Σας ευχαριστώ Beastaras kai George_
Αν και είχα βάλει άλλο στόχο, τελικά με διάλεξε το ρολόι και όχι εγώ αυτό. Έτσι λοιπόν έφτασε στα χέρια μου το σαρμπ του Antsio (Αντώνη), τον οποίο να ευχαριστήσω και από εδώ! Όπως γνωρίζετε, το sarb033 παράχθηκε από το 2008 έως το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα για την εξεύρεση μοντέλου σε καλή αν όχι άριστη κατάσταση όπως είναι το δικό μου!
Αυτό που με κράταγε και ήμουν διστακτικός, είναι το μέγεθός του (38mm το δίνουν), διότι την είχα πατήσει με το snkl45 το οποίο τελικά αναγκάστηκα να το σπρώξω. Δεν έχω παράπονο έφυγε γρήγορα μιας και αυτό είναι πολύ καλό μοντέλο!
Στο δια ταύτα: το sarb033 είναι 38mm και κάτι (38,4 αν θυμάμαι καλά) ενώ το snkl45 είναι 37,1!!!! Αυτά απο μετρήσεις σε βίντεο στο youTube με παχύμετρο. Επίσης, το sarb033 έχει σχετικά στενό bezel, με αποτέλεσμα το κρυσταλλο να καλύπτει λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση πάντα με το snkl45. Αυτή πιστεύω είναι η κυρια διαφορά τους και τελικά δεν είχα πρόβλημα στο πως έκατσε!
Αρχίζω και πιστεύω γενικά για το μέγεθος των ρολογιών, ότι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την διάσταση κάσας, αλλά με το πόσο μεγάλο είναι το κρύσταλλο, δηλαδή, τι καντράν βλέπει το μάτι!
Χαρακτήριστικό παράδειγμα το πασίγνωστο beater μοντελο της Citizen, το ΒΝ0151-17L, το οποίο αν και 44mm καθώς ανεβαίνει η κάσα στενευει, βάλε και το bezel και τελικά μένει ένα καντραν με πολύ οικείο στο μάτι μέγεθος!
Δεν ξέρω αν το sarb033 πάει να γίνει θρύλος ή iconic, μπορεί και να είναι ήδη, το θέμα είναι οτι υπάρχουν πάρα πάρα πολλά βίδεο στο youTube όπου μπορεί να δει κάποιος την παραμικρή λεπτομέρεια! Αν θα μπορούσα να βρω ένα μείον, είναι το μπρασελέ του το οποίο και αφαίρεσα ήδη και έβαλα ένα δερμάτινο καφέ λουράκι (όχι απο τα ακριβά) και έτσι θα παραμείνει. Αργότερα με κανενα watchgecko βεβαίως βεβαίως, επίσης καφέ, ή ένα κοκκινο/μπορντώ-καφέ που είδα στο site του!!!
Αυτά προς το παρόν!