Γιατί έχω dejavu με το συγκριτικό;
Μιας και είχα το ΜΜ300 και συνεχίζω να έχω το Whiteshark (Sharkhunter 750Τ με λευκό λεπτοδείκτη) μπορώ να πω δύο λογάκια.
Κατ' αρχάς για μένα δεν είναι το σωστό συγκριτικό. Το 5000Τ είναι το σωστό Δόξα που μπαίνει απέναντι στο ΜΜ300. Αυτό είναι το καταδυτικό "πολυτελείας" της Δόξα. Έχει απλικέ ενδείξεις ωρών, γυαλισμένους δείκτες, μικρορυθμιζόμενη μπούκλα, ΕΤΑ 2892 σε σχέση με την 8L35, βαλβίδα ηλίου σε σχέση με την τεχνολογία της Σέικο για το ήλιο.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το 750Τ δεν μπορεί να σταθεί στο συγκριτικό, αλλά όπως και να 'ναι χάνει πόντους σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Βέβαια και το 750Τ έχει κάποιους άσσους στο μανίκι του. Ζαφείρι αντί για χάρντλεξ, 750μ αντί για 300μ, κορώνα με δύο τσιμούχες αντί για μία. Το 750Τ έχει την καλύτερη στεφάνη της αγοράς (κι έχω δουλέψει πολλές στεφάνες). Του ΜΜ300 είναι εξαιρετική, απλά έχει απέναντι του την καλύτερη στεφάνη σε πιάσιμο, αίσθηση, ακρίβεια. Στο ΜΜ300 θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσεις τη λαστιχένια αίσθηση μιας και έχει από κάτω της μια τσιμούχα για να την φρενάρει και να προσφέρει ακρίβεια στην περιστροφή. Στα συν της το μαύρο αλουμινένιο ένθετο που είναι πιο ευανάγνωστο από την εγχάρακτη της Δόξα (όχι πως είχα ποτέ πρόβλημα) και η πανεύκολη αφαίρεση και επανατοποθέτησή της. Μιας και έχει την τσιμούχα εύκολα μαζεύει πουρί και στουμπώνει, και ο εύκολος καθαρισμός είναι εκ των ουκ άνευ. Στο Δόξα σας εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να αφαιρέσετε και κυρίως να κουμπώσετε τη στεφάνη. Ευτυχώς δε βρομίζει εύκολα και λίγο πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό αρκεί. Στο Δόξα η στεφάνη μιας και εξωτερικά είναι γυαλιστερή είναι μαγνήτης γρατζουνιάς κι απλά μαθαίνεις να ζεις μ' αυτό.
Γιατί έδωσα το ΜΜ300: Το ρολόι είναι βαρύ και δεν καθόταν καλά στον καρπό μου και το λεπτό μπρασελέ δε βοηθούσε. Ακόμη και με ιμάντα είχα ζήτημα. Και το κυριότερο, δε με έκανε κλικ, δε με εξιτάρισε.
Γιατί κράτησα το 750Τ: Είναι το ρολόι που στέκεται πιο καλά στον καρπό μου από οποιοδήποτε άλλο ρολόι. Είναι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Έχει πολύ καλό και ωραίο μπρασελέ αν και δε φοράω μπρασελέ.