Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2230133 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #12990 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 11:06:06 πμ »
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία το daytona δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα R. Επειδή εμένα μου αρέσει πραγματικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχω στην κατοχή μου 4030 και 4130. Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο ή άχρηστο όπως έχω δει να χαρακτηρίζεται εδώ. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Το δευτερο το έχετε δει να κάνει βουτιές μέχρι και στη θάλασσα. Όχι ότι το συνηθίζω, αλλά έφυγα διακοπές και είπα να πάρω αυτό μαζί μου. Ήμουν σε παραλία με κόσμο και δεν ένιωθα άνετα να το βάλω στην τσάντα ή να το αφήσω στο δωμάτιο. Αναγκαστικά κολυμπούσε για δυο εβδομάδες. 
το 4030 είναι του 2000 σχεδόν NOS δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Χρονομετρία εντός COSC 21 χρόνια μετά.
το 4130 του 2002 έκανε τελευταία φορά service το 07 στην R από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του από τον οποίο και το αγόρασα. 
Λειτουργεί επίσης απρόσκοπτα με χρονομετρία εντός COSC.
Οι εν λόγω καλίμπρες είναι μαζικής παραγωγής. Δε μπορείς συνεπώς να τις συγκρίνεις με αντίστοιχες ΥΩ που φτιάχνονται στο χέρι. Στην κατηγορία τους λοιπόν πρόκειται για κορυφαίες μηχανές, εξαιρετικά αξιόπιστες, που δίνουν ζωή σε ένα iconic μοντέλο της εταιρίας.
Το πρόβλημα για κάποιους είναι η εταιρία, όχι η μηχανή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12991 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 11:20:24 πμ »
Όλα τα χαρακτηριστικά που παρέθεσα παραπάνω τα βρίσκεις σε μηχανές μαζικής παραγωγής. Εκτός του triple split, εκεί υπερέβαλα λίγο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Rolex
« Απάντηση #12992 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 11:24:36 πμ »
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία το daytona δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα R. Επειδή εμένα μου αρέσει πραγματικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχω στην κατοχή μου 4030 και 4130. Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ άσχημο ή άχρηστο όπως έχω δει να χαρακτηρίζεται εδώ. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Το δευτερο το έχετε δει να κάνει βουτιές μέχρι και στη θάλασσα. Όχι ότι το συνηθίζω, αλλά έφυγα διακοπές και είπα να πάρω αυτό μαζί μου. Ήμουν σε παραλία με κόσμο και δεν ένιωθα άνετα να το βάλω στην τσάντα ή να το αφήσω στο δωμάτιο. Αναγκαστικά κολυμπούσε για δυο εβδομάδες. 
το 4030 είναι του 2000 σχεδόν NOS δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Χρονομετρία εντός COSC 21 χρόνια μετά.
το 4130 του 2002 έκανε τελευταία φορά service το 07 στην R από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του από τον οποίο και το αγόρασα. 
Λειτουργεί επίσης απρόσκοπτα με χρονομετρία εντός COSC.
Οι εν λόγω καλίμπρες είναι μαζικής παραγωγής. Δε μπορείς συνεπώς να τις συγκρίνεις με αντίστοιχες ΥΩ που φτιάχνονται στο χέρι. Στην κατηγορία τους λοιπόν πρόκειται για κορυφαίες μηχανές, εξαιρετικά αξιόπιστες, που δίνουν ζωή σε ένα iconic μοντέλο της εταιρίας.
Φίλε Άγγελε (χρόνια πολλά για τη γιορτή σου κιόλας) συμφωνούμε σε όλα.

Η κουβέντα (στην οποία συμμετέχω εγώ προσωπικά) είναι για τον τίτλο του "καλύτερου αυτόματου χρονογράφου". Εκεί διαφωνώ. Η 4130 δεν είναι το τέλος του δρόμου για τους αυτόματους χρονογράφους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12993 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 11:35:47 πμ »
..........
Και για να σε πειράξω λίγο, μου λες ότι σε event της Breitling συζητάνε σαν καλύτερο χρονογραφο τον in-house της Breitling? Colour me shocked

(Εννοείται κάνω πλάκα, μην παρεξηγηθώ).

....σε όλες τις "συναντήσεις" και σε κλειστό κύκλο, πάντα εξετάζεται ο ανταγωνισμός.  ;)

Σχολιάζεις τεχνικές - επικοινωνίες - μαρκετινγκ - επιδόσεις - μερίδια αγοράς, κλπ

Δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε σπάνιο.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12994 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 11:42:14 πμ »
Φίλε Άγγελε (χρόνια πολλά για τη γιορτή σου κιόλας) συμφωνούμε σε όλα.

Η κουβέντα (στην οποία συμμετέχω εγώ προσωπικά) είναι για τον τίτλο του "καλύτερου αυτόματου χρονογράφου". Εκεί διαφωνώ. Η 4130 δεν είναι το τέλος του δρόμου για τους αυτόματους χρονογράφους.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Χρήστο. Συμφωνούμε. Αν πρόσεξες δεν έγραψα ότι είναι Η κορυφαία. Έγραψα ότι είναι κορυφαία. Και ειλικρινά δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να καταλήξει στην πρώτη των πρώτων αν υπάρχει τέτοια. Με δεδομένο ότι στη συζήτηση πάντα υπεισέρχονται και υποκειμενικά κριτήρια, σε όποια μηχανή και να καταλήξουμε πάντα θα υπάρχει αντίλογος. Η τοποθέτηση μου αφορούσε προσωπική εμπειρία που έχω από τις μηχανές καθώς τυχαίνει να τις έχω στη συλλογή μου κυρίως ως προς την αξιοπιστία. Breitling δε διαθέτω οπότε δεν έχω και άποψη. Είναι άλλο πράγμα να έχεις το ρολόι, να το έχεις ζήσει, να το έχεις σερβίρει και να βλέπεις πως αυτό λειτουργεί σε βάθος χρόνου και άλλο να παραθέτεις πράγματα που έχεις διαβάσει ή ακούσει. Το τελευταίο δεν είναι αιχμή προς κανέναν. Για να μην παρεξηγηθώ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #12995 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:00:09 μμ »

.................Είναι άλλο πράγμα να έχεις το ρολόι, να το έχεις ζήσει, να το έχεις σερβίρει και να βλέπεις πως αυτό λειτουργεί σε βάθος χρόνου και άλλο να παραθέτεις πράγματα που έχεις διαβάσει ή ακούσει. Το τελευταίο δεν είναι αιχμή προς κανέναν. Για να μην παρεξηγηθώ.

Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. :)

Και αν κάποιοι επιμένουμε σε κάποιες κατασκευές, πχ εγώ ο ξεροκέφαλος, , σε αυτό ακριβώς στηρίζομαι, στην προσωπική αντίληψη, μετά από συμβίωση.

Και υποκλίνομαι στον φίλο @angelo , που το τοποθέτησε τόοοοοοοοοοοοσο σωστά.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος criss6

• Sr. Member
  • ¯\_(シ)_/¯
    • Προφίλ
« Απάντηση #12996 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:02:11 μμ »
εγώ έχω να πω ότι πολύ σύντομα κλείσαμε το θέμα του linux και δε μάθαμε ποια distro χρησιμοποιούμε...   ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #12997 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:25:13 μμ »

Να ξεκινήσω ανάποδα. Αν το έβαζες στην τσάντα, μάλλον δεν θα το ξανάβλεπες.  :'( :'( :'(

Επειδή, είμαι αυτός που μονίμως το χαρακτηρίζει ως το πιο άχρηστο ρολόι, να διευκρινίσω, ότι πάντα σέβομαι τις επιλογές των άλλων, αλλά, εξακολουθώ να έχω και την άποψή μου. Κατάληξη προσωπικών εμπειριών.  :(

Πληροφοριακά, αν θέλεις, μας αναφέρεις την χρήση που τους κάνεις, πχ χρησιμοποιείς τον χρονογράφο ? και κάθε πότε ?

Εγώ, ήμουν κάτοχος, και τον χρησιμοποιούσα. Και σαν χρονογράφο, και στην θάλασσα.

Η δυσκολία χρήσης, ήταν χαρακτηριστική, χώρια το ημερήσιο κούρδισμα, χώρια την έλλειψη ημερομηνίας.

Αν είναι να έχω ένα τέτοιο ρολόι, χωρίς να μπορώ εύκολα να χρησιμοποιώ τον χρονογράφο, και να μην έχει και ημερομηνία, στις δικές μου επιλογές, χάνει. :o Για να βλέπω μόνον την ώρα, θα επέλεγα ένα άλλο. πχ ένα Datejust.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι άσχημο ρολοι το Daytona. Χρονογράφος είναι, τυπικό το σχήμα, ποιότητα της Rolex, και πολύ χαρακτηριστικό.

Αλλά, σαν χρήση, ............... :-[

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12998 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:36:50 μμ »
Γιατί...?! Χρησιμοποιεί κανείς τον χρονογράφο...?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12999 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:43:29 μμ »
Εγώ απλά θα πω ότι το καλύτερο ρολόι ή μηχανισμός  (σε όποια κατηγορία θέλετε) απλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν τα αντικειμενικά κριτήρια που να το αξιολογήσουν.

Υπάρχουν εκ των κορυφαίων και εκεί βεβαίως και ανήκει και η καλιμπρα της R μαζί με της Β, της zenith, της Bregeut, την 9300 της Ω που δεν ανέφερε κανείς και άλλες μαζικής παραγωγής.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13000 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:43:41 μμ »
Ναι,στη lemania 5100  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13001 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 12:47:42 μμ »
Να ξεκινήσω ανάποδα. Αν το έβαζες στην τσάντα, μάλλον δεν θα το ξανάβλεπες.  :'( :'( :'(

Επειδή, είμαι αυτός που μονίμως το χαρακτηρίζει ως το πιο άχρηστο ρολόι, να διευκρινίσω, ότι πάντα σέβομαι τις επιλογές των άλλων, αλλά, εξακολουθώ να έχω και την άποψή μου. Κατάληξη προσωπικών εμπειριών.  :(

Πληροφοριακά, αν θέλεις, μας αναφέρεις την χρήση που τους κάνεις, πχ χρησιμοποιείς τον χρονογράφο ? και κάθε πότε ?

Εγώ, ήμουν κάτοχος, και τον χρησιμοποιούσα. Και σαν χρονογράφο, και στην θάλασσα.

Η δυσκολία χρήσης, ήταν χαρακτηριστική, χώρια το ημερήσιο κούρδισμα, χώρια την έλλειψη ημερομηνίας.

Αν είναι να έχω ένα τέτοιο ρολόι, χωρίς να μπορώ εύκολα να χρησιμοποιώ τον χρονογράφο, και να μην έχει και ημερομηνία, στις δικές μου επιλογές, χάνει. :o Για να βλέπω μόνον την ώρα, θα επέλεγα ένα άλλο. πχ ένα Datejust.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι άσχημο ρολοι το Daytona. Χρονογράφος είναι, τυπικό το σχήμα, ποιότητα της Rolex, και πολύ χαρακτηριστικό.

Η συζήτηση είναι,νομίζω, για το πόσο καλός cal είναι ο 4130 και για το κατά πόσο είναι in house .
Σα ρολόι το daytona και εγώ ποτέ δεν ήμουν φαν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13002 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 13:12:01 μμ »

Χρήση στο περπάτημα κυρίως και στο μαγείρεμα  :D . Βράζεις μακαρόνι και κοιτάς το χρονογράφο  :D :D
Κάποιες φορές απλά τον βάζω και δουλεύει για να τον βλέπω. Βίτσιο...
To Βιδωτό πουσουάρ όντως δεν είναι βολικό αλλά από την άλλη μπαίνει στο νερό χωρίς άγχος.

Ξέρω ότι δεν το είπες άσχημο. Άλλος το είπε και δεν είναι ο μόνος.
Έχω επίσης ακούσει ότι κάποιοι λένε ότι δεν τους αρέσει γιατί γυαλίζει πολύ εξαιτίας της στεφάνης.
Περί ορέξεως σούσι...

Αναφορικά με τα υπόλοιπα.
Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία σε ένα χρονογράφο δεν έχει εύκολα θέση στο dial καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις επηρεάζει τη συμμετρία στο dial. Ειδικά αν μιλάμε για 3 subdials όπως το daytona.
Παράδειγμα ο νέος chronomaster της Zenith με την ημερομηνία στο 4. (Αντιγραφή οπτικά του daytona σε μια προσπάθεια να πάρει μερίδιο αγοράς.)

Μια εξαίρεση μου έρχεται πολύ γρήγορα στο μυαλό και αποτελεί και έναν από τους μακρινούς μου στόχους. Το dato της Lange το οποίο θα το έπαιρνα χθες από όλες τις απόψεις αν η τιμή του ήταν λογική.

Για να μου λες κούρδισμα μάλλον αναφέρεσαι σε παλιότερης γενιάς daytona. Από αυτούς που κανένας δεν τους έπαιρνε τότε και τώρα κάνουν όσο ένα διαμέρισμα.  :-X :-X :-X

Πάντως για να κάνουμε και λίγο πλάκα όταν ζητήσω γνώμες για το τι ρολόι να κρατήσω για το μέλλον επίτρεψε μου να μη σε συμβουλευτώ.
Μια το σκι με την οικογένεια, μια δε σε βολευε που δεν είχε ημερομηνία και ήθελε κούρδισμα το daytona έχεις χαρίσει 2 διαμερίσματα Γιώργο μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13003 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 14:40:10 μμ »
εγώ έχω να πω ότι πολύ σύντομα κλείσαμε το θέμα του linux και δε μάθαμε ποια distro χρησιμοποιούμε...   ;D

Elementary os
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #13004 στις: Νοέμβριος 10, 2021, 15:17:06 μμ »
.................
Για να μου λες κούρδισμα μάλλον αναφέρεσαι σε παλιότερης γενιάς daytona. Από αυτούς που κανένας δεν τους έπαιρνε τότε και τώρα κάνουν όσο ένα διαμέρισμα.  :-X :-X :-X

Πάντως για να κάνουμε και λίγο πλάκα όταν ζητήσω γνώμες για το τι ρολόι να κρατήσω για το μέλλον επίτρεψε μου να μη σε συμβουλευτώ.
Μια το σκι με την οικογένεια, μια δε σε βολευε που δεν είχε ημερομηνία και ήθελε κούρδισμα το daytona έχεις χαρίσει 2 διαμερίσματα Γιώργο μου.

Μιλάμε για ένα τέτοιο, ίδιο, χωρίς Ντεϊτόνα και χρονομετρο. Ετσι, σκέτο. Αδιάβροχο μεν, έφαγε πολλά νερά και βουτιές, αλλά, κουρδιστό. Μιλάμε για 1971-2, αγορασμένο απο Σιγκαπούρη.

Και το πόσα σπίτια έδωσα σε ρολόγια,  :( δεν θέλω να το σκέφτομαι καν, και με τελικό αποτέλεσμα να έχω πρότυπο το .............Casio Duro.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.