Εισαγωγή Αγαπητοί μου φίλοι! Αφού σας τρέλανα και σας τα ζάλισα με την αναμονή (είχα δουλειά ρε παιδιά

…χαχαχα

…) όπως λέει και ο τίτλος σας παρουσιάζω το νέο μου ρολόι. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πόσο καιρό ήθελα να πάρω ένα Citizen της σειράς NY00… (
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=1148.msg15577#msg15577). Μάλλον τώρα θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή και γι αυτό να πήγαν όλα μια χαρά. Αρχικά σκαφτόμουν το ΝΥ0040 αλλά έμοιαζε αρκετά με το skx007 που ήδη έχω. Μετά πήγα σε αυτό με το full luminous dial αλλά θεώρησα ότι δεν θα το φορούσα αρκετά και κατέληξα στο 0045 το οποίο βγάζει στα μάτια μου μια άλλη αίγλη με τις χρυσές λεπτομέρειες και το μαύρο του καντράν.
ΜαγαζίΤο ρολόι αγοράστηκε από το (
http://mywatcheshub.com/) . Το μαγαζί γνωστό σε όλους μας και αρκετοί από εδώ μέσα έχουν προβεί σε παραγγελία για απόκτηση κάποιου ρολογιού. Πολλά μέλη αντιμετώπισαν τον τελευταίο καιρό αρκετά προβλήματα με τις παραγγελίες τους εξαιτίας ανεπαρκούς επικοινωνίας με το εν λόγο κατάστημα ή ακόμα και απώλεια του δέματος τους, έχοντας ως αναγκαστική λύση αυτή του dispute. Έβλεπα μέσα στο απόθεμα πριν κάνω την παραγγελία 4 κομμάτια από το συγκεκριμένο ρολόι. Σάββατο βράδυ 30 Ιουνίου αργά το βράδυ στέλνω mail να ρωτήσω αν το απόθεμα που βλέπω είναι πραγματικό ή πλασματικό. Δευτέρα 8 το πρωί είχα την απάντηση σε mail από τον υπεύθυνο πωλήσεων του καταστήματος, λέγοντας μου ότι το απόθεμα είναι ρεαλιστικό και να προβώ σε παραγγελία, δεδομένου του γεγονότος ότι είναι τα τελευταία κομμάτια που υπάρχουν και δεν θα ξαναφέρουν. Έτσι και έγινε. Δευτέρα 2 Ιουλίου το μεσημέρι έγινε η παραγγελία και Τρίτη πρωί μου έρχονται σε mail αναλυτικοί σύνδεσμοι οι οποίοι παρέπεμπαν στα ταχυδρομεία της Σιγκαπούρης, της Ταιβάν καθώς στα δικά μας ΕΛΤΑ με απώτερο σκοπό την αναλυτική παρακολούθηση του δέματος μέσω του κωδικού track & trace. Όχι απλώς δούλευαν όλα άριστα, με αναλυτική υποστήριξη για τις πτήσεις στις οποίες θα επέβαινε το ρολόι καθώς και την ακριβή ώρα αναχώρησης και άφιξης από και προς ένα άλλο κράτος ,αλλά μου έστειλαν μέχρι και ζωντανή Φώτο του δέματος να δω τα στοιχεία που γράφει από έξω και ότι έχει δηλωθεί ως δώρο χαμηλής αξίας μετά από παράκληση μου! Το ρολόι ήταν Αθήνα Δευτέρα 9 Ιουλίου και την Τρίτη 10 Ιουλίου στα χέρια μου στις 8 το πρωί! Αποτέλεσμα, 6 εργάσιμες μέρες για την αποστολή του από Σιγκαπούρη και χωρίς θέματα με το τελωνείο. Να σημειώσω εδώ ότι το 007 το οποίο είχα πάρει από Creation watches είχε κάνει 17 εργάσιμες μέρες. Μέσα το κουτί είχε σφραγισμένη την εγγύηση του με 3 χρόνια για Σιγκαπούρη και 1 χρόνο για όλο τον υπόλοιπο κόσμο στις επίσημες αντιπροσωπίες.

Συγγνώμη αν υπερέβαλα στην ανάλυση για το κατάστημα αλλά είχαν συμβεί αρκετά τον τελευταίο καιρό σε πολλά μέλη τα οποία είχαν αρκετές περιπέτειες και ίσως να άλλαξε διεύθυνση. Προσωπικά καλύτερη μεταχείριση δεν είχα ποτέ από άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το ρολόι – ΚάσαΠοιοτικότατη , με αρκετά καλό φινίρισμα και καλογυαλισμένες μόνο τις πλαϊνές επιφάνειες καθώς και το καπάκι της μηχανής. Όλη η επάνω ατσάλινη και χρυσαφί επιφάνεια της στεφάνης είναι ματ για να μην ενοχλεί με τις αντανακλάσεις του ηλίου τον δύτη.

Η στεφάνηΣτεφάνη άριστη κατά την ταπεινή μου άποψη με 60 σωστά και ξεκάθαρα κουμπώματα η οποία έχει την σωστή αντίσταση! Προσωπικά τα 120 κλικ τα θεωρώ υπερβολικά έως άχρηστα. Είναι μονής κατεύθυνσης με φωτιζόμενο σημείο στον αριθμό 12. Μέχρι τώρα είναι από τις καλύτερες που έχω δει και δοκιμάσει! Σημαντικό σημείο είναι και η μορφή της με τις 6 οδοντωτές επιφάνειες, οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη την περιστροφή της ακόμα και με την χρήση γαντιών ή κάποιας στολής τύπου νεοπρέν.
Η κορώναΗ κορώνα είναι απλά βούτυρο. Θυμίζει στην αίσθηση πάρα πολύ του Orient mako 6500 και χαρακτηρίζεται από απροβλημάτιστη λειτουργία και πολύ καλή αίσθηση κουρδίσματος γιατί διαθέτη η μηχανή του και αυτήν την extra ιδιότητα . Η θέση 8 στην οποία βρίσκεται είναι απλά η ιδανικότερη για diver’s ρολόι διότι δεν εμποδίζει την οποιαδήποτε κίνηση καθώς και την προσθήκη άλλων εξαρτημάτων όπως γάντια και λαστιχένιοι ιμάντες (θα δείξω στο δεύτερο μέρος τι εννοώ)
Το dialΚαθαρό και ευανάγνωστο, στα μάτια μου πανέμορφο. Οι χρυσές λεπτομέρειες δίνουν μια vintage αίγλη και σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Είναι χαρακτηριστικό σχεδιαστικό κομμάτι της Citizen άλλωστε και το βλέπουμε και στο θρυλικό aqualand. Η λουμινόβα σαν να βλέπεις ένα Seiko, δηλαδή από τις καλύτερες. Η Citizen καθώς και η Seiko είναι κατασκευαστές πολτού λουμινόβας οπότε βάζουν και λίγο παραπάνω από άλλες εταιρίες. Μεγάλο + η ύπαρξη λουμινόβας στο 3!

Το λουρίΓια το 1999, την χρονιά δηλαδή που βγήκε στην παραγωγή το συγκεκριμένο ρολόι αν δεν κάνω λάθος είναι καταπληκτικό. Ποιοτικό, μαλακό, με τρύπες για να μην ζεσταίνει τους καλοκαιρινούς μήνες και με την ύπαρξη στο εσωτερικό του προστατευτικού πλέγματος σε περίπτωση που κοπεί από το χέρι του δύτη μέσα στο νερό και να διατηρηθεί στον καρπό του. Φανταστείτε πόσο μου αρέσει στο χέρι που ακόμα δεν του έχω βάλει νάτο

!
Το κρύσταλλοΤο Citizen Promaster δεν διαθέτει κρύσταλλο σαπφείρου αλλά ένα αξιοπρεπέστατο χημικό επίπεδο κρύσταλλο. Βρίσκεται χιλιοστά πιο κάτω από την στεφάνη οπότε του παρέχεται και κάποια υποτυπώδη προστασία από χτυπήματα.
Η μηχανή Η μηχανή είναι λίγο πολύ γνωστή. Μιλάμε για την μηχανή 8203, κατασκευασμένη από την θυγατρική εταιρία της Citizen, Miyota! Θεωρείται από τις καλύτερες και τελευταίες αν όχι η τελευταία από τις μηχανικές καλίμπρες της εταιρίας. Διαθέτει hand winding, 23 jewels και αυτονομία περίπου 36 με 40 ώρες, μπορεί και παραπάνω. Από χρονομετρία δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα γιατί είναι πολύ νωρίς, σε άλλα forum αναφέρεται ότι έχει εξαιρετική και απροβλημάτιστη λειτουργία κάτι το οποίο μπορεί να τεκμηριωθεί και από δικούς μας κατόχους. Στο εξωτερική επιφάνεια της μηχανής υπάρχει δακτύλιος από σύνθετο πολυμερές ο οποίος παίζει το ρόλο του! Μπορεί να χαλάει αισθητικά αλλά σε ένα τέτοιο ρολόι – εργαλείο είναι απαραίτητος για την απαλοιφή και εξάλειψη πιθανών κραδασμών καθώς και για την συγκράτηση της μηχανής.

Specs (technical standard)Dial Color: Black Dial
Water Resistant: 200 Meter 20 BAR
Case diameter: 45 (crown) x 42 x 13 mm (thickness)
Face Height: 30 mm
Lug Width: 20 mm
Max Length: 200 mm Circumference
Japan Movement: 8203 Automatic
Unidirectional Rotating Bezel
Citizen Stainless Steel Case
Citizen Diver Strap
Buckle Clasp
Screw Down Case back
Luminous Hands and Markers
Scratch Resistant Mineral Glass
Display Date at 3 o'clock position
Display Day at 3 o'clock position
Crown at 8 o'clock position
Weight: 96g
Κλείνοντας Ελπίζω να κάλυψα όλα τα πεδία χωρίς να σας κουράσω και κατεύθυνα τον υποψήφιο αγοραστή. Στην παρουσίαση αυτή θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και ένα μεγάλο συγκριτικό Vs του Citizen απέναντι σε άλλα value for money diver’s ρολόγια τα οποία διαθέτω. Θα γίνει ανάλυση στις διαστάσεις, τους μηχανισμούς, τα υλικά καθώς και την όποια μηχανουργική επεξεργασία έχουν υποστεί τα ρολόγια από τις εταιρίες παραγωγής. Κλείνοντας να πω ότι στα χρήματα αυτά δεν υπάρχει αντίπαλος και μπορεί να κοντράρει άνετα μόνο με την εξίσου πιστοποιημένη καταδυτική σειρά skx της Seiko. Είναι μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ως τώρα και εύχομαι ο χρόνος να επαληθεύσει την επιλογή μου!