Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία!
Πρώτο μου ποστ στο φόρουμ αυτό.
Με λένε Θοδωρή και είμαι 23 χρονών.
Ο λόγος που άνοιξα το thread αυτό είναι το ρολόι του παππού μου που βρέθηκε στα χέρια μου. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για προφανείς λόγους.
Είναι αυτόματο κουρδιστό. Από το 2002 που πέθανε ο παππούς μου το ρολόι στεκόταν στο κομοδίνο πάνω. Όποτε το μετακινούσε η γιαγιά μου για να ξεσκονίσει αμέσως έπερνε μπροστά και δούλευε. Μου το παραχώρισε τώρα στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς.
Μέχρι που μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα να κάνω αυτό που κάνω σε όλα μου τα ρολόγια και μου το 'χε πεί ένας φίλος, να το σαπουνίσω και με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και λίγο νερό να το καθαρίσω. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά βρώμικο κυρίως στο κούμπωμα του.
Μέχρι να πέσει νερό πάνω του δούλευε ( το αν έχανε δευτερόλεπτα δεν το ξέρω και δεν είναι της παρούσης ), καθώς το βούρτσιζα εξακολουθούσε να δουλεύει, λίγο αργότερα όταν το ξέβγαλα διαπίστωσα πως......kaputt! Δυστυχώς σταμάτησε. Όταν το κουνήσω απότωμα ο δείτης των δευτερολέπτων περιστρέφεται, αλλάζει θέση, αλλά δεν γυρίζει κανονικά. Πήρε υγρασία το καντράν μέσα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.
Από πίσω η κάσα λέει WATER RESISTANT εξού και το έβρεξα ειδάλλως δεν θα το δοκίμαζα καν...
Βοήθεια χριστιανοί εσείς που ξέρετε...
Αύριο σκεφτόμουν να το πάω σε κάποιους ρολογάδες στην περιοχή μου να μου πούν αν επισκευάζεται...
Ορίστε και κάποιες φώτο...

Πώς σας φένετε;;
Κάθε γνώμη-άποψη σεβαστή. Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον ωρολογοποιό θα το εκτιμούσα.
Από ότι έψαξα και βρήκα ο μηχανισμός g429 χρονολογείται στο μακρινό 1969. Δεν με ενδιαφέρει να το πουλήσω. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θέλωνα το επισκευάσω ( αν γίνεται ), να αλλάξω καντράν γιατί έχει αρκετά σημάδια το υπάρχον και να το φοράω.