Κάποια στιγμή θα ανεβάσω θέμα συγκρίνοντας το με τον "αδερφο" του το 5600.
Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προσωπικά θεωρώ πλέον τα 5600 και 5610 τα βασικά μου ρολόγια. Ότι άλλο και να φορέσω από τη μικρή και φτωχή μου συλλογή, πολύ γρήγορα το αντικαθιστώ με ένα από τα δύο αυτά G-SHOCK μου.
Ιδανικά θα ήθελα τα σωθικά του 5610 στην κάσα του 5600, γιατί αυτό το κοκκινάκι του 5610 το θεωρώ υποδεέστερο από το πιο "σπαρτιάτικο" και "σοβαρό" look του 5600. Βέβαια γούστα είναι αυτα.
Όσον αφορά στα της χρονομετρίας, αν και με ένα google search θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει τεράστια διασπορά ως προς την απόδοση και των 2 μηχανών, οι
3229 των 5600,
συνήθως χάνουν από λίγο έως και πολύ (εντός των ανοχών του κατασκευαστή), ενώ οι
3159 των
5610 συνήθως κερδίζουν συντηρητικά (πχ 4-8 sec/μήνα).
Το 5600 που έχω αυτή τη στιγμή έχει απίστευτη χρονομετρία, της τάξης του 0.05spd, ενώ στο 5610 έχω κλείσει το RC και έχω ξεκινήσει να το μετρώ to τελευταίο δεκαήμερο. Ακόμα δεν έχω αξιόπιστη μέτρηση, αλλά σίγουρα το 5610 μου έχει μεγαλύτερη αστάθεια από το 5600, κάτι που ξανατονίζω πως είναι λαχείο.
Τέλος ήθελα να αναφέρω το εξής. Γενικώς τα "τετράγωνα" G-SHOCK δεν είναι και τα πιο διαδεδομένα στην Ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά μια επίσκεψη στο WUS ή στο Reddit αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τη φρενίτιδα που επικρατεί παγκοσμίως για τα 4-5 τετράγωνα και τις πολλές παραλλαγές τους.