καλησπερα, εχω ενα rangeman αρκετο καιρο και απλα συμβιώνουμε χωρις προβληματα.
Το ρολόι το πηρα διοτι ηταν ερωτας με την πρωτη ματια, ως τοσο δεν εχω ασχοληθει με τις δυνατοτητες αλλα παρατηρώ πως οταν υπαρχουν μεταβολες στο βαρομετρο αλλαζει και η τιμη του υψομετρου.
Π.χ το σπιτι μου ειναι στα 100μ. απο την επιφανεια της θάλασσας, σημερα που ο καιρος ειναι βροχερος και το βαρομετρο επεσε αποτομα το ρολοι λεει οτι ειμαι στα 260 μετρα απο την επιφανεια της θαλασσας.
Ακομα και να το καλιμπράρω στο σωστο υψομετρο οταν θα υπαρξουν μεταβολες της ατμοσφαιρικης πιεσης το υψομετρο παλι θα παει οπου αυτο γουσταρει.
Κατι δεν παει καλα με τον αισθητηρα ή κατι μου διαφεύγει?
Εχει ξανα-αναφερθεί,
αν ψάξεις θα το βρείς, το υψόμετρο είναι σχετικό.
Με 1013 mB, δηλαδή με καλό καιρό, καλιμπράρεις το μηδέν ύψος, στο επίπεδο της θάλασσας.
Από εκεί και πέρα, με στάνταρντ αυτήν την βαρομετρική, έχεις τυπική ένδειξη ύψους.
Ανεβαίνοντας, που χαμηλώνει η πίεση, ο σένσορας την μετατρέπει σε ύψος.
Οταν πέφτει το βαρομετρικό, σου δείχνει ύψος.
Π.χ το σπιτι μου ειναι στα 100μ. απο την επιφανεια της θάλασσας, σημερα που ο καιρος ειναι βροχερος και το βαρομετρο επεσε αποτομα το ρολοι λεει οτι ειμαι στα 260 μετρα απο την επιφανεια της θαλασσας.
Ανα πάσα στιγμή, με οιαδήποτε ατμοσφαιρική, το μόνο σωστό ( ...σχεδόν

), είναι το πόσο μετακινήθηκες καθ' ύψος, μεταξύ δύο σημείων. Τίποτε άλλο.
Σημ. Πολλά αεροπορικά ατυχήματα έχουν συμβεί, από την μη διόρθωση της πραγματικής πίεσης στα υψόμετρα. Σου δείχνει ύψος, λόγω χαμηλής βαρομετρικής, που στην πραγματικότητα δεν έχεις.