Μετα απο μερικες ωρες μαζι με το ρολοι εχω να πω και γω μερικα πραγματακια
Απο θεμα χρονομετριας, το ρολοι ειναι αριστο. Η μηχανη πρεπει να ειναι ρυθμισμενη. Η λουμινοβα του σε ενταση ειναι πολυ καλη, σε διαρκεια ομως θα ελεγα μετρια. Η κασα του ρολογιου ειναι αριστη, λεπτη οσο πρεπει και κανει το ρολοι να καθεται πολυ ομορφα στον καρπο. Η στεφανη ειναι 60 κλικ ειναι σχετικα ευκολο να γυρισει, κανει βαρια κλικ, απλα εχει αρκετο τζογο γιατι τα κλικ ειναι λιγα. Ο δεικτης των δευτερολεπτων περιμενα να κανει πιο ομαλή κινηση, ομως λογω σχηματος και χρωματος φαινεται λιγο περιεργα (ναι ειμαι λιγο ψείρας) Η λουμινοβα δεν εχει ιδια αποχρωση και ενταση (το καντραν ειναι πιο πρασινο και με λιγο χειρότερη ενταση) το λουρακι ειναι πολυ καλο μαλακο και ανετο, ομως θα ηθελα να ειχε χρυση μπουκλα για να ταιριαζει με το ρολοι. θα ηθελα η citizen να εδινε εστω εξτρα μπρασιλε (σε νορμαλ τιμη) αν οχι δίχρωμο τουλάχιστον ατσαλι.
Η κορωνα ειναι καλη με μετρια αισθηση. Το βίδωμα τελειωνει σε δυο με δυομιση στροφες. Ο ροτορας με την παραμικρη κινηση γυρναει αρκετα χωρις να κανει πολυ θορυβο (αυτο μαλλον ειναι καλο)
Αν μου ζητουσαν να βαθμολογησω το ρολοι λαμβανοντας υπόψη τη τιμη θα ελεγα οτι ειναι στο 8,5 με 9 . Η ποιοτητα του ρολογιου ειναι πολυ ανωτερη απο ενα seiko 5, ειναι ομως πολυ κοντα στο skx και αυτο ειναι καλο αν αναλογιστει κανεις οτι το NY0040 επαιζε στα 70 ευρω στο ebay πριν καιρο βεβαια. Τελος να αναφέρω πως σε σχεση με orient mako ειναι πολυ καλύτερο.