Καλησπέρα σε όλους!
Την περασμένη Πέμπτη, ημέρα των γενεθλίων μου, περισσότερο για να νιώσω ότι πήρα ενα δωρο στον εαυτό μου, εβαλα μια παραγγελία για ενα Invicta Vintage 1953 automatic, το κλασικό το μαυρο.
Αυτό.
https://www.invictastores.eu/collections/pro-diver/invicta-vintage-pro-diver-31290-mens-automatic-watch-40mm/

Με τιμη προσφοράς μόλις 114 € μεχρι 31/8, η αρκούντως παρορμητική αυτη αγορά ειχε πολύ μικρό ρισκο....
Το ρολόι ηρθε σήμερα από Ολλανδία. Κρατηθηκα και δεν ανοιξα το δεμα μέχρι πριν από λίγο. Η συσκευασία η γνωστη που εχω περιγράψει και παραπάνω. Δυο χαρτονενια κουτιά και ενα ψευτοδερμάτινο με το ρολόι. Ολα κιτρινα, εννοείται!!

Η μόνη διαφορά σε σχεση με το πρωτο invicta, μια επισης κατακιτρινη πλαστικοποιημένη τσάντα (όπως αυτές τις επαναχρησιμοποιουμενες που παιρνουμε στα σουπερ-μαρκετ) με τα σηματα της εταιρείας. Ωραία μαρκετινιστικη λεπτομερεια, κατα τη γνωμη μου. Μόνο αυτό το καναρινί κίτρινο δεν αντέχεται...

Και τώρα το ρολόι.
Με δυο λόγια... δεν πίστευα ότι πήρα τέτοιο ρολόι με 114 €!!!

Ωραίο, "καθαρό" vintage σχεδιο χωρίς τις γνωστές σχεδιαστικές υπερβολές της invicta και ετη φωτός μακριά σε ποιότητα από άλλα της ρολόγια. Ωραία, στιβαρή κάσα σε σωστό μεγεθος, πολύ καλό μπρασελέ (για την τιμή του), καμμία σχέση με το προηγούμενο invicta, διακριτικές πινελιές "πολυτελειας" σε δεικτες και ενδείξεις που τονίζουν ακόμα περισσότερο τον vintage χαρακτήρα του, τυπικά χαρακτηριστικά diver (βιδωτη κορωνα, 200μ wr κλπ.). Βέβαια θα μπορούσε να εχει ενα ζαφειρι αντί για απλό κρύσταλλο, και αυτό το τεραστιο "Invicta" στο καντράν χαλάει λίγο την αισθητική, αλλά με τετοια τιμή κτησης ας μη γκρινιαζουμε. Επίσης παρατηρησα ότι η κορώνα, παρα την ελλειψη ημερομηνίας στο καντράν, εχει πρώτη θεση τραβηγματος και το ρολόι εχει κανονικά ημερομηνία (την ακουσα να αλλάζει), απλά δεν έχει παραθυρο, vintage γαρ, και δεν φαίνεται. Αλλωστε η μηχανή ειναι η γνωστή ΝΗ35Α της Seiko με hacking και κουρδισμα από την κορώνα.
Στο χερι που το εβαλα για δοκιμή για λίγο, αφού το μπρασελέ θελει κοντυμα, καθεται ωραία παρόλο τα 40χιλ. που τα θεωρώ οριακά για μενα, μάλλον λόγω μακριών lugs.
Τέλος πάντων, παρα την όχι καλή γνώμη που ειχα γενικά για τα Invicta, αυτό εδω το ρολόι, σιγουρα μου αφησε θετικότατες εντυπώσεις και αλλαξε τη γνώμη μου προς το καλύτερο...μονο να ελπίσουμε μην ειναι ένας μόνο "κούκος"...