Αποστολέας Θέμα: Vostok Amphibia  (Αναγνώστηκε 253524 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Vostok Amphibia
« Απάντηση #660 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:01:41 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #661 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:03:14 μμ »
Ή παραγγέλνεις αυτό
https://meranom.com/en/amphibian-classic/spare-parts/vostok-watch-vostok-amphibia-lens-with-gilt-ring.html

Αν κρίνω από τη φωτογραφία του στοκ ρολογιού από μερανομ πάντως έχει χρυσαφί δείκτες και περίγραμμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:23:24 μμ »
Δε νομίζω να υπάρχει κάτι χρυσαφί σε αυτό το ρολόι, όπως έχει αυτό π.χ. https://meranom.com/en/amphibian-classic/090/vostok-watch-amphibian-classic-090913mg.html
Αν βάλεις χρυσούς δείκτες θα πρέπει να τους συνδυάσεις με κάτι άλλο χρυσό στο ρολόι για να "δέσουν". Ένα μπέζελ με χρυσές ενδείξεις θα ήταν μια λύση. Μπορείς να κρατήσεις τους δείκτες και να όταν βρείς και τέτοιο μπέζελ να τα συνδυάσεις στο μέλλον.
Έχω κι εγώ ένα σετ χρυσούς κάθεντραλ και γι αυτό τον λόγο παρήγγειλα ένα τέτοιο μήπως και ταιριάξουν, ειδάλλως θα κρατήσω τον μηχανισμό για κάποια άλλη υλοποίηση https://meranom.com/en/amphibian-classic/vostok-watch-amphibian-classic-090679m.html
Οι δείκτες που φοράει πάντως είναι ήδη χρυσοί.
Άντε να τελειώσει η καραντίνα ρε συ Κοσμά να βρεθούμε από κοντά να βάλουμε μια σειρά τέλος πάντων  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:24:47 μμ »
Αν κρίνω από τη φωτογραφία του στοκ ρολογιού από μερανομ πάντως έχει χρυσαφί δείκτες και περίγραμμα
Από komandirskie το παράγγειλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #664 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:28:31 μμ »
Οι δείκτες που φοράει πάντως είναι ήδη χρυσοί.
Άντε να τελειώσει η καραντίνα ρε συ Κοσμά να βρεθούμε από κοντά να βάλουμε μια σειρά τέλος πάντων  :D

Αααα ναι; Τι να σου πω βρε φιλε, λες και ξέρω όλα τα μοντέλα απ' έξω; Είναι τόσα πολλά που ούτε οι ίδιοι δεν τα θυμούνται! :D

Ή παραγγέλνεις αυτό
https://meranom.com/en/amphibian-classic/spare-parts/vostok-watch-vostok-amphibia-lens-with-gilt-ring.html

Αυτό πάλι τι είναι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:38:54 μμ »
Αααα ναι; Τι να σου πω βρε φιλε, λες και ξέρω όλα τα μοντέλα απ' έξω; Είναι τόσα πολλά που ούτε οι ίδιοι δεν τα θυμούνται! :D
Τώρα, αν θέλουμε το πιστεύουμε ότι δεν ξέρεις όλα τα μοντέλα απ έξω  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:49:27 μμ »

Αυτό πάλι τι είναι;

Ειναι κρύσταλλο για amphibia μαζί με το μεταλλικό δαχτυλίδι που μπαίνει από μέσα αλλά αυτό είναι χρυσαφί αντί για το σύνηθες ασημί.
Αυτό το δαχτυλίδι είναι που φαίνεται γύρω από τα dial στα vostok.

Του sub50 η φωτογραφία του στοκ ρολογιού από κομαντιρσκι (καταλαθος είπα μερανομ προηγουμενως) δείχνει ότι έχει χρυσαφί δαχτυλίδι, για αυτό έχουν βάλει χρυσαφί δείκτες κιόλας. Απλά μάλλον στις φωτογραφίες δεν φαίνεται σωστά. Έχω κάτι στο μυαλό μου που θα ταιριάζει σαν bezel, πρέπει να το γκουγκλαρω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #667 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:52:25 μμ »
Ειναι κρύσταλλο για amphibia μαζί με το μεταλλικό δαχτυλίδι που μπαίνει από μέσα αλλά αυτό είναι χρυσαφί αντί για το σύνηθες ασημί.

Του sub50 η φωτογραφία του στοκ ρολογιού από κομαντιρσκι (καταλαθος είπα μερανομ προηγουμενως) δείχνει ότι έχει χρυσαφί δαχτυλίδι, για αυτό έχουν βάλει χρυσαφί δείκτες κιόλας. Απλά μάλλον στις φωτογραφίες δεν φαίνεται σωστά. Έχω κάτι στο μυαλό μου που θα ταιριάζει σαν bezel, πρέπει να το γκουγκλαρω

Τώρα που το λες θυμήθηκα κάτι Γερμανούς που τα βάφανε κόκκινα, μπλε κ.λπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 16:53:48 μμ »
Έχω κάτι στο μυαλό μου που θα ταιριάζει σαν bezel, πρέπει να το γκουγκλαρω
Ναι, παίζει ένα χρυσάφι bezel με κλασικό μαύρο insert. Μήπως λες αυτό ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 17:15:23 μμ »
Ναι, παίζει ένα χρυσάφι bezel με κλασικό μαύρο insert. Μήπως λες αυτό ?

Το 1ο που μου ήρθε στο μυαλό είναι από το 020741
(photo από Internet)

Το οποίο είναι αυτό εδώ αν δεν με ξεγελάνε τα μάτια μου https://www.vostok-watches24.com/e-home/e-spareparts/e-mit-insert/#cc-m-product-13839525892

Επίσης το 030787 έχει ωραίο μπεζελ που θα ταίριαζε αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις κάπου.
Μέτα μπορείς να πας σε κάποιο χρυσαφί bezel από one second closer και να βρεις ένα ταιριαστό insert και να σου βγει όσο κάνει το ρολόι στο τέλος.
Εμένα μου αρέσει όπως είναι πάντως, φορά το να το χαρείς και μελλοντικά βλέπεις. Και με τα cathedral ωραίο θα είναι με αυτό το dial, θα ταιριάζουν πιστεύω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #670 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 17:31:45 μμ »
Το 1ο που μου ήρθε στο μυαλό είναι από το 020741
(photo από Internet)

Το οποίο είναι αυτό εδώ αν δεν με ξεγελάνε τα μάτια μου https://www.vostok-watches24.com/e-home/e-spareparts/e-mit-insert/#cc-m-product-13839525892

Επίσης το 030787 έχει ωραίο μπεζελ που θα ταίριαζε αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις κάπου.
Μέτα μπορείς να πας σε κάποιο χρυσαφί bezel από one second closer και να βρεις ένα ταιριαστό insert και να σου βγει όσο κάνει το ρολόι στο τέλος.
Εμένα μου αρέσει όπως είναι πάντως, φορά το να το χαρείς και μελλοντικά βλέπεις. Και με τα cathedral ωραίο θα είναι με αυτό το dial, θα ταιριάζουν πιστεύω.

Το ίδιο μπέζελ το πήρα μαζί με την κάσα εδώ: https://komandirskie.com/catalog/aksesuary/zapchasti_parts/korpus_020/

Εγώ έχω κολλήσει ακόμα με αυτό. Δηλαδή αυτό αφαιρείται εύκολα και ξαναμπαίνει; Δεν έχω καταλάβει τι παίζει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 17:44:04 μμ »
Δεν είχες τη τύχη να αλλάξεις κρύσταλλο μάλλον  :D
Αυτό το βάζεις μέσα στο κρύσταλλο και μετά βάζεις το κρύσταλλο στη κάσα. Να πω την αλήθεια δεν δοκίμασα αν βγαίνει μετά αυτό εύκολα μόνο του γιατι φοβήθηκα μην κάνω βλακεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #672 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 17:57:25 μμ »
Δεν είχες τη τύχη να αλλάξεις κρύσταλλο μάλλον  :D
Αυτό το βάζεις μέσα στο κρύσταλλο και μετά βάζεις το κρύσταλλο στη κάσα. Να πω την αλήθεια δεν δοκίμασα αν βγαίνει μετά αυτό εύκολα μόνο του γιατι φοβήθηκα μην κάνω βλακεια.

Καλά έκανες. Αυτό μας έλειπε τώρα, να μοντιφάρουμε και το σκατουλάκι αυτό. Ψάχνοντας βέβαια πριν γι αυτό μέσα σε μια κάσα, σκέφτηκα ότι το δαχτυλίδι που είναι στο πίσω μέρος και κλείνει το καπάκι, θα γινόταν πολύ κυριλέ άμα το κάναμε Polished και θα εξαφανίζονταν και τυχόν hairlines που δημιουργούνται όταν τα ανοιγοκλείνουμε. Είχα δώσει σε κάποιον τεχνίτη να μου γυαλίσει κάτι μπεζελάκια και μου τα έκανε τζάμι. Μου είπε ότι τα γυάλισε με τη βούρτσα. Μήπως ξέρει κανείς τι εργαλείο χρειάζεται γι αυτή τη δουλειά για να κάνω μια επένδυση; :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #673 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 18:14:32 μμ »
Καλά έκανες. Αυτό μας έλειπε τώρα, να μοντιφάρουμε και το σκατουλάκι αυτό. Ψάχνοντας βέβαια πριν γι αυτό μέσα σε μια κάσα, σκέφτηκα ότι το δαχτυλίδι που είναι στο πίσω μέρος και κλείνει το καπάκι, θα γινόταν πολύ κυριλέ άμα το κάναμε Polished και θα εξαφανίζονταν και τυχόν hairlines που δημιουργούνται όταν τα ανοιγοκλείνουμε. Είχα δώσει σε κάποιον τεχνίτη να μου γυαλίσει κάτι μπεζελάκια και μου τα έκανε τζάμι. Μου είπε ότι τα γυάλισε με τη βούρτσα. Μήπως ξέρει κανείς τι εργαλείο χρειάζεται γι αυτή τη δουλειά για να κάνω μια επένδυση; :D

Κοσμά, είναι ένας τροχός, ή άξονας με δυο-τρείς βουρτσες, με την έννοια του τροχου σε πάγκο, και είναι από μαλλί-βαμβάκι-τρίχα μαλακή / σκληρή.

Εξαρτάται από το υλικό προς γυάλισμα, βάζεις και αλοιφή ή όχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #674 στις: Νοέμβριος 17, 2020, 19:07:33 μμ »
Κοσμά, είναι ένας τροχός, ή άξονας με δυο-τρείς βουρτσες, με την έννοια του τροχου σε πάγκο, και είναι από μαλλί-βαμβάκι-τρίχα μαλακή / σκληρή.

Εξαρτάται από το υλικό προς γυάλισμα, βάζεις και αλοιφή ή όχι.

Σε ευχαριστώ, Γιώργο. Μήπως γνωρίζεις το όνομα του μηχανήματος αυτού στα αγγλικά για να ψάξω στο ebay;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions