Αποστολέας Θέμα: CASIO  (Αναγνώστηκε 1680015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jakis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: CASIO
« Απάντηση #6165 στις: Μάρτιος 22, 2018, 21:56:03 μμ »
Ναι δικα μου ειναι.

Το 2ο F91 αποτελει υμνο στην τεμπελιά, βαριέμαι να αλλάζω λουριά. Το κάθε Nato κόστισε πιο πολύ απο το ρολόι :)
To TC-50 ήταν το 1ο μου ρολόϊ και το Protrek ειναι εργαλείο για το βουνό.
Το protrek είναι το 3500,έτσι;

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το 3000, ειναι λιγο μικρότερο σε διαστάσεις. To module ειναι το ίδιο απο οτι θυμάμαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος filipdent

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6166 στις: Μάρτιος 24, 2018, 23:04:45 μμ »
Σήμερα φορούσα όλη την μέρα το protrek για να δοκιμάσω τους 3 αισθητήρες.η πυξίδα μια χαρά και σε εςωρετικο χώρο και έξω.για σωστή μέτρηση θερμοκρασίας πρέπει να βγει από το χέρι.με το βαρόμετρο δεν έβγαλα άκρη ακόμη.τελος το υψόμετρο δουλεύει μια χαρά και αυτό.στο χέρι είναι πανάλαφρο και ξεχνάς ότι το φοράς.
Αυτό που δεν μπορούσα να συνηθισω είναι τα ψηφία.οταν φόρεσα ξανά το gsteel b100 ήρθα στα ίσα μου.
Γενικά είναι μια τίμια πρόταση για αυτά που κάνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Casio MTG Β1000bd,Casio Grw Β1000 gravity master carbon,Casio Gsteel B100d,Huawei WATCH  4 pro black titanium,
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6167 στις: Μάρτιος 25, 2018, 00:41:52 πμ »
.....με το βαρόμετρο δεν έβγαλα άκρη ακόμη.τελος το υψόμετρο δουλεύει μια χαρά και αυτό.

Το υψόμετρο, ειναι μια διαφορετική ενδειξη, αλλά βασισμένη στο βαρόμετρο ( λήψη βαρομετρικής πίεσης και σετάρισμα).

Αρα, δεν κατάφερες να το δουλέψεις ?, ή θεωρείς ότι δεν λειτουργεί ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6168 στις: Μάρτιος 25, 2018, 09:19:24 πμ »
.....με το βαρόμετρο δεν έβγαλα άκρη ακόμη.τελος το υψόμετρο δουλεύει μια χαρά και αυτό.

Το υψόμετρο, ειναι μια διαφορετική ενδειξη, αλλά βασισμένη στο βαρόμετρο ( λήψη βαρομετρικής πίεσης και σετάρισμα).

Αρα, δεν κατάφερες να το δουλέψεις ?, ή θεωρείς ότι δεν λειτουργεί ?

Όχι το υψόμετρο λειτουργεί μια χαρά και έμαθα πως έχει και χειροκίνητη ρύθμιση όπου από ότι θυμάμαι πηγαίνεις στο ύψος της θάλασσας και το μηδενίζεις.το βαρόμετρο δείχνει έναν αριθμό 1000 τόσα που δεν ξέρω πως να τον ερμηνεύσω.

Το gsteel b100 το πρωί ήταν συγχρονισμένο στην νέα ώρα και δεν χρειαστηκε να συνδεθεί με bluetooth για κάτι παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 25, 2018, 09:31:38 πμ από filipdent »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Casio MTG Β1000bd,Casio Grw Β1000 gravity master carbon,Casio Gsteel B100d,Huawei WATCH  4 pro black titanium,
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος fanismarg1977

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6169 στις: Μάρτιος 25, 2018, 09:41:49 πμ »
Στο δικό μου protrek δεν άλλαξε η ώρα. Το DTS το είχα στο AUTO. Εδώ που μένω δεν πιάνει σήμα εύκολα... Κ είχε κ συννεφιά απόψε... Δεν έπρεπε να είχε αλλάξει;;;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6170 στις: Μάρτιος 25, 2018, 17:29:27 μμ »
Στο δικό μου protrek δεν άλλαξε η ώρα. Το DTS το είχα στο AUTO. Εδώ που μένω δεν πιάνει σήμα εύκολα... Κ είχε κ συννεφιά απόψε... Δεν έπρεπε να είχε αλλάξει;;;

ούτε στο δικό μου. Και γω στο auto το είχα δεν έπιανε δορυφόρο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος fanismarg1977

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6171 στις: Μάρτιος 25, 2018, 17:34:02 μμ »

ούτε στο δικό μου. Και γω στο auto το είχα δεν έπιανε δορυφόρο
Τώρα το έχω στο on... Το DST...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6172 στις: Μάρτιος 25, 2018, 21:56:27 μμ »

Όχι το υψόμετρο λειτουργεί μια χαρά και έμαθα πως έχει και χειροκίνητη ρύθμιση όπου από ότι θυμάμαι πηγαίνεις στο ύψος της θάλασσας και το μηδενίζεις.το βαρόμετρο δείχνει έναν αριθμό 1000 τόσα που δεν ξέρω πως να τον ερμηνεύσω.

Η χειροκίνητη είναι για ρυθμίσεις. Πας σε ένα υψομετρο που γνωρίζεις, πχ 0 για θάλασσα, 100 για έναν λόφο, 1250 για ένα βουνό, αλλά με δεδομένο υψόμετρο, και το ρυθμίζεις. Αυτή η ρύθμιση, ισχύει για αυτες τις ώρες, που επικρατεί η αυτή ατμοσφαιρική πίεση, άρα, μπορείς να "διαβάσεις" την υψομετρική διαφορά που ανέβηκες / κατέβηκες, κλπ

Για γενικότερη ρύθμιση, μια καλή ημέρα, ηλιοφάνεια πχ, και στην θάλασσα, ρυθμίζεις το μηδέν. Αυτή ισχύει γενικά, αλλά για καλές ημέρες, σε κακές, θα σου δείχνει παραπάνω ύψος από ότι είσαι.

Αυτή η ένδειξη, το 1000 τόσα, είναι η βαρομετρική πίεση.

Η ένδειξη είναι σε millibar (symbol: mbar or mb).

The Earth's atmosphere exerts a pressure on the surface. Pressure is measured in hectoPascals (hPa), also called millibars. Standard pressure at sea level is defined as 1013hPa.

Αλλά και αυτό, δεν είναι δεδομένο. The highest sea-level pressure on Earth occurs in Siberia, where the Siberian High often attains a sea-level pressure above 1050 mbar (105 kPa; 31 inHg), with record highs close to 1085 mbar (108.5 kPa; 32.0 inHg). The lowest measurable sea-level pressure is found at the centers of tropical cyclones and tornadoes, with a record low of 870 mbar (87 kPa; 26 inHg).

Για τυπικές χρήσεις, τα 1013 στην θάλασσα, σου δίνουν 0 μέτρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6173 στις: Μάρτιος 25, 2018, 23:24:54 μμ »

Η χειροκίνητη είναι για ρυθμίσεις. Πας σε ένα υψομετρο που γνωρίζεις, πχ 0 για θάλασσα, 100 για έναν λόφο, 1250 για ένα βουνό, αλλά με δεδομένο υψόμετρο, και το ρυθμίζεις. Αυτή η ρύθμιση, ισχύει για αυτες τις ώρες, που επικρατεί η αυτή ατμοσφαιρική πίεση, άρα, μπορείς να "διαβάσεις" την υψομετρική διαφορά που ανέβηκες / κατέβηκες, κλπ

Για γενικότερη ρύθμιση, μια καλή ημέρα, ηλιοφάνεια πχ, και στην θάλασσα, ρυθμίζεις το μηδέν. Αυτή ισχύει γενικά, αλλά για καλές ημέρες, σε κακές, θα σου δείχνει παραπάνω ύψος από ότι είσαι.

The Earth's atmosphere exerts a pressure on the surface. Pressure is measured in hectoPascals (hPa), also called millibars. Standard pressure at sea level is defined as 1013hPa.

Αλλά και αυτό, δεν είναι δεδομένο. The highest sea-level pressure on Earth occurs in Siberia, where the Siberian High often attains a sea-level pressure above 1050 mbar (105 kPa; 31 inHg), with record highs close to 1085 mbar (108.5 kPa; 32.0 inHg). The lowest measurable sea-level pressure is found at the centers of tropical cyclones and tornadoes, with a record low of 870 mbar (87 kPa; 26 inHg).

πολυ χρησιμες οι πληροφοριες.ειμαι 30 μετρα απο θαλασσα  και το ρυθμισα στο μηδεν και το υψομετρο ειναι ανα 5 μετρα.γενικα δειχνει σωστα και συνεχως και σταματαει οπως η πυξιδα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
MRG....Προσεχως

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #6174 στις: Μάρτιος 26, 2018, 00:14:45 πμ »

Πιο σωστά δεν μπορούσες να τα πείς. Πρέπει να κρατήσεις αυτό το πόστ κ να το βάζεις κάθε φορά που έχουν απορία οι νέοι κάτοχοι τέτοιων ρολογιών. Παρατηρώ οτι αυτές οι απορίες είναι συχνές.

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6175 στις: Μάρτιος 26, 2018, 00:24:28 πμ »
Πολύ ωραίο ποστ Γιώργο!
Έχει δίκιο ο Αντώνης πρέπει να το έχουμε αυτό και να το βάζουμε όταν υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6176 στις: Μάρτιος 26, 2018, 00:35:41 πμ »

Πιο σωστά δεν μπορούσες να τα πείς. Πρέπει να κρατήσεις αυτό το πόστ κ να το βάζεις κάθε φορά που έχουν απορία οι νέοι κάτοχοι τέτοιων ρολογιών. Παρατηρώ οτι αυτές οι απορίες είναι συχνές.

Σε ευχαριστώ καλέ μας Αντώνη.  :)

Οπως ξέρεις, γνωρίζω αυτά τα θέματα ( αεροπορική εκπαίδευση και μετεωρολογία συνεπικουρούμενη και από την μηχανολογία -υπερτροφοδοτήσεις , κλπ ), αλλά ήμουν και χρήστης ( .....οχι από αυτό καλέ  :'( :'( :'( ) Casio με τέτοιες δυνατότητες από το 1987.

Αλλά και τα θετικά σχόλια από εσένα, που είσαι δίκαιος αλλά και αυστηρός κριτής, είναι τιμή. Σε ευχαριστώ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6177 στις: Μάρτιος 26, 2018, 00:48:27 πμ »
Πολύ ωραίο ποστ Γιώργο!
Έχει δίκιο ο Αντώνης πρέπει να το έχουμε αυτό και να το βάζουμε όταν υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οτι θέλετε  :)

Βάλτε και αυτό, που δείχνει την πτώση πίεσης με την μεταβολή του ύψους, από 0 και 1013 mb , μέχρι τα 11.000 μέτρα, αλλά με σταθερή την πίεση και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Αυτό ανιχνεύει το πρεσοστατικό του ρολογιού ( press sensor ), που στην ουσία είναι η μεταβολή της αντίστασης-διέλευσης ρεύματος ανα μονάδα πίεσης, καλιμπραρισμενης σε μέτρα.

Variation in atmospheric pressure with altitude, computed for 15 °C and 0% relative humidity.

Στην αρχή που είχα έρθει και έγραφα διάφορα, ο Πέτρος μου είχε πεί, "ΟΚ, είμαστε και ποικίλης ύλης". ;D

Τώρα, θα το κάνουμε και science  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2018, 00:53:38 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #6178 στις: Μάρτιος 26, 2018, 01:02:25 πμ »

Σε ευχαριστώ καλέ μας Αντώνη.  :)

Αλλά και τα θετικά σχόλια από εσένα, που είσαι δίκαιος αλλά και αυστηρός κριτής, είναι τιμή. Σε ευχαριστώ.

Μην τα λες αυτά... με κάνεις να κοκκινίζω...
Σιγά την τιμή...
Απλώς τα γράφεις όμορφα, απλά κ κατανοητά. Πράγματα που τα γνωρίζω κ εγω ( αλλά ως γνωστό βαριέμαι να γράφω μια κ τις περισσότερες φορές μπαίνω απο το κινητό ) κ επιβεβαιώνω την ορθότητα των ( οχι πως υπήρχε περίπτωση να κάνεις λάθος ).

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6179 στις: Μάρτιος 26, 2018, 11:43:03 πμ »
καλημερα.ετσι πληροφοριακα ξερετε αν τα oceanus ερχονται στην ελλαδα;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
MRG....Προσεχως