Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 664147 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #7635 στις: Σήμερα στις 14:47:00 »
Αλλά ας πάρουμε για μιά ακόμη φορά τα πράγματα από την αρχή...

Έψαχνα Moser από καιρό αλλά δεν είχα εντείνει τις προσπάθειες.
Είχα εικόνα της αγοράς, αλλά κατά βάσιν δεν ήθελα μεταχειρισμένο μοντέλο για συγκεκριμένους λόγους.

Τα περισσότερα pre-owned εδώ στην Ασία (κι ειδικά στην Ιαπωνία) είναι γυαλισμένα, συν το ότι τα λίγα κομμάτια στα οποία έχω τώρα καταλήξει τα έχω αποκτήσει όλα καινούργια - άρα ήθελα κατά προτίμηση να αποφύγω ένα μεταχειρισμένο.

Στο μεταξύ κοιτούσα και GP (Laureato Skeleton αποκλειστικά), έβλεπα τα 11.59 της ΑΡ, όπως κι άλλα παρεμφερή με βάση πάντα τα δικά μου γούστα.
Γυαλισμένο το ένα, πενταετίας το άλλο, ατσάλινα μπρασελέ ήθελα να τα αποφύγω, πού τον πιάνεις, πού τον αφήνεις, όλο και έριχνα μια κλεφτή ματιά ενίοτε στα Moser.

Στοκ δεν υπήρχε. Ελάχιστα τα NOS, κι αυτά σε ψηλές τιμές.
Λέω κοίτα να δεις, άμα δεν την κάνεις τώρα την υπέρβαση, πότε θα την κάνεις;
Δηλαδή το είχες το ρολόϊ, δύο μάλιστα Endeavor με ροζ κάσα, και κακώς τα έδωσες, αν θες πάλι ένα τότε ψάξτο ειδάλλως πάμε για άλλα βουνά και λαγκάδια.

Πέτυχα ένα ωραίο Endeavor λοιπόν, online, και του έστειλα WhatsApp του τύπου, να δω τί έχουμε δηλαδή.
Ε, τυχαίνει να έχει ο συγκεκριμένος μαγαζιά retail στο Hong Kong αλλά το κεντρικό του γραφείο και την αποθήκη του εδώ στην Κίνα, στην πόλη που βρίσκομαι...

Μου λέει να στο φέρω εδώ το ρολόϊ να το δεις.
Συμφωνούμε την τιμή, περνώ χθες από την τράπεζα να βγάλω μετρητά (HKD), και σήμερα Σάββατο ήταν το viewing.

Φθάνω στα γραφεία τους, πού να ξέρεις βέβαια τί θα συναντήσεις και τί θα αντιμετωπίσεις.
Όπως και νά'χει, άμα είσαι των εξερευνήσεων, οι δρόμοι δεν ανοίγονται αλλιώς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #7636 στις: Σήμερα στις 15:50:54 »
Είχα φουλάρει το αυτοκίνητο το προηγούμενο βράδυ - 38 λίτρα, €46 λογαριασμός.

Έβγαλε ο υπολογιστής μετά ότι έχουμε 815 χλμ αυτονομία, υποθέτω αυτοί οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τις ως τώρα καταναλώσεις.

Το ραντεβού ήταν στις 14:00.
Φθάνω κατά τις 12:30, είμαι ακόμη νέοπας με την κίνηση εδώ (19 εκατομμύρια κάτοικοι στην πόλη και τα περίχωρα αυτής, γαρ...)

Στέλνω του τύπου μήνυμα ότι κοίτα, εγώ είμαι εδώ, μη βιάζεσαι για το ραντεβού.

Η φωτό πιό πάνω του κτηρίου είναι από το πλάϊ.
Παλιά κατασκευή, μέσα όμως πολυτελές.

Ξενοδοχείο (συνοικιακό) και οδοντιατρική κλινική στο ίδιο κτήριο.
Φθάνει ο τύπος σε κανένα μισάωρο, 22 χρονών παιδάκι.

Ιδρωμένος, μου λέει "...μένω εδώ κοντά..."
Του λέω δικό σου είναι το μαγαζί, του πατέρα σου;

"Όχι..." μου λέει, "...είναι του θείου μου..."
Όπως και νά'χει εμάς δεν μας αφορά.

Παίρνυμε το ασανσέρ και πάμε πάνω.
Μεγάλο γραφείο, δωμάτια από εδώ, δωμάτια από εκεί. Πάνω από 200-250 τ.μ.

Μου λέει πάμε μέσα να δεις το Moser.
Βγαίνουμε στο διάδρομο.
Καμμιά δεκαριά άτομα κει μέσα θα μέτρησα.

Κλασικά σε γραφεία (κλειστά χωριστά δωμάτια με τζάμι δηλαδή) που στριμώχνονται τέσσερις-τέσσερις, γραφεία κλειστά που στην Ευρώπη κανονικά θα έβαζαν έναν ή το πολύ δύο (αντικρυστά) μέσα σε τέτοιο γραφείο.

Περνάμε από το γραφείο του ιδιοκτήτη, στο δρόμο για το άλλο γραφείο που θα βλέπαμε το Μόζερ.

Σταματώ σκεπτόμενος να κάνω ένα νόημα να πω ένα γεια.
Ορθάνοικτες οι πόρτες. Μέσα ίσα με 70-80 τ.μ. όλος ο χώρος.

Γραφείο με ξύλινα στοιχεία (τραπέζι, καρέκλες), σύστημα σερβιρίσματος τσαγιού πάνω κλασικά (αυτό θα σας το περιγράψω άλλη φορά).
Σαλόνι πιό πέρα και meeting table ακόμη πιό πέρα.

Κλασική διάταξη κι άπλα χώρου Κινέζου boss, έχω δει κι άλλο γραφείο έτσι.
Σαν διαμέρισμα στην κυριολεξία.

Ο τύπος ήταν στο γραφείο του, σταυροπόδι, κάπνιζε, σαγιονάρα, βερμούδα, καζινόφατσα, κι ούτε καν ασχολήθηκε να γυρίσει το κεφάλι του να πει ένα γεια.
Κλασικός Κινέζος μπάρμπας που είναι πάνω από το χρήμα από το πρωΐ ως το βράδυ.

Φρουρός / άνθρωπος της εμπιστοσύνης μέσα στο γραφείο του, ούτε καν να του πει ότι έκανα κάπως έτσι να τον κοιτάξω ή να πω ένα γειά.
Να συστηθούμε δηλαδή ρε φίλε τώρα που θα κάνουμε και μπίζνα μαζί. Μπα, τίποτα.
Έτσι τό'χουν εδώ, τα έμαθα καλά τώρα.

Τραβιέμαι πίσω και συνεχίζω δίπλα για το άλλο δωμάτιο που είναι το ρολόϊ.
Μπαίνω μέσα.

Ο φρουρός με το κοντομάνικο λευκό πόλο έχει φύγει από το δωμάτιο του αφεντικού και με έχει ακολουθήσει.

Full set, tag, χαρτιά, όλα. Ακόμη και το polishing cloth, ανέπαφο στη χάρτινη συσκευασία του.
Κοιτώ την κάρτα, no date, HK local set (σφραγίδα AD: Oriental Watch Co. Hong Kong).

Εντάξει, του λέω.

Μου λέει "...Αυτό ήταν; δεν θα το εξετάσετε το ρολόϊ;"
"Παιδί μου..." του λέω, "...το είχα το ρολόϊ και ξέρω."

"Στο timegrapher αν το έχεις βάλει για να δούμε χρονομετρία και amplitude έχει καλώς, αν όχι δεν πειράζει, έχω ωρολογοποιό που ό,τι θέλω για κάποια ρύθμιση ίσως αν χρειαστεί θα το τακτοποιήσω."

Νάσου όμως που στο χώρο που βρισκόμασταν ήταν το δωμάτιο που έχουν ανοικτά σε προθήκες όλο το στοκ που κρατούν εκεί στην 'αποθήκη'...

Εκεί που έχουμε καθήσει, παραδίπλα είναι δύο μεγάλα racks με XL μεγέθους βελούδινες προθήκες για ρολόγια, πρέπει να υπήρχαν συνολικά εκεί πάνω από 150 κομμάτια.

Τελειώνει η συζήτηση για το Μόζερ, τους δίνω τα μετρητά, συζητάμε για το wire του υπολοίπου ποσού (έγινε μετέπειτα σε άλλο γραφείο).

Ο μπράβος μεσαίου αναστήματος έχει κάτσει όρθιος μπροστά από τις προθήκες γιατί εδώ μιλάμε για μεγάλο στοκ και τα ρολόγια είναι απροστάτευτα, ούτε βιτρίνα ούτε τίποτε.

Σηκώνομαι όρθιος, αρχίζει η συζήτηση.
Δείτε μερικά κομμάτια αν θέλετε, μου λέει ο μικρός.

Τα φώτα σβηστά στο δωμάτιο, δεν έχει πολύ φωτισμό.
Σκύβω κι αρχίζω να κοιτώ.

Στα 15"-20" πρώτα δεύτερα έχω δει VC Overseas tourbillion 43mm, Patek Philippe 5940 μαύρο dial, ALS Dato perpetual, VC 56 stainless σε μπρασελέ (NOS), το Grande Reverso 8d large date που βλέπετε στη φωτό και το οποίο δοκίμασα, ένα κάρο Blancpain κι ένα κάρο Glashuette Original, ένα Ulysse Nardin Freak, και ούτε κι εγώ τώρα θυμάμαι τί άλλο.

Προφανώς είναι ρολόγια που είτε ο τύπος έχει στο Chrono24, είτε στοκ που το έχει πάρει από ADs και ετοιμάζεται να το βγάλει στο μαγαζί του ή στην πλατφόρμα των Γερμανών.

Παγωμένος και σαστισμένος, δεν έχω πολύ χώρο να κάτσω να ρωτήσω για μοντέλα, τιμές, δοκιμές, κλπ.
Θα ξαναπάω βέβαια από βδομάδα να παραλάβω, οπότε θα δοκιμάσω κάτι αν θέλω (αφήνουν 2 ημερολογιακές να κάνει clear το wire, τρίχες δηλαδή, τα χρήματα μπήκαν σε 4 λεπτά - έχουν δίκιο όμως και το ξέρω οπότε δε λέω κουβέντα).

Έβαλα για την τιμή των όπλων τούτο το Reverso, που φαίνεται από μακριά να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Του λέω του μικρού "...Τούτο δω είναι πολύ ωραίο ρολόϊ, πόσα ζητάτε;"
Μου λέει "...72,000 HKD..." (negotiable φυσικά), "...αλλά δεν έχει χαρτιά..."

"Είναι πάρα πολύ ωραίο κομμάτι...", συμπληρώνω, "...είχα παλαιότερα το ίδιο στην έκδοση Sun-Moon 8 days..."
Μου απαντά "...Μας το έφερε ένας πελάτης που δεν το ήθελε. Δείτε το και το συζητάμε, το ρολόϊ είναι πολύ καιρό εδώ και δεν φεύγει εύκολα..."
Φωτιά.

Ανοίγονται νέοι δρόμοι και συνειδητοποιείς πως ακόμη δεν έχεις δει τίποτε...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions