικόνα 1000 λέξεις...

Εντυπωσιακό επίσης το γεγονός πως σε αυτή την τιμή τα νούμερα του bezel ειναι επίσης επικαλυμνενα με BG9 luminova κ το αποτέλεσμα φαινεται στην παραπάνω φωτογραφία!