Η βασική αρχή κάθε service Rolex παγκοσμίως, είναι να σου παραδίδει ένα ρολόι εν λειτουργία.
Οταν κρίνουν ότι πχ οι δείκτες, το καντράν, το κρύσταλλο, κλπ, απαιτούν αλλαγή για την σωστή και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία, τότε με ερώτηση (λόγω κόστους), τα αλλάζουν. ( Πληροφορίες από ξένα forum όπου παρακολουθώ ).
Το θέμα είναι, ότι τα εξαρτήματα που αντικαθίστανται, ΔΕΝ σου επιστρέφονται. Από απλό κρύσταλλο, μέχρι μπρασελέ. Χώρια το γυάλισμα. Οπότε, σε ένα ρολόι, που κάποια στοιχεία του ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ την εποχή του, μιλάμε πάντα για στοιχεία εμφάνισης, ημερομηνίες μπρασελέ που συμπίπτουν με της κάσας, κλπ, εφόσον αλλαχτούν, το ρολόι αλλοιώνεται και παύει να είναι "αυθεντικό εποχής". Κατα συνέπεια, η οιαδήποτε αξία, που είχε προ των αλλαγών, χάνεται.
Παράδειγμα ένα 5513 που έχω στην κατοχή μου.
Αν άλλαζα το καντράν και τους δείκτες με άλλα με luminova, θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ, και εάν πάρει νερά, να ζημιωθώ το κόστος τους απλά.
Εχοντας όμως τα αυθεντικά, του 1983, και σε άριστη κατάσταση, δεν διακινδυνεύω κάποια ζημιά.
Και το επίσημα service, δεν τα αφαιρεί και να μου τα δώσει προς φύλαξη. Αν τα αλλάξουν, τα παρακρατουν.
Αυτό με αποτρέπει από την κίνηση, και το ρολόι παραμένει, στεγνό, αν και το χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα.