Ευχαριστώ για τις ευχές.
Λοιπόν, αυτό το τουντοράκι είναι πολύ ιδιαίτερο, ξεχωριστο και μοναδικό μέσα στην μεγάλη συλλογή της εταιρείας.
Χωρίς να είναι κανένα σούπερ ρολόι, έχει την πρώτη in house της εταιρείας, το πρώτο open case back ένα ιδιαίτερο power reserve για Tudor και μάλλον το πρώτο της integrated bracelet σε στυλ Gerald Genta. Αν και εμπνευσμένο από παλαιότερα μοντέλα της Tudor - Rolex έχει πολύ μοντέρνο και σύγχρονο σχεδιασμό. Κυκλοφόρησε 4-5 χρόνια, σε μια διάσταση, σε έναν χρωματικό συνδυασμό, με μπρασελέ ή λουρί.
Η κάσα και το μπρασελέ ήταν αυτά που τράβηξαν το ενδιαφέρον μου και τα υπόλοιπα ήρθαν για να δέσει το γλυκό.
Το μέγεθος 40mm είναι ιδανικό για τον καρπό μου (19cm), φαίνεται μικρότερο από το Ingenieur και το Laureato αλλά πιο "άγριο", πιο εργαλείο λόγω του υπερυψωμένου bezel. Δεν φτάνει στην υπερβολή των Offshore αλλά δεν είναι και τόσο ντελικάτο σαν τα υπόλοιπα της κατηγορίας integrated.
Το dial είναι απλό και ευανάγνωστο και μου αρέσει πολύ η κίτρινη τσαχπινιά που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Βασικά αυτό το κίτρινο είναι που παλαιότερα με απωθούσε αλλά όσο περισσότερα ρολόγια βλέπω και μελετώ τόσο περισσότερο εκτιμώ κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν προκύψει από σοβαρές ομαδικές εργασίες και μελέτες πάνω στον σχεδιασμό του κάθε μοντέλου.
Στα αρνητικά τώρα. Δεν μου αρέσει το τζάμι του που είναι τελείως επίπεδο (φτηνό) και δεν έχει καθόλου anti reflective coating. Επίσης με τον μεγενθυντικό φακό εντόπισα κάποιες ατέλειες που ευτυχώς δεν είναι ορατές στο μάτι.
Με τις ιδιαιτερότητες και την πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα που έχει, θεωρώ ότι είναι κομμάτι που αξίζει να υπάρχει στην συλλογή για πολλά πολλά χρόνια. Νομίζω ότι έχει συλλεκτική αξία αλλά όπως λένε στο χωριό μου, who knows?