χρησιμοποιουν για παραδειγμα ατσαλι 316 L οτι δηλαδη και αλλες εταιριες, ενταξει δεν χρησιμοποιει και γυαλι με αυξημενη ποσοτητα μολυβδου για να αντεχει πανω απο 50 χρονια γιατι αυτο θα ειχε ενα κοστος.
φοραει σε αρκετα μοντελα μηχανες ροντα , οτι δηλαδη και αλλα ελβετικα που επειδη ειναι μπραντ νειμ τα πουλανε 700 με 800 ευρω.
ενταξει οι μηχανες που εχουν παροτι ειναι ελβετικες δεν εχουν επιροδιωμενες γεφυρες αλλα αυτο δεν σημαινει μειωμενη ποιοτητα αλλα επιλογη της εταιριας σε αυτο το grade μηχανων.
θα μπορουσε σιγουρα τα ακρα απο τα pinion gears να ειναι εχουν επικαλυψη βολφραμιου αλλα δεν χρειαζονται υπερβολες σε μια τετοια κλιμακα τιμων ρολογιων.
επιπλεον σιγουρα θα μπορουσε να επιλεξει η εταιρια μηχανες με φυσικο κρυσταλλο quartz ο οποιος εχει και μεγαλυτερη αντοχη στο παλμικο μαγνητικο πεδιο.
αλλα τωρα εγω επειδη δεν ξερω και πολλα στο θεμα ποιοτητα σκεφτομαι και ρωταω αν δοκιμασε κανενας μας καμια μαρκα ελβετικου ρολογιου της ιδιας ταξης τιμης για παραδειγμα στο βουνο.
δηλαδη εκει που σκαρφαλωνει για παραδειγμα να ξυθει η κασα σε γρανιτη κατα λαθος ή να πεσει απο τον καρπο του απο υψος 15 μετρα.....εαν τοτε αυτος που εχει δωσει 10.000 ευρω για παραδειγμα για ενα ελβετικο μπρασελατο και γνωστο με "κορωνα" στο κατραν που διαφημιζονται σαν σκληροτραχηλο, διαλυσει και αντεξει ενα ινβικτα των 200 ευρω τοτε τι εχετε να πειτε???
και αν δεν αντεξει ή χανει 1 ωρα μετα τι θα πουμε??
αρα λοιπον δεν ειναι μονο θεμα φινιρισματος,επιλογης μεταλλων , ποιοτητα στο μονταρισμα κλπ αλλα και θεμα χειρισμου του ρολογιου...
οταν φορας ρολοι οποιασδηποτε χρηματικης κλιμακας και το εχεις μονο για το γραφειο τοτε δεν μπορεις να λες οτι ειναι αντοχης...διοτι δεν εχει δοκιμαστει σε αντιξοες συνθηκες.
και ο καλυτερος δοκιμαστης ειναι μονο ο πελατης διοτι οι αλλες μπορει να διαφημιζουν οτι πηγε μεχρι και στον πλανητη κρονο.
και το κουαλιτι κοντρολ ειναι μια μεγαλη ιστορια....
εγω εαν εφτιαχνα ρολογια και ειχα εταιρια θα νοικιαζα ελικοπτερο και θα εριχνα απο το ελικοπτερο τα ρολογια μου απο υψος 400 μετρα για να λεω οτι εχουν τεραστια αντοχη.....αλλωστε ποιος δεν θα το πιστευε αφου θα το διαφημιζα στα καλυτερα περιοδικα και εφημεριδες...

οπως κανουν ολοι δηλαδη

ολα στο μαρκετινγκ στηριζονται μη γελιομαστε